Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-12-18, 10:23 AM   #1
ComeLOLoh
God of Gamer

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
仁王2 | 已售

舊 06-12-18, 10:37 AM   #2
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
人家出東洋版那黑魂暗榮就出2

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-18, 11:24 AM   #3
charcsc2000
J神哥

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
上次出條TRAILER後都等左十年...
保守估計要5年後先玩到啦
charcsc2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-18, 03:02 PM   #4
Vanux
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2004
第一集都唔好玩, 佢的所謂"難"玩係佢本身系統差令佢難玩, 並唔係Dark soul果種難度令你想不斷挑戰學打法, 自問dark soul 集集都打得爆, 仁王玩到半路直情覺得浪費緊自己時間而停玩...
Vanux 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-18, 03:30 PM   #5
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
睇你鍾意玩咩架啫,在下上年差唔多成年都係玩佢
隻GAME由始至終都係要你去屈D大佬,難度除咗N打一之外,其實真係唔存在…

此篇文章於 06-12-18 03:34 PM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-18, 03:33 PM   #6
暗黑騎士
Game Master

註冊日期: Jan 2004
幻之名作都出第二集, 那邊廂鬼武者好似被遺忘咗咁
暗黑騎士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-18, 03:35 PM   #7
神人ではない!新人だ

引用:
作者: 暗黑騎士 查看文章
幻之名作都出第二集, 那邊廂鬼武者好似被遺忘咗咁
[OT]唔緊要,CAPCOM仲有隻DEEP DOWN[/OT]

舊 06-12-18, 03:42 PM   #8
ericwpk
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2005
PSN  IDericwpk66
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
[OT]唔緊要,CAPCOM仲有隻DEEP DOWN[/OT]
隻 DEEP DOWN 真係 DEEP DOWN

ericwpk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-18, 04:36 PM   #9
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
我覺得好玩丫 幾爽快
係個九十九太勁
由手機版發出
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-18, 04:36 PM   #10
charcsc2000
J神哥

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
引用:
作者: Vanux 查看文章
第一集都唔好玩, 佢的所謂"難"玩係佢本身系統差令佢難玩, 並唔係Dark soul果種難度令你想不斷挑戰學打法, 自問dark soul 集集都打得爆, 仁王玩到半路直情覺得浪費緊自己時間而停玩...
如果你用DS玩法去玩仁王, 自然就不好玩...
其實仁王可以有好多連續技嫁...
charcsc2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-18, 06:13 PM   #11
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
整返ninja gaiden好過啦...

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-18, 07:10 PM   #12
DanielDaniel
Senior Gamer

居合ㄧ刀秒大佬,大槌轉轉樂。雙刀, 鐮刀轉轉轉。其實係爽game
DanielDaniel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-18, 07:55 PM   #13
chrischun
Juliuscrui

註冊日期: Jan 2005
Nintendo Switch IDJuliuscruiz
XBox Live GamertagJuliuscruiz
引用:
作者: Vanux 查看文章
我無玩過DS,不過同你一樣停左,原因我係之前都講過

1:嚟隻GAME真係最失敗係合魂系統,完全令到追裝感下降,果然係2004年既創意,有玩過嚟類型既GAME既朋友會好明白我講乜,基本上幾多週目都無用,敵人都係白白痴痴既,太多BUG及不良道具令到嚟隻GAME平衡性大減

2:真係不吐不快,嚟隻仁王真係劃時代產品,大多數版圖都似鬼武者咁,敵人係一條狹窄既路或困獸鬥加強壓迫感,點知壓迫感就無左,反而清怪仲快好多,好心學下人地既地平線,沙盒版圖都可以做到有壓迫感先高,最攪笑既係我明明係敵人一個身位附近,敵人都睇我唔到,嚟D乜野AI嚟嫁,攪到我宜家玩仁王打怪好似打死物咁,唔好同我講幾週目係唔同,嚟D遊戲既幾週目只係血厚左,仁王既怪血厚點都厚唔過WOW及D3,見樓上話可以去到LV750,真心服左可以玩到LV750既朋友,我玩到差唔多爆機都已經覺得無聊,唔係唔用心去玩嚟隻遊戲,而係嚟隻仁王太完美

