Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-02-11, 01:05 AM   #101
婠婠
God of Gamer

註冊日期: Mar 2005
黑貓3點半果段
睇動畫描述
點睇都覺得係似想告白

返屋企見到老豆果段覺得小說好D
小說係一聽到京介想去就即刻返屋拎行李俾佢

最後黑貓問桐乃幾時跑贏莉亞果度
擺明知道桐乃點解會贏仲明知故問
一副"一切如我所料"樣子

綾瀨對京介個態度如果唔係咁既話
隨手都釣到京介返黎
小說第8期先黎後悔

OVA加碼希望
婠婠 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-11, 04:04 AM   #102
casio
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: szeyou 查看文章
我有一個好奇,OP中,桐乃為何係麻奈實既家跑出來﹖
嗰個明明點睇都係高坂家嚟架

引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
有點在意黑貓約京介響學校後院見面o個幕。

京介未黎到前﹐黑貓好明顯係異常緊張﹐好似有D重要事情要同京介講。

但當見到京介個喪樣後就好掃興地話「看來也無法達成我要你辦的事」

然後決定推後遲D再搵機會講﹐而家就暫時比個「詛咒之吻」先。

莫非當時黑貓就已經決定左要向京介告白﹐但由於種種原因先推到小說第7卷尾先做到﹖
雖然擺明就係想告白,不過都係等「我的後輩」漫畫版會唔會有正式答案

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾
casio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-11, 09:59 AM   #103
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
引用:
作者: 婠婠 查看文章
隨手都釣到京介返黎
小說第8期先黎後悔
多次同桐乃同地味子傾得多之後﹐相信綾瀨其實係心知京介根本就係為左個妹能夠同佢和好翻先甘願比佢當死變態討厭﹐只不過佢死要面子﹐搵唔到下臺階可以比佢正式原諒京介。

(與其話係桐乃,令綾瀨對京介態度慢慢軟化既最大功臣其實都係地味子)

如果唔係綾瀨死要面﹐相信佢會係繼黑貓之後成為京介元配既大熱門黎既。
Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-11, 06:13 PM   #104
nds新手
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2006
想問下係咪已經做完晒la~~~~~???
nds新手 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-11, 06:16 PM   #105
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
引用:
黑貓3點半果段
睇動畫描述
點睇都覺得係似想告白

返屋企見到老豆果段覺得小說好D
小說係一聽到京介想去就即刻返屋拎行李俾佢

最後黑貓問桐乃幾時跑贏莉亞果度
擺明知道桐乃點解會贏仲明知故問
一副"一切如我所料"樣子

隨手都釣到京介返黎
小說第8期先黎後悔

OVA加碼希望
行季入邊乜都齊-.-擺明早有準備

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-11, 06:23 PM   #106
keijoey
桐乃 x MIX

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDmeruruplay
XBox Live GamertagMeruruplay
如果用game版黎推測~(笑)
京介最終行BL線既機會係高到離譜....(定係我本身BL?)

唔計玩暗示,
第一次表白應該係京介飛去搵妹, 因為京介自己會錯意, 黑貓又唔想起咁既情況要佢落決定
之後就應該係第7卷既事啦

諗返轉頭, 其實第七卷桐乃鬧京介一齊已經太遲, 應該講既係自己都推黑貓一把呢件事,
即係暗示左黑貓已經同桐乃預告會表白, 問左姊妹意見

Divine gate (打蛋Gate): 174,720,000
Puzzle and dragon (ありがとうガンホー): 192,998,723

[3DS] 新絵心教室 pixiv
keijoey 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-11, 07:10 PM   #107
婠婠

引用:
作者: GN00508771 查看文章
行季入邊乜都齊-.-擺明早有準備
個傲嬌老爸真係超正
整套作品最喜歡男角
舊 06-02-11, 07:18 PM   #108
Asurada
機動六課的一等空尉

註冊日期: Apr 2003
引用:
作者: keijoey 查看文章
如果用game版黎推測~(笑)
京介最終行BL線既機會係高到離譜....(定係我本身BL?)

唔計玩暗示,
第一次表白應該係京介飛去搵妹, 因為京介自己會錯意, 黑貓又唔想起咁既情況要佢落決定
之後就應該係第7卷既事啦

諗返轉頭, 其實第七卷桐乃鬧京介一齊已經太遲, 應該講既係自己都推黑貓一把呢件事,
雖然我都係睇到七,但估計之後有機會講返桐乃一早喜歡京介,
但因為知道現實無可能有結果,所以才擺出這種態度,加上她一早知道土氣妹喜歡京介,
而京介的態度亦令到兄妹的關係在第一期之前不斷惡化,

估計桐乃喜歡妹Game的原因亦是一種自知理想的投影,
桐乃總會願望自己能夠坦誠一點,而將這種願望投影到妹Game中的妹妹身上,
估計黑貓同桐乃都一早睇穿對方的想法,所以黑貓才肯定桐乃無男朋友,
而且亦一早知道以及少量討厭土氣妹。

