Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 04-24-19, 03:01 AM   #126
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
好似當年啲人通宵排買 iphone 咁~

直程潛入戲院,嚮訂咗個位瞓,保證知醒 -- 你未被發現嘅話~

------

(無透)打呢個舖時影評未解禁,不過有UTuber話,頭兩粒鐘有好有唔好,但係最後果粒鐘係有史以來漫畫電影最正嘅一段咁話。

佢亦提到,記住記住記住,呢套唔係 Infinity War 2,係 Endgame,兩套戲好唔同喎~

咁惟有抹乾淨對眼睇清楚。

舊 04-24-19, 11:16 AM   #127
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
10 年的支持換來是今天的感動,真的,非常非常感動

不過真的要全看21作(變形俠醫勉強可不看) 才有這一份感動,還有今次的劇情真的要看過前面的才有很多地方能明白和有感受

很多地方製作人也給了很多服務觀眾

基本上演員名單出了後可以走了,因為沒結尾彩蛋

最後字幕上那一刻我也拍手掌了,感謝marvel帶給我們這充實的十年,接下來的新一代故事也許沒有這麼強,不過也仍是會繼續支持的

多謝marvel, 多謝復仇者們,多謝Stan lee!!

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-24-19, 11:21 AM   #128
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2005
Wii U IDInman-hk
3DS Friend Code7271 0303 4540
PSN  IDInmanchu
XBox Live GamertagInmanchu2004
是否完全冇片後彩蛋?
(我唔介意坐到最後,係咪staff roll 有12分鐘咁長?)

全場拍掌? 好有feel

舊 04-24-19, 11:22 AM   #129
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
A4雷神ht點出呀

Tapatalk を使用して私の F8332 から送信

舊 04-24-19, 11:22 AM   #130
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
引用:
作者: 1515 查看文章
是否完全冇彩蛋?
完全無…

舊 04-24-19, 11:29 AM   #131
Crazy Gamer

XBox Live GamertagInmanchu2004
全場拍手⋯⋯⋯我對上一套睇既戲,全場拍手係邊套呢

我明日睇,今日都睇下大家無劇透評價
但唔敢亂search google
免中招

舊 04-24-19, 11:36 AM   #132
呂鳳仙
錢錢錢錢錢錢錢

註冊日期: Jan 2002
剛向isquare睇完一打開fb已經有幾個追蹤開嘅group有死士衝出嚟劇透

就各角色出場時間及表現嘅微劇透
今集某程度就係poster見到嘅人就係主力(除某大媽),唔好對上集化灰嘅人太大期望,出場時間可能仲少過上集

PS:開放時間為17:00~23:00

每天提醒自己,施恩莫望報,不要把得失看得太重。
幸福不是必然,擁有它的人,請好好珍而重之……

此篇文章於 04-24-19 11:48 AM 被 呂鳳仙 編輯。
呂鳳仙 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-24-19, 11:59 AM   #133
Crazy Gamer

我想知IMAX 表現如何?
睇怕遲些要再刷

舊 04-24-19, 12:09 PM   #134
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
4DX幾多水噴
不過觀眾無乜反應, 得我拍手...

引用:
作者: Rance 查看文章
A4雷神ht點出呀

唔怪得知shf同其他玩具都無雷神蹤影

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB

此篇文章於 04-24-19 12:13 PM 被 赤兵尉SETH 編輯。
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-24-19, 12:13 PM   #135
Tannhauser Gate
Crazy Gamer
薛西佛斯

註冊日期: Mar 2007
其實最後算唔算彩蛋 um..

and bones in their noses I just flat
out wouldn't of believed you.」
Tannhauser Gate 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-24-19, 12:33 PM   #136
LTKS
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2011
多謝羅素兄弟導演,多謝MARVEL STUDIO
好多好多細節
唔算多動作戲,我睇MX4D覺得有啲唔抵

我都知個盾會有文章,估唔到個槌都有
同埋一如預計,最尾真係讓晒位俾黑皮膚人士同女士
不過THANOS批人喺2019年死晒,咁咪會造成矛盾?

引用:
作者: 赤兵尉SETH 查看文章
4DX幾多水噴
不過觀眾無乜反應, 得我拍手...

唔怪得知shf同其他玩具都無雷神蹤影
我果場都無拍手,包括我自己
但我走果時都忍唔住俾手勢

此篇文章於 04-24-19 12:36 PM 被 LTKS 編輯。
LTKS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-24-19, 01:38 PM   #137
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
引用:
作者: LTKS 查看文章
多謝羅素兄弟導演,多謝MARVEL STUDIO
好多好多細節
唔算多動作戲,我睇MX4D覺得有啲唔抵

我都知個盾會有文章,估唔到個槌都有
同埋一如預計,最尾真係讓晒位俾黑皮膚人士同女士
不過THANOS批人喺2019年死晒,咁咪會造成矛盾?

