Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 街機遊戲討論版 > 街機心得交流討論區

主題工具 顯示模式
舊 07-16-21, 01:44 PM   #7601
LR猫
God of Gamer
ˊ_>ˋ

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDLucifeRyan
引用:
作者: kuraki1028 查看文章
舞姬用樂進張郃又開始連勝Mode...
舞姬:襯我無打起碼成個月比青井呢條內部員工過咗我頭?等我打臭落日黃昏張郃明鏡先

又紅白星,今次絕對唔會選80場
https://3594t.net/deck/?d=o4LDT-EIIh9VxAWdYaIc&o=234
水鏡天啟有無得諗?

三國志大戰 ic:銀猫
鏟手遊保平安

此篇文章於 07-16-21 03:36 PM 被 LR猫 編輯。
LR猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-18-21, 12:23 AM   #7602
柚原このみ

註冊日期: Oct 2002
今日頂上神仙打架

柚原このみ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-18-21, 06:02 AM   #7603
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
引用:
作者: LR猫 查看文章
舞姬:襯我無打起碼成個月比青井呢條內部員工過咗我頭?等我打臭落日黃昏張郃明鏡先

又紅白星,今次絕對唔會選80場
https://3594t.net/deck/?d=o4LDT-EIIh9VxAWdYaIc&o=234
水鏡天啟有無得諗?
田豐啦 不過張郃咁勁 刀DECK幾條命都唔夠用

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-18-21, 03:12 PM   #7604
LR猫
ˊ_>ˋ

引用:
作者: GUSTAV 查看文章
田豐啦 不過張郃咁勁 刀DECK幾條命都唔夠用
下個ver先打囉

鏟手遊保平安
舊 07-19-21, 09:19 AM   #7605
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
隻黃昏騎會唔會勁得濟
6上限好似都+7

紫色應該滅左國
未儲到叮叮叮已經比落日黃昏打爆
紅色又一人一反計
綠色又姜狗
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-19-21, 10:13 AM   #7606
LR猫
ˊ_>ˋ

引用:
作者: iamleoluk 查看文章
隻黃昏騎會唔會勁得濟
6上限好似都+7

紫色應該滅左國
未儲到叮叮叮已經比落日黃昏打爆
紅色又一人一反計
綠色又姜狗

所有黃昏計都係扣咗嘅上限+1,扣5或以上就加效果
所以落日號令變咗必落咁濟,-3-2或者-3-3
不過姜B對黃昏55波左右,姜B唔洗前置拍就有
紅色大JJ係大係長但都會比黃昏射到無血要退
琴日打咗五場都已經兩場落日黃昏
出咗砦,我又Join返狗先,諗下係咪放棄B征用710弓
對返落日黃昏鬥射有着數

鏟手遊保平安
舊 07-19-21, 10:18 AM   #7607
GUSTAV
The One
poor

引用:
對返落日黃昏鬥射有着數
70 打62 多2征so 好多

舊 07-19-21, 11:01 AM   #7608
kuraki1028
Junior Member

註冊日期: Feb 2005
唔係好明青井副Deck點樣可以打到咁高証...
之前果副槍魏延都仲話技術搭救
而家呢副法正感覺好弱...
kuraki1028 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-19-21, 11:42 AM   #7609
6eo
美波様!

引用:
有挑撥青井就打到機架啦
癲佬我地一般人係唔會理解到

引用:
對返落日黃昏鬥射有着數
原係係咁, 都痴痴地
9粒個下5+3, 即刻一隻20武加速馬
想趁個4c空檔夾硬黎硬攻都唔得

以前士氣多, 扣上限壓力大好多,
依家根本無咩所謂, 5, 5, 5, 5, 3 完全岩岩好
除非節奏真係亂得好緊要

此篇文章於 07-19-21 11:47 AM 被 6eo 編輯。
舊 07-19-21, 12:10 PM   #7610
LR猫
ˊ_>ˋ

引用:
原係係咁, 都痴痴地

除非節奏真係亂得好緊要
有啲駁多下兵法已經無4C空檔
以前-3嘅漢號同逆境都係叫袁紹,無呢個combo出到

但啲人真係估你唔到架
我係砦玩羊陸,對落日黃昏真係1:99
人哋combo個位應該未夠醒3開羊,我推上去我+7佢+8基本無得打
但有場開完陸夾硬開埋兵法守對面頭兩下落日已經輸咗7成
但唔知點解佢唔開埋增援黃昏車爆埋我
我推上去2連羊,佢得一下+7黃昏守,局開多下黃昏神速但又插槍
咁都比我離開咗個砦

鏟手遊保平安
舊 07-19-21, 02:15 PM   #7611
darkvolver
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
今集憂國廚過上代...

Sent from my iPhone using Tapatalk

舊 07-19-21, 02:31 PM   #7612
LR猫
ˊ_>ˋ

引用:
作者: darkvolver 查看文章
今集憂國廚過上代...

