Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 09-10-12, 10:56 PM   #126
keijoey
Ultimate Gamer
桐乃 x MIX

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDmeruruplay
XBox Live GamertagMeruruplay
引用:
作者: Penny仔 查看文章
其實d票咪又係有限數,建制d票大家都數到有幾多
佢地係有效率,但不可怕

其實泛民大把功夫可以做啦...
今年一大批年輕選民冇左選民資格,就明顯係泛民問題
平時肯花時間教育下市民就唔會出事

大大聲話捉種票,結果最後捉走晒自己班選民
我應該笑嗎?
而家係老人家, 之後係新移民, 佢個pool只會愈來愈大
至於泛民... 已經一早當佢唔存在啦

Divine gate (打蛋Gate): 174,720,000
Puzzle and dragon (ありがとうガンホー): 192,998,723

[3DS] 新絵心教室 pixiv
keijoey 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-10-12, 10:58 PM   #127
simonwongdx
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2003
http://hk.dv.nextmedia.com/actionnew...12477/20000886

掌心雷曝光 擺佈長者投票

今屆立法會選舉,60歲以上長者選民較08年大幅增加17%,情況絕不尋常。《蘋果》昨在全港追蹤,直擊建制派以長者充當「投票機器」的整個過程。其中新界東選區,民建聯秘密向長者貼上「掌心雷」,提醒他們支持其候選人;而在九龍西,記者亦直擊梁美芬團隊鬼祟迎接長者到票站後「投完即棄」的無良舉動。記者:馮詩媚 關震海 黃學潤

建制派擺佈長者投票的鐵證,發生在新界東選區的上水鄉郊,主角正是民建聯區議員侯金林。昨晨7時,《蘋果》記者在古洞愛華票站,發現掛有中港車牌的黑色平治房車,不斷往來出入,每次都帶有兩、三名老人,站在票站門外等候。

舊 09-10-12, 10:58 PM   #128
YHW
God of Gamer
「乖~ 姐姐呵番~」

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDAnimeTheme
引用:
作者:  查看文章
都係苦中作樂姐

都係苦中作樂姐+1...

[Windows桌面小工具] - 會唱歌跳舞的桌面!? 初音ミク、涼宮春日、秋山澪、泉此方等為你親身示範~!
YHW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-10-12, 10:58 PM   #129
2dn
Crazy Gamer
趁熱影

註冊日期: Jul 2005
引用:
作者: 陸奧 貴志 查看文章
我唔係話你呀而係泛民次次既理由都係o個幾個已經聽到厭
哦~都係我個patpat唔好,自動導航。

舊 09-10-12, 11:02 PM   #130
Paptimus

註冊日期: Aug 2005
PSN  IDpaptimuslun

舊 09-10-12, 11:03 PM   #131
★星人44★
Moderator
_(:3 」 ∠)_

註冊日期: Jan 2002
票多過對家九條街啦
就係咁先叫輸得難睇之嘛www

D支持者又自Hi無極限www

A:我們輸在配票

記者:但你們票多過對家九條街喎

B:我們輸在資源少等等etc

C:對家出茅招種票、抹黑等等etc

記者:...但你們票多過對家九條街喎...汗;;

還敗在那裏?

舊 09-10-12, 11:11 PM   #132
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
今晚又冇才子抽水

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-10-12, 11:12 PM   #133
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

註冊日期: Oct 2002
個參選策略一早就錯哂啦, 懶其他乜野理由都係假...

舊 09-10-12, 11:16 PM   #134
Viper II
↘みもりんっ

PSN  IDViper-ll
XBox Live GamertagViper II DNA
引用:
作者: 小特特 查看文章
同意,佢唔知衰好難有合作機會

不過泛民(唔計人力)其實有冇協調過?

如果做左都變成咁都真係...

唔計人力打白鴿,明明其他位都係專攻保皇...
公民個佈陣真係功不可沒...輸方面
你協調咪俾民主黨搵老親
君不見公民黨俾佢老點左幾多次

公民黨有D主見既話
肯同民主黨拗下咁協調先有用

下下公民黨拗又唔敢但又唔gur
協下協下咪又鬥告急

YM: 「教徒論」與「蝗蟲論」一樣,是一種「污名化」手段
Viper II 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-10-12, 11:17 PM   #135
JMi

註冊日期: Feb 2011
引用:
作者: Penny仔 查看文章
其實d票咪又係有限數,建制d票大家都數到有幾多
佢地係有效率,但不可怕
呢班PK最厲害之處正正係你掌握唔到佢底牌架喎
鑊鑊就嬴你少少 等人以為有得鬥
其實自己只會用最少資源冒最少險去拎足夠議席咁

想知選舉機器全力?
唔廢掉大部分功能組別要打真軍之前 都應該無機會
JMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-10-12, 11:19 PM   #136
機動盜賊首領-電

註冊日期: May 2002
PSN  IDgutscharm
係FB見到某網台主持,歸咎人力打咀炮唱衰白鴿.但無視公民黨.推兩個女神落火坑搶票.好鬼失望.
係咪對人力咁大怨毒?

機動盜賊首領-電 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-10-12, 11:24 PM   #137
★星人44★
Moderator

引用:
作者: jaVaj ◣ 查看文章
今晚又冇才子抽水
O.T.
真係做佐車頭相wwww

舊 09-10-12, 11:25 PM   #138
Penny仔

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDair_penny2002
引用:
作者: 機動盜賊首領-電 查看文章
係FB見到某網台主持,歸咎人力打咀炮唱衰白鴿.但無視公民黨.推兩個女神落火坑搶票.好鬼失望.
係咪對人力咁大怨毒?
佢自己拉屎唔出都應該會入人力數
Penny仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-10-12, 11:27 PM   #139
BOYBOYBOY

註冊日期: Jun 2011
引用:
作者: Einhander 查看文章
我始終都係覺得老人家啲票唔難搵
定期例如一星期一次去探下/搞下活動
佢地就會記得你個名o架啦
如果咁都唔肯做, 反而話佢地好投比建制
我覺得佢地應該要諗下自己為啲長者做過乜
幾關心都係假,最後只會記得邊個有野派.....

