Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 04-05-20, 10:13 PM   #101
風之將
God of Gamer

註冊日期: Jan 2005
我搞錯左,醫院嗰隻叫beta 用硫酸彈射佢地會有硬直
爆機有8000分買啲咩好?唔想咁快買火箭炮
後感
雖然短,但敵人都幾惡打,去到後期班白喪原來要即刻連續爆頭先死,有啲不滿係上集有既今集無,例如手榴彈counter(可能用緊回代替無左啦),藍草又用綠草代替埋,恐怖感無上集咁多,可能係行大街的關係,鐘樓斬左都算,去到最尾連計時都無,有啲失望

2014年7月11日早上,官方公佈新贊助商puma新一季球衣及智利國腳山齊士加盟,轉會費35m歐元
2015年5月30日凌晨,阿仙奴再奪足總盃,雲加成為第二名攞有六次冠軍名譽的領隊
2015年6月29日晚上,簽得捷克國腳施治加盟,轉會費10.9m英磅
2015年8月2日晚上,對戰14次後,雲加首次擊敗摩連奴
2015年9月19日晚上,一球員一球證製造史丹福橋慘案,阿仙奴最後9人作戰下不敵車路士
風之將 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-05-20, 10:22 PM   #102
爽神

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: 風之將 查看文章
後感
雖然短,但敵人都幾惡打,去到後期班白喪原來要即刻連續爆頭先死,有啲不滿係上集有既今集無,例如手榴彈counter(可能用緊回代替無左啦),藍草又用綠草代替埋,恐怖感無上集咁多,可能係行大街的關係,鐘樓斬左都算,去到最尾連計時都無,有啲失望
火箭炮太屈,會搞到冇乜挑戰性
我暫時買咗無限手槍+高熱刀+電槍,打nightmare感覺都仲相當平衡(好難打)
前兩樣其實都係得開頭有用,後面嗰樣你當係麥林嚟用就ok

舊 04-05-20, 10:33 PM   #103
darkvolver
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
見大家打得禁地獄....其實應該興幸故事長度已經足夠,否則大家要刷最後難度會好消時間。

另外,全文件收集完畢

舊 04-05-20, 10:37 PM   #104
爽神

引用:
作者: darkvolver 查看文章
見大家打得禁地獄....其實應該興幸故事長度已經足夠,否則大家要刷最後難度會好消時間。

另外,全文件收集完畢
其實睇你點打,如果你目標好明確,只係拎白金
咁就刷分/成就買火箭炮+所有防具應該會易好多
但如果你想挑戰下難度就

舊 04-05-20, 10:50 PM   #105
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
resistance個邊Boss多數係Daniel, 暴君擊殺能力明顯勁過G同奇異種子
見過一次spenser, 未夠3分鐘就滅團, 連D.Field都未見到

之前未玩過呢類pvp式逃生, 配對無分等級局勢經常好一面倒...

引用:
後感
對技術無信心想白金就買火箭炮先
因為d分唔係無限屈

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB

此篇文章於 04-05-20 10:57 PM 被 赤兵尉SETH 編輯。
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-05-20, 11:02 PM   #106
Sgodkyo
the one

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: 赤兵尉SETH 查看文章
resistance個邊Boss多數係Daniel, 暴君擊殺能力明顯勁過G同奇異種子
見過一次spenser, 未夠3分鐘就滅團, 連D.Field都未見到

之前未玩過呢類pvp式逃生, 配對無分等級局勢經常好一面倒...
Daniel 上身太屈
Spenser 用過就會覺得其實好難用
兩個囡Boss就差唔多
平衡度最差個 Part 應該係上身冇限制

暫時最不滿都係配對冇得分級
三個識玩嘅比一個新手累全家
又冇得比負皮啲掛機中離黨

舊 04-05-20, 11:31 PM   #107
www43w2002
Insane Gamer
-[[認領受付中]]

註冊日期: Jul 2007
3DS Friend Code1418 6677 9546
PSN  IDKin1990
一次boss都做唔到
最長等左35分鐘就玩番生存者
www43w2002 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-05-20, 11:45 PM   #108
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

Nintendo Switch ID8287-9006-2513
引用:
作者: Sgodkyo 查看文章
Daniel 上身太屈
Spenser 用過就會覺得其實好難用
兩個囡Boss就差唔多
平衡度最差個 Part 應該係上身冇限制

暫時最不滿都係配對冇得分級
三個識玩嘅比一個新手累全家
又冇得比負皮啲掛機中離黨
對過隻20級以上Spenser
第一區唔放怪, 剩係鎖門狂開槍同陷阱已經滅團...