Sent from my iPhone using Tapatalk
2021年仲憂國

同埋憂國係減國力,要話類似嘅都係天鳴無雙或者新漢曹操呢啲會食漢鳴嘅

鏟手遊保平安
舊 07-19-21, 08:02 PM   #7613
BeanZzZz
Crazy Gamer
堅推中一入

註冊日期: Aug 2007
黃昏計俾人反左會唔會照扣士氣上限?
靠估就應該係反繼往開來咁當你冇出過

『為什麼一定要是那片土地才叫做中國?但那片土地上的中國根本就不是中國。』
BeanZzZz 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-20-21, 02:49 AM   #7614
GUSTAV
The One
poor

引用:
有挑撥青井就打到機架啦
癲佬我地一般人係唔會理解到

原係係咁, 都痴痴地

除非節奏真係亂得好緊要
比人攪死左隻號令咪 55353 一樣好打

3.59 可以同一副野有漢號逆境點會廢

引用:

上位黎黎去去都打打個幾個多 睇住上面個班D DECK黎對相性同我地呢D渣渣其實唔同

舊 07-20-21, 10:33 AM   #7615
LR猫
ˊ_>ˋ

引用:

上位黎黎去去都打打個幾個多 睇住上面個班D DECK黎對相性同我地呢D渣渣其實唔同
兩隻號令一齊搞死架喇,但黃昏最多都係砍1秒我估,新卡唔大砍,落日就可能大砍得返7C咁

宜家我哋打機就諗點針黃昏姜狗好過啦

鏟手遊保平安
舊 07-20-21, 03:00 PM   #7616
6eo
美波様!

引用:

有魅加埋兵法拎盡D可能5 5 3 5 3 3都得

引用:
兩隻號令一齊搞死架喇,但黃昏最多都係砍1秒我估,新卡唔大砍,落日就可能大砍得返7C咁

宜家我哋打機就諗點針黃昏姜狗好過啦
希望兩個號令都減時間減範圍, 黃昏3粒個D應該要加少1甚至可能少2武
GSIR講搞死應該係指打緊個陣張悌撤退左個時

係黃昏面前, 姜狗令人感到很友善

BTW軍團頂上全突對姜狗

引用:
作者: BeanZzZz 查看文章
黃昏計俾人反左會唔會照扣士氣上限?
靠估就應該係反繼往開來咁當你冇出過
應該唔扣上限, 遊軍就照發動

此篇文章於 07-20-21 03:02 PM 被 6eo 編輯。
舊 07-20-21, 08:27 PM   #7617
LR猫
ˊ_>ˋ

對唔住我比末餓屍反咗計
但贏咗

黃昏對黃昏都係再起穩

鏟手遊保平安
舊 07-20-21, 08:45 PM   #7618
LR猫
ˊ_>ˋ

引用:
有魅加埋兵法拎盡D可能5 5 3 5 3 3都得

希望兩個號令都減時間減範圍, 黃昏3粒個D應該要加少1甚至可能少2武
GSIR講搞死應該係指打緊個陣張悌撤退左個時

係黃昏面前, 姜狗令人感到很友善

BTW軍團頂上全突對姜狗

應該唔扣上限, 遊軍就照發動
姜狗都友善
不過唔識善用姜狗 當佢係當年寡兵咁用9推中門就緊係易打啲

我覺得姜狗其實勁啲,因為仲有魏延呢個副計用
5士氣大戰

鏟手遊保平安

此篇文章於 07-21-21 11:58 AM 被 LR猫 編輯。
舊 07-21-21, 04:50 PM   #7619
GUSTAV
The One
poor

引用:
姜狗都友善
不過唔識善用姜狗 當佢係當年寡兵咁用9推中門就緊係易打啲

我覺得姜狗其實勁啲,因為仲有魏延呢個副計用
5士氣大戰
姜狗勁在贏緊守號令好似撚狗咁

個計講攻我又唔覺打得多城

成日都話大槍超絕SET到咁都贏唔到馬單點睇有問題既係馬單:0)

舊 07-22-21, 09:20 PM   #7620
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-23-21, 08:58 AM   #7621
kuraki1028
Junior Member

註冊日期: Feb 2005
用樂進張郃壓住人o黎打再加支反計太屈...
好似剩係輸o左場比張松野襲...
BTW,青井D證好似倒水咁跌,副Deck應該係有D唔掂...
原來換o左Deck,唔知跌證係換前定換後...

此篇文章於 07-23-21 05:39 PM 被 kuraki1028 編輯。
kuraki1028 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-21, 05:01 PM   #7622
LR猫
ˊ_>ˋ

隻驚好悶
仲恐怖過王異黃一飛果期

鏟手遊保平安
舊 07-24-21, 07:18 PM   #7623
GUSTAV
The One
poor

你係咁贏

舊 07-24-21, 08:10 PM   #7624
LR猫
ˊ_>ˋ

引用:
你係咁贏
黃昏對黃昏我真係諗唔到用吳大嘅理由
對其他就輸架喇
所以用黃昏11場2敗咁啦

鏟手遊保平安
舊 07-24-21, 09:59 PM   #7625
柚原このみ

註冊日期: Oct 2002
副野都CLS

柚原このみ 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
三國志大戰討論區 Vol.LVIII 6eo 街機心得交流討論區 1078 08-21-13 11:04 AM
三國志大戰討論區 Vol.LVII Stevesteve 街機心得交流討論區 1000 04-01-13 01:06 AM
三國志大戰討論區 Vol.LI maxwaver 街機心得交流討論區 1035 07-18-12 12:22 AM
三國志大戰討論區 Vol.50 alucardp 街機心得交流討論區 1000 06-30-12 12:08 AM
三國志大戰討論區 Vol.48 b_boy 街機心得交流討論區 1000 05-25-12 12:13 AM

現在的時間是 11:03 PM

手機版 | APP版