Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-06-11, 10:34 PM   #176
Gallardo
God of Gamer
最強(最凶)アイドル

註冊日期: Mar 2003
Darkside:
鶴子: 已經幫你影左幾幅靚相, 以後要聽晒我話

-------------------------------------------------------

今集户松有個好沉重o既嘆氣聲

此篇文章於 05-06-11 10:52 PM 被 Gallardo 編輯。
Gallardo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-06-11, 10:35 PM   #177
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

註冊日期: Oct 2002
真係打算咁做的話就唔會玩踢爆啦

舊 05-06-11, 10:36 PM   #178
marco仔
Game Master
香港人

註冊日期: Jun 2004
看到第四還是很不錯呢, 故事上也田圍著大家對面馬的思念...
雪集還把自己當成面馬了, 他喜歡的level不可想像...
講了第一句我見到面馬也感覺到開頭出現的女鬼是誰...
誰不太難估計到, 但手法也很精明呢.
ED越聽越夾故事!!!

OP找男唱也很特別, 很不錯!!!

面馬開頭的硬可愛 會看到有點不自然, 但慢慢習慣了她的個性還保持小時候的天真...
每一次找到失去 想念的東西也會哭起來呢... 友情的真貴 對失去朋友的思念.
錯中的關係 友情之間的愛情 只差一線. 大家都唔想失去, 但也要去面對.

但還沒解謎面馬真正死去的原因. 只是說那天突然死去.

最後會不會仁太 對面馬說出真心話 之後消失呢... 面馬對 的感情是否也是自己幻想出來?
期待之後集數.

此篇文章於 05-06-11 10:46 PM 被 marco仔 編輯。
marco仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-06-11, 10:56 PM   #179
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

めんま第一集我覺得佢硬玩服務鏡頭....
不過見佢今集夾住ぽっぽ一齊去厠所都無問題,
就知道佢天真無邪, 心智仲係維持係幾歲果時啦
但最正都係鶴見佢地衝返黎之後那句冷靜的吐糟

唔知首 ED 到後期會唔會轉一轉 Memento mori Ver. 呢?
Memento mori 解作死亡的象徵/警告, 不要忘記死亡....
不過未必有關係就是啦

原來套「今日5の2の」都有翻唱過 secret base~君がくれたもの~

此篇文章於 05-06-11 11:01 PM 被 神秘過客 編輯。
神秘過客 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-06-11, 11:04 PM   #180
風無霜
Insane Gamer

註冊日期: May 2006
3DS Friend Code0404 5618 5833
XBox Live Gamertagtomoyalau
原來鶴子一早知雪集有易服癖習慣 XD
變態雪集一開始扮晒野指責仁太=.=
風無霜 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-06-11, 11:30 PM   #181
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

雪集擺明唔順氣仁太話見得到めんま至寸佢啫

舊 05-07-11, 12:46 AM   #182
marco仔
Game Master
香港人

註冊日期: Jun 2004
鶴子這種細心的女子不難知道雪集喜歡這種興趣...
話灑都相處到中學階段, 感情已經深不見底了.

鶴子明知會這樣還要貼住一起... 很難得呢.

但仁太那麼久還沒去上學 不會退校 或警告呢... 應該很難幾個月不上學!!!
鳴子的情是道紀面馬 還是想他們好呢... 她其實在成套劇中最痛苦, 要一路把自己變面馬, 一路去接受這樣失落的仁太.
正常一般女子情況下 這樣已經走左去了.

此篇文章於 05-07-11 12:59 AM 被 marco仔 編輯。
marco仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-07-11, 01:13 AM   #183
jos
Crazy Gamer
單細胞

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDjos_lau
XBox Live Gamertagjoslau
其實鶴子壞掉機率係幾多?
我覺得頭腦越聰明o既人越係易壞掉

不過我可以肯定啵啵壞掉率一定係零~
jos 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-07-11, 01:34 AM   #184
東條希
Game Master
青春色の波紋疾走

註冊日期: May 2005
我覺得鶴子只係一早懷疑
所以先策劃一場引蛇出洞証實自已推測

順便

四十九年一睡夢,
一期栄華一盃酒。

TSUMUGI RHYME 薄桜鬼中毒中 今期1番好きな曲 希deきしめ
大好きって言うなら、大大好きって返すよ
忘れ物もうないよね? ずっと永遠に一緒だよ
東條希 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-07-11, 02:11 AM   #185
Head Shooter
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2004
PSN  IDcipher001
係大家成長左之後心理上最脆弱既話唔定係雪集
係面碼出意外之後雪集對面碼既執念已經執著到要扮面碼黎安慰自己
個人覺得雪集係某程度上已經變成心理變態
Head Shooter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-07-11, 11:52 AM   #186
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
那條連身裙,好明顯係大人尺寸,咁佢之前係咁嗦又有咩理由?

