Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 02-20-18, 08:36 AM   #51
Eking
God of Gamer

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
(咳)黑豹正確係 CA3 初登場,你當嗰套係 A2.5 都唔錯得去邊嘅~

冇好好交待點解

1. 靠V鋼就可發展黑科技出嚟
2. 拎住咁強大嘅黑科技都唔對外面世界「做啲嘢」

講起MCEU 嘅 V鋼同X-MEN嘅「不滅鋼」好似有分別,要各位指正一下
.....
1. 其實你有一樣材料係唔會爛, 本身好多野都可以解決, 好多技術唔能夠再發展好多時都係能量太大, 冇物料可以承受
2. 乜唔係一開始就講左唔想科技/資源錯入錯誤人手上

舊 02-20-18, 10:03 AM   #52
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
引用:
作者: Eking 查看文章
.....
1. 其實你有一樣材料係唔會爛, 本身好多野都可以解決, 好多技術唔能夠再發展好多時都係能量太大, 冇物料可以承受
2. 乜唔係一開始就講左唔想科技/資源錯入錯誤人手上
唔......

1. 矛與盾問題,唔會爛嘅嘢係點開採呢?(不必深究)

其實人又要夠聰明先開發到,唔係單純物料嘅問題,反而睇到一則話其實佢哋歷年嚟都以極高價賣極少量嘅 V鋼出去(見開頭大英博物館嗰幕), 用啲錢去發展教育咁話, 咁勉強都通

2. 佢真係做得到 great power comes with great responsiblity, 咁蜘蛛仔會恨投錯咗胎~

舊 02-20-18, 11:32 AM   #53
Eking

引用:
唔......

其實人又要夠聰明先開發到,唔係單純物料嘅問題,反而睇到一則話其實佢哋歷年嚟都以極高價賣極少量嘅 V鋼出去(見開頭大英博物館嗰幕), 用啲錢去發展教育咁話, 咁勉強都通

2. 佢真係做得到 great power comes with great responsiblity, 咁蜘蛛仔會恨投錯咗胎~

....
大英博物館個場講左係英國搶番黎, 而且佢地唔知係V鋼

舊 02-20-18, 01:26 PM   #54
david
The One

註冊日期: Mar 2002
引用:
唔......

ADAMANTIUM O係日本風情話咪一樣割得斷...

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-18, 01:30 PM   #55
Chitose1987
好孩子不要問

註冊日期: Apr 2010
亞德曼金屬係當時針對隊長個盾既分析研究成果(無法複製但得到另一種次等合金)

強度係比純振金次一等
由手機版發出
Chitose1987 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-18, 02:04 PM   #56
12號四分衛
Game Master

註冊日期: Jan 2006
XBox Live Gamertagqbgabe12
引用:

冇好好交待點解

靠V鋼就可發展黑科技出嚟

或者咁諗

有d科技,係要適當材料先可以開發

就好似現象中科學家想搵到的常溫超導體
如果真係有一個國家有
佢可以開發到的科技 (e.g 隨街都係磁浮交通工具)
外界睇起上來,佢都係開發緊黑科技

此篇文章於 02-20-18 02:47 PM 被 12號四分衛 編輯。
12號四分衛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-18, 02:46 PM   #57
Rv250

註冊日期: Aug 2002
引用:
唔......

個問題應該同鑽石一樣
Rv250 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-18, 03:03 PM   #58
Eking

....
其實心型花燒哂, 即係冇第二代黑豹?
同埋佢地教育真係好好, 咁多人可以接觸到心型花, 但係冇人偷食.....

舊 02-20-18, 03:25 PM   #59
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
....
同埋佢地教育真係好好, 咁多人可以接觸到心型花, 但係冇人偷食.....
其實種子留低既
不過現有的存貨就無哂

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-18, 03:28 PM   #60
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

註冊日期: Dec 2004
套野好正路,冇驚喜,中間有少少悶位,我差d訓著
kin~kin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-18, 03:28 PM   #61
肉羊哩咖
griffin611

引用:
....
又有人話.....

有人話要王族先受得佢嘅藥性,諗深層係咁又洗乜鬼挑戰王位?除非黑豹唔係一定係國王先得

舊 02-20-18, 03:32 PM   #62
肉羊哩咖
griffin611

引用:
....
大英博物館個場講左係英國搶番黎, 而且佢地唔知係V鋼
無記錯嘅話.......

支嘢係英帝搶另一族, 嗰個族人係向瓦國搶/買返嚟嘅

舊 02-20-18, 03:32 PM   #63
Chitose1987
好孩子不要問

黑豹唔需要係國王 而係部族內最強戰士擔任

CA3 時帝查拉仲只係皇儲但已經係黑豹
由手機版發出
舊 02-20-18, 03:36 PM   #64
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: Chitose1987 查看文章
黑豹唔需要係國王 而係部族內最強戰士擔任

CA3 時帝查拉仲只係皇儲但已經係黑豹
由手機版發出
不過飲到藥就失去力量

其實應該幾容易應付
戰鬥中引他到水池邊,水池的水一有混了藥

飲到少少就生效啦

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-18, 03:38 PM   #65
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: 12號四分衛 查看文章
或者咁諗

有d科技,係要適當材料先可以開發
其實無反對......

