Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 09-04-20, 08:09 AM   #251
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
我無數字起手

不過諗會唔會係想用香港人換因脫歐而走既歐洲人,特別係難民
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-04-20, 01:52 PM   #252
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
本人唔熟,聽咗算⋯⋯ 點解咁多船民由法國,坐「船」搵命搏都要過英國,係同英國個庇護法有關,而家波記考慮改法例,而法國側會阻截咁話。

舊 09-04-20, 01:54 PM   #253
darkvolver
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
本人唔熟,聽咗算⋯⋯ 點解咁多船民由法國,坐「船」搵命搏都要過英國,係同英國個庇護法有關,而家波記考慮改法例,而法國側會阻截咁話,可能啲難民覺得歐盟申請庇護唔係咁易。
改法例要由反恐法開始一步步去,再改入境及移民規例...

舊 09-21-20, 08:49 PM   #254
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

英國議誇黨派要求給予 BNO 起香港同中國有領事保護權

中英聯合聲明 BNO BC 都無領事保護權

英國人開始自行撕毀中英聯合聲明

呢個行動係民選議員進行既,唔係單單外相或首相 up 兩句

引用:
Dominic Raab urged to extend legal protection for Hongkongers

Dominic Raab is under pressure to extend consular and legal protections to British nationals in Hong Kong if they are arrested under Beijing’s new national security law.

A cross-party group of MPs and peers is demanding a meeting with the foreign secretary over the issue, which they say threatens holders of British national (overseas) passports, who could be removed to China for trial and face life sentences under draconian laws passed in June.

https://www.thetimes.co.uk/edition/n...gers-smfvb39hp
由手機版發出
舊 09-24-20, 11:44 AM   #255
twinesdr
Senior Gamer
RedLynx

註冊日期: Mar 2009
PSN  IDTwinesDR
XBox Live GamertagTwinesDR
引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
英國議誇黨派要求給予 BNO 起香港同中國有領事保護權

中英聯合聲明 BNO BC 都無領事保護權

英國人開始自行撕毀中英聯合聲明

呢個行動係民選議員進行既,唔係單單外相或首相 up 兩句

由手機版發出
中國 breach 左聯合聲明,英國人先做野救人,邊忽係撕毀中英聯合聲明

上面有手足話你似熱狗真係冇講錯
twinesdr 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-24-20, 01:08 PM   #256
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
作者: twinesdr 查看文章
中國 breach 左聯合聲明,英國人先做野救人,邊忽係撕毀中英聯合聲明

上面有手足話你似熱狗真係冇講錯

英國起中英聯合聲明裡話唔做XXX ,e+做XXX,違反左佢原本既承諾

呢 d 唔叫撕毀中英聯合聲明,叫乜?
由手機版發出
舊 09-24-20, 01:10 PM   #257
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

其實你地到底知唔知熱狗係乜?

你地眼中係咪只有泛民同熱狗?

甚至乎只有黃世澤同陳雲?
由手機版發出
舊 09-24-20, 02:05 PM   #258
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
英國起中英聯合聲明裡話唔做XXX ,e+做XXX,違反左佢原本既承諾

呢 d 唔叫撕毀中英聯合聲明,叫乜?
由手機版發出
要計既撕毀都係中國而唔係英國既
無理由單方面去守條約入面既條文

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-24-20, 02:16 PM   #259
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
要計既撕毀都係中國而唔係英國既
無理由單方面去守條約入面既條文
咁中國撕毀聯合聲明都唔係新聞黎

中國撕完咪英國撕

我唔洗特別講明呀嘛?
由手機版發出
舊 09-24-20, 02:25 PM   #260
colormon

註冊日期: May 2011
引用:
其實你地到底知唔知熱狗係乜?

你地眼中係咪只有泛民同熱狗?

甚至乎只有黃世澤同陳雲?
由手機版發出
martin oei 幾分鐘教徒味極重,只要稍有質疑即 ban...
好想知佢同熱狗有咩深仇大恨
colormon 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-24-20, 04:05 PM   #261
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
不如調番轉問咩人先會支持熱狗

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-24-20, 05:16 PM   #262
Tano
嫑憅

註冊日期: Jun 2004
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
不如調番轉問咩人先會支持熱狗
某雲信徒算唔算同一類?

