Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 12-13-16, 12:02 AM   #26
GreenTea
Administrator

註冊日期: May 2007

http://www.famitsu.com/news/201612/13122819.html
引用:
日本で世界最速公開される人気映画『バイオハザード:ザ・ファイナル』において、L'Arc-en-Cielが歌う日本語吹替版主題歌と映画のコラボミュージックビデオ“Don’t be Afraid -BIOHAZARD THE FINAL collaboration version-”がついに解禁された。

L'Arc-en-Ciel New Single「Don’t be Afraid」12月21日発売
GreenTea 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-21-17, 10:44 PM   #27
大破人間
God of Gamer

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code1564 3069 5250
睇完首映, 成個系列終於落幕

劇透

保護傘多年前中二病發作,故意散播病毒滅世,模彷大洪水,只有方舟的人(保護傘高層和員工)才能生存。
所以能夠經空氣散播的抗病毒藥才早已開發成功,等滅世後就能一舉將喪屍清光。

紅皇后完美漂白,今集完全站在愛麗絲那邊,蘿莉就是萌

最後女主角無雙拯救世界,幾千名保護傘高層殺光,喪屍清光。
不過保護傘以外的全球倖存者只剩四千人

有關片尾有無野睇

算有
有一句對白但無畫面
大破人間 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-26-17, 11:17 PM   #28
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
片尾果句係乜??

成場人走哂剩我一個唔多好意思走埋

怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-26-17, 11:37 PM   #29
大破人間

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code1564 3069 5250
引用:
作者: 怪盜小G 查看文章
片尾果句係乜??

成場人走哂剩我一個唔多好意思走埋
個句

『你地全部都要死在地底下』
把聲係女孩聲,應該係red queen

地底應該=蜂巢
我估係red queen對保護傘既殘黨講既。

有機會老太婆臨死前同red queen講即時將保護傘所有基地所有職員炒哂魷魚同殺Q哂佢地

大破人間 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-27-17, 10:35 AM   #30
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
真係好, 真心完晒唔駛再追睇.

HON HON 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-27-17, 09:57 PM   #31
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
引用:
作者: 大破人間 查看文章
個句

『你地全部都要死在地底下』
把聲係女孩聲,應該係red queen

地底應該=蜂巢
我估係red queen對保護傘既殘黨講既。

有機會老太婆臨死前同red queen講即時將保護傘所有基地所有職員炒哂魷魚同殺Q哂佢地

THXXX

哩套野終於肯完

睇佢第一集時我仲係個死靚仔

其實...
我無打開機,但之前幾集出過場D角色係咪死哂??定唔係現場但包括係果4千幾生還者內??

怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-28-17, 12:15 AM   #32
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
劇情無上集咁多攪笑低能位, 但今集問題係太多shaky cam, fast zoom-in zoom-out, jump cut式剪接, 常見於 Jason Bourne 果D動作電影. 人地間中一兩場打鬥用呢種手法我會覺得幾型. 但成套戲直落個幾鐘都係咁, 我睇到頭痛. 唔怪得有D影評俾3/10, 4/10咁低分.
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-28-17, 12:25 AM   #33
半人馬-RigiL-
Game Master

註冊日期: Jun 2007
同另一半睇左~ 唔錯~~

此篇文章於 01-28-17 08:51 AM 被 半人馬-RigiL- 編輯。
半人馬-RigiL- 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-30-17, 11:29 PM   #34
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
Wesker霸氣盡失
終末的愛麗斯

邊個度喪B馬拉松呢個gag出黎架
Wesker唔係生化人黎咩? 只用黎說明老細改造比你勁?
Christ去咗邊? 跌落蜂巢之後就唔見人

此篇文章於 01-30-17 11:52 PM 被 C.Ryo 編輯。
C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-31-17, 11:48 PM   #35
yuhchan5
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2008
PSN  IDmartinchan1986
XBox Live GamertagMrMidatumn
平心而論,今集比上2集好好好好多,上2集真係亂嚟
yuhchan5 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-31-17, 11:54 PM   #36
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
引用:
作者: yuhchan5 查看文章
平心而論,今集比上2集好好好好多,上2集真係亂嚟
上2集係呃人入場睇既...

HON HON 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-31-17, 11:59 PM   #37
yuhchan5
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2008
PSN  IDmartinchan1986
XBox Live GamertagMrMidatumn
引用:
作者: HON HON 查看文章
上2集係呃人入場睇既...
由沙漠果集起有超能力,到複製人果到,我心諗,你做乜X呀
yuhchan5 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-03-17, 09:16 PM   #38
david
The One

註冊日期: Mar 2002
又俾我R到免費飛睇,唔駛錢就OK,要錢就...

渣鏡條友隻手應該係抽跟筋...

我覺得應該仲未完,話曬呢套係極旱有兼長壽O既女主英雄片,荷里活班平權狂信徒唔會肯咁易放手。

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-04-17, 10:59 AM   #39
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: david 查看文章
又俾我R到免費飛睇,唔駛錢就OK,要錢就...

渣鏡條友隻手應該係抽跟筋...

我覺得應該仲未完,話曬呢套係極旱有兼長壽O既女主英雄片,荷里活班平權狂信徒唔會肯咁易放手。
剪接果個攰D, 根本係將唔同角度拍既片不停不停不停不停不停不停剪黎接去. 玩到過晒火.
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[西片] Resident Evil: Retribution ahleung 電影版 128 07-30-15 06:08 AM
[西片] Resident Evil: Afterlife neo2046 電影版 235 01-19-12 06:21 PM
Resident Evil 5 imgahou PC電腦遊戲討論版 2 11-06-08 02:17 PM
BIO 4(Resident Evil 4) 神祕人1號 PC電腦遊戲討論版 98 04-28-07 11:46 PM
Resident Evil 2 movie 6402oen Neo Entertainment TREND 39 08-23-03 01:32 AM

現在的時間是 06:26 AM

手機版 | APP版