Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 09-15-12, 01:16 AM   #76
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
未睇, 前作便當左既角色今集翻生, 用左條咩橋話佢地復活?
如係劇透就用spoiler, thx

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-15-12, 03:13 AM   #77
候鳥
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: W!LL 查看文章
你諗到既
候鳥 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-15-12, 04:36 AM   #78
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: W!LL 查看文章
你問緊劇情喎, 咁唔係理所當然係劇透咩?

提示: 前兩集已經出現過呢條橋.

答案
複製人
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-15-12, 04:56 AM   #79
ahleung
The One
Bannnned

前4集我都覺得OK的. 尤其頭兩集.
唔係講似唔似原作 (根本一直都唔似), 而係純綷從電影角度去睇, 都叫正正常常一部喪屍動作片.
可能有D地方唔合理, 都唔係太過份.

但今集, 有時我會以為睇緊 Scary Movie, Epic Movie 果D惡攪片.........
例如臨尾 車立 口果場槍戰

Jill姐好似癲婆咁係唔係都嗌
Barry 無啦啦叫 Leon 番入 車立 先, 明明就嚮隔離隨時番都得
打到半路無啦啦先拎個人質出黎 (一開始又唔拎?)
Barry 最後犠牲果一槍
舊 09-15-12, 12:06 PM   #80
候鳥
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2004
如果唔係ada同jill我係不會入場睇的
候鳥 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-15-12, 12:26 PM   #81
persona_milk
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDpersona_milk
其實呢套應該叫做生化cosplay 5 3D....
persona_milk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-15-12, 12:58 PM   #82
ahleung
The One
Bannnned

btw, credit roll後無野睇, 唔駛等
舊 09-15-12, 01:31 PM   #83
Metal Gear NT
Moderator
核搭載二足步行戰車

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDjasonpoon
引用:
作者: ahleung 查看文章
今集好爛。。。。
由手機版發出
上集已經十分爛
我冇期望乜,但係冇諗過爛得過上集

Metal Gear NT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-15-12, 08:12 PM   #84
bear007

註冊日期: Dec 2002
PSN  IDsidearms46
XBox Live Gamertagpeterbear360
引用:
作者: Metal Gear NT 查看文章
上集已經十分爛
我冇期望乜,但係冇諗過爛得過上集
今日下午睇左2D版, 都預左同上集差唔多質素, 不過今集劇情進展好少, chris同claire又無出場, 見ada講英文時明顯緊張過zombie追殺佢
想問jill係咪之前同一個演員?好似成熟左咁多既, 上次仲幾索下架

仲有劇情想寫, 不過請問spoiler點用

bear007 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-15-12, 08:30 PM   #85
(=v=)b
God of Gamer
    ↓青蛙馬沙↓

註冊日期: Nov 2005
XBox Live Gamertagnoel lai
Smile

沒有最爛~只有更爛~第6集我一定睇~/
下集應該埋尾啦呱~都講到地球死剩1個得香港咁細既地方啦~
話說東京果個女人~係咪中島美嘉呀~?

任暴雨下 志向未倒下 雨傘是一朵朵的花 不枯也不散
(=v=)b 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-15-12, 08:34 PM   #86
ahleung
The One
Bannnned

引用:
作者: bear007 查看文章
今日下午睇左2D版, 都預左同上集差唔多質素, 不過今集劇情進展好少, chris同claire又無出場, 見ada講英文時明顯緊張過zombie追殺佢
想問jill係咪之前同一個演員?好似成熟左咁多既, 上次仲幾索下架

仲有劇情想寫, 不過請問spoiler點用
Jill 係同一個演員.
http://www.imdb.com/name/nm0347149/
我睇時都有同一個疑問. 不過唔係年紀問題, 而係覺得佢D戲點解差左咁多

你引用有用spoiler果D post, 照抄個格式就得.

e.g.
標題

內容
舊 09-15-12, 09:15 PM   #87
joeypong
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2003
PSN  IDjoeypong
XBox Live Gamertagjoeypong
引用:
作者: (=v=)b 查看文章
咪同第4集一樣係中島美嘉

joeypong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-15-12, 09:42 PM   #88
mario0606
The One
G101一ノ瀬はじめ