エースは3つに分けられる

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
Tano 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-24-20, 09:10 PM   #263
colormon

註冊日期: May 2011
熱狗>本文前>全民郁手,都可以話係熱狗帶起勇武熱潮,martin oei話熱狗係共產黨d鬼,咁即係同大波man一樣係共產黨戲子?
colormon 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-25-20, 12:06 AM   #264
twinesdr
RedLynx

註冊日期: Mar 2009
PSN  IDTwinesDR
XBox Live GamertagTwinesDR
引用:
作者: colormon 查看文章
熱狗>本文前>全民郁手,都可以話係熱狗帶起勇武熱潮,martin oei話熱狗係共產黨d鬼,咁即係同大波man一樣係共產黨戲子?
熱狗邊忽勇,鬼影都冇
twinesdr 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-25-20, 08:13 AM   #265
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
作者: twinesdr 查看文章
熱狗邊忽勇,鬼影都冇
咁你知唔知乜野係熱狗? ?_?

係咪屌泛民/黃世澤就係熱狗? ?_?

定係黃世澤起佢節目話屌佢既人係熱狗你就信係熱狗??

利申:我無睇
由手機版發出

此篇文章於 09-25-20 08:17 AM 被 歌絲˙暮斯 編輯。
舊 09-25-20, 08:36 AM   #266
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
作者: colormon 查看文章
martin oei 幾分鐘教徒味極重,只要稍有質疑即 ban...
好想知佢同熱狗有咩深仇大恨
又好難怪佢地(泛民)係咁問人係咪熱狗

熱狗既出現基本上就係搞亂檔

泛民廢固然要屌,本土毒派又要屌人地偽毒(佢地回歸華夏基本法先係真毒辣,都痴線既)

投票記錄咪又係泛民咁樣,有時仲衰過泛民

搞亂檔同時又分左部分泛民市場

泛民梗係唔中意

熱狗鬥泛民,共產黨最開心
由手機版發出
舊 09-25-20, 01:12 PM   #267
安安

註冊日期: Jan 2002
煽動分裂

安安 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-28-20, 10:58 AM   #268
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

今日傳緊呢篇

2020仲邊有人用 skype,0分重作

引用:
我29歲現職公務員, 女朋友就黎25歲今年11月尾生日
女朋友屋企人某啲原因想bno 過英國
希望係佢26歲前走
呢個消息琴晚先知
佢都唔好得我幾多
都係屋企人前幾日先同佢講要走
佢屋企人連樓都賣埋 10月尾到就要搬
去其他親戚到住住先
所以都應該走硬

琴日知道之後 同佢一齊喊到依家
大家都唔想分手
但自知依家唔係去外國做幾年野咁簡單
係諗住真係係個邊生活
個心痛到碎曬 咩都做唔到
諗左成晚 決定係剩底個零月同佢去多啲地方 有多啲回憶
頭先同佢Skype住睇翻大家一齊影既相 諗翻起去過既地方 相處既情節等等
又喊到收唔到聲
我真係好唔想佢走, 但係我已經係政府做左6年, 就升職!!
但留係到對佢又唔會更好 唔想自私留住佢
但個心真係好痛好痛
佢係難得一個咁明白我 理解我 願意為我著想既女朋友
我真係好唔捨得佢

PS 屋企人有能力移民 但無打算走 自己本身想移民既心態亦一般 ,因為我真係放唔低我份穩定嘅政府工

我們是咪可以分得手
提交時間:2020/9/27 下午11:26
由手機版發出
舊 09-28-20, 11:48 AM   #269
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
引用:
今日傳緊呢篇

2020仲邊有人用 skype,0分重作

由手機版發出
呢篇文最唔浪漫就係政府工>所謂咁好既男朋友

舊 09-28-20, 11:50 AM   #270
darkvolver
頹冗

政府工要睇你做甚麼工種,因為日後其他國家跟進或追究,佢理你甚麼passport或國籍都可以制裁及永久拒絕入境。所以現在你打政府工.......自己諗

舊 09-28-20, 12:36 PM   #271
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
作者: darkvolver 查看文章
政府工要睇你做甚麼工種,因為日後其他國家跟進或追究,佢理你甚麼passport或國籍都可以制裁及永久拒絕入境。所以現在你打政府工.......自己諗
係主角女友要走,並無提及係咪公務員

主角先係公務員
由手機版發出
舊 09-28-20, 12:41 PM   #272
darkvolver
頹冗

引用:
係主角女友要走,並無提及係咪公務員

主角先係公務員
由手機版發出
祝主角好運la.........至於女角不是不是一個避免涉及問題的方法。

舊 09-28-20, 01:40 PM   #273
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
作者: darkvolver 查看文章
祝主角好運la.........至於女角不是不是一個避免涉及問題的方法。
可能女主角另有其人呢
由手機版發出
舊 09-28-20, 02:21 PM   #274
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
題外:都仲有人 keep 住用 Skype ,無數字,反正 Office 包埋。工作關係,各大小視像通訊系統,全部用過。

舊 09-28-20, 02:23 PM   #275
darkvolver
頹冗

其實個topic好容易塑膠化.....

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 09:54 PM

手機版 | APP版