Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 07-30-08, 12:58 AM   #251
Rez
Crazy Gamer
Banana

註冊日期: Sep 2002
360用家:
1.Orage
2.TSz Ki
3.亞利古(momotarou112)
4.Suika+HK
5.GalaxyLeung
6. wongian
7. milkin2007
8.虛無(MaTTheW Hk 01)
9. 小昭Teddy(ctmk2)
10: Rezky

請多指教
Rez 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-08, 01:01 AM   #252
Hunter XX
Junior Member

註冊日期: Feb 2006
PS3
1.com1010hkjp
2.Orage
3.nash0731
4.paco1224
5.ansonli0005
6.Suika0216
7.seatigershark
8.BBKAI
9. ericwpk66
10. MaxGalleon
11. santo_alw
12.fattykin
13.NEWLAM
14.xppg

Hunter XX 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-08, 01:07 AM   #253
com1010hkjp
God of Gamer
‧唔知咩兔 .

註冊日期: Feb 2005
PSN  IDcom1010hk
引用:
作者: 亞利古 查看文章
佢隻ivy好難打
除左astraoth沒隻贏到

大家齊齊用d冷門人物lab
冷門人物?

例如?

舊 07-30-08, 01:22 AM   #254
亞利古
桃太郎~~

註冊日期: Nov 2002
3DS Friend Code5413 0864 7405
PSN  IDmomotarou112
XBox Live Gamertagmomotarou112
引用:
作者: com1010hkjp 查看文章
冷門人物?

例如?
吉光,Voldo呢d夠哂冷門喇掛b

清理中遊戲(點解仲有咁多 ):
PS3: Demon's Souls
PSP:流行り神2
360: SSF IV,Lost Planet2
Wii: Disaster,朧村正
亞利古 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-08, 01:23 AM   #255
com1010hkjp
‧唔知咩兔 .

註冊日期: Feb 2005
PSN  IDcom1010hk
引用:
吉光,Voldo呢d夠哂冷門喇掛b
Voldo好常見喎

好惡tim

我想練黑武士,好似唔多人用

舊 07-30-08, 03:31 AM   #256
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
引用:
作者: DJ-Pooh 查看文章
初到貴境
請問知唔知 Soul Calibur PS3 既大手掣幾時有得買?
有冇d網頁有出招表? 成日轉 move list 到好痲煩

等我買了 大手掣就加入大家 online 行列
乜唔係而家已經有喇咩???我好似見過係先達有(唔通我睇錯 )

舊 07-30-08, 03:41 AM   #257
吉村小音郎
Game Master

註冊日期: Feb 2003
引用:
作者: 小昭Teddy 查看文章
乜唔係而家已經有喇咩???我好似見過係先達有(唔通我睇錯 )

無睇錯

我都見到有

680蚊

我第一個唔會買
吉村小音郎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-08, 04:51 AM   #258
DJ-Pooh

註冊日期: Jul 2008
哇 680 >< e兩日冇去先達..........
聽日去睇睇先
DJ-Pooh 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-08, 09:23 AM   #259
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

PSN  IDIris02320
引用:
作者: tsz_ko 查看文章
原來頭先果個你黎 呢家先知
亞利古大大隻astraoth好強 扣血多 招踩番起身執屍好霸道
最勁都係放刃投... 中左冇一半好多...

引用:
作者: tsz_ko
原來頭先果個你黎 呢家先知
亞利古大大隻astraoth好強 扣血多 招踩番起身執屍好霸道
唔緊要啦~~見識過你既ivy 同 amy ...要再練好d amy 再同你個amy打下~~

舊 07-30-08, 09:32 AM   #260
海虎武神
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2007
Nintendo Switch IDSW-6160-7431-8343
PSN  IDseatigershark
禽晚打左幾場,
主要打既人都係用御劍、kilik同amy,
而且我用ivy又未係好熟, 真係幾惡打,
加上連線又唔係咁順,
有鋪差d贏, 就係lag既問題, 就咁輸左~

今晚再黎~
海虎武神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-08, 09:52 AM   #261
RPG之鬼

問一下
AMY有乜嘢好爆頭技同爆身技?