舊 09-10-12, 11:27 PM   #140
小特特
薔薇騎士団

註冊日期: Jan 2004
3DS Friend Code1805 2977 8497
PSN  IDardnades-jpn
引用:
作者: 機動盜賊首領-電 查看文章
係咪對人力咁大怨毒?
我覺得落得去選,會搶下票好正常

但蘋果想操控戰局呢下係大問題

Blog

pixiv
小特特 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-10-12, 11:30 PM   #141
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2010
引用:
作者: ★星人40★ 查看文章
票多過對家九條街啦
就係咁先叫輸得難睇之嘛www

D支持者又自Hi無極限www

A:我們輸在配票

B:我們輸在資源少等等etc

C:對家出茅招種票、抹黑等等etc

記者:...但你們票多過對家九條街喎...汗;;

還敗在那裏?
總之就係泛民唔團結,事前冇協調d出選名單。
不過,要令呢班人放低眼前利益實在有難度...
同埋泛民本身實在由太多政黨組成,變相利益好易唔一致...
001015 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-10-12, 11:30 PM   #142
now_loading
VanHelsing

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDN0W_L0ADlNG
XBox Live Gamertagdiabloex2
光明頂真係冇講錯,你地咁開心,你地真係會覺得劉江華會冇野撈? 等風聲淡d, 政府隨時比番個油水位佢撈
now_loading 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-10-12, 11:33 PM   #143
★星人44★
Moderator

引用:
作者: 001015 查看文章
總之就係泛民唔團結,事前冇協調d出選名單。
不過,要令呢班人放低眼前利益實在有難度...
同埋泛民本身實在由太多政黨組成,變相利益好易唔一致...
利益好易唔一致....
不是応『全為香港市民利益』為重的嗎?
咁無奶油会利益唔一致喎...

定係得把口?_(:3 」 ∠)_

舊 09-10-12, 11:34 PM   #144
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: ★星人40★ 查看文章
去到咁Ge地歩囉
恨心D『殺』埋民主黨一了百了啦

今次大敗民主黨出現佐咁多裂痕
要埋佢単真係並不難
話殺就殺咩,你睇果對白痴夫婦加埋都有五、六萬票,唔係輸白痴真係冇得死。

不過希望佢地守得住議事規則,布都冇得拉既話,港島交通就大鑊嘞。

舊 09-10-12, 11:36 PM   #145
YHW
「乖~ 姐姐呵番~」

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDAnimeTheme
ATV焦點睇得起人民力量

[Windows桌面小工具] - 會唱歌跳舞的桌面!? 初音ミク、涼宮春日、秋山澪、泉此方等為你親身示範~!
YHW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-10-12, 11:41 PM   #146
Einhander
能登かわいいよ能登

註冊日期: Aug 2005
PSN  IDRazgriZeroGAF
XBox Live GamertagRazgriz GAF
引用:
作者: BOYBOYBOY 查看文章
幾關心都係假,最後只會記得邊個有野派.....
有派過野總叫做有上過心
總好過連提都唔提完全忘記哂有呢班人

生ける世に 我が身悲しも
夢は消ぬ 怨恨みて散る
傀儡謠-新世に神集ひて

(」・ω・)」SAN値(/・ω・)/ピンチ!
iDontCare
Einhander 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-10-12, 11:42 PM   #147
Viper II
↘みもりんっ

PSN  IDViper-ll
XBox Live GamertagViper II DNA
如果可以好似台灣咁有民選總統咁又唔拘

YM: 「教徒論」與「蝗蟲論」一樣,是一種「污名化」手段
Viper II 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-10-12, 11:42 PM   #148
MS331
Game Master

註冊日期: Feb 2005
http://rthk.hk/rthk/news/expressnews..._55_868777.htm

神又係你鬼又係你
突然又有合作空間wor
MS331 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-10-12, 11:42 PM   #149
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
我想咩中央10台你係唔係鼓吹狼鷹打+*?????

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-10-12, 11:43 PM   #150
Heabatov
Senior Gamer

註冊日期: Mar 2010
白鴿係有鐡票,但真係冇人擔到大旗喎
主席果位揾劉慧卿做=自殺,涂謹申做就等死
Heabatov 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[本週:有線直播選舉論壇] 立法會議事堂 Vol.9 [選完先開新vol.] メソウサ ~清談館~ 4011 09-10-12 06:57 PM
[笑話一則]人X力量注冊"泛民"公司註冊和社團登記,控告其他人盗用"泛民"者侵權。 ZlWS ~清談館~ 23 01-09-12 10:59 AM
[TVB] 幸福的抉擇 [藍正龍、劉心悠、林立雯、 陳宇凡、曾少宗、莎莎、邵美琪] 12月27日星期一至五18:00-19:00播出, 11:30-0:30重播 高清翡翠台 N0T51B Neo Entertainment TREND 8 12-26-08 08:09 AM
GAF 照相館 PHOTO CHALLENGE #3 「悲情城市」 (2005.09.27-2005.10.18) winner: KKH 「沒脂肪的生日蛋糕...」 KKH 照相館 54 10-20-05 12:04 AM
估波遊戲VOL.43 龍寶寶 體育版 21 03-23-04 05:55 PM

現在的時間是 08:35 PM

手機版 | APP版