對大媽Boss真係多數走得甩

舊 04-05-20, 11:47 PM   #109
Sgodkyo
the one

引用:
作者: www43w2002 查看文章
一次boss都做唔到
最長等左35分鐘就玩番生存者
其實係 Server 問題 ??
見有個外國 Youtuber 又話做唔到 boss
但我最長都係等5分鐘
Alex 都練到 LV12

舊 04-05-20, 11:52 PM   #110
真!DC
Banned User
奉行我道

爆機
最鍾意河邊個場景
真係有行緊城市感覺
可惜個場景好短

重寫後故事唔錯
不過都係Jill同Carlos開頭其實都係互動唔太多後面又會咁熱心救人
同埋今集謎題太簡單了諗都唔洗諗
同埋係味冇左多結局?
冇乜重玩性

p.s.BIO系列幾時先會肯SET番步槍正常攻擊力

真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-06-20, 12:34 AM   #111
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

有無搞錯...一班人仲買梗野, 隻上身怪已經衝入黎自爆
有d識玩既Boss會固意唔放怪, 等你無得殺怪加時

舊 04-06-20, 03:07 AM   #112
爽神

引用:
作者: 真!DC 查看文章
爆機
最鍾意河邊個場景
真係有行緊城市感覺
可惜個場景好短

重寫後故事唔錯
不過都係Jill同Carlos開頭其實都係互動唔太多後面又會咁熱心救人
同埋今集謎題太簡單了諗都唔洗諗
同埋係味冇左多結局?
冇乜重玩性

p.s.BIO系列幾時先會肯SET番步槍正常攻擊力
你試下唔開槍,咪另一個結局,有cutscene睇的
應該話所有有qte位你唔理佢都有cutscene睇(death scene),類似bio4咁
我尋日順住咁試晒出嚟,同埋試晒佢某啲強制位玩家可以控制到幾多咁(好無聊)
好似火箭炮嗰度,可以返轉頭打佢都ok

舊 04-06-20, 03:33 AM   #113
魔法之子
Game Master

註冊日期: Jun 2007
PSN  IDkamiyu1988
resistance 我排boss次次都唔算耐
係咪ps4同pc再分左人流?
而家隻game得快速同自訂
如果快速都分等級就真係等到出年先開到場
做首腦戈邊幾好玩
山門後面放狗再放狗
魔法之子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-06-20, 03:34 AM   #114
爽神

用咗assist嚟一次過拎咗4個盃
應該都retry咗幾粒鐘,有啲位極難唔傷
唔開箱個機率仲低啲,即係證明班人係用啲無限武器嚟轟
btw,點解我唔多覺個assist有auto-aim咁

game圖
上面post即係講緊呢度:

之前隻game隻未出官方圖好似見過咁,但實際打邊會有人試到出嚟

冇記錯呢個位打低都會跌個箱出嚟,應該係子彈
但唔知係咪之前冇打低過,呢度再出返
照計應該唔係,因為上面嗰幕打低咗都冇跌嘢

舊 04-06-20, 11:17 AM   #115
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

唔開箱我好早期用assist過, 無用任何特典, 敵人太少血, 槍仔+步槍已經夠無雙
有好明顯auto-aim

隻resistance好多盃都極難拎

舊 04-06-20, 11:42 AM   #116
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: 爽神 查看文章
用咗assist嚟一次過拎咗4個盃
應該都retry咗幾粒鐘,有啲位極難唔傷
唔開箱個機率仲低啲,即係證明班人係用啲無限武器嚟轟
btw,點解我唔多覺個assist有auto-aim咁

game圖
上面post即係講緊呢度:

