Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 12-08-19, 03:53 AM   #1
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
Free Guy | 爆機自由仁 | Ryan Reynolds (13 August 2021)

其實放風咗一排,20th Century Fox 發行,出年暑假上,今日出條預告。主角 Ryan Reynolds 係一個有啲似 GTA Online 咁嘅 MMO 入面嘅 NPC,跟住突然間佢⋯⋯ 都係自己睇,同戲仲有 Jodie Comer (Killing Eve) 、Taika Waititi (Jo Jo Rabbit)、Lil Rel Howery (Get Out)、Joe Keery (Stranger Things),同埋 Utkarsh Ambudkar (Pitch Perfect)

此篇文章於 06-11-21 05:12 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-19, 08:13 AM   #2
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
有點樂高英雄傳感覺

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-19, 02:44 AM   #3
罐頭燒賣
Junior Member

註冊日期: Feb 2017
個字體同payday好相似
罐頭燒賣 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-04-20, 04:04 AM   #4
肉羊哩咖
griffin611

新(?!)預告?!不過個期變咗就真。

舊 10-06-20, 01:27 AM   #5
肉羊哩咖
griffin611

第二條預告

好似幾好笑,仲講緊 12月上?!到時仲有戲院開先講。

舊 03-25-21, 04:07 AM   #6
肉羊哩咖
griffin611

唉,呢兩日唔係寫感想,齋係寫新期,氣~

此篇文章於 03-25-21 07:03 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 06-10-21, 04:52 PM   #7
Heaven
Game Master

註冊日期: May 2013
又有新期 August 13, 2021
呢套有d興趣 真人版GTA咁
Heaven 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-21, 05:32 PM   #8
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
香港片名"爆機自由仁"

嗯......
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-14-21, 12:48 AM   #9
肉羊哩咖
griffin611

咁玩宣傳法, 真係~

識睇睇 comments

舊 08-02-21, 11:16 PM   #10
肉羊哩咖
griffin611

睇 TSS 之前睇到呢條嘢,嗱!先旨聲明,笑死冇命賠:

睇落個樣有啲似 HE-MAN 噃。

舊 08-12-21, 09:06 PM   #11
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

睇得好開心,好多彩蛋,多到懷疑係唔係個個有份,交齊晒保護費先得??

dude
上面隻poor guy(誤)真係有出場,仲以為廣告用假片段(雖然都唔係十足

bug??
唔係話隻冇kiss選項?點解reset完仲可以咀咀?

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
又《廣韻》中句切
音駐。義同。

此篇文章於 08-12-21 09:10 PM 被 亍 ◣ 編輯。
舊 08-12-21, 11:34 PM   #12
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
正日下午去睇左,
真係好得,D彩蛋多到懷疑人生!XD

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-13-21, 08:16 AM   #13
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
有玩gta一定不能錯過,後段有位大名星短暫客串小心留意

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-14-21, 12:25 AM   #14
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
的確唔錯,笑得黎有小小message,又玩幾多彩蛋下

都有幾個驚喜,
客串有Hugh Jackman (配音)Channing tatum (扮Avata) 同Chris Evans (閃現)
又玩野出美隊盾Hulk手同沙鍋光劍等等,Dude呢個key頭版Blue Shirt Guy大隻佬又係好正
Taika Waititi 做賤男都幾入格
呢套唔知會唔會變系列呢?

此篇文章於 08-14-21 08:13 AM 被 C.Ryo 編輯。
C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-14-21, 02:55 PM   #15
420secured
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2020
睇預告預左係典型夏天Block buster笑下胡鬧的一套劇冇咩期望,出來比想像中好,有啲message
420secured 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-14-21, 06:42 PM   #16
Heaven
Game Master

註冊日期: May 2013
故事有意思,幾好笑,又有感動位
睇完好滿足 岩打機既人睇 唔岩就可能差D
Heaven 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-14-21, 07:41 PM   #17
Rv250

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: C.Ryo 查看文章
的確唔錯,笑得黎有小小message,又玩幾多彩蛋下

都有幾個驚喜,
客串有Hugh Jackman (配音)Channing tatum (扮Avata) 同Chris Evans (閃現)
又玩野出美隊盾Hulk手同沙鍋光劍等等,Dude呢個key頭版Blue Shirt Guy大隻佬又係好正
Taika Waititi 做賤男都幾入格
呢套唔知會唔會變系列呢?
睇imdb原來the rock都有配音
前段都有笑位, 都係the dude嗰段反應最好
彩蛋