舊 06-02-11, 07:33 PM   #109
沙翁
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2008
PSN  IDSayonForPS
引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
多次同桐乃同地味子傾得多之後﹐相信綾瀨其實係心知京介根本就係為左個妹能夠同佢和好翻先甘願比佢當死變態討厭﹐只不過佢死要面子﹐搵唔到下臺階可以比佢正式原諒京介。

(與其話係桐乃,令綾瀨對京介態度慢慢軟化既最大功臣其實都係地味子)

如果唔係綾瀨死要面﹐相信佢會係繼黑貓之後成為京介元配既大熱門黎既。
psp版あやせ線...
我諗原作如無意外之後都會攞番黎用
其實伏見寫作手法一向都係會比d位,等讀者自己去推敲成件事出黎

引用:
作者: keijoey 查看文章
黑貓問姊妹意見係男朋友事件之後問的
第8卷有講
男朋友事件就係因為個妹本身擅自想推波助瀾,黑貓覺得反感所以慶祝會先吵大架吧
沙翁 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-11, 07:52 PM   #110
沙翁
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2008
PSN  IDSayonForPS
引用:
作者: Asurada 查看文章
雖然我都係睇到七,但估計之後有機會講返桐乃一早喜歡京介,
但因為知道現實無可能有結果,所以才擺出這種態度,加上她一早知道土氣妹喜歡京介,
而京介的態度亦令到兄妹的關係在第一期之前不斷惡化,

估計桐乃喜歡妹Game的原因亦是一種自知理想的投影,
桐乃總會願望自己能夠坦誠一點,而將這種願望投影到妹Game中的妹妹身上,
估計黑貓同桐乃都一早睇穿對方的想法,所以黑貓才肯定桐乃無男朋友,
而且亦一早知道以及少量討厭土氣妹。
都係psp版
不過呢條線應該just for psp,原作最後應該會大幅修改先出
個妹仲有少少自我厭惡...
沙翁 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-11, 07:53 PM   #111
casio

引用:
作者: 沙翁 查看文章

黑貓問姊妹意見係男朋友事件之後問的
第8卷有講
男朋友事件就係因為個妹本身擅自想推波助瀾,黑貓覺得反感所以慶祝會先吵大架吧
第八卷都有講
偽男友事件係桐乃想京介知道「京介同地味/黑貓係自己面前眉來眼去,桐乃到底有幾不爽」
桐乃都有講番自己當時其實係心驚膽跳----驚京介真係唔理佢交男朋友D事

舊 06-02-11, 08:20 PM   #112
婠婠

引用:
作者: casio 查看文章
第八卷都有講
偽男友事件係桐乃想京介知道「京介同地味/黑貓係自己面前眉來眼去,桐乃到底有幾不爽」
桐乃都有講番自己當時其實係心驚膽跳----驚京介真係唔理佢交男朋友D事
如果真係攤係桐乃面前
要佢幫京介揀女友 (無錯,京介係呢套書入面同人權兩個字絕對無緣
係黑貓同地味二揀一既話

黑貓係無得輸

某程度上黑貓係另一個桐乃、而桐乃係另一個黑貓
↑黑貓有呢個自覺,係桐乃未有

註:唔好話我精神病,中二,腦補呢d
本身呢本書d角色係咁,全部唔係雙面人就係三面人
舊 06-02-11, 10:27 PM   #113
casio

引用:
如果真係攤係桐乃面前
要佢幫京介揀女友 (無錯,京介係呢套書入面同人權兩個字絕對無緣
係黑貓同地味二揀一既話

黑貓係無得輸

某程度上黑貓係另一個桐乃、而桐乃係另一個黑貓
↑黑貓有呢個自覺,係桐乃未有

註:唔好話我精神病,中二,腦補呢d
本身呢本書d角色係咁,全部唔係雙面人就係三面人
睇完第八卷個爆料大會,我覺得與其話桐乃無自覺,不如話佢自己唔想承認呢點多D

舊 06-04-11, 08:57 AM   #114
farley

註冊日期: Mar 2006
引用:
如果真係攤係桐乃面前
係黑貓同地味二揀一既話

黑貓係無得輸
但桐乃連一個都唔想有
farley 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-04-11, 10:09 AM   #115
婠婠

引用:
睇完第八卷個爆料大會,我覺得與其話桐乃無自覺,不如話佢自己唔想承認呢點多D
psp綾瀨線入面
最後桐乃自爆果陣講得好清楚明白
佢根本就係嚴重兄控
"想同我分個大哥?門都沒有"
尤其睇埋第8卷,雖然之前都估到佢帶條仔返屋企為乜 (黑貓一估就估到
只係估唔到佢會自爆得咁撤底

所以桐乃同黑貓根本諗埋d野係一模一樣

引用:
作者: farley 查看文章
但桐乃連一個都唔想有
佢明顯係打hgame打上腦

如果真係最後要逼宮既話
我估桐乃都會出全力阻止地味子線發展
以佢性格,寧願將個大哥賤賣俾黑貓/綾瀨 (呢兩個話晒同一陣營
都唔會俾地味子成功
舊 06-04-11, 10:13 AM   #116
farley