之前隻game隻未出官方圖好似見過咁,但實際打邊會有人試到出嚟

冇記錯呢個位打低都會跌個箱出嚟,應該係子彈
但唔知係咪之前冇打低過,呢度再出返
照計應該唔係,因為上面嗰幕打低咗都冇跌嘢
無限武器要開箱先攞到吧
我都同時解緊唔用藥同唔開箱
搞到成身槍
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-06-20, 11:46 AM   #117
darkvolver
頹冗

今集有不小位可以DLC補完......大家留意bio成日交代時間.....好像想攪d野。

另外,ADA....你在何方? bio3應該要講佢離開,拿我有影片家.....

https://www.youtube.com/watch?v=fEy0i_5bfDQ

此篇文章於 04-06-20 11:50 AM 被 darkvolver 編輯。
darkvolver 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-06-20, 02:42 PM   #118
呂鳳仙
錢錢錢錢錢錢錢

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: darkvolver 查看文章
今集有不小位可以DLC補完......大家留意bio成日交代時間.....好像想攪d野。

另外,ADA....你在何方? bio3應該要講佢離開,拿我有影片家.....

https://www.youtube.com/watch?v=fEy0i_5bfDQ
我覺得交代時間係純粹致敬原版同顯示時間流逝咋,但都希望有if故事/其他角色故事。(eg:前傳UBCS各士兵進入raccoon市嘅故事!?)

舊時嘅bio啲load save黑畫面字幕都係主角嘅自白,加埋3代最終本Jill日記先咁強調日期,但今次重製版冇咗Jill嘅心境自白

BTW:點解重製2代同3代都死都唔肯俾返元祖1代4筒火箭炮做無限禮物⋯⋯
明明有做到出嚟俾人用,2代唔改game只有Ada送個4發玩,
但PC版用mod改game後發現Capcom連上彈入火箭個動作都有做埋,但就唔開俾你用⋯⋯
3代直頭得卡羅斯一開波射2飛後就丟埋一邊冇再出現過⋯⋯⋯

PS:開放時間為17:00~23:00

每天提醒自己,施恩莫望報,不要把得失看得太重。
幸福不是必然,擁有它的人,請好好珍而重之……

此篇文章於 04-06-20 02:52 PM 被 呂鳳仙 編輯。
呂鳳仙 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-06-20, 02:50 PM   #119
darkvolver
頹冗

引用:
作者: 呂鳳仙 查看文章
我覺得交代時間係純粹致敬原版同顯示時間流逝咋,但都希望有if故事/其他角色故事。(前傳UBCS各士兵進入raccoon市嘅故事!?)

舊時嘅bio啲load save黑畫面字幕都係主角嘅自白,加埋3代最終本Jill日記先咁強調日期,但今次重製版冇咗Jill嘅心境自白

BTW:點解重製2代同3代都死都唔肯俾返元祖1代4筒火箭炮做無限禮物⋯⋯
明明有做到出嚟俾人用,2代唔改game只有Ada送個4發玩,
但PC版用mod改game後發現Capcom連上彈入火箭個動作都有做埋,但就唔開俾你用⋯⋯
你走緊佬+不知道umbrella想自己點死。點自白呀...

另外,爆機個chris身影應該係駁CV。

舊 04-06-20, 03:01 PM   #120
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

resistance比較鐘意玩生存者, hacker應該係最緊要, 唯一可以反制Boss角色
january練到上15, 對Daniel同Spenser勝率高返
依家反而最怕勁既Alex, 個毒好煩

引用:

dlc個No Way Out有呢個上彈動作

此篇文章於 04-06-20 03:09 PM 被 赤兵尉SETH 編輯。
舊 04-06-20, 03:23 PM   #121
Squall-Lucifer
懶人一個

