Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 01-04-18, 02:33 PM   #1401
fortel
Game Master

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: GUSTAV 查看文章
咪3把素早防BLADE加齊緊急回避CORE
裝埋素早30%
D BLADE 裝素早50

起碼過900
我用軍姐,裝邊3把劍比佢好?

我而家用緊 迦具土 BASARA 同埋 馬沙
fortel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-04-18, 02:36 PM   #1402
高級嘍囉
Crazy Gamer

註冊日期: May 2007
3DS Friend Code4038 6395 0913
PSN  IDtimen1972
XBox Live Gamertagtimen1972
引用:
作者: fortel 查看文章

打機時成日聽到馬沙講嘢,係咪幻覺嚟。
高級嘍囉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-04-18, 02:38 PM   #1403
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
引用:

迦具土 綿見津必須 第3把 一係巴沙拿一係COMMON暗刀

COMMON 暗刀有素早UP加素早BONUS 就會勁過BASARA SOSAD

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-04-18, 08:33 PM   #1404
fortel
Game Master

大碌 我白虎中左BUG,打完狼獸都夠唔到牽點...

--------------

寫到一舊舊,原來係指定就唔好話以外啦大佬

此篇文章於 01-04-18 08:40 PM 被 fortel 編輯。
舊 01-04-18, 09:49 PM   #1405
ZERO NEKO
God of Gamer

註冊日期: Dec 2001
Nintendo Switch ID3666-9476-8489
PSN  IDzeroneko
XBox Live GamertagZero Neko
請問信賴度升上S 再上SB之後SS ?

敗家尚未成功,開箱仍需努力
ZERO NEKO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-04-18, 09:58 PM   #1406
fortel
Game Master

引用:
作者: ZERO NEKO 查看文章
請問信賴度升上S 再上SB之後SS ?
S > S1 > S2 .. SS
舊 01-04-18, 10:14 PM   #1407
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
真係想睇動作可以將個CAM 拉遠D既.......

戰鬥SYSTEM 做壞左前兩頁都講過
單向得黎冇變化 有時想轉下角色玩都唔得
其實真係佢綁死晒要跟人果下最慘
我覺得佢如果整到8章開始可以調亂晒用 會好D

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-05-18, 12:27 AM   #1408
Kello820
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2009
Nintendo Switch ID1035-4401-7443
PSN  IDKello820
XBox Live GamertagKello820
引用:
作者: 新月 查看文章
整體嚟講
我覺得設定係偏弱
一招就可以通吃

我本身預係非常難打
要滿足特定條件先有機會贏
但而家設定到
唔係你屈佢就佢屈你咁
希望後面update同dlc滿足到我地
傳聞13號con完update 2周目,唔知真唔真.不過係星期六黎

引用:
求教用咩裝打? 我比佢秒殺

------------------

好辛苦先過到一次,AI唔生性破防/幫我坦就輸硬
走左去玩其他野,今日冇睇呢邊

拎130刷epic core同clips果陣我自己比較習慣用虎爺,只要jd仇恨拉得好基本係0意外
accessory方面全員都裝epic(r3)降低敵人break耐性,同埋盡量多揀幾種有break或down既weapon skill做武器

jd主要負責高輸出拉仇恨,一邊幫手打下break同等運到隻怪down左就rising佢之後切jk smash
cpu用筋力master,其餘不外乎都係用auto attack吸血,高hp攻擊5,challenger5,switch5之類
jd自己有招吸血driver art,打130可以一次吸幾千,根本連奶媽都慳返,自己就係永動機
隻130機關槍有可能會掃死jd以外既其他人,視情況其他人裝個jamming5
仲有招即死光線,不過出招好慢,見佢想出就用cut in大招無敵時間或者走去佢身後就冇事
其他招都冇乜威脅,打多幾次好快慣,熟左之後可以剩係用4連打,收益同效率應該係僅次於99牛

同埋幫版友補充下隻回避T
現版本黎講回避有650~700左右已經好夠,過高未必係好事
回避堆得越高=輸出相對越低,好容易拉唔住仇恨.都係建議留返d空間堆攻擊
就算回避100%,但隻怪唔騷你去打其打人,呢個時候都真係幾無耐

Kello820 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-05-18, 08:04 AM   #1409
fortel
Game Master