引用:
psp綾瀨線入面
最後桐乃自爆果陣講得好清楚明白
佢根本就係嚴重兄控
"想同我分個大哥?門都沒有"
尤其睇埋第8卷,雖然之前都估到佢帶條仔返屋企為乜 (黑貓一估就估到
只係估唔到佢會自爆得咁撤底

所以桐乃同黑貓根本諗埋d野係一模一樣
與其話諗野一模一樣, 倒不如話佢地互相學習緊
黑貓的話可以睇返5,7卷
但講真桐乃方面既成長真係睇到一頭霧水,行前兩步(4卷)又退返一步(7卷)咁
舊 06-04-11, 10:21 AM   #117
婠婠

引用:
與其話諗野一模一樣, 倒不如話佢地互相學習緊
黑貓的話可以睇返5,7卷
但講真桐乃方面既成長真係睇到一頭霧水,行前兩步(4卷)又退返一步(7卷)咁
桐乃有成長過咩
送禮物果度我覺得似係俾沙織逼上梁山咁款 (好似係第一次沙織發火

反觀黑貓成長
黑貓一直好努力想做個雙贏局面出黎
只係桐乃一直都仲係度白目
直到桐乃第7期自稱有條仔
果刻連黑貓容忍力到左臨界點

最後自己告白都拎埋桐乃批准先去馬
黑貓人氣高真係有理由

套書宜家搞到咁好心快手完左佢
宜家直頭係度暴走緊
第5,6期個落差我覺得尚可接受
第7期最後果段真係頂唔順
舊 06-04-11, 10:29 AM   #118
farley

引用:
桐乃有成長過咩
送禮物果度我覺得似係俾沙織逼上梁山咁款 (好似係第一次沙織發火

反觀黑貓成長
黑貓一直好努力想做個雙贏局面出黎
只係桐乃一直都仲係度白目
直到桐乃第7期自稱有條仔
果刻連黑貓容忍力到左臨界點

最後自己告白都拎埋桐乃批准先去馬
黑貓人氣高真係有理由

套書宜家搞到咁好心快手完左佢
宜家直頭係度暴走緊
第5,6期個落差我覺得尚可接受
第7期最後果段真係頂唔順
同感.
其實第4卷"咁既態度送個禮物就解決左件咁大既事" 呢個結果我都真係好難認同

睇住呢對(因為主題關係而)不進反退既兄妹真係想佢快d完,
唔理佢之後出短篇集,定出spinoff/新series,
都唔想睇住套野因為個標題而搞到炒車
舊 06-04-11, 12:17 PM   #119
casio

引用:
同感.
其實第4卷"咁既態度送個禮物就解決左件咁大既事" 呢個結果我都真係好難認同

睇住呢對(因為主題關係而)不進反退既兄妹真係想佢快d完,
唔理佢之後出短篇集,定出spinoff/新series,
都唔想睇住套野因為個標題而搞到炒車
同黑貓結婚後講曰向同珠希

舊 06-04-11, 07:28 PM   #120
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
引用:
同黑貓結婚後講曰向同珠希
姊妹丼

舊 06-09-11, 12:16 AM   #121
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002

舊 06-09-11, 01:26 AM   #122
kanone
Game Master

註冊日期: Dec 2004
今日路過葵芳孤注一見就買既景品鐘

去日本Yahoo search過已出左3個星期
日本100¥夾1次 入手價玩到20次

但睇完Le條片......20次吾算多
http://www.youtube.com/watch?v=j0i3a...embedded#at=98

此篇文章於 06-09-11 01:29 AM 被 kanone 編輯。
kanone 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-09-11, 11:59 PM   #123
kanone
Game Master

註冊日期: Dec 2004

是日豐收
Beach queen 出得比想像好
個橡膠匙扣吾多掂 D凹凸位怪怪地
kanone 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-11, 02:08 PM   #124
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
第8卷再販版
あやせの手錠シーンにある文が追加される

舊 06-17-11, 08:48 PM   #125
燎原-火

註冊日期: Sep 2002
套動畫完左啦?
好似好多野未交代
究竟阿妹咩事咁憎佢阿哥?
同埋本相簿做乜?都唔講

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.8 Hitomi ~清談館~ 1001 09-06-17 10:34 AM
[動畫] 西尾維新「終物語」10月放送開始丨尾石達也:激闘中 傷物語フラグか!? Vol.2 money 日本動漫畫討論版 1001 10-12-15 10:57 PM
俺の妹がこんなに可愛いわけがない。HappyenD l 日版已售 武藤遊戲 電視遊戲討論版 9 09-22-13 02:03 PM
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.4 Hitomi ~清談館~ 1004 03-10-13 12:15 AM
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.3 Hitomi ~清談館~ 1004 11-15-12 11:18 PM

現在的時間是 08:18 PM

手機版 | APP版