Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 28 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 48 88  ... 最後
攻略及心得交流區>Splatoon 2 | イカ戰略部- 互射心得交流- ᔦꙬᔨ --– 4月有批新武器, 油地未畢業
野良猫 11:09 PM 08-11-17
好唔鐘意用把輕靈格
距離短彈數少,叉滿先啱啱夠殺死一隻嘍囉肥魚
信長 11:23 PM 08-11-17
唔知係咪斷左網.. 單人開三文... >.< 一條命,wave 1 卡左位比肥魚食左,就GG 扣評價
leungky1 11:57 PM 08-11-17
Starstage啲Charger 企死一個位射
對方死哂都唔識移去高位推進
最後我支H3 800p居然都做左全隊最多......

今日三文魚好多人唔識打隻污水飛碟
對唔準魚尾射可以原諒
但我幫你引開時你仲衝埋嚟做咩.....
由手機版發出
空調 12:16 AM 08-12-17
作者: leungky1:
Starstage啲Charger 企死一個位射
對方死哂都唔識移去高位推進
最後我支H3 800p居然都做左全隊最多......

今日三文魚好多人唔識打隻污水飛碟
對唔準魚尾射可以原諒
但我幫你引開時你仲衝埋嚟做咩.....
由手機版發出
我明白 我都見過尼種人
信長 12:44 AM 08-12-17
幾時有新地圖同合作( 魷魚娘那種)
野良猫 09:13 AM 08-12-17
作者: 信長:
幾時有新地圖同合作( 魷魚娘那種)
地圖真係唔知點解咁耐都唔追加
唔係全新都用番舊地圖吧
野良猫 10:22 AM 08-12-17
把遮好煩
信長 11:34 AM 08-12-17
作者: 野良猫:
把遮好煩
Ranking 遮+油桶上車,好痴線
leungky1 11:00 AM 08-12-17
用把遮砲油到過千其實正唔正常......
個竅門應該係唔好隨便玩射出
對手要油番經過嘅地方唔係好難
由手機版發出
野良猫 11:21 AM 08-12-17
作者: leungky1:
用把遮砲油到過千其實正唔正常......
個竅門應該係唔好隨便玩射出
對手要油番經過嘅地方唔係好難
由手機版發出
過千正常吧
副武同SP都係油地向

不過對面成日三四把遮,周圍都係花灑唔係就落雨好煩
信長 11:38 AM 08-12-17
個花灑用去舞台中央天花板,大橋中央吊鉤
只要自己唔死+ 對面唔打花灑, 人地油完自己又補SP
SP 值170 都快滿
開遮要少少時間,都擋到幾下.. 走佬都好用..
用過飛遮車死人..好慘
鈴蘭 01:14 AM 08-13-17
作者: 信長:
個花灑用去舞台中央天花板,大橋中央吊鉤
只要自己唔死+ 對面唔打花灑, 人地油完自己又補SP
SP 值170 都快滿
開遮要少少時間,都擋到幾下.. 走佬都好用..
用過飛遮車死人..好慘
我覺得推遮最勁既地方係對面其實一瞬間唔會睇到你有無跟著把遮行緊
而你推把遮出去好多人第一個反應係射爛把遮 因為佢地會覺得你係把遮後面
ROCAS 02:01 PM 08-12-17
感覺把傘整體都算平均...唔太弱唔太屈咁
但睇黎要練下...手感唔慣....

對過4支傘...成個天都係敵方D雲....
信長 02:07 PM 08-12-17
作者: ROCAS:

近中有90 傷.. 如果夾雨雲掩護, 一下打死人
leungky1 03:02 PM 08-12-17

正面遠打感覺只係比三格水桶同對得準嘅H3弱小小
由手機版發出
信長 02:05 PM 08-12-17
splatzone 舞台,狂比人壓100 比2 時 , 斷左對面攻勢
佢地+75 先KO 到.. 攻兩次反底KO 對面,真開心.. 唔放棄就有機
如果係RANK C,B ,一定晨早有賤人棄機無得追
迪安大叔 11:32 PM 08-12-17
打 ranking 個個隊友油地唔打人 (但對面就先打人
洗唔洗次次咁伏我

連續4-5場係咁,對面就無野

輸到甩褲
信長 12:17 AM 08-13-17
作者: 迪安大叔:
打 ranking 個個隊友油地唔打人 (但對面就先打人
洗唔洗次次咁伏我

連續4-5場係咁,對面就無野

輸到甩褲
我差兩場就S... 之後連輸6場裂晒,
佢地外圈射... 落後都唔多衝
小橋場我好多次最左面打兩個,或炸彈封下近出兵位,都好多殺數
另一面3打2 點都應該好舒服.就係都搞唔到..

真係攻不銳守不穩, 隊友又唔多用炸彈,花灑雷達又唔理,由得人地存在
平均開5次罩,真係唔知可以用咩技幫手

成日見A- 又用遮試武器,我頂你..你昇到上A都唔係用遮.. 一日成材??
有場好唔抵,好近分,可過領先10分到.. 已佔緊,差50 秒
遮隊友都仲開技... 油條毛咩... 之後人地最後炸彈Rush 殺晒, 再落雨反勝
遮隊友個雨如果Hold 一hold ,最後十秒就控到場或斷對面攻勢.. 真係激死我..

有一場係我贏對面100,keep 住打就奶野,對面隊件蛋散都係續打..分左去我隊
真係打少個咁輸
下次贏輸都出房
ZOMA 11:47 PM 08-13-17
今日先開始玩ガチマッチ
我以為我咁遲開始玩,應該多d人識玩
但好似唔係
架車比人推到就到終點都仲唔去守..就咁行過去搵人殺
架車turn後緊又冇人理...
信長 11:58 PM 08-13-17
作者: ZOMA:
今日先開始玩ガチマッチ
我以為我咁遲開始玩,應該多d人識玩
但好似唔係
架車比人推到就到終點都仲唔去守..就咁行過去搵人殺
架車turn後緊又冇人理...
B,C 真係唔識玩...
仲有好多人最近先買..
放下炸彈都死一堆
ROCAS 12:57 AM 08-13-17
其實傘係打近定遠....遠冇力,近唔夠其他貼身ge靈活....
輸到好絕望...
信長 01:14 AM 08-13-17
其實傘係打近定遠....遠冇力,近唔夠其他貼身ge靈活....
輸到好絕望...
打近... 不過我見佢地同隊友企好近,主動擋子彈, 隊友就殺人
鈴蘭 01:13 AM 08-13-17
把遮堅係勁 油地殺人都做到既優良武器
迪安大叔 01:23 AM 08-13-17
遮打近戰多
好似之前咁講 用雨雲 cover都會幾好殺添
主力搶頭就難d
因為缺點太食油
信長 05:48 AM 08-13-17
[A- 隊友 ]
splat zone 真係幾嘔血.. 佔左又唔壓多少少..
行前少少伏人時, 那邊又有缺口比人偷.. 都係一兩隻敵人放SP 就散..回頭又攻多次,好快又佔番

有個板場5分鐘去左異次元儲必, 出左8次飛彈大技,辛苦晒...唔知中唔中呢?
160P 開甲都開唔到8 次
第一 ... 28 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 48 88  ... 最後

返回主題版面