Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 06-15-19, 12:36 PM   #126
2dn
Crazy Gamer
趁熱影

註冊日期: Jul 2005
引用:
作者: david 查看文章
求LINK...
其中一條

我媽一開始試用智能電話時,哩d男女聲我聽左成個星期

舊 06-15-19, 01:15 PM   #127
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
引用:
作者: 真!DC 查看文章
竟然真係有效?
由手機版發出
唔可以用自己既思維去諗
要進入八奇領域先得

舊 06-15-19, 03:26 PM   #128
J+1
God of Gamer
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
收,但聽日會唔出???

林鄭月娥宣布暫緩修訂逃犯條例 收回二讀預告
https://news.rthk.hk/rthk/ch/compone...8-20190615.htm
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-15-19, 03:34 PM   #129
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
只係暫緩
而且仲有抗議警察暴力主題
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-15-19, 03:38 PM   #130
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

註冊日期: Feb 2004
俾美國佬捉到痛腳
講下就縮,真係陰功豬
明明前日先話媽媽是對不會讓你班人任性

講真明日遊行應該少一半人,大把人收貨,好多時唔迫到最後香港人都唔會出聲

舊 06-15-19, 03:44 PM   #131
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: J+1 查看文章
收,但聽日會唔出???

林鄭月娥宣布暫緩修訂逃犯條例 收回二讀預告
https://news.rthk.hk/rthk/ch/compone...8-20190615.htm
由手機版發出
暫佢老母
我地要既係撤回呀
聽日維園見

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-15-19, 04:26 PM   #132
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
真正話事權其實起美國度, 如果 G30 會面, MAKE A DEAL, 咁中國就唔洗修改香港法例黎勒索搶錢.

但中國有無可能做到美國既要求, 唔再偷技術, 同埋開放市場 ? 我睇就無可能, 做到呢兩樣野, 中國一係會民主化, 一係瓦解滅亡.

中國滅亡比中國民主易太多

聽日見

另外已經換定美元, 以防最壞情況

此篇文章於 06-15-19 04:29 PM 被 歌絲˙暮斯 編輯。
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-15-19, 04:37 PM   #133
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
應該播返燒味店段野比老母聽
聽日見

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-15-19, 04:39 PM   #134
LTKS
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2011
引用:
林鄭月娥重申星期三金鐘衝突是「暴動」

香港電台-港聞

行政長官林鄭月娥宣布,暫緩修訂《逃犯條例》的工作,被問到將如何處理台灣殺人案,林鄭月娥說,唯有與受害者家屬表示,政府已盡最大努力但未能做到,希望他們釋懷。

林鄭月娥又提到,即使7月前通過修例,台灣已清楚表明不會用香港的方法移交疑犯,因此未必會出現令家屬滿意的結局。

至於如何修補社會撕裂,林鄭月娥說,過去兩年社會相對平靜,她認為平靜因為政府多處理行政立法關係,展示誠意,透過政府政策而得到平靜,政府會循有關方向繼續做。

她重申,修例初心是好,但過程中做得不好,出現現時後果,政府會繼續用最大誠意與市民溝通,並做好其他經濟、創科、民生、房屋等工作。

林鄭月娥又重申,對於星期三金鐘的衝突,前線警員的處理屬警務處的責任,她贊成及同意「暴動」的說法。林鄭月娥說,星期三出現的衝突情況,警方執行職務是理所當然「天公地義」,不能因為她自己的工作不足,而讓警隊被抹黑
仲要撥火,GOOD
LTKS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-15-19, 04:41 PM   #135
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
2007年,清拆灣仔囍帖街15人街頭行動被捕,引起社會反響,政府及後宣佈暫緩工程,派林鄭落場與居民商討,隔了一會,推土機就繼續如常開工,最後變了今日不輪不類的囍匯。

2014年林鄭被派出處理佔領運動與學生對話,及後透過中間人提出有第二輪會面。但然後再沒然後,擴日持久待民意消耗,就直接走數清場終結。

呢個賤婦用慣呢D拖字訣

舊 06-15-19, 04:52 PM   #136
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
自班民選議員被無理DQ後,已經好耐冇喺呢度評論香港政治

上星期班hihi黑警係咁阻塞維園通道,搞到我6點幾先出到銅鑼灣,10點幾先行完到政總。

林病呢件八婆係都要搞到我weekend好唔得閒

而家繼續施壓力,而家出動到美國嘅「尚方寶劍」香港民主及人權法,邊個話遊行同「勾結外國勢力」無用?只要人數去到一個critical mass,係一定會有事發生嘅。

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-15-19, 05:03 PM   #137
安安

註冊日期: Jan 2002
見佢意氣風發
我就放心啦
安安 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-15-19, 06:30 PM   #138
Rv250

註冊日期: Aug 2002
777係咪驚話暫緩嚟緊兩日唔夠人出去

銅鑼灣天橋圍欄圍起咗仲大條banner不淮攀爬, 係咪唔想俾咁多人影清楚明日遊行
Rv250 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-15-19, 06:37 PM   #139
cat722
Senior Gamer
雪凝騎士

