Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 08-05-19, 10:54 PM   #1
relight
Game Master
普通的魔法使

註冊日期: Nov 2005
XBox Live GamertagHKrelight
陰謀論: 今日暴力示威者混入林鄭演員?

其實有冇人知咩事 林鄭朝早開記者會講完廢話,「暴徒暴徒暴徒」,下午就7大區同時有暴民搞事
放火, 掉磚頭, 扑水管, 仲拆埋中共國旗....我屌, 全部都可以比到位人入,以偏概全, 你地黑衫咁搞, 全部都唔係好人。

最正既就係差佬好似知道咩事咁,全程就睇戲, 睇你地出醜, 到咁上下先出動「拉人」。

講真, 如果真係諗住咁做對運動有效果....恭喜, 完全係反效果黎, 因為影響到民居, 犯眾憎。
比哂位林鄭入, 聽日佢就開記者會又係會屌「暴徒」架喇,而且會有更多市民支持。

但係陰謀論: 林鄭其實係未今晚暴力事件幕後黑手? 如果係, 呢招真係毒, 話唔定民意會翻盤,不得不講個勁字。
relight 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-05-19, 11:07 PM   #2
relight
Game Master
普通的魔法使

如果真係要運動成功, 我覺得甚至有必要和這班真‧暴徒「割席」,不論是認真的還是被氣氛帶動的,有必要澄清。

為免被混入害群之馬, 可能不穿黑衣更好,我成日就坐係屋企到睇呢班傻仔「義士」係到放火掉磚拆國旗, 真係冇眼睇。

依家甚至連警方都依照正常程序行動, 還突然全帶編號(已經2個月沒帶), 成為按撫市民的正義一方。
舊 08-05-19, 11:57 PM   #3
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
係怒火呀
有冇演員都會有人做
而家攪差佬冇乜人會可憐

而家最犯眾憎係差佬
區區都比街坊屌
而家好多市民都對示威激烈接受度好高
由手機版發出

此篇文章於 08-06-19 12:01 AM 被 真!DC 編輯。
真!DC 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-19, 12:01 AM   #4
relight
Game Master
普通的魔法使

引用:
作者: 真!DC 查看文章
係怒火呀
有冇演員都會有人做
而家攪差佬冇乜人會可憐
由手機版發出
如果真係咁...已經玩完啦, 暴民又放火又成, 連個坐電單車既呀伯都打一餐

依家林鄭同差佬先係正義一方, 呢班激進派完全幫倒忙, 一係就係真係有演員係入面帶動暴力, 唔係就係自爆
舊 08-06-19, 12:02 AM   #5
真!DC
Banned User
奉行我道

除左深藍而家冇人覺得政府係正義喇
由手機版發出
舊 08-06-19, 12:10 AM   #6
relight
Game Master
普通的魔法使

引用:
由手機版發出
冇啦, 已經玩完。聽晚或後晚可能又有演員繼續, 著上黑衣就係示威者太容易混入去。然後林鄭繼續屌暴徒, 講真係真多巧合。
舊 08-06-19, 12:12 AM   #7
relight
Game Master
普通的魔法使

引用:
由手機版發出
如果你有連登可唔可以幫我忠告下D兄弟, 如果有人搞暴力要主動阻止而唔係順勢幫拖,好重要。

我個ISP帳號比細路用左登記唔到。
舊 08-06-19, 12:24 AM   #8
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
其實已經唔係第一個po話中左林奠既詭計,但有冇人聽係另一回事

舊 08-06-19, 12:46 AM   #9
Dangerous-boy
God of Gamer
D-boy

註冊日期: May 2011
不割席、不分化!齊上齊落!

樓主的發言會使人覺得你係鬼!

這幾天各區已經有好多街坊因爲黑社會亂射催淚彈,而加入勇武上埋前線保衛自己家園!
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-19, 01:08 AM   #10
relight
Game Master
普通的魔法使

引用:
作者: Sar8 查看文章
其實已經唔係第一個po話中左林奠既詭計,但有冇人聽係另一回事
呢個真, 講乜唔岩聽都係5毛, 唉依家D後生仔。
舊 08-06-19, 01:12 AM   #11
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
其實而家D比較出名既人已經叫大家集中返個焦點
同埋要用另一D方法

舊 08-06-19, 01:16 AM   #12
relight
Game Master
普通的魔法使

引用:
作者: Dangerous-boy 查看文章
不割席、不分化!齊上齊落!

樓主的發言會使人覺得你係鬼!

這幾天各區已經有好多街坊因爲黑社會亂射催淚彈,而加入勇武上埋前線保衛自己家園!
唔係分化, 今日呢D野真係嚴重有問題, 有問題到我覺得已經到CHECKMATE程度一
舊 08-06-19, 01:28 AM   #13
十一月
Game Master

算把啦,D人忠言逆耳,講呢D,只會被人當你係籃屍。
佢地覺得自己啱哂的。
十一月 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-19, 02:16 AM   #14
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
依家點都唔理你架啦 民乜鬼意

放火, 掉磚頭, 扑水管, 仲拆埋中共國旗
你講D野絕對唔係今日開始 師兄你幾耐冇睇LIVE?

