Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 04-29-11, 01:08 AM   #126
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
有D心動想買

舊 04-29-11, 12:13 PM   #127
ms_小畫家
Game Master

註冊日期: Nov 2004
PSN  IDmakelvin666
肥仔一開頭見果個唔會就係某男吓嘩

其中一位歷史見證人
ms_小畫家 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-29-11, 12:16 PM   #128
廢人
The One

註冊日期: Dec 2001
唔係可能啊下
根本就係下
由手機版發出
廢人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-29-11, 12:59 PM   #129
雪舟等楊
God of Gamer
●  ω  ●

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDalone_wolf123
XBox Live Gamertagmoe magician
雪集可以一個人獨享幽靈

因為得唔到加上幽靈死左, 只好自己扮, 永遠可以獨佔個份感情

(`・ω・´)
≡ ∧_∧   ∧_∧
≡(#`Д )⊃;; )Д`)・゚.・
≡/つ  /  ⊂ ⊂/
「我絕不認為中國的落伍,是幾個昏君造成的,而是每個人造成。因為制度是人創造的,中國所有悲劇,都是中國人自編自導自演和自我欣賞,這絕對是與人種有關。」
雪舟等楊 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-29-11, 01:02 PM   #130
雪舟等楊
●  ω  ●

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDalone_wolf123
XBox Live Gamertagmoe magician
今集幽靈得到的能力:

打gba同整蛋糕, 仲有拜主角阿媽

(`・ω・´)
≡ ∧_∧   ∧_∧
≡(#`Д )⊃;; )Д`)・゚.・
≡/つ  /  ⊂ ⊂/
「我絕不認為中國的落伍,是幾個昏君造成的,而是每個人造成。因為制度是人創造的,中國所有悲劇,都是中國人自編自導自演和自我欣賞,這絕對是與人種有關。」
雪舟等楊 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-29-11, 07:21 PM   #131
mok
Insane Gamer

註冊日期: Feb 2008
在尋找面碼和BBQ大作戰中,各人所帶的東西,多少能反映他們的性格吧。
仁太只帶了香腸,代表他知道要帶食物前去,但他並沒有因此而想辦法找尋更多食物,依舊只帶份量不足的香腸,這代表他願意為同伴幹一些事,但往往幹勁不足,半推半就,永遠不會把事情幹得完滿。
安城帶了煙花,代表她的內心還有童真,甚至相當響往大家兒時的生活——說不定在五人之中,她是最懷念面碼的一個人。
波波準備了印度的食物,反映他遊歷廣博,並願意跟同伴分享遊歷的見聞,而且這種四處旅行的設定,表現出波波的心胸是比其他人廣闊,不會為小事情皺眉,是一個大而代之,不拘小節的朋友。
鶴見準備了蠟蠋,作為召喚面碼靈魂的道具,這代表她是一個認真的人,不會像其他同伴般把焦點放在嬉戲,而是自動自覺地把眼光放在一些認真的,嚴肅的事情上。
雪集準備了BBQ所需的食物和調味料,代表他能夠著眼大局,有組織能力,並且能彌補同伴的不足。在仁太沮頹的日子裏,他的領袖才能終於有機會表現出來。
心理解題完畢。
mok 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-29-11, 07:57 PM   #132
supermanlady
The One
あかん

註冊日期: Aug 2003
supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-29-11, 08:18 PM   #133
dust11

註冊日期: Aug 2010
最尾一幕櫻井句野俾我一種
'唔係得你一個有替身架'
既感覺
dust11 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-29-11, 10:02 PM   #134
風無霜

註冊日期: May 2006
3DS Friend Code0404 5618 5833
XBox Live Gamertagtomoyalau
引用:
作者: dust11 查看文章
最尾一幕櫻井句野俾我一種
'唔係得你一個有替身架'
既感覺
擺到明係到挑釁仁太
話唔定波波見到果個係櫻井自己扮
風無霜 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-29-11, 10:08 PM   #135
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

註冊日期: Oct 2002
櫻井應該真係有鋪假扮めんま的癮架啦

舊 04-29-11, 10:17 PM   #136
dust11

註冊日期: Aug 2010
引用:
作者: 神秘過客 查看文章
櫻井應該真係有鋪假扮めんま的癮架啦
可能係一人有一隻めんま既超展開(逃)
不過
估唔到主角仲當佢係幻覺
明明上集先餵完佢食燒肉
dust11 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-29-11, 10:23 PM   #137
windart
Moderator
海產類

3DS Friend Code4210 4848 2445
PSN  IDwindart
XBox Live Gamertagwindart
每個人心中都有めんま,就會發展成這個局面

201102 台北Fancy Frontier17之旅(coming soon)
201012 コミケ79因果之旅・壱(coming soon)
201003 博麗神社例大祭7之旅
201002 台北Fancy Frontier15之旅
200908 コミケ76砲灰之旅
windart 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-29-11, 11:43 PM   #138

F6F8 F73C

註冊日期: Mar 2003
馬尾鶴子
散髮anaru

今集menma依然好可愛咁性騷擾仁太

呢套每集都令我覺得好快睇完
結尾又令我好想快d睇下一集

私の右手には

twitter Plurk 
上面幾個隨便follow
 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-30-11, 12:03 AM   #139
東條希
Game Master
青春色の波紋疾走