樓上講過話似鬼武者,我唔太認同,鬼武者既一閃太有快感,鬼2既一閃雖然簡單左好多,但好在多怪比我閃,仁王大家都知,每個版圖敵人既數目真係少得可憐,所以出現大量點刷精華既教學,一隻為刷以刷升級既遊戲,可以好玩得去邊,為左精華刷同一版圖,嚟D唔係叫遊戲,叫無進步,所以大家見我成日講WOW及D3亦係同一道理,已經諗唔到新野比消費者,咪出D大同小異既DLC比大家

我回流打機只係短短半年,玩過20幾隻不同遊戲,有D遊戲真係正到一流,有D遊戲真係衰過PS1,我唔係講畫面,係講玩法,點解宜家D遊戲廠商越來越似Canon及Nikon加少少野就當新產品

3:啱啱再玩左幾個鐘去試下證明自己既觀點係咪真,嚟幾個鐘只升精華,升到差唔多先去開第一隻王,真係易打好多,越玩越似diablo3,連裝備屬性都有八成似,不過有一樣野係最似diablo3,來來去去都係得個幾個種類既怪,仁王到底係咪暴雪出嫁,感覺唔多唔少抄襲diablo3,點解咁講,一個好簡單既裝備就知道,華戒/勾玉 八尺,但係暗黑仁王又無暗黑破壞神既快速快度,一味拖

PS:有玩過D3就知道我講乜,D3係快去快出,而仁王就好似龜既速度去打王,有時候小怪都係咁,講得衰D個句,要拉怪出來打,唔知仲以為玩緊初代魔獸世界,拉怪,Team Ninja點解做唔返ninja gaiden個種快感出嚟,反而做左隻暗黑魔獸仁王出嚟

4:其實我唔覺得仁王難玩,只係覺得為刷以刷既GAME玩得太多,仁王根本就係2004年既最新或最有創意既玩法,留意魔獸世界都係2004年,兩者其實真係好似,我自己估計就係當時Team Ninja係借鑒WOW去開發仁王,咁到後來係點大家都知,點解話仁王唔難玩,因為嚟類型既GAME只係磨時間升級就可以,如你有玩過初代版本WOW就知道乜野叫難,如果仁王既難係叫苦痛,初代版本WOW可以叫到生不如死,當然嚟個只係我單方面既想法,不過如果仁王係2004年出到就真係創意無限,係2017年先出嚟,已經有好多同類型既GAME去比較,當然你問我會唔會再繼續去玩仁王,我一定會(買左返嚟唔玩,我係痴,唔係傻既),只不過會用打發時間既心情去玩下,有新GAME就玩新GAME,無就玩仁王,因為嚟類型既GAME有一個共通點,就係經常更新,無得追

5:真心話,嚟隻GAME如果係早幾年出,我諗我會迷到痴曬線,因為當時我一直都想有一隻可以單機去刷裝備既GAME面世,可惜一遲就遲十幾年,真係月經都等到停經,不過講返轉頭,嚟隻仁王既敵人真係DODO地(包括王),攻擊模式隻隻差唔到幾多,只要對住每一隻怪幾分鐘,先了解敵人既攻擊方法,基本上都唔難打,以我為例子去講,我每次見到新怪都唔會打住,同隻怪近及遠距離磨幾分鐘,睇下佢想打我,而又打唔到既快感,到清楚所有攻擊模式後先去開怪,宜家就玩緊打怪時中途轉換上中下招式有乜效果(嚟個真心好玩,因為要了解曬敵人招架方式玩死佢),其實已經對所有王有視覺疲倦,只不過係大隻D咁解,基本上慢慢同王磨無傷真係唔難,難就難在我係一個比較急性既人,嚟隻GAME打王唔貪刀基本上慢慢打都無乜問題(我第一隻王試過慢慢打,講得衰D個句,邊有王咁白痴嫁,比主角轉去後面比人片),問題在於唔貪刀已經唔係嚟個世代既遊戲,我十幾年前已經玩緊,所以嚟隻GAME最好玩既係了解所有敵人後去用貪刀方式去打而又無傷情況下先好玩,用返2004年既玩法,咪攪我

