Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 22 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 
影音館>播放器討論區 (06)
歌絲˙暮斯 10:13 PM 03-04-17
作者: HAKAIDER:
你其實明唔明AK JR 個運作?

電話/ PC (digital out) > USB > AK JR (DAC) > AMP
哦, 咁就明

咁如果我要用起車上面, 就要咁:
電話 > USB > AK JR > AUX ?
KUTAR# 10:47 PM 03-04-17
作者: 歌絲˙暮斯:
哦, 咁就明

咁如果我要用起車上面, 就要咁:
電話 > USB > AK JR > AUX ?
你係車度用, 直接入歌落 AK JR > AUX 算啦
上面個玩法俾 PC 用多
HAKAIDER 07:47 AM 03-05-17
作者: KUTAR#:
你係車度用, 直接入歌落 AK JR > AUX 算啦
上面個玩法俾 PC 用多
可能人地部車隔音良好, 套車載音響過萬起跳呢
KUTAR# 12:34 PM 03-05-17
可能人地部車隔音良好, 套車載音響過萬起跳呢
咁應該配金磚/ 380SS 個級數
歌絲˙暮斯 09:19 PM 03-05-17
無咁高檔, 求奇用住先姐, 如果係咁買 AK JR 都唔錯.

現有架車要 GOOGLE MAP 同聽歌一定要兩部 DEVICE, 又無理由買返 APPLE GA, 反正都係千靚二千價位, 試下名牌野囉
KUTAR# 09:51 PM 03-05-17
AK JR 真係試過先好買囉
我唔喜歡
歌絲˙暮斯 05:13 PM 03-09-17
扑鎚前問埋, AK JR 有 BT, 個功能係 stream file 定連 HEADPHONE 用 ?
KUTAR# 12:59 PM 03-11-17
扑鎚前問埋, AK JR 有 BT, 個功能係 stream file 定連 HEADPHONE 用 ?
應該係 headphone
你最好去 DMA 找部 demo 試下先

我用 240 唔覺有 BT file transfer 功能
而 streaming 係經 wifi-hotspot + AK connect app 去做
歌絲˙暮斯 07:47 PM 03-12-17
買左紅色

2200 有找,送埋 case 同 iriver earphone。

唔係間間有,做到咁平,係換代定停產?
由手機版發出
KUTAR# 08:28 PM 03-12-17
買左紅色

2200 有找,送埋 case 同 iriver earphone。

唔係間間有,做到咁平,係換代定停產?
由手機版發出
死貨, 同價位有其他品牌更好CP值
歌絲˙暮斯 09:46 PM 03-12-17
死貨, 同價位有其他品牌更好CP值
哦, 咁即係呢個價位唔夠人鬥.

當時仲有 sony A35, 1400 左右, 我既呢個用途其實兩部都無所謂.

不過 BUILT 16GB, 我計 GB 數 AK JR 都抵返啦
HAKAIDER 10:38 PM 03-12-17
哦, 咁即係呢個價位唔夠人鬥.

當時仲有 sony A35, 1400 左右, 我既呢個用途其實兩部都無所謂.

不過 BUILT 16GB, 我計 GB 數 AK JR 都抵返啦
A35.........16GB 無耳筒$1K 鬆d 之嘛
C.Ryo 11:27 PM 03-12-17
A35.........16GB 無耳筒$1K 鬆d 之嘛
仲要好聲幾多下,A35已經可比ZX100
HAKAIDER 07:36 AM 03-13-17
作者: C.Ryo:
仲要好聲幾多下,A35已經可比ZX100
依樣我有保留..............

ZX100 無玩過, 但如果以Full set 録音系統的MZ-RH1 相比

無論動態同三頻控制A35 都輸好多, A35 只係分柝力會好少少

如果以使用度上計, 我用NW-M505 仲多個A35, 假日出街就HiMD~~~
歌絲˙暮斯 10:57 AM 03-13-17
用左陣, 可能我木耳啦,唔識形容, 配 JVC FW-03 都覺得好好, 細節唔輸比屋企用電話 stream 去 yamaha N560 + ATH 1000X

power 就差幾級.
歌絲˙暮斯 11:18 AM 03-13-17
不過又到 music info. 既問題, 每次 portable device 更換都會係惡夢

原本用 window media player 轉既 WAV 好多都仲有 d 基本既 artist name 同 album name, 放到上 AK JR 乜都無晒
KUTAR# 12:43 PM 03-13-17
WAV 的 metadata 好似只儲存在你部電腦?
咁冇計wo

總要狠心一次轉用其他格式啦
Flac 或 aiff 囉
歌絲˙暮斯 02:48 PM 03-13-17
部 AK JR 成日都好似暖暖地咁, 係咪正常 ??

就算無叉電一陣又無用過都少少熱
KUTAR# 06:48 PM 03-13-17
AK 機係咁
朝霧 海斗 07:29 PM 03-13-17
不過又到 music info. 既問題, 每次 portable device 更換都會係惡夢

原本用 window media player 轉既 WAV 好多都仲有 d 基本既 artist name 同 album name, 放到上 AK JR 乜都無晒
請愛用flac 基本上flac 同wav 音質係無差別 你可以用media go 自動落tag再過落你部機度
AK JR 連 balance 都無。。
歌絲˙暮斯 09:43 PM 03-14-17
作者: 朝霧 海斗:
請愛用flac 基本上flac 同wav 音質係無差別 你可以用media go 自動落tag再過落你部機度
AK JR 連 balance 都無。。
media go 改到 WAV 既 tag

有少少蠢, 無 itunes 咁自動, 但都好過 sony 手機上既 grace note .

要用 media go 過野去 AK JR 先有設資料, 咁神奇既
KUTAR# 10:12 PM 03-14-17
media go 改到 WAV 既 tag

有少少蠢, 無 itunes 咁自動, 但都好過 sony 手機上既 grace note .

要用 media go 過野去 AK JR 先有設資料, 咁神奇既
Media go 過野去非 sony 機
好多時會強制轉左 MP3 / FLAC
你最好用 file explore 開來 check 下
歌絲˙暮斯 10:39 PM 03-14-17
Media go 過野去非 sony 機
好多時會強制轉左 MP3 / FLAC
你最好用 file explore 開來 check 下
係 wor

又要搞搞先

好彩我只係用一個 artist 既歌測驗下
シェンムー 12:27 AM 03-15-17
2,3年前已一野將所有CD RIP做FLAC , DEL晒所有WAV.
WAV.真係一個比較煩GE格式

而家基本上轉機都會一定認到張SD卡所有歌 , 好方便
再加埋呢段時間買的CD , 上網買GE歌
個DATA BASE都有成接近5,6千首FLAC , 幾百首AAC

有一部好少少GE PLAYER , 聽得下GE耳機 (唔洗太貴)
轉歌落去聽
已經係一個好好GE享受
KUTAR# 12:43 AM 03-15-17
歌絲佢有用iPhone?
轉AAC / AIFF 應該係比較好的選擇

而呢兩個格式在其他DAP都幾通用
第一 ... 22 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 

返回主題版面