Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 12-11-20, 02:31 PM   #1
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
Star Wars: Rogue Squadron -- Patty Jenkins 執導 (Cancelled?)

咦?又話無 source 可以參嘅?而家又拎返嘅 "Legends" 啲嘢出嚟!

此篇文章於 09-17-22 04:14 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-20, 03:20 PM   #2
王小虎

註冊日期: Apr 2002
Thrawn 都“解禁”咗。而家有啲似新著龍虎門咁,重新寫過,鐘意用咩舊著就用,點改都得,唔用又得。

其實呢招 DC 漫畫成日用,每次 reboot 就係咁,只係有時越寫越差...
王小虎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-20, 03:32 PM   #3
肉羊哩咖
griffin611

算佢舊賬啫,舊年 KK 話咩 RotSW 係無嘢畀佢哋參考吖嘛~~~ 而家⋯⋯

話返轉頭,個勢咁,傳聞中佢有得續約都可能係真噃。

舊 12-24-20, 06:04 PM   #4
肉羊哩咖
griffin611

兩則舊聞:一就係會以啲書做參考,做個全新故事,時序係 RotJ 之後;二則睇真啲個剪影,應該係舊版 X-Wing;咁係咪真係抹殺/唔再提續集啲嘢?

舊 11-09-21, 02:52 PM   #5
肉羊哩咖
griffin611

有傳呢套因為「撞檔期」而永久停止製作?!而由 Old Republic 頂上?!係堅定流,等公怖。

舊 11-09-21, 05:48 PM   #6
王小虎

註冊日期: Apr 2002
原來導演除咗WW3,仲有套埃及妖后,又係Gal Gadot。
王小虎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-09-21, 06:20 PM   #7
肉羊哩咖
griffin611

通常咩「創作上有意見分歧」或者「撞期」呢啲多數係借口,後面可能有大問題冚住。有 KK 啲批評者話佢最興搵埋啲當紅嘅導演開戲,但有乜依郁唔掂就斬纜噉話。

萬一呢套真係玩完,全儘快改標題~

舊 11-16-21, 05:12 PM   #8
肉羊哩咖
griffin611

— del —

此篇文章於 11-16-21 05:19 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 11-16-21, 05:18 PM   #9
肉羊哩咖
griffin611

出至本把人口可能係偏見,由呢位自稱 KK fans 講可能好啲:

KK 啲確「史跡」班班,導演「中途墮馬」嘅有:
Rogue One
Solo
Episode IX
GoT 嗰兩條友
IJ5
到呢度,冇中途出事暫時得兩套噉大把,唉。

======
追加:消息指 KK 已獲續約 3 年,咁好多人又可以有飯開。

此篇文章於 11-17-21 06:24 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 12-08-21, 02:56 PM   #10
肉羊哩咖
griffin611

而家 Patty Jenkins 唔搞《埃及妖后》,專心搞《神奇女俠3》同埋呢套,唔~
https://deadline.com/2021/12/gal-gad...nd-1234853027/

舊 09-17-22, 04:16 PM   #11
肉羊哩咖
griffin611

Ok, Lucas Films 已經將呢套由上映排期中移除,應該玩完無誤:
https://www.msn.com/en-us/movies/new...es/ar-AA11V07u

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[西片] Rogue One: A Star Wars Story ︱星球大戰外傳:俠盜一號(16.Dec.16) 信長 電影版 127 12-08-20 03:26 PM
[美劇] Star Wars: The Clone Wars Season 6 (March 7th,2014) IDGAF Neo Entertainment TREND 6 02-28-14 12:42 PM
[Wii] Star Wars: The Clone Wars - Lightsaber Duels romrom2004 電視遊戲討論版 17 08-22-08 10:25 AM
[NDS] Star Wars: The Clone Wars -- Jedi Alliance 神祕人1號 手提遊戲機討論版 4 07-17-08 10:23 PM
GC隻Star Wars:Rogue Squadron III pmk 電視遊戲討論版 5 01-26-04 12:53 PM

現在的時間是 01:27 AM

手機版 | APP版