引用:
作者: Kello820 查看文章

拎130刷epic core同clips果陣我自己比較習慣用虎爺,只要jd仇恨拉得好基本係0意外
accessory方面全員都裝epic(r3)降低敵人break耐性,同埋盡量多揀幾種有break或down既weapon skill做武器

jd主要負責高輸出拉仇恨,一邊幫手打下break同等運到隻怪down左就rising佢之後切jk smash
cpu用筋力master,其餘不外乎都係用auto attack吸血,高hp攻擊5,challenger5,switch5之類
jd自己有招吸血driver art,打130可以一次吸幾千,根本連奶媽都慳返,自己就係永動機
隻130機關槍有可能會掃死jd以外既其他人,視情況其他人裝個jamming5
仲有招即死光線,不過出招好慢,見佢想出就用cut in大招無敵時間或者走去佢身後就冇事
其他招都冇乜威脅,打多幾次好快慣,熟左之後可以剩係用4連打,收益同效率應該係僅次於99牛

同埋幫版友補充下隻回避T
現版本黎講回避有650~700左右已經好夠,過高未必係好事
回避堆得越高=輸出相對越低,好容易拉唔住仇恨.都係建議留返d空間堆攻擊
就算回避100%,但隻怪唔騷你去打其打人,呢個時候都真係幾無耐
THX

我而家都係50 50勝算,佢最煩係一開波如果同機械槍打我無人幫回基本上必死

其實隻坦有無D咩好裝推介? 我暫時都係比晒D+血既佢就算
舊 01-05-18, 10:16 AM   #1410
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
引用:
THX

我而家都係50 50勝算,佢最煩係一開波如果同機械槍打我無人幫回基本上必死

其實隻坦有無D咩好裝推介? 我暫時都係比晒D+血既佢就算
+hate

老虎仔(把劍)同範馬勇次郎一樣一出世就係地上最強無需要靠裝備強化

總之一定要一開波就令到全場都剩係想砌佢一個

因為主角後期大力過頭好容易令老虎仔控唔到場....

英國說大家抱團死

此篇文章於 01-05-18 10:21 AM 被 細路翔 編輯。
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-05-18, 11:48 AM   #1411
GUSTAV
The One
poor

隻犀牛令人墮落

舊 01-05-18, 12:58 PM   #1412
fortel
Game Master

引用:
作者: 細路翔 查看文章
+hate

老虎仔(把劍)同範馬勇次郎一樣一出世就係地上最強無需要靠裝備強化

總之一定要一開波就令到全場都剩係想砌佢一個

因為主角後期大力過頭好容易令老虎仔控唔到場....
花山薰

其實坦同佢定軍姐好? 用虎洗唔洗將成人版由攻擊轉埋防禦?

THX

引用:
希望後面update同dlc滿足到我地
傳聞13號con完update 2周目,唔知真唔真.不過係星期六黎

無份破防既裝降耐都有用? 咁搞笑

而家差一把劍,地獄呀

此篇文章於 01-05-18 01:00 PM 被 fortel 編輯。
舊 01-05-18, 02:04 PM   #1413
GUSTAV
The One
poor

>而家差一把劍,地獄呀

朋友.............

要時間抽 抽完又要時間放生 之後又要返去打犀牛CLS

舊 01-05-18, 02:33 PM   #1414
martinyau1979

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDmartin1979
請問玄武國家大平原出現既大墨魚出現條件係咩, 打咗4, 5 隻, 爆升幾個LV升到89, 宜家打完, 之後就無哂.............改過時間都唔出現............去工廠打劍主仔94-97LV個D都係得3千幾EXP, 墨魚, 我爆埋珠有幾3萬幾EXP

你將會被誰抱緊 唱什麼歌哄他開心
我想著天空什麼時候會放晴
地球不曾為誰停一停

martinyau1979 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-05-18, 02:49 PM   #1415
高級嘍囉
Crazy Gamer

註冊日期: May 2007
3DS Friend Code4038 6395 0913
PSN  IDtimen1972
XBox Live Gamertagtimen1972
引用:
作者: martinyau1979 查看文章
請問玄武國家大平原出現既大墨魚出現條件係咩, 打咗4, 5 隻, 爆升幾個LV升到89, 宜家打完, 之後就無哂.............改過時間都唔出現............去工廠打劍主仔94-97LV個D都係得3千幾EXP, 墨魚, 我爆埋珠有幾3萬幾EXP
好似同天氣有關,我見到時係落雪。
高級嘍囉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-05-18, 02:52 PM   #1416
fortel
Game Master

引用:
>而家差一把劍,地獄呀

朋友.............