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-07-11, 11:54 AM   #187
ms_小畫家
Game Master

註冊日期: Nov 2004
PSN  IDmakelvin666
引用:
作者: Head Shooter 查看文章
係大家成長左之後心理上最脆弱既話唔定係雪集
係面碼出意外之後雪集對面碼既執念已經執著到要扮面碼黎安慰自己
個人覺得雪集係某程度上已經變成心理變態
都唔只心理啦佢係連行為都變態
確確切切係完全變態
話說睇住佢被斷正真係非常心涼

今集anaru新髮型都唔錯仲要俾人叫唔好露咁多

其中一位歷史見證人
ms_小畫家 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-07-11, 01:43 PM   #188
jos
Crazy Gamer
單細胞

引用:
作者: jaVaj ◣ 查看文章
那條連身裙,好明顯係大人尺寸,咁佢之前係咁嗦又有咩理由?
聞吓條裙有冇面瑪啲味囉
由手機版發出
舊 05-07-11, 02:18 PM   #189
文香四豆
Senior Gamer
破壞氣氛程度的能力

註冊日期: Jul 2008
3DS Friend Code4725 7902 4820
PSN  IDAYAKA816
引用:
作者: jos 查看文章
聞吓條裙有冇面瑪啲味囉
由手機版發出
條裙都唔係面麻既又點會有佢d味呢?
除非佢幻想自己有面麻沉除....
文香四豆 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-07-11, 02:37 PM   #190
jos
Crazy Gamer
單細胞

引用:
作者: 文香四豆 查看文章
條裙都唔係面麻既又點會有佢d味呢?
除非佢幻想自己有面麻沉除....
佢係專業COSPLAYER...
正常人係唔會明

(呢套o野已經開始變質)
舊 05-07-11, 02:38 PM   #191
Head Shooter
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2004
PSN  IDcipher001
個人覺得雪集可能有輕微精神分裂
第四話自己同自己(面碼)講野可見一斑
Head Shooter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-07-11, 02:41 PM   #192

註冊日期: Mar 2010
引用:
作者: jos 查看文章
佢係專業COSPLAYER...
正常人係唔會明

(呢套o野已經開始變質)
那裡專業,他打底的。
我不信面碼會打底!!(拖
001015 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-07-11, 02:49 PM   #193
jos
Crazy Gamer
單細胞

引用:
作者: 001015 查看文章
那裡專業,他打底的。
我不信面碼會打底!!(拖
sorry...
我無法無心無力研究同判定一個女裝少年有無打到底
你應該係腐女之中o既腐女
舊 05-07-11, 03:56 PM   #194
fiendray
未来は僕らの手の中

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch ID8526-5981-1889
3DS Friend Code0860 3263 4537
引用:
作者: 神秘過客 查看文章
原來套「今日5の2の」都有翻唱過 secret base~君がくれたもの~
唔怪得聽首ED好似覺得首歌係聽過
fiendray 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-07-11, 04:36 PM   #195
ta423

註冊日期: Jul 2009
好想快D睇めんま見到有人扮自己有咩反應
今次斷正可以一挫雪集d銳氣
ta423 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-07-11, 04:41 PM   #196

F6F8 F73C

註冊日期: Mar 2003
雪集其實是很可憐的,一直都走不出那個夏天
不應該恥笑他的,真的不應該
但我還是狂笑不止

面碼真的好可愛,好想養一隻啊~
每次立起仁太x anaru的旗子後
總會有一支又大又穩的仁太x面碼來打歪之前立的那面旗

私の右手には

twitter Plurk 
上面幾個隨便follow
 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-07-11, 08:19 PM   #197
supermanlady
The One
あかん

註冊日期: Aug 2003

アニメディア記事

ゆきあつは高校生になった今でも、女装をしてしまうほどめんまのことが好きなので
その想いは当然変わることはありません。あなるも、幼少の頃にじんたんとめんまに対して
感じていた自分の気持ちが変わっていないことに気づき始めます。

「みんなじゃなきゃ叶えられないお願い」のために、全員が動き出し、じんたんはアルバイトを
始めます。しかしこの「お願い」を叶えればめんまは成仏してしまう。このジレンマにじんたんは
苦しんでいきます。
supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-07-11, 09:50 PM   #198
葉老頭
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2010
擺到明係鶴子設局比雪集踩
爆大鑊亦一早知雪集迷戀面碼到心理變態
見返仁太就諗到用激將法
要佢斷正走出那個面碼消失的夏天
好想快d睇到雪集會點為自己反駁XD

面碼對雪集既感覺應該會完全幻滅!!!
葉老頭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-07-11, 09:53 PM   #199
騎蘿蘿
Crazy Gamer
全職CD-ROM

註冊日期: Dec 2006
3DS Friend Code4382 2916 1091
我們已經知道那天所看到的變態的名字< by fd

閣下
騎蘿蘿 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-08-11, 12:05 AM   #200
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
引用:
作者:  查看文章
雪集其實是很可憐的,一直都走不出那個夏天
不應該恥笑他的,真的不應該
但我還是狂笑不止
X2

其實雪集係咪搞笑役架﹐想笑死人咩﹖之前仲係度對仁太寸寸貢﹐呢D叫報應。

引用:
作者: 東條英俊 查看文章
順便
笑爆肚。QB果然係害人不淺。XDD

又或者雪集本身都知自己已經非常墮落﹐只不過冇勇氣去踢爆自己﹐反而走去寸仁太黎出氣。最終鶴子睇唔過眼決定夾埋成班超平和busters去bust走雪集內心裡面個虛偽既和平。

順便問下﹕請問OP出左未架﹖

此篇文章於 05-08-11 12:14 AM 被 Kinny Riddle 編輯。
Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 「魔法少女まどか★マギカ」総合THREAD丨虚淵玄:「今、必死にシャフトと一緒に続きを考えている最中。」 Vol.3 money 日本動漫畫討論版 1142 12-14-21 09:57 AM
[動畫] P.A.Works10周年記念作品「劇場版 花咲くいろは HOME SWEET HOME」BD&DVD 発売中 vol.2 supermanlady 日本動漫畫討論版 694 05-14-21 10:26 PM
[動畫] BONES「スタードライバー THE MOVIE」Blu-ray & DVD 発売中 supermanlady 日本動漫畫討論版 825 08-27-13 04:01 PM

現在的時間是 02:31 PM

手機版 | APP版