Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-20-07, 01:05 AM   #426
燎原-火
Ultimate Gamer

註冊日期: Sep 2002
最近迷上了這套零之使魔,剛睇完第一輯好好睇,好有興趣?
請問小說是否一般漫畫店有售呢?現在出完未?
有否漫畫? 謝謝大家

舊 07-20-07, 06:56 PM   #427
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: 燎原-火 查看文章
最近迷上了這套零之使魔,剛睇完第一輯好好睇,好有興趣?
請問小說是否一般漫畫店有售呢?現在出完未?
有否漫畫? 謝謝大家
中文版出左2集,走去有輕小說賣的漫畫店應該都會找到。

舊 07-20-07, 09:34 PM   #428
燎原-火

引用:
作者: 尼路 查看文章
中文版出左2集,走去有輕小說賣的漫畫店應該都會找到。

咩叫輕小說?

舊 07-20-07, 09:37 PM   #429
Einhander
God of Gamer
能登かわいいよ能登

註冊日期: Aug 2005
PSN  IDRazgriZeroGAF
XBox Live GamertagRazgriz GAF
引用:
咩叫輕小說?
http://zh.wikipedia.org/wiki/%E8%BC%...B0%8F%E8%AA%AA

生ける世に 我が身悲しも
夢は消ぬ 怨恨みて散る
傀儡謠-新世に神集ひて

(」・ω・)」SAN値(/・ω・)/ピンチ!
iDontCare
Einhander 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-07, 07:14 PM   #430
燎原-火

係唔係有大陸版/台版既小說?
可以追近日本期數?唔想等港版咁慢,邊度買得到?

舊 07-22-07, 08:05 PM   #431
石主乙個
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2004
>係唔係有大陸版/台版既小說?

港版=台版
大陸版去D有入大陸書既鋪頭搵...

舊 07-22-07, 08:11 PM   #432
relight
Game Master
普通的魔法使

註冊日期: Nov 2005
XBox Live GamertagHKrelight
引用:
係唔係有大陸版/台版既小說?
用畜生可以 到翻譯版...

不過因為係翻譯版,所以翻得冇咁專業 (譯名吾統一,錯字等)....

但冇咩大問題
relight 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-07, 08:15 PM   #433
燎原-火

引用:
作者: R222 查看文章
>係唔係有大陸版/台版既小說?

港版=台版
大陸版去D有入大陸書既鋪頭搵...
筌豐/星際有冇?!

舊 07-23-07, 01:28 AM   #434
武藤遊戲
The One

註冊日期: Nov 2004
Wii U ID(ω・∩(ω・∩(ω
PSN  IDペロペロ(^ω^)
XBox Live Gamertag>_>
第03話 聖職者の剣

下回
二姉妹登場

舊 07-23-07, 10:03 AM   #435
TT-Base
Junior Member

註冊日期: Jun 2007
補上第01話至第03話 完整截圖版本

零之使魔 双月的骑士 整幅連環截圖
片頭OP  http://photo.dmzj.com/2007/07/Zero_n...shi/L/01OP.jpg
片尾ED  http://photo.dmzj.com/2007/07/Zero_n...shi/L/01ED.jpg
第01話A http://photo.dmzj.com/2007/07/Zero_n...ishi/L/01A.jpg
第01話B http://photo.dmzj.com/2007/07/Zero_n...ishi/L/01B.jpg
第02話A http://photo.dmzj.com/2007/07/Zero_n...ishi/L/02A.jpg
第02話B http://photo.dmzj.com/2007/07/Zero_n...ishi/L/02B.jpg
第03話A http://photo.dmzj.com/2007/07/Zero_n...ishi/L/03A.jpg
第03話B http://photo.dmzj.com/2007/07/Zero_n...ishi/L/03B.jpg

截圖全為本人制作, 並附有ID證明, 絕非盜鏈

才人今集輪到與女骑士了, 后宮再+1

此篇文章於 07-23-07 10:22 AM 被 TT-Base 編輯。
TT-Base 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-23-07, 05:37 PM   #436
燎原-火

原著有冇呢個神官架?定係我睇漏左小說?

好很快呀,下集有姐姐啦,咁既進度,可能去到第十期都未定!

舊 07-23-07, 05:44 PM   #437
燎原-火

期待才人表白,全家面前: 路易斯

舊 07-24-07, 12:01 AM   #438
森原里美
Game Master
閃の軌跡3

註冊日期: Apr 2002
Cool

睇完第3話...

