Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-26-11, 07:49 PM   #451
メソウサ
The One

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code5069 4259 0235
點解NTR可以咁好笑

舊 06-30-11, 04:29 PM   #452
FREDDY@o@
God of Gamer

註冊日期: Apr 2003
PSN  IDfreddy_lam
今期都係好正 XDD
最後果格嚇左一嚇
FREDDY@o@ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-30-11, 04:43 PM   #453
豪傑公子

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: FREDDY@o@ 查看文章
今期都係好正 XDD
最後果格嚇左一嚇
同第一期比完全係另一種感覺~~

舊 06-30-11, 05:02 PM   #454
D.K.
Game Master
こなみきりえ

註冊日期: Jan 2009
PSN  IDKatyherDave
XBox Live GamertagDaveKatyher
和仔話張建禾唔係寫自己, 但係下面張自畫像騎單車又同第三期預告一鬼樣

另外, 美雪小姐飢渴左少少喎, 大小通吃

大જિંગ
大징

D.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-30-11, 05:06 PM   #455
FREDDY@o@

後記形容瑪利好強勁
舊 06-30-11, 06:37 PM   #456
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
今期變咗deathnote感覺 XD
相比下上期好睇D, 我鍾意佢描述得好地道, 好香港 (香港漫畫應該係咁)
不過都已比香港許多的大書好看
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-01-11, 12:13 AM   #457
sunnypigdog
Ultimate Gamer
滅絕小五郎

註冊日期: Sep 2003
野狼第二期感覺上無第一期咁好,
瑪莉殺人ge情節都略為簡單左,唔夠細密,
但放開少少去睇,呢本真係好好,好想快d睇埋結局~~
42蚊真係抵俾~~

另,蛇貓門馬後炮上期寫錯七重天...........
又六重天好弱咩而家,根本就寫到衰哂無得返轉頭..........

舊 07-01-11, 12:25 AM   #458
delta
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
野狼第二期有d悶,瑪莉個角色只係一般漫畫會見到既獵奇殺手,
無左第一期野狼個種癲癲地既常人既真實感...

「きっとこの世界の共通言語は,英語じゃなくて笑顔だと思う」

高橋優 / 福笑い
delta 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-07-11, 02:48 PM   #459
代官

註冊日期: Feb 2005
個ending

代官 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-07-11, 06:41 PM   #460
aquarius
Game Master

三集野狼瑪麗看畢
感覺在港漫中算是中上的作品
如果結尾沒有最後一版的對話會加分
現在看起來就回落到香港人所創作的慣性死胡同中
舊 07-08-11, 12:37 AM   #461
【子夜】
Game Master
亂石穿空,驚濤拍岸

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code1564 6017 4097
網上但凡有d咩經典漫畫o既票選,往往都唔會有港漫可以​俾人深入討論,但今年2011年,有壹本啦
野狼與瑪莉 ,大家,買啦

【子夜】 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-08-11, 10:15 PM   #462
dust11

註冊日期: Aug 2010
都靈上人升完LV仲廢左
連打石鐵都打得咁辛苦
dust11 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-08-11, 11:58 PM   #463
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
小佩今期又降呢,得翻五陽!

今日先知原來瑪雅同玉兒係孖生姐妹.....
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-09-11, 12:22 AM   #464
凍檸茶
The One
青龍使用者

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: aquarius 查看文章
三集野狼瑪麗看畢
今期好歡樂
女主角最尾o個2句bbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbb

PAD: 229 362 054
凍檸茶 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-09-11, 12:27 AM   #465
sunnypigdog
滅絕小五郎

引用:
作者: aquarius 查看文章
三集野狼瑪麗看畢
我反而好鐘意最後個頁,match返成本書惡搞風格,
亦呼應到禾仔唔知家明身份呢一個point~~

引用:
作者: dust11 查看文章
都靈上人升完LV仲廢左
連打石鐵都打得咁辛苦
都靈上人一出場已經係小丑,俾小龍打好玩的,之後就無左影..........講到五六十年功力,二十出頭ge靚仔(雖然佢俾人灌過兩次功)都打唔贏........
而家石鐵呢d二線都同佢勢均力敵
其實我好鐘意石鐵同青天呢d第二梯隊,但係之前俾人雪左咁耐,唔係俾人捉左就係俾人吸功,而家話到佢咁勁,我點信ar

引用:
作者: Dangerous-boy 查看文章
小佩今期又降呢,得翻五陽!

今日先知原來瑪雅同玉兒係孖生姐妹.....
呢下真係火都黎,仲要今次專欄都唔提,想搏讀者唔記得??

孖生係咪指第19頁第二格ge copy & paste

舊 07-09-11, 12:38 AM   #466
FREDDY@o@

引用:
作者: sunnypigdog 查看文章

都靈上人一出場已經係小丑,俾小龍打好玩的,之後就無左影..........講到五六十年功力,二十出頭ge靚仔(雖然佢俾人灌過兩次功)都打唔贏........
而家石鐵呢d二線都同佢勢均力敵
其實我好鐘意石鐵同青天呢d第二梯隊,但係之前俾人雪左咁耐,唔係俾人捉左就係俾人吸功,而家話到佢咁勁,我點信ar

呢下真係火都黎,仲要今次專欄都唔提,想搏讀者唔記得??

我都鐘意睇石鐵, 戒仔, 白仇, 林峰之類多過三皇...
舊 07-09-11, 02:04 AM   #467
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
引用:

yes!
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-09-11, 02:09 AM   #468
sunnypigdog
滅絕小五郎

引用:
作者: Dangerous-boy 查看文章
yes!
其實第一格同第二格都唔差得遠
最無聊係搞左四五期先救左個死靚仔,我完全唔明同主線有乜野關係
一開頭明明講無間面具,而家都唔知同個面具有咩關係

舊 07-09-11, 02:36 AM   #469
dust11

註冊日期: Aug 2010
引用:
其實第一格同第二格都唔差得遠
最無聊係搞左四五期先救左個死靚仔,我完全唔明同主線有乜野關係
一開頭明明講無間面具,而家都唔知同個面具有咩關係
無哩頭係奸興特色黎

依家金羅漢突然記起自己識逆練金鐘罩
同埋空我完好無事咁出番黎

莫非唔會有風雷3?
dust11 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-09-11, 02:54 AM   #470
aquarius
Game Master

引用:
呢個point無話唔好,
不過呢種回馬槍式結局在香港也有不少例子也不算新鮮
其實可以假設個結局大胆D,
往後的就是愉愉快快的殺人去而當中彼此沒有對或錯的感覺
會給讀者的空間多一點呢
舊 07-09-11, 07:46 AM   #471
凍檸茶
The One
青龍使用者

仲以為第三期, 會實現建禾第一期既願望

舊 07-09-11, 11:57 PM   #472
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
本幻城班腐女睇完一個呱呱叫

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-10-11, 12:02 AM   #473
joeypong

註冊日期: Dec 2003
PSN  IDjoeypong
XBox Live Gamertagjoeypong
引用:
作者: mikemike 查看文章
劍僑D書係九龍城寨先開始多女仔睇,但唔知點樣淨係腐女睇到呱呱叫呢...

此篇文章於 07-10-11 12:11 AM 被 joeypong 編輯。
joeypong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-10-11, 12:28 AM   #474
凍檸茶
The One
青龍使用者

引用:
作者: mikemike 查看文章
完全無興趣