Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 體育版

主題工具 顯示模式
舊 06-13-17, 10:48 AM   #976
Penny仔
God of Gamer

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDair_penny2002
Jr Smith 駛唔駛咁hot....
Penny仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-17, 11:21 AM   #977
阿聰

註冊日期: Sep 2002
Nintendo Switch ID1803-0934-0218
3DS Friend Code2148 9542 0542
勇士要生性,今場就KO JAMES啦!

村名:任天島島
人名:Andrew
3DS FC: 2148-9542-0542
NS FC: 1803-0934-0218
阿聰 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-17, 11:35 AM   #978
DC 97
The One

註冊日期: Jun 2003
Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
3分半鍾~拎先10分~
差少少~快D攪掂騎士

YEE~攪掂

此篇文章於 06-13-17 11:42 AM 被 DC 97 編輯。
DC 97 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-17, 11:44 AM   #979
sunnypigdog
Ultimate Gamer
滅絕小五郎

註冊日期: Sep 2003
搞掂!!!!!!!!

舊 06-13-17, 11:47 AM   #980
Penny仔

終於贏啦
雖然KD 加盟開頭覺得怪怪的
但冇佢大概贏不了
舊 06-13-17, 11:49 AM   #981
阿聰

Nintendo Switch ID1803-0934-0218
引用:
作者: Penny仔 查看文章
終於贏啦
雖然KD 加盟開頭覺得怪怪的
但冇佢大概贏不了
小前鋒位攻守大升級,抵銷到JAMES得分。

恭喜KD同勇士,我估KD係FMVP。

舊 06-13-17, 11:51 AM   #982
sunnypigdog
滅絕小五郎

my boy 喊到

舊 06-13-17, 11:59 AM   #983
Penny仔

引用:
作者: sunnypigdog 查看文章
my boy 喊到
由地底泥到贏冠軍
雖然final最尾幾場冇得出, 但之前比賽的確很好用
舊 06-13-17, 12:58 PM   #984
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
冇KD應該4-6波

係估唔到KD既穩定性咁強....

舊 06-13-17, 01:04 PM   #985
Penny仔

引用:
作者: Sar8 查看文章
冇KD應該4-6波

係估唔到KD既穩定性咁強....
多得Curry同埋堆射手群吸怪
令KD進攻空間大左好多,
而且勇士對KD體力控制方面亦好左

BTW.....Varejao 真係sad 到不能再sad
舊 06-13-17, 01:15 PM   #986
DC 97
The One

註冊日期: Jun 2003
Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
AI拎20分真系做唔到~

DC 97 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-17, 01:45 PM   #987
搖搖
Eternal Flame™
永遠的毛毛王子↓

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDARMY_Momo

好慘....不過笑左出聲

https://www.ptt.cc/bbs/NBA/M.1417331153.A.7A1.html

Sent from my Nokia 3210 using Gaforum

舊 06-13-17, 01:52 PM   #988
sunnypigdog
滅絕小五郎

點解神可以平均45.7min一場........

舊 06-13-17, 02:00 PM   #989
阿聰

引用:
作者: sunnypigdog 查看文章
點解神可以平均45.7min一場........
我覺得最癲係91年FINALS GAME 3,反超LAKERS場數2-1,
加埋加時五分鐘共53分鐘,只休息咗一分鐘。

舊 06-13-17, 03:05 PM   #990
Penny仔

話明係神嘛
呢條友病都入你3X 分
舊 06-13-17, 05:24 PM   #991
Sar8
The One

有病都係有病(稱讚意味)

舊 06-13-17, 07:28 PM   #992
lwl

註冊日期: Feb 2006
PSN  IDlwlworld
XBox Live GamertagLWLWORLD
KD 真係著晒火, 成個FINAL表現好搶鏡

舊 06-13-17, 08:07 PM   #993
Penny仔

雖然做左一個受盡千夫所指既決定
亦都比大家抽水話佢抱腿,舒適圈....
但今季KD的確將自己球技提升去另一層次

KD今季睇落好舒服唔洗出力咁
但KD能夠同勇士磨合到呢個程度,你唔夠否定佢付出既努力
好多人會話球員受惠於勇士馬刺呢D整體打法,
不過呢一類打法其實就正正係最難學...(對照LMA打左2季仍然未融合到球隊)
舊 06-13-17, 09:32 PM   #994
Sar8
The One

KD個球風係易夾
而家D star唔洗成日key ball已經好難得

至於馬刺個球風不嬲夾則來不夾基本上兩三年都唔會夾到....

