Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 04-19-22, 07:18 AM   #76
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
引用:
作者: 豪傑公子 查看文章
冇睇過Natalie Portman D片場照?
佢好似操到幾大隻下
冇,開咗眼界,謝指教。希望唔好好似 Taskmaster 事件重演。

此篇文章於 04-19-22 07:20 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-19-22, 09:15 AM   #77
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
其實係Guardians of the Galaxy 2.5嚟吧?

80年代風格BGM同個腩完全針對中坑健身市場。

Christian Bale呢?
睇個玩具造型成隻Prometheus外星人咁款的~!

雖然段Trailer咁喜劇風格,
但仍然覺得會有人死退出咁。

Small Details In The Thor: Love And Thunder Trailer Only True Fans Noticed
https://youtu.be/lU941n9PT9E

Thor: Love and Thunder Trailer Breakdown & Easter Eggs (Nerdist News w/ Dan Casey)
https://youtu.be/GxdI0wMVVR8
IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-20-22, 01:34 PM   #78
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
相關玩具的造型。

IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-24-22, 11:39 AM   #79
王小虎

註冊日期: Apr 2002
王小虎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-24-22, 01:21 PM   #80
肉羊哩咖
griffin611

玩打格?!

舊 05-24-22, 01:30 PM   #81
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
究竟見到D咩?

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-24-22, 08:36 PM   #82
豪傑公子

註冊日期: Jan 2005
雷神背脊紋咗個洛基頭盔,佢真係好愛洛基

舊 06-15-22, 05:08 AM   #83
肉羊哩咖
griffin611

飛已訂,因為唔係首場,要好小心唔好上 Twitter~~~

舊 06-22-22, 03:19 AM   #84
肉羊哩咖
griffin611

噢有條新予告:

究竟會唔會又掛羊頭賣狗肉,實際係 Jane 嘅故仔嚟,各位老細自行定奪。

噢,手臂真係 CG 嚟。

此篇文章於 06-22-22 04:56 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 06-24-22, 06:38 PM   #85
肉羊哩咖
griffin611

首映咗,完咗有兩個 post-credit。

舊 06-27-22, 07:24 PM   #86
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
...山羊模擬器?

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-05-22, 02:16 PM   #87
ComeLOLoh

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
買左正日首場,MX4D。
話有閃光效果,如有癲癇症要注意

舊 07-06-22, 12:21 AM   #88
肉羊哩咖
griffin611

爛蕃茄得 70%,唔係好掂,今次滴住嚟一係無錢,一係唔記得科錢「收買」啲影評。學某老細之前話齋,點都要睇㗎喇,降低啲期待值先~

舊 07-06-22, 08:59 AM   #89
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
見鬼佬各大medias平均review都合格以上應該都ok掛, 老鼠出品甚小去到epic level, Waititi主理應該都係似上集個tone, 不過我入場又唔會理人哋啲personal reviews嘅, 聽晚睇IMAX, わくわく

此篇文章於 07-06-22 09:02 AM 被 C.Ryo 編輯。
C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-06-22, 11:08 AM   #90
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
故事普通,但觀感真是比奇異2好很多,個人來說是雷神4部曲中最喜歡的一集,也期待之後的發展

片尾兩個彩蛋,第一個算是有點重要

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-06-22, 12:59 PM   #91
ComeLOLoh

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
ok呀,輕輕鬆鬆…我無睇1~3的…
兩個彩蛋都重要。
咁…
即係女雷神有機會再出場?即使死左…

舊 07-06-22, 02:22 PM   #92
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
頭先睇完, 唔覺有呢段...
引用:
雷神奇俠4丨電影內容疑涉及辱華成份 中國政府刪走相關片段!
https://www.nmplus.hk/859506/?utm_ca...ontent-Copy_NM

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-06-22, 05:40 PM   #93
王小虎

註冊日期: Apr 2002
有個玩嘢的website放段news,段news上咗twitter,然後香港傳媒當真....

佢話cut咗20 min狂插中國你已經唔信啦,仲話最尾飛去習大間屋勒佢頸。
https://hard-drive.net/chinese-gover...ilitary-force/
王小虎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-06-22, 05:47 PM   #94
Eking

註冊日期: Feb 2006
好多人當社交媒體係新聞......唔出奇~

舊 07-06-22, 05:54 PM   #95
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: 王小虎 查看文章
有個玩嘢的website放段news,段news上咗twitter,然後香港傳媒當真....

佢話cut咗20 min狂插中國你已經唔信啦,仲話最尾飛去習大間屋勒佢頸。
https://hard-drive.net/chinese-gover...ilitary-force/
我都唔信,呢套擺明中国唔會有得上映。

舊 07-06-22, 10:20 PM   #96
420secured
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2020
唔知大家點睇Phase 4另外幾套啦
我就大部份都失望

所以Thor 4 keep得番第3集個 方向, 睇完最少feel good,我就好滿意
420secured 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-08-22, 12:07 AM   #97
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
睇完, 完全收貨, 娛樂性夠又畫面靚靚, 文戲又寫得唔差, 又有感人時刻, 節奏亦剛好, 唔错, 係個人最喜歡嘅一套Thor

仲要兩隻蛋都係有需要睇嘅

此篇文章於 07-08-22 01:08 AM 被 C.Ryo 編輯。
C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-09-22, 02:31 PM   #98
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
嗯。。。同DS唔同,呢套係無期望下睇反而覺得唔錯。。。
LGBTABCDEFG元素。。。唉。。。。。

由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-09-22, 11:26 PM   #99
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
入場前用7日時間在D+重溫雷神1至3、復仇者1至4和所有額外收錄,都幾趕、幾辛苦!

IMAX坐皇帝位覺得畫面好光、好閃,睇到有尐眼花

唔鍾意結局個便當

有尐唔慣蝙蝠俠變到咁瘦
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-10-22, 06:29 AM   #100
肉羊哩咖
griffin611

總結:好,但唔及第三部。唔及 NWH,但點都好過 DS2

套戲其實好黑,尤其開頭同尾,中間塞好多笑話,有中有唔中,最好笑嘅算係再玩一次舞台劇~ 最弊係班 GotG 無之前咁有神彩。男女主角都算 OK,可惜上一部好正嘅 Tessa Thomson 呢度亦無神無氣嘅~ 反派去到後面先有壓迫感,而 Kate Dennings 乜厚咗噉多。整體上劇本唔夠硬凈,好多嘢太趕。

有人話 MCU 其實應該叫 MFDU Marvel Fake Death Universe,有啲便當唔洗太肉緊。

另:好度似有個 bug,Krog 第三部唔係話佢有個阿媽嘅咩?!

問:

Love 其實係咪原創角色嚟?

此篇文章於 07-10-22 06:37 AM 被 肉羊哩咖 編輯。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
放IMAX thor 3戲飛2張 斯羅 買賣專區 2 10-23-17 09:23 AM
[西片] Thor 2 The Dark World (2013) ahleung 電影版 115 07-20-14 04:35 PM
[3DS] Thor God Of Thunder shodanng2 手提遊戲機討論版 1 09-19-11 12:40 PM
[NDS] Thor: God of Thunder DS neo2046 手提遊戲機討論版 0 05-22-11 02:28 AM
[西片] Thor (香港 28 Apr 2011) 小白熊 電影版 153 05-17-11 02:21 PM

現在的時間是 10:45 PM

手機版 | APP版