Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 07-10-22, 07:50 AM   #101
武藤遊戲
The One

註冊日期: Nov 2004
Wii U ID(ω・∩(ω・∩(ω
PSN  IDペロペロ(^ω^)
XBox Live Gamertag>_>
是正片?anihc最強這句有保留?

舊 07-10-22, 11:46 AM   #102
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK

Love
睇啲彩蛋解説,原作Love都係Gorr個女, 不過電影原創佢繼承Eternity力量而復活,現實佢係Chris個女,系列之後會變咗逆GOW了嗎?
又原來幾位主角同Waititi啲仔仔女女都有份參演

神戰死去咗Valhalla,會唔會得閒好似沙鍋啲英靈咁顯靈吹水? 不過Moon Knight果邊又死咗都可以復活,總之就係留有後著

此篇文章於 07-10-22 08:41 PM 被 C.Ryo 編輯。
C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-10-22, 04:37 PM   #103
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
謝解答。

睇到有網民問呢套係咪反宗教。本人以為唔係,一嚟佢跟番 Marvel 個框框,唔(敢)會掂世界最大嗰幾個(一神)宗教;二嚟個設定似諷刺啲上咗位,尤其上咗太耐嗰啲人,變成貪圖安逸、怕事、離地、自私、懦弱多啲。講講吓好似講緊德法意三國個元首咁,當然係咁啱啫。

追加另一樣嘢

冇咗 Loki 啲互動真係爭啲。

此篇文章於 07-10-22 05:05 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-10-22, 04:59 PM   #104
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
今朝睇完, 出奇地覺得好, 尤其一開始嗰幾分鐘, 我見有人遲入場真係個心笑左出黎...
BALE呢個LOOK真係一流, 加埋個意思雖然普通但我個人都覺得係事實, 所以... 唉.

POTMAN都唔錯, 有佢除左貼題同完左THOR既關係外, 帶到一個另類配合, 唔係一味滿足打打打就算.

引用:
作者: ComeLOLoh 查看文章
咁…
即係女雷神有機會再出場?即使死左…
我反而覺得佢地成日話去嗰個地方而佢去左, 咁証明佢都係同類人, 所以再出現機會都有可能.

引用:
作者: Dangerous-boy 查看文章
有尐唔慣蝙蝠俠變到咁瘦
佢以前有套戲仲瘦, 仲得人驚...

此篇文章於 07-10-22 05:03 PM 被 HON HON 編輯。
HON HON 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-10-22, 05:08 PM   #105
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: HON HON 查看文章
佢以前有套戲仲瘦, 仲得人驚...
The Machinst 成棚骨,去到 Vice 就暴漲:
https://www.nickiswift.com/89519/tru...ansformations/

另一條解說片,有透慎入:
https://youtu.be/9LtUn2lcmGw

此篇文章於 07-10-22 07:28 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-11-22, 11:19 AM   #106
Eking

註冊日期: Feb 2006
講真, 我比較好奇死靈劍之前擁有者係乜水XD

舊 07-22-22, 03:58 PM   #107
肉羊哩咖
griffin611

Taika Waititi 居然訪問中串自己套片啲特技:

佢真係玩過火得滯。跟住引發前電腦特技從業員反彈,鬧 Marvel 係最衰嘅顧客,錢少,反要求多多唔特只,仲要最收尾時先話要大改,搞到好多時都要好趕;最弊係 Marvel 係佢前公司個最大客戶~~~
https://www.newsweek.com/marvel-vfx-...hunder-1723268

舊 10-07-23, 05:03 PM   #108
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
Thor: Love and Thunder 《雷神奇俠4:愛與雷霆》

https://www.disneyplus.com/zh-hk/mov...r/3htR8mRAZMoT

係Disney+睇咗,
開場係向God of War Kratos致敬吧?

居然有做埋系列回顧真係好貼心,
同Guardians of the Galaxy的互動係搞笑的,
但同主線故事又好似無乜關係,可有可無咁,
反而套戲搵咗唔少大明星客串,呢點幾驚喜。

戰槌變浮游炮鎚呢個安排幾得意,
去到全能城果段有種睇緊Harry Potter的感覺。

畫面黑白化果段幾特別,
戰槌同劍的使用者都係燃燒緊生命…
但結尾大戰果度好似兒童片咗,
明明之前有幕出背部全裸Show晒肌,
都唔會係合家歡電影吧?直接跳到主角間大戰會更好。

Thor系列轉做喜劇形式後好睇咗,可以一睇~!
見隔離DC果邊的Shazam! Fury of the Gods都想行呢種風格就知有市場。(雖然佢票房失利…)

https://www.imdb.com/title/tt10648342/

https://zh.wikipedia.org/wiki/%E9%9B...9B%B7%E9%9C%86

此篇文章於 10-08-23 10:40 AM 被 IDGAF 編輯。
IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
放IMAX thor 3戲飛2張 斯羅 買賣專區 2 10-23-17 09:23 AM
[西片] Thor 2 The Dark World (2013) ahleung 電影版 115 07-20-14 04:35 PM
[3DS] Thor God Of Thunder shodanng2 手提遊戲機討論版 1 09-19-11 12:40 PM
[NDS] Thor: God of Thunder DS neo2046 手提遊戲機討論版 0 05-22-11 02:28 AM
[西片] Thor (香港 28 Apr 2011) 小白熊 電影版 153 05-17-11 02:21 PM

現在的時間是 04:44 AM

手機版 | APP版