Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 3 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 23 63 113  ... 最後
電視遊戲討論版>Xbox One 情報區
ahleung 02:22 PM 08-27-13
Level 5 RPG
http://gaforum.org/showthread.php?t=232998

會唔會又胎死腹中呢.....?
now_loading 03:03 PM 08-27-13
咁又唔同, 最多咪唔出one, 其餘都唔會取消...
IDGAF 03:41 PM 08-27-13
究竟今個世代邊部機會最遲出呢?

The Xbox One Might Be Out On November 8

http://kotaku.com/the-xbox-one-might...r-8-1204282442
Alpha 03:47 PM 08-27-13
遲極最多咪爭一,兩個禮拜咁大把,你估學上次咁爭成年咩
八仙果 03:49 PM 08-27-13
大家都好似睇住對家才出手。
今年特別明顯。
IDGAF 03:51 PM 08-27-13
作者: Alpha:
遲極最多咪爭一,兩個禮拜咁大把,你估學上次咁爭成年咩
作者: 八仙果:
大家都好似睇住對家才出手。
今年特別明顯。
作為觀眾我希望佢兩部機同日出,咁就好睇了。
安安 05:35 PM 08-27-13
http://gnn.gamer.com.tw/5/84955.html
微軟公布 Xbox One 系統處理晶片概要 整合豐富影音專屬處理功能
IDGAF 05:55 PM 08-27-13
作者: 安安:
http://gnn.gamer.com.tw/5/84955.html
微軟公布 Xbox One 系統處理晶片概要 整合豐富影音專屬處理功能
張圖顯示Xbox One的系統處理晶片係Made in Malaysia,
甚至不是China…

diffused in taiwan的意思係?
D-Joe 06:42 PM 08-27-13
仍然台積電代工
ahleung 01:58 PM 08-28-13
Major話PAX會有surprise
http://majornelson.com/2013/08/27/xb...0-september-2/
"And of course there will be other surprises at the booth, including games that I’m not at liberty to divulge . . . yet."

不過以M$往績, 唔好咁大期望. 可能只係D 細game仔, 甚至未公佈過既 game mode only........
IDGAF 02:05 PM 08-28-13
作者: ahleung:
Major話PAX會有surprise
http://majornelson.com/2013/08/27/xb...0-september-2/
"And of course there will be other surprises at the booth, including games that I’m not at liberty to divulge . . . yet."

不過以M$往績, 唔好咁大期望. 可能只係D 細game仔, 甚至未公佈過既 game mode only........
直接公佈新主機發售日好過啦,定係要留返TGS?
大覺屋師真 02:18 PM 08-28-13
作者: LEGOCAPTOR:
直接公佈新主機發售日好過啦,定係要留返TGS?
日本都冇份首發唔會喺果度公佈咁玩野呀
pet3 03:15 PM 08-28-13
x1 會全球服真好
又可以中文又可以日乎遊戲 (在有日系出作品比佢的的前題下)
sony能跟進全球服就好了

不過原來雲系統後畫面勁ps4 1萬倍呃人既
只能改進連線模式AI(我原來預佢勁1.5倍的)
ahleung 04:12 PM 08-28-13
作者: pet3:
x1 會全球服真好
又可以中文又可以日乎遊戲 (在有日系出作品比佢的的前題下)
sony能跟進全球服就好了

不過原來雲系統後畫面勁ps4 1萬倍呃人既
只能改進連線模式AI(我原來預佢勁1.5倍的)
有講過咩?

M$由始至終都係話加強AI, 物理等等. 主要係: 「唔需要即時反應既野」, 因為network connection可能有delay.

同畫面有關既改進, M$只係舉例話光源, 霧等場地效果. 呢D物理需要大量運算, 但計一次就短期內唔會再計.

另外 cloud 亦唔只用黎改善online mode AI.

好似 Titanfall, COD咁係用黎做online match既dedicated server.

Titanfall開發商話過, Cloud呢個字太濫用, 無咩特別指定用途, 基本上即係話「佢有大量server俾你用」咁解. 用唔用, 點用, 呢D由開發商自己諗.
pet3 04:32 PM 08-28-13
作者: ahleung:
有講過咩?

M$由始至終都係話加強AI, 物理等等. 主要係: 「唔需要即時反應既野」, 因為network connection可能有delay.

同畫面有關既改進, M$只係舉例話光源, 霧等場地效果. 呢D物理需要大量運算, 但計一次就短期內唔會再計.