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-19, 03:12 AM   #15
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
如其話唔好做咩做咩,不如諗下應該做咩,而家出手O既都係諗到做咩O既人,
一尾唔好做咩做咩除左留O係屋企有咩可以做?

另,示威有無演員就無人發現,防暴警有外援就有証據啦

0:38

此篇文章於 08-06-19 03:46 AM 被 Rance 編輯。
Rance 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-19, 04:01 AM   #16
^^波子^^
Junior Member

註冊日期: Sep 2002
PSN  IDbrian_sunghk
政府會聽民意會搞到今日咁既地步?
^^波子^^ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-19, 06:57 AM   #17
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
6.9 開始擋得住香港政府一陣(只係一陣,隨時可以又再二讀),咪就係不分化不割席。

即係好似咁,我見到你五年先 login 屌示威者,我都無謂又衝出黎話你係五毛你係鬼乜乜物物。

就算我覺得熱狗國師廢,魔法女裝廢,我都無謂鬧到佢地開花。

原本都唔想 re,由得佢沉算,不過原來都咁多人 re。
由手機版發出

此篇文章於 08-06-19 07:07 AM 被 歌絲˙暮斯 編輯。
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-19, 10:02 AM   #18
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: Rance 查看文章
如其話唔好做咩做咩,不如諗下應該做咩,而家出手O既都係諗到做咩O既人,
一尾唔好做咩做咩除左留O係屋企有咩可以做?

另,示威有無演員就無人發現,防暴警有外援就有証據啦

0:38
同志們, 果面!

舊 08-06-19, 10:03 AM   #19
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: relight 查看文章
其實有冇人知咩事 林鄭朝早開記者會講完廢話,「暴徒暴徒暴徒」,下午就7大區同時有暴民搞事
放火, 掉磚頭, 扑水管, 仲拆埋中共國旗....我屌, 全部都可以比到位人入,以偏概全, 你地黑衫咁搞, 全部都唔係好人。

最正既就係差佬好似知道咩事咁,全程就睇戲, 睇你地出醜, 到咁上下先出動「拉人」。

講真, 如果真係諗住咁做對運動有效果....恭喜, 完全係反效果黎, 因為影響到民居, 犯眾憎。
比哂位林鄭入, 聽日佢就開記者會又係會屌「暴徒」架喇,而且會有更多市民支持。

但係陰謀論: 林鄭其實係未今晚暴力事件幕後黑手? 如果係, 呢招真係毒, 話唔定民意會翻盤,不得不講個勁字。
的確有人影到差人換黑衫, 不過你真係唔知佢地係換便服收工定換便服開工.

舊 08-06-19, 10:54 AM   #20
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:
作者: wing 查看文章
的確有人影到差人換黑衫, 不過你真係唔知佢地係換便服收工定換便服開工.
又或者,佢地係特登曝光,俾大家影到既呢?

又又或者,佢地其實係示威者裡應外合既警察內鬼呢?

又又又或者,中國都係有想幫香港呢?

邊有咁多計中計中計丫。

7.1 攻入立法會時,我同好多朋友都唔明無人既立法會攻黎做乜,係咪做有鬼。

如果真係政府派鬼引大家入去立法會,政府就中返自己計。又有邊個會估到佢地攻左入起係讀宣言,同埋只針對親中人物黎塗鴉?
由手機版發出

此篇文章於 08-06-19 11:05 AM 被 歌絲˙暮斯 編輯。
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-19, 11:05 AM   #21
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
唔割唔等於要全盤接受,要記住對面係玩批鬥玩左幾十年嘅高手,而且玩潛伏係佢哋拿手,唔諗呢個情況只會令自陣出現漏洞
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-19, 11:09 AM   #22
真!DC
Banned User
奉行我道

而家係你自己反感定驚其他人反感先
我睇唔到民意有任何反彈跡象
由手機版發出
舊 08-06-19, 11:18 AM   #23
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
我阿媽和理非非都覺個問題係起777度 唔係起理示威者度先啦

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-19, 11:29 AM   #24
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
因為對面呢刻繼續落錯棋。。。

我在想像一個情景,犬呢刻開始停止所有非暴力鎮壓,每次都企到3,4點大家一齊番屋企訓覺,再每日4點文宣各區欄柵情況,到星期六日就揾d黑社會招呼,之後所有報紙老總叫要平衡觀點,咁玩一個之後你估情況如何?

就算你而家講好明顯的驚黑合作,如果佢哋忍到一個月咁做法風向我覺得會有轉變嘅可能,仲要喺淺黃藍嗰層好高
由手機版發出

此篇文章於 08-06-19 11:33 AM 被 J+1 編輯。
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-19, 12:36 PM   #25
搖搖
Eternal Flame™
永遠的毛毛王子↓

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDARMY_Momo
中計丫嘛, 明既, 6月中計中到而家

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 09:34 PM