Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13  ... 最後
手機資訊/電腦軟硬討論>手提資訊&交流區 #21 (頭POST有各大手機代理維修中心電話及地址資料)
enishi 11:57 PM 07-28-10
睇勇者報告, 似乎 i9000 個 2.2 ROM 都真係幾測試版, 應該仲有段時間要 fine tune...

Desire 個 ROM 完整好多, 不過香港真係 8 月見唔見到呢.... 我都有少少保留...
卡柏 02:24 AM 07-29-10
作者: enishi:
睇勇者報告, 似乎 i9000 個 2.2 ROM 都真係幾測試版, 應該仲有段時間要 fine tune...

Desire 個 ROM 完整好多, 不過香港真係 8 月見唔見到呢.... 我都有少少保留...
根據xda果面既料, desire個2.2rom應該都攪好架喇, htc只係等8月6日incredible開始升級時一次過攪埋....我估
我死唔信htc會先攪左部incredible先再攪desire, 始終incredible同desire既規格都唔係差多遠, 升級一定冇難度~~~

不過對個2.2 beta rom真係好有冇興趣, 好多人用左都話冇大問題出現, 而且順左又慳電, 真係心癢癢!!
enishi 08:45 AM 07-29-10
OTA 可能今日稍後開始, 我等多陣先

作者: 卡柏:
根據xda果面既料, desire個2.2rom應該都攪好架喇, htc只係等8月6日incredible開始升級時一次過攪埋....我估
我死唔信htc會先攪左部incredible先再攪desire, 始終incredible同desire既規格都唔係差多遠, 升級一定冇難度~~~

不過對個2.2 beta rom真係好有冇興趣, 好多人用左都話冇大問題出現, 而且順左又慳電, 真係心癢癢!!
由手機版發出
DC 97 09:08 AM 07-29-10
反而milestone冇乜聲氣話幾時有2.2...
卡柏 01:22 PM 07-29-10
作者: DC 97:
反而milestone冇乜聲氣話幾時有2.2...
有傳美國部droid會o係8月6日開始更新, 8月15日到歐洲
香港應該都會有...
就算冇, 一定有神人放ruu, 放心好了
enishi 10:37 PM 07-30-10
歐洲區 Desire 1/8 開始更新
由手機版發出
enishi 11:36 PM 07-30-10
http://www.engadget.com/2010/07/30/o...eo-capture-to/

Desire 2.2 追加功能: 720p video recording, iTune sync, App Share, smart caller ID
卡柏 12:03 AM 07-31-10
我o岩o岩都想post出黎~~
好緊張, 2.2真係唔講得笑!!!
http://gizmodo.com/5600398/froyo-upd...g-this-weekend
com1010hkjp 10:09 PM 08-01-10
請大家推薦大約$1.5k,可以觸控螢幕,影相有自動對焦的手機....
石原夏織 07:11 PM 08-02-10
快d出啦..等左好耐
enishi 10:09 PM 08-01-10
Desire 歐洲區OTA 已經開始

除左 2.2 core function 之外, 改動既地方都唔少
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=741491
卡柏 11:18 AM 08-02-10
Desire 歐洲區OTA 已經開始

除左 2.2 core function 之外, 改動既地方都唔少
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=741491
真係超期待!我已經dl左歐版2.2,不過裝唔到!
好有興趣想知個wifi hotspot依家用smv會唔會收charge,我知usb tehering係要既!
破戒僧 11:27 AM 08-02-10
作者: 卡柏:
真係超期待!我已經dl左歐版2.2,不過裝唔到!
好有興趣想知個wifi hotspot依家用smv會唔會收charge,我知usb tehering係要既!
當然會, 因為都係tethering o既一種
卡柏 01:44 PM 08-02-10
作者: 破戒僧:
當然會, 因為都係tethering o既一種
唔該晒!
咁睇黎要去申請喇!
o岩o岩隻上網手指下個月到期!
westpat 12:57 PM 08-05-10
提外話
裝左opera 10.1落去部HD2
原來照可以keep HD2 custom opera

loading某程度快左
不過,發覺rendering兩個version幾唔同
10.x最大問題唔係lack multi-touch support (其實我覺得pinch zoom已經好夠用)
係唔知點解係zoom in唔識warp text

當然,冇得用新flash
似乎wm6.5完全絕望了
破戒僧 01:51 PM 08-05-10
作者: westpat:
當然,冇得用新flash
似乎wm6.5完全絕望了
絕望ed...