舊 06-12-18, 08:10 PM   #14
ComeLOLoh

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
仁王我只玩過DEMO。
最不快係有d位,行落水OK。有d位、一落水即死。
斬斬下都可以跌落山崖…
Save完你d怪/敵人同我respawn。
(係可以刷,但我無心機同你刷。)我只想save完去下一板,唔想乜都無曬,又要重黎。
所以最後都無入手,因為我連Demo都破唔到…

此篇文章於 06-12-18 08:13 PM 被 ComeLOLoh 編輯。
ComeLOLoh 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-18, 11:13 PM   #15
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
斬斬下趺落街呢D DS都有架啦

舊 06-12-18, 11:38 PM   #16
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

其實好多位都係佢受歡迎既原因黎......
只係咁岩果D位 又同Darksoul系出同源咁解

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
舊 06-12-18, 11:44 PM   #17
Sar8
The One

所以一開始已經講左係dark soul like
所有會令人嬲爆既系統都唔多唔少同DS有關系

BTW落水果個係光榮抵死,demo既耐久度都比人小爆,正式版都取消左

此篇文章於 06-12-18 11:47 PM 被 Sar8 編輯。
Sar8 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-18, 11:47 PM   #18
淡水
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2005
咁明明係航海家, 卻無論輕中重裝都入水即死, 又真係奇嘅
淡水 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-18, 11:48 PM   #19
Sar8
The One

其實最大問題係睇唔到jer

不過好似得第一關係咁,我都唔係好記得

舊 06-13-18, 01:14 AM   #20
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
上集聽人講到好玩過Darksoul又賣到缺貨先特價入DL版
剛開始玩覺得似Darksoul, 中段難度降低似鬼武者, 到後尾四不像求其爆左就算...
最不滿係要靠刷裝備而唔係角色能力

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-18, 01:18 AM   #21
Sar8
The One

我都唔鐘意刷裝備升能力,所以都係爆左就算

舊 06-13-18, 09:06 AM   #22
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: 赤兵尉SETH 查看文章
上集聽人講到好玩過Darksoul又賣到缺貨先特價入DL版
剛開始玩覺得似Darksoul, 中段難度降低似鬼武者, 到後尾四不像求其爆左就算...
最不滿係要靠刷裝備而唔係角色能力
因為本質其實係darksoul玩法既diablo
由手機版發出
舊 06-13-18, 09:48 AM   #23
神人ではない!新人だ

引用:
呢個其實幾高風險,FANS未必撐之餘,外行人亦唔會考慮…
陣間黎多隻BIO5就唔係幾好啦
引用:
作者: Sar8 查看文章
其實最大問題係睇唔到jer

不過好似得第一關係咁,我都唔係好記得
印象中好似之後有一兩關有,話實黑麻麻的確整透明牆算數啦

此篇文章於 06-13-18 09:57 AM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-18, 09:50 AM   #24
fortel
Game Master

註冊日期: Feb 2006
引用:
早矢仕洋介整ninja gaiden 3 一pet屎咁應該唔會有整呢隻game既啦
fortel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-18, 11:32 AM   #25
安安

註冊日期: Jan 2002
https://www.youtube.com/watch?v=SnYqkLF4m0o Nioh 2 - PS4 Interview | E3 2018
https://www.polygon.com/e3/2018/6/12...-ninja-e3-2018
引用:
Yasuda didn’t divulge details on the story of Nioh 2, only hinting that
it ties into the original game’s narrative; Yasuda did say that the studio
will be adding character customization for the sequel, based on player feedback,
letting players choose their gender and race. That strongly suggests that
we won't be playing as William from the original game in Nioh 2.
安安 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 10:59 PM

手機版 | APP版