Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-21-16, 10:50 PM   #576
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
RIP,不過乜事?去得咁突然?

舊 02-22-16, 12:29 AM   #577
HM
God of Gamer

註冊日期: May 2007
其實比起已經無影響力既兩澤...廣井死左先值得拍手掌囉
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-22-16, 11:03 AM   #578
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
連極著重不慬慎發言嘅日本人,呢次都.........

真係唔知講乜好lu

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-22-16, 11:29 AM   #579
fami~yan
Game Master

註冊日期: Nov 2009
Nintendo Switch ID302513154147
PSN  IDfami-yan
引用:
作者: HM 查看文章
你有多想櫻戰入機戰..

FGO 009 862 141
非洲人...
fami~yan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-22-16, 11:40 AM   #580
Jetlam
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2014
引用:
作者: HM 查看文章
唔玩機戰,我真係拍唔落手掌
Jetlam 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-22-16, 09:34 PM   #581
chunmanx
我ge代號係風

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDndswii
引用:
作者: sugihara 查看文章

真係唔知講乜好lu
彈得好勁

JUS/chunmanx/0902 8082 1037
大亂鬥/STAN/4983-4349-6279
chunmanx 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-23-16, 12:07 AM   #582
supermanlady
The One
あかん

註冊日期: Aug 2003
死因:心血管動脈撕裂

http://www.gundam.info/information#info71
引用:
2016年02月22日(月)
脚本家・両澤千晶さんご逝去について
『新世紀GPXサイバーフォーミュラ』シリーズ、
『機動戦士ガンダムSEED』シリーズ等を手掛けられた
脚本家・両澤千晶さんが2月19日、大動脈解離にてご逝去されました。
享年56歳。
心よりご冥福をお祈りいたします。

葬儀に関しましては当社よりお知らせすることはできません。
ご了承のほどよろしくお願い申し上げます。
supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-23-16, 12:52 AM   #583
leo1988
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2011
引用:
作者: sugihara 查看文章

真係唔知講乜好lu

http://blog.esuteru.com/archives/8511765.html

有d野真係報應黎既...

既然個兩夫婦都唔尊重甚至亂搞代表日本機械人動畫既既gundam,佢死左班日本仔咪唔尊重返佢囉

此篇文章於 02-23-16 12:57 AM 被 leo1988 編輯。
leo1988 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-23-16, 01:20 AM   #584
Led Mirage

註冊日期: Feb 2003
引用:
作者: chunmanx 查看文章
彈得好勁
好易明啦應該...

571 名前:はちまき名無しさん 投稿日:2016年02月22日 11:18▽このコメントに返信

申し訳ないが
これは朗報でしかない

163 名前:はちまき名無しさん 投稿日:2016年02月21日 16:19▽このコメントに返信

死んだのに喜ばれるって悲惨だな
まあSEEDの戦犯だし仕方ないか

人を変えるのは、心。
心を変えるのは、たった一言の言葉で足りる。』
スマガ -STAR MINE GIRL-
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=609322&fpage=1
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=348911&fpage=1
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=310854&fpage=1
Led Mirage 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-23-16, 01:29 AM   #585
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
両澤女史のご冥福をお祈りします

でもそれとこれとは別、種死の件は絶対に許さない、死ね!!!

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-23-16, 10:16 PM   #586
suger_ohkawa
Crazy Gamer
閱讀愛好者

註冊日期: Mar 2004
雖則兩澤千晶寫爛劇本是過,不過人死了要厚道些。。。
而且這個黑鍋福田應當首當其衝(茶

舊 02-23-16, 10:58 PM   #587
chunmanx
我ge代號係風

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDndswii
引用:
作者: suger_ohkawa 查看文章
雖則兩澤千晶寫爛劇本是過,不過人死了要厚道些。。。
而且這個黑鍋福田應當首當其衝(茶
agree,真係好差好差咩?
我又覺得未至於
係seed d後期有些悶
公司角度可能贏noise更重要

JUS/chunmanx/0902 8082 1037
大亂鬥/STAN/4983-4349-6279
chunmanx 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-16, 01:08 AM   #588
Crazy Gamer
閱讀愛好者

引用:
我又覺得未至於
贏noise(X
贏noise來買模型(O
→雖則這橋段唔一定得就是

舊 02-24-16, 08:54 AM   #589
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
[想當年]總編集之多,兼用咭之濫,成為一時「話題」;更加上煌派同真派大戰,好睇過部戲本身......

