Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 18 58  ... 最後
電視遊戲討論版>Final Fantasy VII リメイク 情報區 Vol.2 | 已售
JoJo 02:54 PM 01-08-20
沉迷過FF7都應該唔細啦
幾十歲人都咁唔化 一隻game啫
Dyhalt Rushifar 03:28 PM 01-08-20
作者: byela1504:
主要做呢個IF線要寫多份IF重製,但對整個游戲時間無影響
對於一隻要拆開三集重製,那有資源時間做IF
總有D人會有就玩齊既,不過唔會再加資源整就真既。
鈴蘭 04:15 AM 01-09-20
其實好難做得到唔死
除非大幅改事間線
原作既賣花妹,真係剛剛好死係正中間,但以今次係做分作既方法睇,基本上都無得佢地揀
除非係直頭要死者蘇生,但呢樣野太難了
HM 08:55 AM 01-09-20
作者: 鈴蘭:
其實好難做得到唔死
除非大幅改事間線
原作既賣花妹,真係剛剛好死係正中間,但以今次係做分作既方法睇,基本上都無得佢地揀
除非係直頭要死者蘇生,但呢樣野太難了
但死者蘇生END唔係原本就有諗住整?
如果係的話應該本身就有個脈絡去做吧
真!DC 09:11 AM 01-09-20
Del
Post錯
由手機版發出
mrk 12:55 PM 01-09-20
作者: byela1504:
主要做呢個IF線要寫多份IF重製,但對整個游戲時間無影響
對於一隻要拆開三集重製,那有資源時間做IF
點會「對整個游戲時間」冇影響,
多個新結局喎!即係可另人有動力再玩多次!

PS:不過以SE尿性,就算有,都會留番比收費DLC,賺多筆!(望向KH3 DLC中

PS2:不如計下SE將會分3章,定5章,先出晒成個正傳7故事先啦!?
DevilElvis 06:40 PM 01-09-20
想知幾時有Demo試玩,睇下唔玩RPG的我接唔接受到
mrk 05:35 AM 01-10-20
作者: DevilElvis:
想知幾時有Demo試玩,睇下唔玩RPG的我接唔接受到
望番上年日版/美版KH3 Demo,
應該會係正日(3/3)既1個月前左右放出,
即係最起碼2/3左右應該就,會有Demo上架日期架啦!

PS:同埋今次FF7 remake Demo意外漏出事件,
SE方面全部冇打算Block Gameplay,
感覺好似有心漏出呢做炒作!

PS2:其實我心裡,都好心急,
希望SE可以快D放出Demo呀!(由其係睇完個Gameplay後!)
GN00508771 10:16 PM 01-14-20
【発売日変更のお知らせ】
3/3(火)発売を予定しておりました『FINAL FANTASY VII REMAKE』ですが、4/10(金)へ発売日を変更させていただきます。
aquarius 10:19 PM 01-14-20
作者: GN00508771:
【発売日変更のお知らせ】
3/3(火)発売を予定しておりました『FINAL FANTASY VII REMAKE』ですが、4/10(金)へ発売日を変更させていただきます。
同bio3打對台
jeffyen83 12:34 AM 01-15-20
Oh no,又要等多個月,等得好苦呀
mrk 01:57 AM 01-15-20
作者: aquarius:
同bio3打對台
係啦!又延期!
都已經斬件出啦!
居然都重可以遲過BH3remake

PS:望番Capcom個面,佢D remake都快靚正過SE!
darkvolver 07:11 AM 01-15-20
同bio3打對台
BIO remake一隻game....

FF7係一部份....

大家個系統都不一樣......張就下...
lunn 07:32 AM 01-15-20
唔知會唔會放個DEMO出黎比Fans頂住癮先呢?
mrk 08:01 AM 01-15-20
作者: rinxlun:
唔知會唔會放個DEMO出黎比Fans頂住癮先呢?
佢依家將隻Game延左期,
當然要盡快放出Demo平息下FF7機迷怨氣啦!
aquarius 09:02 AM 01-15-20
作者: JoJo:
沉迷過FF7都應該唔細啦
幾十歲人都咁唔化 一隻game啫
日本條CM玩嗰班人有D唔係課長都係部長了..
padage 09:43 AM 01-15-20
延左期仲撞正2077, 我唔覺佢同2077有得打...
Marco 11:48 AM 01-15-20
作者: mrk:
係啦!又延期!
都已經斬件出啦!
居然都重可以遲過BH3remake

PS:望番Capcom個面,佢D remake都快靚正過SE!
又咁講,FF7點都複雜過bio3嘅
向好嘅方面諗,佢地發現咗 critical bug/error 的話我都希望佢延期整好先出
唔等都等咗咁多年都唔差在等多個月啦
況且呢段時間又唔係無game玩
darkvolver 11:51 AM 01-15-20
作者: Marco:
向好嘅方面諗,佢地發現咗 critical bug/error 的話我都希望佢延期整好先出
又在向好個方面諗.........tlou 2都延期啦.....大家張就下..
Marco 11:53 AM 01-15-20
作者: darkvolver:
又在向好個方面諗.........tlou 2都延期啦.....大家張就下..
整好D總好過Day1放修正 Patch 嘅
sgouki 12:25 PM 01-15-20
關之前漏料事? 係就真係多謝果班粉皮喇, 延得一個月可以有D咩執? FIX BUG 呢D之後都一定會KEEP住出PATCH架啦...
Marco 12:44 PM 01-15-20
作者: sgouki:
關之前漏料事? 係就真係多謝果班粉皮喇, 延得一個月可以有D咩執? FIX BUG 呢D之後都一定會KEEP住出PATCH架啦...
你指外國 Leak demo 嗰壇嘢?
我覺得唔太關事,係嘅話 Square Enix 一早就落哂 Fingerprint 唔俾 Open to public

其實執都係我估架遮
印碟需要時間,以講緊幾百萬嘅量(我估計 Square Enix 實體嘅出貨量World Wide唔會少過3M卦 XD)
如果個量係咁多嘅話,真係有可能用三個星期到一個月先起到貨都唔出奇
我反而覺得印碟個期甩先要延期嘅機會大d
而且仲要 World Wide 同步發售嘛
至於係因為 Bug Fix 定係印碟嘅期,定係兩個問題都有,呢個真係得 Square Enix 先知啦

By the way, 同廠的 Marvel's The Avengers 都延咗期
又會咁啱囉
強化人間ですの~★ 01:02 PM 01-15-20
2019賺夠
從財年年尾延到下年財年年頭
aquarius 02:01 PM 01-15-20
作者: Marco:

尋晚比較過兩條片
就算係CG上bio3都比FF7上少少
而家延期唔覺得會改到D乜嘢

Sent from my iPhone using Gaforum
Marco 02:19 PM 01-15-20
尋晚比較過兩條片
就算係CG上bio3都比FF7上少少
而家延期唔覺得會改到D乜嘢

Sent from my iPhone using Gaforum
1個月其實足夠將成個 Game Cycle Programming 重新寫過
我咁講可能或者誇咗d,但講到 Brush Up,其實就即係d minor coding 想再執靚佢
而呢d brush up未必能係一般 End User 可以睇到嘅變化嚟,簡化 coding 令到 resources 用少d都可以係 brush up
如果真嘅話其實多1個月係可以做到好多野

當然你話遊戲體驗嘅話我相信延唔延期都唔會有落差

我或者唔係解釋得好,但情況有可能係咁
第一 ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 18 58  ... 最後

返回主題版面