Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 05-22-08, 08:10 PM   #401
_張學良_
Game Master
良少

註冊日期: Jan 2006
PSN  IDrijienriya
引用:
作者: nico 查看文章
今日又去過
已經由160升到180

另搵到大家講左好耐既動物之森劇場版初回$18
拆左先知原來係堀江由衣配
遲下可能會再幫朋友買多一兩隻
我今日都有去
紅banner佢無開嘛

舊 05-22-08, 08:18 PM   #402
nico
Insane Gamer

註冊日期: Apr 2006
引用:
作者: _張學良_ 查看文章
我今日都有去
紅banner佢無開嘛
咁我買個間唔係紅banner
賊船斜對面(?)個間
個間擺CD既位多過DVD架
之前先響個間搵到好多寶:
ほしな歌唄(水樹奈々) - 迷宮バタフライ
ALI PROJECT (唔記得買左邊隻, 因為去左2間買左2隻SINGLE)
FictionJunction YUUKA - romanesque
nico 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-22-08, 10:07 PM   #403
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
今日見有柴咲幸隻dororo $28

舊 05-22-08, 10:49 PM   #404
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
[QUOTE=koala;6852042]
引用:
作者: bear007 查看文章

轉左都未必得
好似ssa字幕咁,字幕入面set左行簡中,你轉左出咪變怪獸字(繁體字簡體顯示)

要編輯字幕檔入面的一行編碼改在繁體先得.....
[QUOTE=bear007;6852549]啊@@, 我多數都是搵srt, 改都方便d

咁有無辦法攪個"大奧" 的繁體中文字幕出嚟~?

舊 05-22-08, 11:08 PM   #405
IDGAF
The One

今日收獲:

*batteries not included $28(中國語字幕)
N年前明珠台播過,印象中係講飛碟型外星人生咗BB之後就咗去,d BB幫手對抗D收屋的地產商。

DEATH BECOMES HER $28
又係N年前明珠台播過,講兩個飲咗不死藥的女仔爭仔的喜劇。

GLADIATOR $18(HK好似譯做帝國驕雄)
JURASSIC PARK 2 $18
THE BOURNE SUPREMACY $18(另有1+2集$38,不過分開買都係$18+18=36 )
BABE 1+2 $28 (寶貝小豬嘜)

舊 05-23-08, 12:04 AM   #406
bear007
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2002
PSN  IDsidearms46
XBox Live Gamertagpeterbear360
http://www.akira.ru/osc/ssa2srt.php

google大神搵的, 試試@@

[QUOTE=機場美少年;6856873][QUOTE=koala;6852042]

引用:
作者: bear007 查看文章
啊@@, 我多數都是搵srt, 改都方便d

咁有無辦法攪個"大奧" 的繁體中文字幕出嚟~?

bear007 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-08, 09:42 AM   #407
wing
God of Gamer
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
BOURNE 1+2 面果set 38, 後面仲有2set 係35
我琴晚先買的.

有時同一間舖同一款碟會有2種唔同價錢的, 所以最好睇多幾盒

我試過在1樓睇隻 twins, 8, 10, 18 一共3種價!

the day after tomorrow, 一盒25, 旁邊另一盒mark左58!

此篇文章於 05-23-08 09:44 AM 被 wing 編輯。
wing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-08, 09:51 PM   #408
bear007
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2002
PSN  IDsidearms46
XBox Live Gamertagpeterbear360
奪寶奇兵字幕, enjoy

http://www.yourfilehost.com/media.ph...iana_Jones.rar

bear007 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-24-08, 12:59 AM   #409
ai.
RELEASED

註冊日期: Jan 2002
可能有人問過,不過可否再答一答?
其實旺角的日本版dvd真係正版??
點解可以咁平???3800yen=hkd$28~

今天去買了一隻~之後一路比兩個朋友人話係老翻~其實我都唔知係唔係真係老翻...
不過我上網check過個(初回版)包裝係和網上的圖一樣.

ai. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-24-08, 01:07 AM   #410
Ayumania
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2005
唔係老翻, 全部真材實料
其實呢D係日本流放出黎既「廢料」
而家俾D商家「循環再賣」

Ayumania 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-24-08, 01:09 AM   #411
IDGAF
The One