有人話,關公嘅嘢,最驚無人提啫,負面都係一種宣傳。

肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-16, 09:01 AM   #590
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
再離題一點說正是seed d如此爛我們才能在機戰z1看到真正的seed d,也是一件美事啦

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-16, 09:06 AM   #591
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
我又覺得未至於
唔係悶呀
係劇情狗屁不通
雷最後無情情倒戈射議長乜事
無情情彈個乜鬼命運計劃乜事
路人真比人打敗之後無情情和解乜事

不過個人冇才還冇才,同抵唔抵死兩件事來

P.s.唔覺得seed機設好,設計都太守舊了冇乜特色
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-16, 09:13 AM   #592
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: 真!DC 查看文章
唔係悶呀
係劇情狗屁不通
雷最後無情情倒戈射議長乜事
無情情彈個乜鬼命運計劃乜事
路人真比人打敗之後無情情和解乜事

不過個人冇才還冇才,同抵唔抵死兩件事來

P.s.唔覺得seed機設好,設計都太守舊了冇乜特色
由手機版發出
要數SEED-D衰的乜,真係可以由第一話數到尾,長過匹布,不過呢啲咸豐年前嘅嘢無謂挖返出嚟鞭屍喇

舊 02-24-16, 10:28 AM   #593
HM

註冊日期: May 2007
引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
再離題一點說正是seed d如此爛我們才能在機戰z1看到真正的seed d,也是一件美事啦
咁一套片垃圾到咁
點改都只會好過原作唔會更差
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-16, 10:34 AM   #594
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
引用:
我又覺得未至於
唔係悶,係好似因為私怨定乜野,連大橋都改到模糊不清,根本正常編劇無可能咁寫...
我一直都話32集之前好正常,32集之後好明顯去咗平行世界

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-16, 11:22 AM   #595
HakiK
Crazy Gamer
秋月

註冊日期: Jan 2010
未有咁快,去到打奧布其實都仲算正常
(以家睇返可能仲會多幾翻感受,統治者無能搞爛攤子要全國人受)

去到卡嘉莉突然得畫面無聲出先係墮落既開始(裡外皆是)
當然前面毫無意義既兼用/賣肉/重金整隻便當西村就唔提啦,唔關主線事

BTW,除左seed-d外,cyber formula同BL戰士電童真係好睇既
既然人都去左,R.I.P.

此篇文章於 02-24-16 11:31 AM 被 HakiK 編輯。
HakiK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-16, 11:29 AM   #596
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
西村一開始註定便當架啦

Seed d前期悶後期糞
不過meer個角色幾鐘意

話說好似好多機人片都後期劇情暴走咁?
由手機版發出

此篇文章於 02-24-16 01:39 PM 被 真!DC 編輯。
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-16, 01:26 PM   #597
Crazy Gamer
閱讀愛好者

引用:
西村一開始註定便當架啦

Seed前期悶後期糞

由手機版發出
明顯是出名同大公司的錯
好似係,除非唔係

舊 02-24-16, 03:04 PM   #598
izumo

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDizumo000
引用:
作者: suger_ohkawa 查看文章
明顯是出名同大公司的錯
好似係,除非唔係
人工貴 > 完
izumo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-16, 03:29 PM   #599
肉羊哩咖
griffin611

引用:
Seed d前期悶後期糞

一到第十話某人再出場就出事;睇ZAFT同地連駁火還可, Orb 亂入就真係離晒大譜 -- 都未到後期(忍唔住又出手)

Meer,當年某法大替佢作嗰個故事更有趣 

此篇文章於 02-24-16 03:31 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 02-24-16, 06:37 PM   #600
ゆり

註冊日期: Nov 2004
誰も…殺したくないのに!(開槍射爆敵機背包墮機)
もうやめろ!!(人棍)

seed,seed-d問題所在不是嗎?
由手機版發出
ゆり 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PSV] 機動戦士ガンダムSEED BATTLE DESTINY 已售 武藤遊戲 手提遊戲機討論版 425 02-04-13 12:03 PM

現在的時間是 08:16 PM

手機版 | APP版