好簡單, 如果仲留嚮銅器時代, 人無可能進入熱兵器時代, 起唔到高樓大厦。

但唔可以話單靠物料就自然有超高技術,人材同環境都好緊要,除非佢講埋瓦國嘅人特別醒,內部好有需要發展高科技,否則人少又閊埋門,都可以搞到超時代嘅科技就比較難通

此篇文章於 02-20-18 03:46 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-18, 03:38 PM   #66
Eking

引用:
無記錯嘅話.......

支嘢係英帝搶另一族, 嗰個族人係向瓦國搶/買返嚟嘅
....
係第二男角同個博物館人講話會接手時, 話佢地英國人搶番黎, 你以為自己買番黎?

舊 02-20-18, 03:43 PM   #67
肉羊哩咖
griffin611

引用:
....
係第二男角同個博物館人講話會接手時, 話佢地英國人搶番黎, 你以為自己買番黎?
???

英帝 -> 搶 -> 某一族 -> 搶/買 -> 瓦國

好似無講話係
英帝 -> 搶 -> 瓦國

清楚啲未?

唔緊要, 你當本人記錯算喇

此篇文章於 02-20-18 03:45 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-18, 03:45 PM   #68
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: pet3 查看文章
不過飲到藥就失去力量

其實應該幾容易應付

飲到少少就生效啦
不過套杉都好頂得吓咁啫

都無講啲解藥點嚟~

舊 02-20-18, 03:46 PM   #69
Eking

引用:
其實無反對......

好簡單, 如果仲留嚮銅器時代, 人無可能進入熱兵器時代, 但唔可以話單靠物料就自然有超高技術,人材同環境都好緊要,除非佢講埋瓦國嘅人特別醒,內部好有需要發展高科技,否則人少又閊埋門,都可以搞到超時代嘅科技就比較難通
....
其實科技發展本來就係以幾何方式發展, 20年前你冇可能會諗到有SMARTPHONE呢樣出現啦, 科技需要人同物料先可以發展, 當你起左步(你又唔將技術輸出)自然會比起其他發展得國家快

舊 02-20-18, 03:52 PM   #70
肉羊哩咖
griffin611

引用:
....
其實科技發展本來就係以幾何方式發展, 20年前你冇可能會諗到有SMARTPHONE呢樣出現啦, 科技需要人同物料先可以發展, 當你起左步(你又唔將技術輸出)自然會比起其他發展得國家快
.......

係就可以幾何級數上,不過詳情無交待, 當故仔講咗就算

唔出口閉關就可以有超越科技,怕且都要好特殊嘅環境先得,因為人類一直以來都係因為互相較勁抄考,再加上需要:國家戰略和/或市場導向而成;唔係明朝、日本幕府同北韓應該都會好勁

舊 02-20-18, 07:58 PM   #71
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
引用:
作者: pet3 查看文章
不過飲到藥就失去力量

其實應該幾容易應付

飲到少少就生效啦
草藥個BUFF效果應該唔高得去邊
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-18, 11:02 PM   #72
Chitose1987
好孩子不要問

照 CA3 個演出黎睇黑豹個身體能力同隊長冬兵同一個 Level
由手機版發出
舊 02-20-18, 11:29 PM   #73
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
咁黑豹都算講明係SUPERHUMAN級
CA同WS就普通人極限
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-22-18, 05:31 PM   #74
PatrickNo42
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2012
引用:
作者: Chitose1987 查看文章
亞德曼金屬係當時針對隊長個盾既分析研究成果(無法複製但得到另一種次等合金)

強度係比純振金次一等
由手機版發出
論硬度係A鋼比較高,V鋼強在可以吸收衝擊強化硬度
隊長個盾唔係純V鋼製而係同另一種金屬調合而成先特別整硬,但係純屬偶然既產物連本人都再現不能(過程中誕生既就係A鋼)
PatrickNo42 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-23-18, 12:33 AM   #75
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
引用:

冇好好交待點解

1. 靠V鋼就可發展黑科技出嚟
2. 拎住咁強大嘅黑科技都唔對外面世界「做啲嘢」
V鋼本身設定就係可以便於發展超先進科技,只不過係因為Wakanda長期鎖國唔比佢大量流出,先令世人以為好罕有。越係罕有,就當然會被認為係「黑」科技。

軍火佬當年走私嘅數量雖然未至於重創Wakanda經濟,因為國內仍然有大把V鋼,但都仍然被視為大災難。

引用:
講起MCEU 嘅 V鋼同X-MEN嘅「不滅鋼」好似有分別,要各位指正一下
第一,係MCU唔係MCEU。千祈唔好同隔離檔拍到九唔搭八嘅正義聯盟混為一談唔該。

原作嘅V鋼同狼人體內嘅不滅鋼Adamantium係可以同對方匹敵。詳情都係請教返有睇漫畫嘅師兄。

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
Black Panther, Marvel, MCU, 黑豹

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[西片] Avatar 2 (2018) LTKS 電影版 53 10-02-23 09:03 PM
Faster. Stronger. Safer. The New Panther. (長文, 多圖注意) Super Bus 收藏品討論版 0 09-10-15 01:57 PM
葡萄牙傳奇射手「黑豹」尤西比奧逝世 mario0606 體育版 1 01-10-14 02:49 PM
[西片] Marvel 正在製作最新電影 - 銀河守護者,黑豹 roy188 電影版 8 07-19-12 09:28 AM
Pink Panther 異.仔 電影版 12 04-25-06 05:46 PM

現在的時間是 11:17 PM

手機版 | APP版