另外 cloud 亦唔只用黎改善online mode AI.

好似 Titanfall, COD咁係用黎做online match既dedicated server.

Titanfall開發商話過, Cloud呢個字太濫用, 無咩特別指定用途, 基本上即係話「佢有大量server俾你用」咁解. 用唔用, 點用, 呢D由開發商自己諗.
雖然早就知無可能勁咁多
但之前講到x1顯卡輸ps4一倍
只要有雲就能超越ps4
形容到好勁咁...但如果無強化畫面
之前的言論.......又在耍太極嗎 ?
ahleung 05:05 PM 08-28-13
雖然早就知無可能勁咁多
但之前講到x1顯卡輸ps4一倍
只要有雲就能超越ps4
形容到好勁咁...但如果無強化畫面
之前的言論.......又在耍太極嗎 ?
我唔肯定有無M$人講過咩「超越PS4」, 「勁1萬倍」. 畢竟早排好多高層出黎發up風.

但關於cloud對畫質既影響, 我睇過既M$發言就係我上面講果D.

但你又可以咁諗, 主機將部份workload分左俾cloud server, 主機自己就慳左資源可以做其他野. 咁樣對遊戲整體表現 (包括畫面) 有改善都唔奇.
kakajit 05:06 PM 08-28-13
真係好似未聽過咁o既野...
一直以黎都係話ai 同埋物理運算...
cloud graphic 係唔係搞錯左nvidia 上次發佈會講果d野?
安安 05:12 PM 08-28-13
http://gnn.gamer.com.tw/7/84997.html
傳微軟互動娛樂事業部員工將獨家獲得白色限量版 Xbox One 主機

大覺屋師真 05:16 PM 08-28-13
一萬倍我真係無聽過
定係大陸果邊d人吹咋?
kakajit 05:23 PM 08-28-13
其實我連ps4 display勁一倍都未聽過...可能我少留意呢d 數據系消息
pet3 05:27 PM 08-28-13
作者: 大覺屋師真:
一萬倍我真係無聽過
定係大陸果邊d人吹咋?
不過現在連官方都成日早上講完
下午否認
應該好快又會再否定雲無法提昇運算的言論
kakajit 05:28 PM 08-28-13
不過現在連官方都成日早上講完
下午否認
應該好快又會再否定雲無法提昇運算的言論

問題唔係否認...係無聽過佢講過...

我google "xbox one 10000 times powerful" 都只係搵到d 話xboxone 勁過xbox 360 10倍之類o既廢話
ahleung 05:39 PM 08-28-13
一萬倍我真係無聽過
定係大陸果邊d人吹咋?
well, E3果排D新聞的確係傳遞得好奇怪

管制二手變禁二手, cloud模擬磒石 變左 XBONE模擬宇宙, E3攤位一隻小品game用左PC行 變左 所有game都係用PC行.

總之好地地一單新聞, 傳到黎華文傳媒 or forum 就會變左另一回事.
大覺屋師真 06:08 PM 08-28-13
作者: kakajit:
問題唔係否認...係無聽過佢講過...

我google "xbox one 10000 times powerful" 都只係搵到d 話xboxone 勁過xbox 360 10倍之類o既廢話
再search完
3倍就肯定有講, 而且只係對比自己, 無話提升到ps4嘅幾多倍 (中英都可搵到, 亦有少量4倍之說), 明顯有人記錯

不過講真依樣野一早都大把人討論個效果, 3倍我覺得誇左少少
我覺得online對戰作用會大d, 單機game又唔一定會online, 你叫開發者點預算個機能, 預得太盡唔online / or個網慢嘅人咪lag機? 定係走回pc game咁有高低效能之分?你要開發者要做多樣野, 佢不如唔搞了
反而online 對戰經常因為要處理多左野所以都會劣化畫面, 特效之類, 依家可能可靠cloud做番好少少. 最好所有game都係搵server做返host / or幫手處理.
ahleung 06:59 PM 08-28-13
反而online 對戰經常因為要處理多左野所以都會劣化畫面, 特效之類, 依家可能可靠cloud做番好少少. 最好所有game都係搵server做返host / or幫手處理.
不過Titanfall 開發商話 XBONE cloud server唔係免費, 遊戲公司都要俾錢先有得用. 只係平過自己起server咁解. 同埋煩少好多野.

要錢既話, 唔知幾多開發商肯用......
第一 ... 3 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 23 63 113  ... 最後

返回主題版面