舊 06-13-17, 10:49 PM   #995
Shadow 神
混沌與光明的創造者

註冊日期: Nov 2006
PSN  IDShadowNel
我皇賽後竟然話佢從來無打過 superteam ... well ...
呢隊 cavs 唔計的話之前隊 heat 點都算掛 ...

睇下 free agency 有乜操作啦!! CP3 情歸何處
PG 又會唔會被 trade 走,仲有 hayward, lowry, milsap 等

PSN: ShadowNel
wii friend code: 3580 5742 2557 1699
Shadow 神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-17, 11:07 PM   #996
Sar8
The One

而家佢想要既superteam夾唔夾到啊...
CP3都要keyball,佢keyball吾皇要做乜

舊 06-13-17, 11:46 PM   #997
POISON

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRayson-GAF2
引用:
作者: Shadow 神 查看文章
我皇賽後竟然話佢從來無打過 superteam ... well ...
呢隊 cavs 唔計的話之前隊 heat 點都算掛 ...

睇下 free agency 有乜操作啦!! CP3 情歸何處
PG 又會唔會被 trade 走,仲有 hayward, lowry, milsap 等
可能個問題係講緊勇士組隊
我皇佢想講佢未打過本身就是super team的球隊 , 佢只打自組既super team

此篇文章於 06-13-17 11:52 PM 被 POISON 編輯。
POISON 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-17, 12:06 AM   #998
Sar8
The One

其實佢輸果D打既都係superteam啦...
比較頹係小牛
同果陣得二子雷霆

雖然而家勇士真係論外少少:0)
不過呢個陣容點keep呢..
咖哩同KD都要傾....

此篇文章於 06-14-17 12:29 AM 被 Sar8 編輯。
Sar8 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-17, 01:55 AM   #999
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
恭喜GSW
恭喜KD, FMVP實至名歸, 佢跟本唔係抱腿特, 係比腿人抱, 47% 3pt
無佢D穩定既1on1勇士真係未必贏到
另外要一讚KT既防守, 3巨頭都守過而且都守得好好

騎士今場除左K love手感差d之外都真係出盡力, JR TT都超水準, KI第4節可能有傷跌左watt
引用:
作者: Sar8 查看文章
其實佢輸果D打既都係superteam啦...
比較頹係小牛
同果陣得二子雷霆

雖然而家勇士真係論外少少:0)
不過呢個陣容點keep呢..
咖哩同KD都要傾....
兩個都肯收順D唔難既
問題係D BENCH真係無咩水位... AI, Livingston, mcaw要keep
其他真係要諗諗
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-17, 06:06 AM   #1000
搖搖
Eternal Flame™
永遠的毛毛王子↓

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDARMY_Momo
curry收順啲都無用,佢無可能少過18m啦
應該照頂薪比佢架喇,反正都是佔咁多
KD今年唔用球員選擇應該就有多啲空間比勇士留人
不過佢遲續又可能影響到KT同green

Sent from my Nokia 3210 using Gaforum

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
NBA 討論區 VOL. 40 - CLOSED 阿聰 體育版 1001 11-05-16 12:48 PM
NBA 討論區 VOL. 38 - CLOSED 阿聰 體育版 1002 11-25-15 01:38 PM
NBA 討論區 VOL. 36 - CLOSED 阿聰 體育版 1000 07-04-14 01:36 PM
NBA 討論區 VOL. 34 - CLOSED 阿聰 體育版 1000 06-14-13 08:04 PM
NBA 討論區 VOL. 33 - 開波了 阿聰 體育版 998 01-04-13 10:04 PM

現在的時間是 07:11 AM

手機版 | APP版