我果場都無拍手,包括我自己
但我走果時都忍唔住俾手勢
拎得起個槌都算, 但放電應該係雷神自身能力?

好似話改變過去影響唔到現在, 所以先點搞破壞都得
其實係可以好似Gamora咁, 將過去既tony同Black Widow帶過黎續存...

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-24-19, 02:00 PM   #138
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
SPOILER

真係勁多原作原素同近幾年D無機會做既大事件梗
估唔到真係聽到Cap係大銀幕講Hail Hydra

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-24-19, 02:52 PM   #139
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
...
雷神算唔算退場

怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-24-19, 03:08 PM   #140
LTKS

引用:
作者: 怪盜小G 查看文章
...
雷神算唔算退場
我預咗下一次GotG話係趕咗佢落船
舊 04-24-19, 03:23 PM   #141
豪傑公子

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: 1515 查看文章
全場拍手⋯⋯⋯我對上一套睇既戲,全場拍手係邊套呢

我明日睇,今日都睇下大家無劇透評價
但唔敢亂search google
免中招
全場拍手, 我對上一套係THE DARK KNIGHT RISES~

舊 04-24-19, 04:03 PM   #142
12號四分衛
Game Master

註冊日期: Jan 2006
XBox Live Gamertagqbgabe12
旺角745 IMAX算係咁, 中間笑位同歡呼位都有反應,完場起碼拍左3次手
由手機版發出
12號四分衛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-24-19, 04:04 PM   #143
愚零鬥武多
Ultimate Gamer

註冊日期: Mar 2003
引用:
作者: 怪盜小G 查看文章
...
雷神算唔算退場
有劇透
應該在 - 銀河守護隊3 - 繼續
愚零鬥武多 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-24-19, 04:07 PM   #144
愚零鬥武多

有劇透,問題出現
之後有BLACK WIDOW的獨立電影, 那就應該唔會死
舊 04-24-19, 04:13 PM   #145
LTKS

引用:
作者: 愚零鬥武多 查看文章
有劇透,問題出現
確定咗內容啦咩?
如果係前傳就無問題
舊 04-24-19, 04:14 PM   #146
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: 愚零鬥武多 查看文章
有劇透,問題出現
應是前傳,不過還是希望有辦法使她回來

我看那場不是全場拍手啦,倒是我抇手時還有些人也拍手(不過中段某情節是有人一面說好一面拍手)

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-24-19, 04:22 PM   #147
cancerman
Game Master

註冊日期: Apr 2002
三個鐘冇急尿,感恩
故事算好完滿。

舊 04-24-19, 04:22 PM   #148
愚零鬥武多

有劇透, 最好的位
是Dr. strange尾到, 對IRONMAN舉一隻手指, 似是說一個人死
舊 04-24-19, 04:24 PM   #149
愚零鬥武多

引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
應是前傳,不過還是希望有辦法使她回來

我看那場不是全場拍手啦,倒是我抇手時還有些人也拍手(不過中段某情節是有人一面說好一面拍手)
都好合理
舊 04-24-19, 05:54 PM   #150
搖搖
Eternal Flame™
永遠的毛毛王子↓

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDARMY_Momo
今朝睇08:10 CGV 2D場, d位幾好坐, 第一次去尼間
復3比D契弟係FB雷左, 所以今次點都衝首日
果然完左一兩場後周街都係契弟

作為睇左10年既MCU fans, 尼套絕對值得比10/10
成套文戲比較多但唔會覺得悶
最後大戰雖然各人戲份都唔多
但整體都係MCU最精彩既一戰

勉強要彈都係鷹眼同黑寡婦.....
如果唔係用「愛」, 而係犧牲你最重視/珍惜既人會比較合理d
一係你當復2 Hulk同黑寡婦係黑歷史...

同埋最後美隊....雖然個ending對佢黎講好完美
但係同時空有關我就諗到有d R頭

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[西片] The Angry Birds Movie 2 (2019) david 電影版 5 07-15-20 09:52 PM
[西片] Men in Black: International (2019) | Chris Hemsworth (Thor) david 電影版 22 01-20-20 09:39 PM
[西片] The LEGO Movie 2: The Second Part (Feb.2019) 信長 電影版 7 02-22-19 12:09 PM
[西片] Avengers 4 ︱復仇者聯盟4 (2019-05-03) (敬請多用劇透隱藏功能) 肉羊哩咖 電影版 0 05-10-18 03:34 PM
[作品發表] Untitled mmssm Cosplay同人MIX討論區 0 06-29-11 01:19 PM

現在的時間是 06:06 AM

手機版 | APP版