我月尾會跳船去iphone4...
部HD2就會hardSPL, 攪WM/Android 2.2 dual-boot...
變相3機種制霸...
westpat 03:16 PM 08-05-10
作者: 破戒僧:
絕望ed...

我月尾會跳船去iphone4...
部HD2就會hardSPL, 攪WM/Android 2.2 dual-boot...
變相3機種制霸...
繼用w960i UIQ變絕響
HD2另一未代機
真黑仔

不過呢
one2free有ip4 plan出
話唔定HD2死機後
有機會出ip4都唔定
但係呢,經過HD2一役
個人幾鍾意HTC呢間公司
好aggressive,出既product有咁上下standard
DC 97 03:35 PM 08-05-10
作者: westpat:
繼用w960i UIQ變絕響
HD2另一未代機
真黑仔

不過呢
one2free有ip4 plan出
話唔定HD2死機後
有機會出ip4都唔定
但係呢,經過HD2一役
個人幾鍾意HTC呢間公司
好aggressive,出既product有咁上下standard
唔好出123 ar~
iphone plan張sim又lock咭~
唔可以用系其他手機到~
小心奶野
westpat 03:57 PM 08-05-10
作者: DC 97:
唔好出123 ar~
iphone plan張sim又lock咭~
唔可以用系其他手機到~
小心奶野
有咩所謂
我好少出街買機
到時要轉機,實搵返123 trade-in
我唔信佢冇計

不過,等部HD2爆死先至算
JEREMY 01:52 PM 08-05-10
已解決
enishi 06:48 PM 08-11-10
傳聞香港版 desire 2.2 OTA 已經出左? 有無人收到呢?

update: 似乎係流料......
卡柏 01:16 PM 08-13-10
傳聞香港版 desire 2.2 OTA 已經出左? 有無人收到呢?

update: 似乎係流料......
流料黎, d人用水機所以先收到OTA....
可靠消息指香港既發佈時間係9月頭...............

如果se部機係真既話, 我驚我會..............
石光 09:12 AM 08-20-10
我想買HTC ARIA,好靚仔呀
我想問睇youtube可唔可以全瑩幕?
好似iphone咁就..............

同埋係咪所有Android app都用到落呢部機?
htc d機好唔好用??

orz...同埋...我想問下...其實上台...而家差唔多部部[大機]都0機價
咁我將一開始俾果筆錢分期....咪即係部部機一樣價錢??
500MB一個月夠唔夠用?

THANKS!!
JEREMY 07:49 PM 08-20-10
請問~
desire要 農曆日曆 既話,有咩方法~?
卡柏 07:00 PM 08-21-10
作者: 石光:
我想買HTC ARIA,好靚仔呀
我想問睇youtube可唔可以全瑩幕?
好似iphone咁就..............

同埋係咪所有Android app都用到落呢部機?
htc d機好唔好用??

orz...同埋...我想問下...其實上台...而家差唔多部部[大機]都0機價
咁我將一開始俾果筆錢分期....咪即係部部機一樣價錢??
500MB一個月夠唔夠用?

THANKS!!
個人意見, 用電話上網, 都係無限好.....
數記258一個月個人覺得係好抵玩的說....

作者: JEREMY:
請問~
desire要 農曆日曆 既話,有咩方法~?
去market搵app, 中華萬年曆一類既app幫到你
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13  ... 最後

返回主題版面