Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Music UNIVERSE

主題工具 顯示模式
舊 04-08-10, 03:07 PM   #1101
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: 小昭Teddy 查看文章
DT果種不停轉拍子轉tempo仲恐怖

仲要激多單數拍
拎DT同X JAPAN比
好似屈左小小喎

舊 04-08-10, 03:26 PM   #1102
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
引用:
作者: kohta 查看文章
拎DT同X JAPAN比
好似屈左小小喎
唔屈又點會驚

驚就係因為佢屈機

舊 04-08-10, 03:27 PM   #1103
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

註冊日期: Mar 2006
引用:
唔屈又點會驚

驚就係因為佢屈機
我laruku 都玩唔掂
咩野都驚驚驚驚驚驚驚驚驚驚驚驚驚驚驚驚驚驚驚驚

舊 04-08-10, 03:28 PM   #1104
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

引用:
作者: Seppie 查看文章
我laruku 都玩唔掂
咩野都驚驚驚驚驚驚驚驚驚驚驚驚驚驚驚驚驚驚驚驚
你驚....咁我可以去自殺
我連d入門書都未玩得完

舊 04-08-10, 04:15 PM   #1105
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
你驚....咁我可以去自殺
我連d入門書都未玩得完
認真: 練多d, 多d 上離問野 就得架喇!!

舊 04-08-10, 05:09 PM   #1106
Montague
God of Gamer
遺伝子生物工学博士号

註冊日期: Nov 2002
3DS Friend Code2363 6017 4707
PSN  IDultcth
XBox Live GamertagMontagueC
我都玩左結他2年到,自己跟住d score慢慢摸,樂理是0.....
想問pinch harmonic個掌握在哪裡?harmonic都算做到,但pick果時手指公輕輕掂到都聽唔到個harmonic有特別高音到...../\
我巳經係盡量乾脆一次過動作,但都係唔得.....上左youtube睇左好多片跟住做都係得個吉...XD

舊 04-08-10, 07:18 PM   #1107
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

引用:
認真: 練多d, 多d 上離問野 就得架喇!!
我每日keep住一粒鐘架
真係番工都冇咁準

舊 04-08-10, 09:17 PM   #1108
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
真係番工都冇咁準
我每星期6同日才有空練琴~

舊 04-09-10, 12:07 AM   #1109
Dark_Terry
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2004
引用:
真係番工都冇咁準
每日練到一個鐘已經好好啦
返工返得攰真係會冇力練野
Dark_Terry 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-09-10, 01:32 AM   #1110
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay
前幾日買左支新結他
我都打算學番結他喇~如果唔係真係太老喇~
下個月開始學番~
個人第一支epiphone ,g-400 sg les paul custom
雖然係cheap野,但係都為自己再學番結他踏出第一步覺得高興~^^'

下個目標係買支FENDER JAPAN TELECASTER STANDARD

此篇文章於 04-09-10 01:35 AM 被 シェンムー 編輯。
シェンムー 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-09-10, 09:08 AM   #1111
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
作者: Dark_Terry 查看文章
每日練到一個鐘已經好好啦
返工返得攰真係會冇力練野
我又唔係冇力
而係返到家食完飯都成9點,
怕嘈到人

舊 04-09-10, 09:11 AM   #1112
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

引用:
我又唔係冇力
而係返到家食完飯都成9點,
怕嘈到人
我冇買amp,駁電腦用headphone聽

舊 04-09-10, 09:13 AM   #1113
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
我冇買amp,駁電腦用headphone聽
我既yamaha u1e 冇得駁headphone |||||||||||||||||

舊 04-09-10, 09:27 AM   #1114
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

引用:
我既yamaha u1e 冇得駁headphone |||||||||||||||||
入左電腦就自然有方法啦

但....yamaha u1好似係鋼琴???

舊 04-09-10, 09:38 AM   #1115
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
入左電腦就自然有方法啦

但....yamaha u1好似係鋼琴???
係, 冇錯!!

我暫時係沒keyboard o係家~
出年搬出去先買了~

舊 04-12-10, 02:46 PM   #1116
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

尋日o係band 房試左一次自家整譜既bless keyboard 譜了
竟然ok /

舊 04-13-10, 09:08 AM   #1117
txl

註冊日期: Aug 2005
XBox Live GamertagJonouil
結他手搵左個星期日係Grand Hyatt既表演....呢幾日要re-arrange過曬d歌做accoustic....
txl 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-13-10, 09:28 AM   #1118
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
作者: txl 查看文章
結他手搵左個星期日係Grand Hyatt既表演....呢幾日要re-arrange過曬d歌做accoustic....
咁HIGH??
想黎睇吓添

舊 04-13-10, 09:46 AM   #1119
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
咁HIGH??
想黎睇吓添
accoustic <-- 一直好鍾意

x2!!! 我都想~~~

舊 04-13-10, 10:00 AM   #1120
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
依家你隊BAND叫咩名呀?
冇左LLNR之後
好似小左方法知道其他BAND既動向咁喇

舊 04-13-10, 10:33 AM   #1121
txl

引用:
咁HIGH??
想黎睇吓添

人地d車會annual dinner...
舊 04-13-10, 10:34 AM   #1122
txl

引用:
accoustic <-- 一直好鍾意

x2!!! 我都想~~~
其實我都好鐘意accoustic....我都只會鐘意彈accoustic結他,就咁掃下chord已經好好feel
舊 04-13-10, 10:40 AM   #1123
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
其實我都好鐘意accoustic....我都只會鐘意彈accoustic結他,就咁掃下chord已經好好feel
accoustic 呢~~果種感覺係好獨特~~聽完覺得好舒服

舊 04-13-10, 11:01 AM   #1124
txl

引用:
accoustic 呢~~果種感覺係好獨特~~聽完覺得好舒服
yes! 有feel得黎又好有groove~~ 但亦都好難玩 XDD
舊 04-13-10, 11:02 AM   #1125
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
yes! 有feel得黎又好有groove~~ 但亦都好難玩 XDD
係ar~~~~

論壇跳轉

現在的時間是 11:37 AM

手機版 | APP版