註冊日期: Oct 2008
明明RE3劇情裡卡羅斯已經是用這M664連裝火箭炮來幫JILL解圍,不懂為何GAPCOM不作為無限武器給回JILL用

仲有舊BIO3正傳可以在下水道處理場最終戰前拿到火箭炮,但RE3版又無左

16冬、17冬、17春、17秋、18冬、19冬、19春、19夏、19秋、20桃之節句、20夏、20秋冬、21春、21夏、21秋、22冬、22春、22夏秋、23春、23夏、24春:21甲提督
18年3月、11月、12月、19年3月、4月、6月、11月、12月、20年5月、7月、11月、12月、21年5月、6月、11月、12月、22年3月、6月、11月、12月、23年5月、6月戰果提督,新艦尚缺:N/A
Squall-Lucifer 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-06-20, 03:39 PM   #122
爽神

引用:
作者: 赤兵尉SETH 查看文章
唔開箱我好早期用assist過, 無用任何特典, 敵人太少血, 槍仔+步槍已經夠無雙
有好明顯auto-aim

隻resistance好多盃都極難拎
全程冇用過支步槍,覺得佢阻住晒,好在個袋都夠位用
係最尾打最終形態我先拎支步槍嚟射佢,assist得兩個波波,仲要啲手都唔點太扑你,真係好啱玩no heal呢個成就
個人覺得最難係開地鐵電源啲蟲仔,玩到我熟晒最快係點走,plan埋大概邊個位要回頭射,但真係試咗我超耐先無傷+最快咁過
全game最難記點走應該係呢個位,第二係醫院

引用:
我覺得交代時間係純粹致敬原版同顯示時間流逝咋,但都希望有if故事/其他角色故事。(eg:前傳UBCS各士兵進入raccoon市嘅故事!?)

元祖2代都好似冇呢支嘢,係用單筒式火箭炮,元祖3我記得就有
入彈個動作,你唔cheat就只有7仔個dlc可以見到

舊 04-06-20, 03:42 PM   #123
爽神

引用:
作者: 爽神 查看文章
火箭炮太屈,會搞到冇乜挑戰性
我暫時買咗無限手槍+高熱刀+電槍,打nightmare感覺都仲相當平衡(好難打)
前兩樣其實都係得開頭有用,後面嗰樣你當係麥林嚟用就ok
自己覆自己補充返
原來佢game內用麥林殺敵個成就,呢支電槍都歸咗係麥林嚟
唔怪得個效果咁似

舊 04-06-20, 04:08 PM   #124
風之將

註冊日期: Jan 2005
有冇assisted兩個鐘內時間參考
頭先打爭四分鐘lol
由手機版發出
風之將 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-06-20, 04:38 PM   #125
爽神

引用:
有冇assisted兩個鐘內時間參考
頭先打爭四分鐘lol
由手機版發出
逐個auto save point位前玩到完美,唔掂就re
路線點走都冇乜特別,因為今集多數單程/極近來回
係一開頭叫做多啲回頭路,但demo都玩到熟晒
唯一係地下鐵蟲仔嗰part你要上網搵下speedrun係點樣行,呢part真係要記記位
同埋醫院都係比較難記,但因為冇乜怪,就算你行錯咗影響都不大

講起我先醒起個成就係唔可以回復多於1次,但我係無傷咁過
所以想解盃又唔想浪費時間嘅話地下蟲仔畀佢傷咗都冇咩所謂,反正之後會傷嘅機會都唔多(由其用無限武器)
carlos位又分咗兩次劇情,你兩次都頂到去轉人物就ok,大不了game over都解到個成就,其實要求好低

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4,XB1] Biohazard RE:2 バイオハザード RE:2 | PS4, XB1, PC | rapperjohnny 電視遊戲討論版 1106 08-05-23 12:05 AM
[PS4,XB1] バイオハザード RE:3 | Biohazard 3 RE | 已售 supermanlady 電視遊戲討論版 728 07-01-22 05:57 PM
[多機種] Biohazard RE:2 バイオハザード RE:2 攻略區 darkvolver 攻略及心得交流區 1431 08-30-19 06:31 AM
[多機種] バイオハザード リベレーションズ2 武藤遊戲 電視遊戲討論版 853 06-06-18 07:41 AM
[徵]WII バイオハザード ダークサイド・クロニクルズ 蚊蚊 買賣專區 2 04-11-13 11:43 PM

現在的時間是 02:49 PM

手機版 | APP版