依家基本上已經習慣了佢招插腳爆
真好用

舊 07-30-08, 09:56 AM   #262
tsz_ko

註冊日期: Jan 2008
PSN  IDtszko
XBox Live GamertagTSz Ki
引用:
點解我覺得你每次一轉造型d打法就唔同左
唔通係錯覺a

錯覺者
有時我想積極地試下用下大投就用劍埋身多d
見唔對路就換番鞭玩
tsz_ko 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-08, 10:00 AM   #263
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

引用:
錯覺者
有時我想積極地試下用下大投就用劍埋身多d
見唔對路就換番鞭玩
想問下AMY 招連拮點出...?

舊 07-30-08, 10:21 AM   #264
單來士

註冊日期: Jan 2003
新手路過
首次見ps3有咁多人講格鬥game\(^_^)/
諗住買隻返黎打~(未接觸過此系列)
唔知大家用手制或是大joystick打呢?分別大唔大呢?

舊 07-30-08, 10:24 AM   #265
wongian

註冊日期: Jul 2008
PSN  IDwongian
XBox Live Gamertagwongian
不如大家分享下常用邊幾招丫?

御劍
一開ball通常用 66BB or kB or A+K or 1A

浮空
3A

下段
1A, 2K, 11_77A

常用
BB
AA
4B
66BB
kB
1A
2KB
4KB
11_77A
44_66A+B
b6

間中用
A+K
33_99B
B+K
236B
66K
1AB
6K+B, 6BB
6K+B, 6(B)A
4K+B, B

此篇文章於 07-30-08 10:26 AM 被 wongian 編輯。
wongian 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-08, 10:38 AM   #266
【麥斯】
☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆

註冊日期: Jan 2002

今晚再整多幾個人去挑機
【麥斯】 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-08, 11:06 AM   #267
tsz_ko

註冊日期: Jan 2008
PSN  IDtszko
XBox Live GamertagTSz Ki
引用:
作者: Orage 查看文章
想問下AMY 招連拮點出...?

4b+k b
6b+k>4b+k b最穩陣既接法
tsz_ko 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-08, 11:12 AM   #268
ヨコ男
てっぺんとるぞー!

註冊日期: Mar 2004
3DS Friend Code3050 8711 4125
PSN  IDCTLCCF
XBox Live Gamertagotakuyoko jp
格斯同雄火裝?

自己中過ぎてマジ無いわ、理解力無くてしんどいわ
思い出せデリカシー、嫌いじゃないけどうっとうしい!!!」
ヨコ男 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-08, 11:22 AM   #269
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

引用:
4b+k b
6b+k>4b+k b最穩陣既接法
哦....即係同你打個陣成日中既招....

要再諗下有咩招好駁...

3ba > 8a+b -> 8成中晒~~

舊 07-30-08, 11:24 AM   #270
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

/ 學生裝AMY~~

舊 07-30-08, 11:53 AM   #271
RPG之鬼

樓上邪惡
不過我都整咗個護士amy出黎

想問下
360版的玩家有冇幫法可以將自己的角色帶到另一部主機上用?

舊 07-30-08, 11:57 AM   #272
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

引用:
作者: RPG之鬼 查看文章
樓上邪惡
不過我都整咗個護士amy出黎

想問下
360版的玩家有冇幫法可以將自己的角色帶到另一部主機上用?
護士amy <- 一早整左啦~/

睇怕都冇咩可能啦...因為係跟save~~

舊 07-30-08, 11:59 AM   #273
luciferdark

引用:
護士amy <- 一早整左啦~/

睇怕都冇咩可能啦...因為係跟save~~
護士服點整

用save 卡應該ok的

舊 07-30-08, 12:06 PM   #274
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

引用:
作者: luciferdark 查看文章
護士服點整

用save 卡應該ok的
護士服點整 <- 買護士服...b

今集所有野係跟自己save...竟算係用save 卡都係跟你save 既...

唔係sc3咁分save card~~

舊 07-30-08, 12:08 PM   #275
luciferdark

引用:
護士服點整 <- 買護士服...b

今集所有野係跟自己save...竟算係用save 卡都係跟你save 既...

唔係sc3咁分save card~~
護士服好似未有得賣...
同唔係好明你講咩

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS3] PlayStation®Network ID 收集區(新格式使用中,請重新填寫<P.1>) LKC 攻略及心得交流區 344 01-27-14 05:09 PM
Soul Calibur IV [已售] neo2046 電視遊戲討論版 789 06-02-10 10:21 AM
[Wii] Soul Calibur Legends (TOS主角Lloyd參戰!) 神祕人1號 電視遊戲討論版 194 03-09-08 12:55 AM

現在的時間是 10:03 AM

手機版 | APP版