Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 收藏品討論版

主題工具 顯示模式
舊 04-06-07, 03:58 PM   #1
KIM
Ωmega αlpha™
GAF足球隊金虎拾號

註冊日期: Mar 2002
3DS Friend Code4596 9545 7662
PSN  IDGOUFKING
XBox Live GamertagGOUFKING
百虎柱(模型/FIGURE櫃)~~~!

我決定買條"百虎柱"(模型櫃), 入晒D虎虎~
有沒人買過~? 比D意見~! 星期日買了~~~

A.

B.

C1/C2/C3/C4.

KIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-06-07, 04:49 PM   #2
PTX-003C
God of Gamer
天下第一盲鬼

註冊日期: Dec 2004
PSN  IDKazamiChris
XBox Live GamertagGesphest MK III
cheapest suggestion: make one yourself...XD|||

====================================================

BLOG: http://blog.roodo.com/blinder_geist
PTX-003C 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-06-07, 05:31 PM   #3
真.朱皮
Game Master
DiGi 記者

註冊日期: May 2005
XBox Live GamertagFelix cpe
cd櫃會唔會唔夠高放mg同pg

舊 04-06-07, 05:32 PM   #4
Bigwater

註冊日期: Aug 2003
c2唔好,我朋友有,阻地方,又格數少,display唔到好多

舊 04-06-07, 07:04 PM   #5
柴崎幸
The One
車仔蕃薯

註冊日期: Jun 2002
入黎睇頭一個post,淨睇圖唔睇文字的話,以為KIM兄轉行賣傢俬。
如果成個櫃都裝滿老虎,應該都幾壯觀。

28/12/2008:華東之旅:杭州、烏鎮、蘇州、無錫、上海。
9/8/2009:首爾之旅:雪嶽山、驪州、南山、新村梨花女子大學、明洞、南大門。
1/8/2010:北海道之旅:札幌、大通、すすきの、富良野、中富良野、上富良野、美馬牛、美瑛、函館、五稜郭。
31/7/2011:歐洲之旅:英國倫敦、意大利羅馬、梵蒂岡、佛羅倫斯、威尼斯、米蘭、瑞士琉森、德國海德堡、法蘭克福、科隆、荷蘭阿姆斯特丹、華倫丹、比利時布魯塞爾、布魯日、法國巴黎。
柴崎幸 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-06-07, 07:45 PM   #6
呂鳳仙
錢錢錢錢錢錢錢

註冊日期: Jan 2002
買過可以裝多o的,第時裝埋Bio堆副產物,冇記錯金大係咪有Leon人形紙板

PS:開放時間為17:00~23:00

每天提醒自己,施恩莫望報,不要把得失看得太重。
幸福不是必然,擁有它的人,請好好珍而重之……
呂鳳仙 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-06-07, 07:47 PM   #7
クラウド
死相が見えるぞ

A啦...
又大又實用...

舊 04-06-07, 10:49 PM   #8
KIM
GAF足球隊金虎拾號

B & C1都可以改格的!

其實我都想C2, 見到透明度幾高~不過又怕金仔一野PA落去~粉金碎虎!

好似都係A係比較安全又實用~而且可以鎖!
引用:
作者: 柴崎幸 查看文章
入黎睇頭一個post,淨睇圖唔睇文字的話,以為KIM兄轉行賣傢俬。

如果成個櫃都裝滿老虎,應該都幾壯觀。
個新櫃家吓應該緊緊夠虎虎~!!!
引用:
作者: Bigwater 查看文章
c2唔好,我朋友有,阻地方,又格數少,display唔到好多
又好似係播~

此篇文章於 04-06-07 10:51 PM 被 KIM 編輯。
舊 04-07-07, 02:05 AM   #9
舞風
Insane Gamer
仆直艾蕾卡

註冊日期: Jun 2005
PSN  IDRENTON_NIRVASH
XBox Live GamertagPROJECT EUREKA
引用:
作者: KIM 查看文章

其實我都想C2, 見到透明度幾高~不過又怕金仔一野PA落去~粉金碎虎!

個新櫃家吓應該緊緊夠虎虎~!!!

又好似係播~
c2我都有,不過可以擺到大件野(1比60虎虎),而且佢透明度高

舊 04-07-07, 03:20 AM   #10
mudhole
Ultimate Gamer
さとし

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDsatoshi_negi
引用:

的確, 現階段都係安全要緊
我都覺得A ok~
等金仔大個d先買全玻璃~~~

完成百虎柱後一定要影返d相上黎~~~

舊 04-07-07, 03:43 AM   #11
kog
Moderator
リン・ミンメイ

註冊日期: Jul 2002
通常觀賞都是近眼睛高度,所以飾櫃有幾高都是其次,
深和闊才是重點,所以我會選擇 A .......

kog 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-08-07, 11:32 PM   #12
KIM
GAF足球隊金虎拾號

今日訂左A lu~希望今年可以完全入伙~

舊 04-23-07, 01:20 AM   #13
KIM
GAF足球隊金虎拾號

終於暫時放晒入去, 擠迫問題都勉強都解決, 不過要有d放置上的美感,
似乎都好難~~~而且3隻1:100, 2隻1:144, 1隻1:60都仲未放入去~

舊 04-23-07, 01:22 AM   #14
舞風
Insane Gamer
仆直艾蕾卡

註冊日期: Jun 2005
PSN  IDRENTON_NIRVASH
XBox Live GamertagPROJECT EUREKA
引用:
終於暫時放晒入去, 擠迫問題都勉強都解決, 不過要有d放置上的美感,
似乎都好難~~~而且3隻1:100, 2隻1:144, 1隻1:60都仲未放入去~
買多個啦

舊 04-30-07, 05:52 PM   #15
nelson888
Banned

註冊日期: Jan 2007
引用:
作者: 真.朱皮 查看文章
cd櫃會唔會唔夠高放mg同pg
pg唔得吧!
nelson888 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-30-07, 06:12 PM   #16
IamO
無聊人一號

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: nelson888 查看文章
pg唔得吧!
跪低吧

舊 04-30-07, 07:51 PM   #17
垣野
Crazy Gamer
唯美主義

註冊日期: Jun 2002
引用:

影相果個係你?

ヒカル
垣野 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-30-07, 08:02 PM   #18
com1010hkjp
‧唔知咩兔 .

註冊日期: Feb 2005
PSN  IDcom1010hk
引用:
其實中間seed 老虎可放低d....太細隻
如果唔係好浪費佢地頭頂d空間

搬開左佢地咪可以放1:100 and 1:60

舊 04-30-07, 08:07 PM   #19
KIM
GAF足球隊金虎拾號

引用:
作者: IamO 查看文章
跪低吧
老虎膝下有阿金~~~!不會了!!!
引用:
作者: com1010hkjp 查看文章
其實中間seed 老虎可放低d....太細隻
如果唔係好浪費佢地頭頂d空間

搬開左佢地咪可以放1:100 and 1:60
我都打算完成1:60後會取去最高果片玻璃~!

引用:
作者: 垣野 查看文章
影相果個係你?
你睇我唔到~你睇我唔到~!

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 08:20 PM

手機版 | APP版