Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 08-17-21, 11:14 AM   #26
Eking
God of Gamer

註冊日期: Feb 2006
覺得Taika Waititi 做反派唔錯~

舊 08-17-21, 03:36 PM   #27
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
引用:
作者: wing 查看文章
左腳踏前? 天翔龍閃?
係 Swing 有隻歌,詞講嘅嘢,部份同套片講嘅嘢有啲夾。

引用:
作者: wing 查看文章
我見imdb個彩旦list有講呢套
IMDB 一向比較詳盡,好多 YouTuber 未必識。睇返啲講最佳電視片主題曲嘅,都有呢隻。據報套劇當年唔收得,剩返隻主題曲。

舊 08-26-21, 06:44 PM   #28
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
https://twitter.com/MariahCarey/stat...719907329?s=19
Mariah Carey X RR

C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-21-21, 08:53 PM   #29
Heaven
Game Master

註冊日期: May 2013
見百老匯做緊半價網上訂票 今日睇左
有d場面好中二病ff到有點毛管戙,彩蛋後勁好掂,愈睇愈入戲
唔錯,但無想像咁好,個主體大部分係guy身上,可能自己預先拎左Ready Player One咁大既世界觀黎對比
Heaven 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-21-21, 09:59 PM   #30
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
係 Swing 有隻歌,詞講嘅嘢,部份同套片講嘅嘢有啲夾。

IMDB 一向比較詳盡,好多 YouTuber 未必識。睇返啲講最佳電視片主題曲嘅,都有呢隻。據報套劇當年唔收得,剩返隻主題曲。
套野有3個seasons, 應該唔太差.

當年我記得香港有播, 我記得睇過.

舊 09-26-21, 08:50 AM   #31
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK

Deleted and gag scenes

C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-29-21, 09:33 PM   #32
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
D+ 有得免費睇~~~

舊 09-30-21, 09:17 AM   #33
colormon
Senior Gamer

註冊日期: May 2011
以前有套好似叫pixel,相比下我覺得果套好d…一堆版權物通街走
colormon 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-12-21, 06:10 PM   #34
wing
格鬥低手

引用:
作者: colormon 查看文章
以前有套好似叫pixel,相比下我覺得果套好d…一堆版權物通街走
pixel個故事都係麻麻. 好似係sony

版權物通街走, 我覺得最好係無敵破壞王2同ready player one

舊 11-25-23, 09:58 PM   #35
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
Free Guy《爆機自由仁》

係Disney+睇咗,
比想像中差有少少悶添,
可能之前已經有Ready Player One《挑戰者1號》果種ACG嘢出現係遊戲世界的作品,
非人類角色覺醒又有The Lego Movie了。

係最尾Guy Vs Dude,"美隊"都客串果段幾有趣~!

https://www.imdb.com/title/tt6264654/

https://zh.wikipedia.org/wiki/%E8%84...8E%A9%E5%AE%B6

舊 11-26-23, 10:35 AM   #36
wing
格鬥低手

ready player one同lego movie太多, 顯得呢套差少少。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[2DS] 2DS XL Just $149.99 MSRP Available July 28 david 手提遊戲機討論版 0 06-11-17 07:39 AM
出售 MaxFactory 7th Dragon 2020 初音未開 Type 2020 + PS3 電擊文庫FIGHTING CLIMAX(行日) AYU_fans 買賣專區 3 11-19-15 08:37 PM
[廣告 - RG] RG12[紙皮盒]FREE!本《大量地獄一米六》、進擊兵長本、HK全彩繪本《俗不可耐生活賬》-小學雞穿梭機 ,艦これ、Free!丶進擊、PAD新品 ball24 Cosplay同人MIX討論區 4 12-17-13 11:26 PM
7月扭蛋精華區 (4 July updated) 美版之王-天涯浪子 收藏品討論版 175 07-30-06 08:56 PM
雷霆救兵 (Saving Private Ryan)有冇出過game ? 馬沙 電視遊戲討論版 4 12-15-04 11:54 PM

現在的時間是 11:38 PM

手機版 | APP版