註冊日期: Sep 2003
有人證實左有解放軍駛左入金鐘
由手機版發出
cat722 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-15-19, 07:23 PM   #140
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
作者: cat722 查看文章
有人證實左有解放軍駛左入金鐘
由手機版發出
台灣來源有可疑, 舊圖

twitter 原文 deleted

https://twitter.com/x1os/status/1139...857670144?s=20

https://moptt.tw/p/Gossiping.M.1560594682.A.A26

08:00

由手機版發出

此篇文章於 06-15-19 08:05 PM 被 歌絲˙暮斯 編輯。
舊 06-15-19, 08:55 PM   #141
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

民陣又膠到自己取消三罷

痴筋
由手機版發出
舊 06-15-19, 09:11 PM   #142
Terry仔

係咪on9啊
今日林鄭個死不認錯嘅嘴臉,根本就曲線叫人聽日,後日上街
你依家居然唔食住上,重要取消三罷
Terry仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-15-19, 09:15 PM   #143
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

On8 Channel 黃岸然

泛民的本性就係收割成果同出賣支持者。其實唔嬲得太多,港人自行起動,直接行動便是,而事實上經一事長一智,今次有更多人直接行動,星期四五六泛民無建議過行動,但有市民去搞地鐵,有人去對住差人唱聖詩,卦横额,唔駛人叫。泛民既係廢的,就焦土不要投票不要捐錢,但自已熟人可以發動直接行動,只要勢成,公民社會的行動可以帶番政客轉頭,今次事件其實已經有這現象。
由手機版發出
舊 06-15-19, 09:22 PM   #144
david
The One

註冊日期: Mar 2002
我有理由想信有枱底交易。

似乎都係要等美國先搞掂。

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-15-19, 09:55 PM   #145
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

大膽假設, 可能真係美國叫停.

如果跟手三罷 > 6.12 進化版, 警察頂唔住, 香港出現台灣太陽花咁既畫面, 就算香港人權民主法未立(建制系未需著草跳船住), 林鄭政府都係會冧檔.

中國內既地方派系, 見到維尼區區香港都管唔到, 憑乜管我 ?

輕則整多幾單天津核爆, 重則軍伐混戰.

美國應該唔會想事情唔受控制咁發展, 中國要滅都唔係呢個時候.

都係要睇返 G20 點傾.

p.s. 恩仇痛快, 我絕對同大家一樣期望係咁, 不過可能係美國覺得香港人未 ready 自己管香港.....

p.s.2 就算敵人係壞事做盡既中國人, 窮追猛打一擊必殺, 只會造就另一個狂人(雖然維尼已經係).
留返 d 餘地都係必要既, 對美國黎講

此篇文章於 06-15-19 11:20 PM 被 歌絲˙暮斯 編輯。
舊 06-15-19, 09:55 PM   #146
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK

男子太古廣場掛橫額請願 消防拯救不果墮樓重創
https://hk.news.appledaily.com/break...90615/59719455

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-15-19, 10:36 PM   #147
fancylala
痴線架!!!!

註冊日期: Sep 2002
點解呀 依個政府唔值得為佢死

舊 06-15-19, 10:55 PM   #148
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
https://thediplomat.com/2019/06/us-j...uth-china-sea/

US, Japan Aircraft Carriers Conduct Naval Exercise in South China Sea

The U.S. and Japanese carriers jointly participated in a number of naval drills to enhance interoperability between the two navies.
早幾日本土派有人 post 呢單, 我都唔覺得有乜野, 點會關香港事.

但之後突然急推香港人權民主法

可能就真係有關係, 南中國海同維多尼亞港, 美國海軍點都熟悉過中國海軍. (美國海軍黎過維多尼亞港幾多次, 中國海軍又黎過幾維多尼亞港多次 ?)

有乜依郁, 即刻泊過黎, 水兵去灣仔 Pubbing, 解放軍應該唔會亂黎既

引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
大膽假設, 可能真係美國叫停.

如果跟手三罷 > 6.9 進化版, 警察頂唔住, 香港出現台灣太陽花咁既畫面, 就算香港人權民主法未立(建制系未需著草跳船住), 林鄭政府都係會冧檔.

中國內既地方派系, 見到維尼區區香港都管唔到, 憑乜管我 ?

輕則整多幾單天津核爆, 重則軍伐混戰.

美國應該唔會想事情唔受控制咁發展, 中國要滅都唔係呢個時候.

都係要睇返 G30 點傾.

p.s. 恩仇痛快, 我絕對同大家一樣期望係咁, 不過可能係美國覺得香港人未 ready 自己管香港.....

p.s.2 就算敵人係壞事做盡既中國人, 窮追猛打一擊必殺, 只會造就另一個狂人(雖然維尼已經係).
留返 d 餘地都係必要既, 對美國黎講
舊 06-15-19, 11:08 PM   #149
安安

註冊日期: Jan 2002
https://hk.news.appledaily.com/break...90615/59719455
男子太古廣場掛反送中橫額示威 消防拯救不果墮樓亡

引用:
掛上白色橫額,內容提及
「全面撤回送中,我們不是暴動,釋放學生傷者,林鄭下台,no extradition to China」

雨衣上寫有「黑警冷血,林鄭殺港」8個大字
安安 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-15-19, 11:39 PM   #150
Super Bus
麻帆良市巴神 XDD

註冊日期: Mar 2002
我鬼唔望 777 呢件八婆生淋病死...

魔法先生 Super Bus
雛田莊自衛隊隊長/麻帆良學園市特別消救及保安隊隊長
麻帆良學園魔法研究同好會成員
我的相簿 My Photo Album
Super Bus 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 08:32 PM

手機版 | APP版