註冊日期: Oct 2006
3DS Friend Code4553 9940 3673
PSN  IDedward_hk2011
睇打鬥都OK,叫做幾爽無冷場…
不過成套野真係好亂,好趕收工
由手機版發出
mario0606 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-12, 01:18 AM   #89
クラウド
死相が見えるぞ

註冊日期: Mar 2002
抱住睇終極雷片心態去睇都可以覺得好雷
我輸左

LEON

LAST LEON+黑鬼打第一集個女人果場, 黑鬼幾鎚就比人打死, LEON捱左十幾鎚都係輕傷:0)
黑鬼一拳打落去個女人到,拳頭骨爆開, LEON打佢幾十鎚又係無事:0)

此篇文章於 09-16-12 01:22 AM 被 クラウド 編輯。
クラウド 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-12, 01:34 AM   #90
Reishin
Feels good

註冊日期: Feb 2006
3DS Friend Code1118 1586 3100
聽朋友個朋友講今集d 3D特技OK…係咪真?
諗緊2D定3D好

哀しみで強くなれた  歓びは僕等を包む
何度でも願うよ  何処まででも振り返らずに

raize / INORAN
Reishin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-12, 04:36 AM   #91
nine west

註冊日期: Nov 2010
ADA Wong戲份多唔多?
nine west 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-12, 06:37 AM   #92
david
The One

註冊日期: Mar 2002
http://www.metacritic.com/movie/resi...il-retribution 46/100
http://www.imdb.com/title/tt1855325/ 6.6/10

平地一聲雷.../

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-12, 12:49 PM   #93
clanyuen1
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2002
XBox Live Gamertagclan3
引用:
作者: (=v=)b 查看文章
如果整到好似FALLOUT咁,我會覺得佢會好睇返,
成個故事背景都好夾(近呢幾集)....

放心!高空工作,1人工作,10號風球出事你都有份,但公司唔保,
住戶是神,不得反抗...
clanyuen1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-12, 01:19 PM   #94
Moderator
核搭載二足步行戰車

睇完,故事好似冇推進過咁

Wesker唔係瓜咗咩?做乜變咗盟軍統帥?
上集有話過佢背叛Umbrella咩?

Metal Gear NT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-12, 01:55 PM   #95
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
睇完...就好似食左陣風一樣, 咁就坐左個幾鐘.

最後變左魔戒..

HON HON 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-23-12, 05:04 PM   #96
赤目黑龍
赤貧神

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDdamnprincess
今集的看後感......

"哦......睇完喇......起身走囉......"

THAT'S ALL......

許許許許許許許許
許許許許許許許許許許許許!!
赤目黑龍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-23-12, 05:25 PM   #97
Eking

重有....下集繼續入場....

舊 09-27-12, 09:52 AM   #98
Reishin
Feels good

3DS Friend Code1118 1586 3100
入場真係為左睇李冰冰…劇情爛到無得再爛

最尾…
LEON抽ADA水想點?

黑鬼死果幕之前加句FINISH HIM!就PERFECR池了

由手機版發出
Reishin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-27-12, 09:54 AM   #99
Moderator
核搭載二足步行戰車

引用:
睇完,故事好似冇推進過咁

Wesker唔係瓜咗咩?做乜變咗盟軍統帥?
上集有話過佢背叛Umbrella咩?
自推
有冇人答到我?

舊 09-27-12, 11:23 AM   #100
blackcatlam
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2006
引用:
自推
有冇人答到我?
上集尾有暗示過佢未死
相信佢背叛雨遮都係被迫,紅后會追殺受感染既人
blackcatlam 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[西片] Resident Evil: Afterlife neo2046 電影版 235 01-19-12 06:21 PM
Resident Evil 5 imgahou PC電腦遊戲討論版 2 11-06-08 02:17 PM
BIO 4(Resident Evil 4) 神祕人1號 PC電腦遊戲討論版 98 04-28-07 11:46 PM
Resident Evil 2 movie 6402oen Neo Entertainment TREND 39 08-23-03 01:32 AM

現在的時間是 01:01 PM

手機版 | APP版