要時間抽 抽完又要時間放生 之後又要返去打犀牛CLS
朋友我犀牛我無得打呀

引用:
去打暴龍啦,一直仆一直仆,又易打又多EXP
舊 01-05-18, 03:02 PM   #1417
RPG之鬼

註冊日期: Sep 2002
引用:
朋友我犀牛我無得打呀

多EXP嗎?
86LV想打95獅子龍,打到中途成日被踩死

猛擊係咪唔一定出史詩式水晶?琴晚劏咗六七條恐龍先得果一點

舊 01-05-18, 03:03 PM   #1418
GUSTAV
The One
poor

墨魚係吹雪限定

舊 01-05-18, 03:07 PM   #1419

引用:
朋友我犀牛我無得打呀

之前支線打過1次, 打死之後, 要邊度搵佢?

地球不曾為誰停一停

martinyau1979 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-05-18, 03:07 PM   #1420

引用:
墨魚係吹雪限定
吹雪點先會出現, 要狂訓旅館到有為止?

地球不曾為誰停一停

舊 01-05-18, 03:18 PM   #1421
Kello820
Crazy Gamer

Nintendo Switch ID1035-4401-7443
引用:
無份破防既裝降耐都有用? 咁搞笑

而家差一把劍,地獄呀
後面果句都係指全員,越多人有break同down,機會越多效率越高

成型既jd已經兼埋做tank,乜都唔洗理,總之係唔會死
到呢個階段js同jk都已經唔洗用,最多出黎打下down同smash就換返jk繼續

最後一隻一般都係2~300core先出.努力努力

引用:
刷天氣大陸之間來回換就得,唔洗旅館

同埋唔係打支線99龍同獅子龍
去打大平原果d普通大恐龍就得,你lv90去打爆bonus起碼都仲有5~6w一隻,最主要係容易打,岩晒8x~9x呢個階段

墨魚王個墓先難搵,果陣真係搵到好耐.同古拉隻大猩猩一樣離條屍好遠好遠

舊 01-05-18, 03:26 PM   #1422
Kello820
Crazy Gamer

引用:
作者: RPG之鬼 查看文章
多EXP嗎?
86LV想打95獅子龍,打到中途成日被踩死

猛擊係咪唔一定出史詩式水晶?琴晚劏咗六七條恐龍先得果一點
唔一定出,完成4連只係多一次掉落判定
可以咁樣去理解,4連10次再打死=打死左11隻既掉落物

舊 01-05-18, 03:31 PM   #1423
GUSTAV
The One
poor

引用:
唔一定出,完成4連只係多一次掉落判定
可以咁樣去理解,4連10次再打死=打死左11隻既掉落物
4連判定好似冇打死跌咁多

舊 01-05-18, 03:32 PM   #1424
GUSTAV
The One
poor

引用:
吹雪點先會出現, 要狂訓旅館到有為止?
去第2個國再返去......

上集改時間就變咪幾好...

舊 01-05-18, 03:36 PM   #1425
Kello820
Crazy Gamer

引用:
4連判定好似冇打死跌咁多
計埋bonus既話打死的確係多野跌d
只係方便理解la

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Xenoblade 2『異度神劍2』|DLC︰黄金の国イーラ︱2018年9月 MO 電視遊戲討論版 1288 05-29-21 09:55 AM
[死闘の末][Bloodborne The Old Hunters] 獵人心得交流區 (劇透請Spoiler) reiyaw 攻略及心得交流區 1221 02-04-16 05:00 PM
賣日版 New 3DS Xenoblade golan 買賣專區 0 09-14-15 10:43 PM
[Wii] Xenoblade ゼノブレイド neo 電視遊戲討論版 487 12-20-14 11:13 AM
收WII舊GAME (XENOBLADE) Sheva 買賣專區 5 08-03-13 12:30 AM

現在的時間是 02:21 PM

手機版 | APP版