註冊日期: May 2005
所以波波見到既係櫻井女裝定幻覺a

仁太變得咁自暴自棄同逃避,媽媽既死可能都好大影響

四十九年一睡夢,
一期栄華一盃酒。

TSUMUGI RHYME 薄桜鬼中毒中 今期1番好きな曲 希deきしめ
大好きって言うなら、大大好きって返すよ
忘れ物もうないよね? ずっと永遠に一緒だよ
東條希 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-30-11, 12:06 AM   #140
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

註冊日期: Oct 2002
九成係櫻井女裝啦

舊 04-30-11, 12:35 AM   #141
Gallardo
最強(最凶)アイドル

大原さやが
後面應該會交代仁太點解會咁對阿媽吧

あなる放D頭髮落尼

引用:
作者: mok 查看文章
在尋找面碼和BBQ大作戰中,各人所帶的東西,多少能反映他們的性格吧。
仁太只帶了香腸,代表他知道要帶食物前去,但他並沒有因此而想辦法找尋更多食物,依舊只帶份量不足的香腸,這代表他願意為同伴幹一些事,但往往幹勁不足,半推半就,永遠不會把事情幹得完滿。
安城帶了煙花,代表她的內心還有童真,甚至相當響往大家兒時的生活——說不定在五人之中,她是最懷念面碼的一個人。
波波準備了印度的食物,反映他遊歷廣博,並願意跟同伴分享遊歷的見聞,而且這種四處旅行的設定,表現出波波的心胸是比其他人廣闊,不會為小事情皺眉,是一個大而代之,不拘小節的朋友。
鶴見準備了蠟蠋,作為召喚面碼靈魂的道具,這代表她是一個認真的人,不會像其他同伴般把焦點放在嬉戲,而是自動自覺地把眼光放在一些認真的,嚴肅的事情上。
雪集準備了BBQ所需的食物和調味料,代表他能夠著眼大局,有組織能力,並且能彌補同伴的不足。在仁太沮頹的日子裏,他的領袖才能終於有機會表現出來。
心理解題完畢。
我反而覺得鶴見係現實o既人, 唔會花時間o係搵幽靈上(因為唔科學/冇根據)

舊 04-30-11, 06:28 PM   #142
The One
あかん

舊 04-30-11, 10:15 PM   #143
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
原來唔係剩係得我一個直覺認為開頭o個個係櫻井cosplay偽娘。

睇黎櫻井都係走唔甩被人當做變態架啦。XDD
Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-01-11, 08:49 PM   #144
葉老頭
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2010
雪集.....上集嗅裙今集cos埋...
越感覺認真既人越有變態既一面嘛....

面碼拜亞媽一幕感覺好奇怪
傷感到心痛......TAT
葉老頭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-01-11, 09:40 PM   #145
jos
Crazy Gamer
單細胞

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDjos_lau
XBox Live Gamertagjoslau
我發現原來唔係大結局死人先令人想喊
原來第一集死人已經好sad
我睇完真係留o左滴眼淚

不過好彩呢套唔係集集都係咁
唔係變o左睇舊韓劇...

例如見到噗噗o個度感覺都幾唔錯

不過就唔知呢套算唔算治癒系動畫啦
jos 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-01-11, 10:03 PM   #146

F6F8 F73C

引用:
作者: Gallardo 查看文章
我反而覺得鶴見係現實o既人, 唔會花時間o係搵幽靈上(因為唔科學/冇根據)
但係佢帶左蠟燭話用黎搵menma喎

引用:
作者: jos 查看文章
不過就唔知呢套算唔算治癒系動畫啦
我覺得算
雖然一開波已經有人死左
但套野想表達既主題(友情?),同佢表演出黎既手法(e.g.成班fd打pokemon)都幾令人溫暖

私の右手には

twitter Plurk 
上面幾個隨便follow

此篇文章於 05-01-11 10:05 PM 被  編輯。
 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-01-11, 10:14 PM   #147
jos
Crazy Gamer
單細胞

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDjos_lau
XBox Live Gamertagjoslau
引用:
作者:  查看文章
但係佢帶左蠟燭話用黎搵menma喎

我覺得算
雖然一開波已經有人死左
但套野想表達既主題(友情?),同佢表演出黎既手法(e.g.成班fd打pokemon)都幾令人溫暖
其實係咪治癒系我真係要睇o下佢點發展落去
因為差唔多個個角色都有陰暗面...
jos 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-01-11, 10:44 PM   #148
POISON

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRayson-GAF2
好了,每個人心入面都有一個面碼,只要有人心,人人都可以係面碼

舊 05-02-11, 05:22 PM   #149
Gallardo
最強(最凶)アイドル

第4話預告
http://www.anohana.jp/story/04.html
孖辮あなる

舊 05-02-11, 06:28 PM   #150
The One
あかん

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 「魔法少女まどか★マギカ」総合THREAD丨虚淵玄:「今、必死にシャフトと一緒に続きを考えている最中。」 Vol.3 money 日本動漫畫討論版 1142 12-14-21 09:57 AM
[動畫] P.A.Works10周年記念作品「劇場版 花咲くいろは HOME SWEET HOME」BD&DVD 発売中 vol.2 supermanlady 日本動漫畫討論版 694 05-14-21 10:26 PM
[動畫] BONES「スタードライバー THE MOVIE」Blu-ray & DVD 発売中 supermanlady 日本動漫畫討論版 825 08-27-13 04:01 PM

現在的時間是 11:31 AM

手機版 | APP版