引用:
作者: AiStudio 查看文章

今天去買了一隻~之後一路比兩個朋友人話係老翻~其實我都唔知係唔係真係老翻...
係正版,可能d片out咗咪平放吧…
唔排除有d係2手。

大部份碟都有埋宣傳單張,我唔認為係翻版。

有時有d爛盒/爆盒的,我覺得係運送時弄壞當次貨出售吧。

不過,B/F有間賣音樂/演唱會DVD的店鋪d碟就好似係翻版/盜錄自製版。

舊 05-24-08, 01:23 AM   #412
ai.
RELEASED

引用:
作者: Ayumania 查看文章
姐係話係日本無人買的dvd~
都有可能...希望係.

引用:
作者: 機場美少年 查看文章
係正版,可能d片out咗咪平放吧…
唔排除有d係2手。

大部份碟都有埋宣傳單張,我唔認為係翻版。

有時有d爛盒/爆盒的,我覺得係運送時弄壞當次貨出售吧。

不過,B/F有間賣音樂/演唱會DVD的店鋪d碟就好似係翻版/盜錄自製版。
其實我都想過係2手,因為咁平~
不過如你所講,有些連包裝招紙,而且好新,感覺不似2手.

希望真的是係在日本無人要的東東~

B/F有間賣音樂/演唱會DVD的店鋪d碟就好似係翻版/盜錄自製版。 <<死火~我係信和地"牢"角位那間買~你指個間嗎??

舊 05-24-08, 01:29 AM   #413
IDGAF
The One

引用:

B/F有間賣音樂/演唱會DVD的店鋪d碟就好似係翻版/盜錄自製版。 <<死火~我係信和地"牢"角位那間買~你指個間嗎??
唔係,我講果間好似係主要賣歐美music產品。

我暫時都未係B/F買過日版的SAMPLE CD碟,
其實係咪真係咁底?同係唔係2手?
想買返Ayumi Hamasaki幾隻舊的SINGLE。

舊 05-24-08, 01:48 AM   #414
com1010hkjp
‧唔知咩兔 .

註冊日期: Feb 2005
PSN  IDcom1010hk
引用:
上樓果間好似多d

舊 05-24-08, 01:52 AM   #415
williamsiusuper
Ultimate Gamer

註冊日期: May 2004
引用:

CD SAMPLE碟冇分別同日版
因為根本一樣
只係出面貼左個sample 貼同入面隻cd寫住simple

舊 05-24-08, 01:53 AM   #416
ai.
RELEASED

引用:

都好彩不是~因為買來比母親~~~~

如果係角位那間~的sample..好似有時見到cover係有個洞之類的東東~(不過係好久之前看~可能記錯)
single~如果見有,而且平,買回來又無咩所為~
如果真係有缺陷~到時買了再想吧~

舊 05-24-08, 03:52 AM   #417
基路亞
The One
LUCKY☆STAR

註冊日期: Aug 2002
PSN  ID各位可以問我拎ID
引用:

日本賣br~ dvd 變垃圾~ so 垃圾黎哂香港俾我地買~~~
衰得過我地又會去掃垃圾~

歷代「ギタドラ」スキルセット
XG3 (v3 UID=g21774, v4 UID=g14465, v5 UID=g8309, v6 UID=g8674)
GFV3 Complete Skill Set (203 FC, 10 EX, 2 HZD)
V Series Complete Skill Set (WIP)

PS プラチナコレクション (PS4: 9, PS3: 21, PSV: 1)
UC, BH5, KZ2, BOP, 塊魂Tribute, UC2, FFXIII, Dead Space, ガンダム無双3, KZ3, BioShock, SOCOM4, UC3, ガンダムExtreme VS, TOX, BH6, KZ, MGR, TR, TLoU, ガンダムExtreme VS FB, KZM, Destiny, The Order: 1886, MGSV:GZ, MGSV:TPP, BH0, UC4, Gravity Daze, Rise of TR, Gundam VS
基路亞 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-24-08, 08:52 AM   #418
半熟蕃茄
Game Master
有朋自遠方來非姦即盜

註冊日期: Oct 2004
引用:
作者: Ayumania 查看文章
其實唔知可唔可以睇成咁:即係好似d過期雜誌d退書咁...無人要就當廢物(出貨太多)
聽聞大陸賣呢d碟好似仲平多一大截(d鋪可能都係大陸入貨)
半熟蕃茄 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-24-08, 11:56 AM   #419
mihimaru GT