飛天紅中俠主題曲唔知算唔算
除咗夾劇情之外唔知仲有冇其他原因?
Rv250 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-14-21, 08:11 PM   #18
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

最尾個張

超OT

又《廣韻》中句切
音駐。義同。

此篇文章於 08-15-21 07:36 AM 被 亍 ◣ 編輯。
舊 08-15-21, 08:10 PM   #19
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
https://twitter.com/vancityreynolds/...504153093?s=21
話咁快滴住黎已經開綠燈有續集

https://www.imdb.com/title/tt6264654/movieconnections
imdb 有堆主要reference來源,但仲有啲其他game蛋無寫

此篇文章於 08-15-21 08:20 PM 被 C.Ryo 編輯。
C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-16-21, 12:23 AM   #20
Rance
The One
ガハハ

PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
不過竟然無扮DEADPOOL

舊 08-16-21, 09:33 AM   #21
Eking

註冊日期: Feb 2006
....個人

呢套真係好睇, 值回票價

舊 08-16-21, 03:52 PM   #22
肉羊哩咖
griffin611

《讓左腳先行一步》

暫時今年最好睇嘅電影,笑同動作都得,但係唔會留太多印象嗰隻。Renolds 都係「做返自己」,而 Jodie Comer 最搶最扮得起,三個造型都掂;反派就爭啲,太扁平。啲彩蛋多得嚟又唔會搶晒主角,故仔見到導演同編劇都好有心,你識打機文化嘅會好受,佢真係搵咗啲真嘅 YouTuber 同 Twitch 嘅玩家出鏡,唔會亂嚟。

另:美國開畫比 TSS 開畫仲要好。睇吓口碑會唔會令下個禮拜跌少啲。

舊 08-16-21, 03:53 PM   #23
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: Rv250 查看文章
彩蛋

飛天紅中俠主題曲唔知算唔算
除咗夾劇情之外唔知仲有冇其他原因?
呢個位勁爆笑;算,好多講彩蛋嘅片漏鬼咗,亦完全測試一個人有幾留意舊電視劇~

此篇文章於 08-16-21 04:01 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 08-17-21, 10:01 AM   #24
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
暫時今年最好睇嘅電影,笑同動作都得,但係唔會留太多印象嗰隻。Renolds 都係「做返自己」,而 Jodie Comer 最搶最扮得起,三個造型都掂;反派就爭啲,太扁平。啲彩蛋多得嚟又唔會搶晒主角,故仔見到導演同編劇都好有心,你識打機文化嘅會好受,佢真係搵咗啲真嘅 YouTuber 同 Twitch 嘅玩家出鏡,唔會亂嚟。

另:美國開畫比 TSS 開畫仲要好。睇吓口碑會唔會令下個禮拜跌少啲。
左腳踏前? 天翔龍閃?

舊 08-17-21, 10:01 AM   #25
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
呢個位勁爆笑;算,好多講彩蛋嘅片漏鬼咗,亦完全測試一個人有幾留意舊電視劇~
我見imdb個彩旦list有講呢套

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[2DS] 2DS XL Just $149.99 MSRP Available July 28 david 手提遊戲機討論版 0 06-11-17 07:39 AM
出售 MaxFactory 7th Dragon 2020 初音未開 Type 2020 + PS3 電擊文庫FIGHTING CLIMAX(行日) AYU_fans 買賣專區 3 11-19-15 08:37 PM
[廣告 - RG] RG12[紙皮盒]FREE!本《大量地獄一米六》、進擊兵長本、HK全彩繪本《俗不可耐生活賬》-小學雞穿梭機 ,艦これ、Free!丶進擊、PAD新品 ball24 Cosplay同人MIX討論區 4 12-17-13 11:26 PM
7月扭蛋精華區 (4 July updated) 美版之王-天涯浪子 收藏品討論版 175 07-30-06 08:56 PM
雷霆救兵 (Saving Private Ryan)有冇出過game ? 馬沙 電視遊戲討論版 4 12-15-04 11:54 PM

現在的時間是 07:07 AM

手機版 | APP版