雖然早已知逆劇情會改,但幅度之大實在超出想像...
而家竟然有少少唔習慣...

改成咁樣妖精都唔知有冇機會出場...

森原里美 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-07, 06:42 AM   #439
relight
Game Master
普通的魔法使

註冊日期: Nov 2005
XBox Live GamertagHKrelight
個故事改成咁都吾知追吾追落去好.....依家只希望佢改得好D啦

個神官勁早出埸,個阿爾比昂皇帝又勁早死左,真係有D面目全非既感覺
relight 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-25-07, 03:15 AM   #440
Darby
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2005
3DS Friend Code0387 8749 2265
PSN  IDlynx_darby
睇完今集, 真係改得勁多 , 睇個勢都會繼續改落去...

而且才人同ルイズ既性格都改左好多...才人係唔係都諗賤野...而ルイズ又呷醋呷到顛左咁..
連隊長都要拉埋落水 ...真係...原本個幕都幾正經的...才人係有用腦去諗野架....

同埋作畫好似差過上集...
唉...有點失望...

題外話:
個人覺得大陸翻版的翻譯比台版好...
Darby 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-25-07, 03:07 PM   #441
House
里村★紅葉

註冊日期: Jun 2004
PSN  IDHouse544
才人果然係隻狗~..
首ED好難聽..歌詞又骨痺

Get

グリザイアの果実 ED SONG+OST

Get 周防天音!

House 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-25-07, 03:23 PM   #442
燎原-火

引用:
作者: Darby 查看文章

而且才人同ルイズ既性格都改左好多...才人係唔係都諗賤野...而ルイズ又呷醋呷到顛左咁..
連隊長都要拉埋落水 ...真係...原本個幕都幾正經的...才人係有用腦去諗野架....

唉...有點失望...

題外話:

唔係呀,作畫差唔多,才人諗野 左覺得仲好,畢竟動畫ma,多d野睇仲好
小說中才人同路易斯關係遲遲都唔肯進一步,好心急呀,改左佢啦

舊 07-25-07, 03:51 PM   #443
Rse9

-del-

DUNGEONS & TAKAFUMIS
鷹文は100人いる!ヽ(∀゚ )人(゚∀゚)人( ゚∀)ノ
Rse9 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-25-07, 07:02 PM   #444
KENSNAKE
╮(╯_╰)╭

註冊日期: Feb 2005
引用:
作者: Darby 查看文章

唉...有點失望...

題外話:
唔係掛.作畫比上一輯好左喎.
KENSNAKE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-25-07, 07:20 PM   #445
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: House 查看文章
才人果然係隻狗~..
首ED好難聽..歌詞又骨痺
X2……
說回來佢改得越多我越高興,因為對我這些等中文版小說的人來說,佢唔改得多,我到到睇小說便沒這樣高興。

舊 07-25-07, 09:16 PM   #446
燎原-火

引用:
作者: 尼路 查看文章
X2……
說回來佢改得越多我越高興,因為對我這些等中文版小說的人來說,佢唔改得多,我到到睇小說便沒這樣高興。
中文小說期待冇期,都係頂唔順睇左翻譯版

舊 07-26-07, 09:02 AM   #447
nakakula

註冊日期: Apr 2003
Wii U ID
PSN  ID
XBox Live Gamertag
樓主改topic名呀 , update ~ up date
nakakula 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-07, 01:11 AM   #448
武藤遊戲
The One

Wii U ID(ω・∩(ω・∩(ω
PSN  IDペロペロ(^ω^)
XBox Live Gamertag>_>
第04話 ヴァリエールの三姉妹

謝絲妲 x 露易絲
才人找錯人被人打

舊 07-30-07, 07:09 AM   #449
TT-Base
Junior Member

註冊日期: Jun 2007
零之使魔 双月的骑士 第04話 「ヴァリエールの三姉妹」 整話完全截圖
第04話A http://photo.dmzj.com/2007/07/Zero_n...ishi/L/04A.jpg
第04話B http://photo.dmzj.com/2007/07/Zero_n...ishi/L/04B.jpg
截图制作深入度: Lv10+ (共597幅圖)

此篇文章於 07-30-07 09:40 AM 被 TT-Base 編輯。
TT-Base 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-07, 03:11 PM   #450
ai.
RELEASED

註冊日期: Jan 2002
我想問下小說裡面的才人有好似今集動畫咁告白?

ai. 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 07:24 AM

手機版 | APP版