註冊日期: Sep 2006
PSN  IDSEAMO
引用:

1)日本轉格式->blueray
2)大部份片or劇都已經過氣或電影上映了一段時間
3)全部都係二區碟,香港未必部部dvd player都睇到(基本上都係用電腦睇)
4)唔係隻隻都有中文字幕,甚至係全日文視聽

所以特別平

多謝上天賜我一幅咁樣衰既面孔,我會好好利用佢影響市容
mihimaru GT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-24-08, 12:00 PM   #420
ai.
RELEASED

引用:
作者: 基路亞 查看文章
日本賣br~ dvd 變垃圾~ so 垃圾黎哂香港俾我地買~~~
衰得過我地又會去掃垃圾~
雖然有可能,不過唔會ar~因為br應該無dvd咁多碟~
最重要我買隻Pride & Prejudice好似只有出過hd dvd,無blu-ray.

不過我希望它的垃圾可以
多些(e.g.歌手的dvd,水着和動畫,如果有日劇和日電影就更好),
齊些(e.g.xmen好似只見第二集,而且不見3).

ps.不要日版的香港戲...e.g.那套甚麼西遊記....這個真係叫垃圾

舊 05-24-08, 12:04 PM   #421
mihimaru GT

註冊日期: Sep 2006
PSN  IDSEAMO
引用:

sample/見本盤入面隻碟會印有sample 等字句
但係包裝上90%一樣(有少部份sample album既書仔得歌詞,唔同正式板有相有歌詞)
最近直情有正式板既single album當sample咁賣,之前都掃左幾隻(唔知係唔係dvd 果d順手掃埋d賣唔出既歌碟過黎 )

但係想買ayumi,johnny事務所果d你唔好望會執到寶.......好野一早比人掃走晒

多謝上天賜我一幅咁樣衰既面孔,我會好好利用佢影響市容
mihimaru GT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-24-08, 12:14 PM   #422
ai.
RELEASED

引用:
作者: mihimaru GT 查看文章
1)日本轉格式->blueray
2)大部份片or劇都已經過氣或電影上映了一段時間
3)全部都係二區碟,香港未必部部dvd player都睇到(基本上都係用電腦睇)
4)唔係隻隻都有中文字幕,甚至係全日文視聽

所以特別平
1.其實轉格不是轉格中,未轉灑ar?_?(香港只係停在vcd>dvd中)
2.都可能因為舊...因為我個隻都06年出的.
3,4.其實我覺得這兩個理由不充分,只有少少關連~因為是看個人的看法~
e.g.
二區和平貴無關係~因為動畫dvd咪一樣咁貴,而且連日文字幕都無~
(英文鬼佬戲在英文國家賣都有英文字幕)
我買個隻都無中文字幕,其實未必一定要求有中文字幕~明知係日版野,點會要求有中文字幕~
(對我來說英文戲最低限度有英文字幕就行了.)

其實我昨天買前見到有英語已經覺得好怪,因為日本好似所有野都配日文才行.

舊 05-24-08, 12:24 PM   #423
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
引用:
ps.不要日版的香港戲...e.g.那套甚麼西遊記....這個真係叫垃圾
堆碟之中有一套真係垃圾中o既垃圾,拎去填海都嫌廢事o既
就係o個套功夫足球boxset

舊 05-24-08, 05:01 PM   #424
IDGAF
The One

其實有d舊片買港版DVD都係一樣咁平的,
好似鐵甲威龍,而且又有繁體中文字幕。
不過,包裝就一定唔及日版印刷精美。

而且大部分的畫面 質數都係日版好D。

我見好多80、90年代的舊片,日版都有修復過畫面、追加5.1ch、16:9畫面等。

舊 05-24-08, 05:09 PM   #425
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
Xmen3咁新唔會咁快有, 連F4第1集都未見有
其實日本電影果堆好多都唔知咩戲來, 吸引度比較低, 又聽唔明
美劇方面都幾吸引, x-file fans一定忍唔住買, 想試新野有doctor who

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝

此篇文章於 05-24-08 05:16 PM 被 W!LL 編輯。
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 02:21 AM

手機版 | APP版