Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 5 55 95 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 115 155 205  ... 最後
街機心得交流討論區>三國志大戰討論區 Vol.LIX <<我們回來了>>
psidef 10:35 AM 02-07-18
作者: GUSTAV:
三上是我的
我仲喺四五品徘徊
GUSTAV 10:41 AM 02-07-18
作者: psidef:
我仲喺四五品徘徊
四五徘徊應該打法有D問題 你用咩DECK
柚原このみ 11:03 AM 02-07-18
二中下三上中積極徘徊
LR猫 11:16 AM 02-07-18
上咗二中比人吊打返落去二下就走咗去打MH//
3headmonkey 08:47 PM 02-07-18
桃園雄飛當道.. 今期用漢鳴真係要落返隻王美人安心d...

今日lucky, 對住回復舞有落王祖藍, 對住桃園又剛換左做王美人!!
psidef 10:40 PM 02-07-18
四五徘徊應該打法有D問題 你用咩DECK
九成時間都係大德, 四枚五枚都玩過, 上個version就主要係搭白銀, 雷銅, 夏侯霸.
maxwaver 12:28 AM 02-08-18
九成時間都係大德, 四枚五枚都玩過, 上個version就主要係搭白銀, 雷銅, 夏侯霸.
大德.....
估計你多數都係一埋牙就大德然後士氣差比人counter?
綠色有好多時候可以直接用基武推過去迫對面開計再後手大德撞的……

進退時機走位呢d無打開唔亂教了,睇多d片吧
柚原このみ 04:05 AM 02-08-18
用大德既__無一個係無辜
之前30德更加係人類既扭曲點

好彩沙哥用其它腳都nerf
psidef 10:09 AM 02-08-18
作者: maxwaver:
大德.....
估計你多數都係一埋牙就大德然後士氣差比人counter?
綠色有好多時候可以直接用基武推過去迫對面開計再後手大德撞的……

進退時機走位呢d無打開唔亂教了,睇多d片吧
好多時係開幕掃幾下槍, 之後唔夠血回城時就食住隊面槍擊咁死一兩隻, 跟住就俾人打咗一兩下城同內亂, 有時甚至先輸一半.

同埋有時攻上去時對面開傷害計死一兩隻, 跟住就冇開計焗住退, 好似係賺咗士氣差咁, 但其實爆哂士氣......

作者: 柚原このみ:
用大德既__無一個係無辜
之前30德更加係人類既扭曲點

好彩沙哥用其它腳都nerf
30德我仲未敢用
GUSTAV 10:10 AM 02-08-18
4枚大德唔係好得 發揮唔到大德既威力 係4枚就不如八卦
MR.CD-ROM 11:28 AM 02-08-18
有無人實測過修羅改成點
柚原このみ 12:44 PM 02-08-18
作者: MR.CD-ROM:
有無人實測過修羅改成點
回復間隔由1秒減到0.7秒
MR.CD-ROM 12:47 PM 02-08-18
作者: 柚原このみ:
回復間隔由1秒減到0.7秒
3倍變2倍
咁好似去左算用得過既LEVEL
6eo 02:41 PM 02-08-18
3倍變2倍
咁好似去左算用得過既LEVEL

但青井3倍個時都用緊

好多時係開幕掃幾下槍, 之後唔夠血回城時就食住隊面槍擊咁死一兩隻, 跟住就俾人打咗一兩下城同內亂, 有時甚至先輸一半.

同埋有時攻上去時對面開傷害計死一兩隻, 跟住就冇開計焗住退, 好似係賺咗士氣差咁, 但其實爆哂士氣......

30德我仲未敢用
開幕蜀國多數有前無後架啦, 其實大部份DECK開幕都係推上去搶左征先算
蜀國高征多數都搶到1下內亂
同埋如果你明知會一路走一路比人槍死梗係唔走啦, 推上去鬥磨磨下血好過

對傷害呢d就唯有靠你自己走位黎避啦, 大德咁大已經算易走位

我覺得30德易用過你4枚...
開幕兩隻攻城紅紅左右雙鬼拍門, 好多DECK都要比一下你
番薯勤 06:09 PM 02-08-18
今個ver魏礎點砌好

多左幾張魏咭但好似都唔係好夾
MR.CD-ROM 12:21 AM 02-09-18
作者: 番薯勤:
今個ver魏礎點砌好

EX曹彰
程昱
張郃
李典

咁得唔得?
我覺得紅色D高武槍實在弱智得過份
藍綠苦手兵種都無咁衰
GUSTAV 10:39 AM 02-09-18
EX曹彰
程昱
張郃
李典

咁得唔得?
藍綠苦手兵種都無咁衰
將D馬較廢D 咪D槍高智D LOR :0)
MR.CD-ROM 10:44 AM 02-09-18
將D馬較廢D 咪D槍高智D LOR :0)
但係我一直都唔覺紅色D馬有特別勁
6eo 11:16 AM 02-09-18
今個ver魏礎點砌好

我會試下 典韋 張郃 玄反 丁夫人
叫做用左兩張新(buff左既)咭

我仲諗緊副奇怪礎deck, 滿足哂你想用新咭既願望
ex龐德 曹彰 樂進 ex荀或
psidef 12:15 PM 02-09-18
馬單成副加速咁叫明顯啲咯......

但蜀一隻騎加速幾乎可以守人成隊.
番薯勤 01:16 PM 02-09-18
EX曹彰
程昱
張郃
李典

咁得唔得?
藍綠苦手兵種都無咁衰
曹彰都可以試下
而家有得用龍玉禁未

睇cost啦
2cost 有龐神同趙娥 好用過張翼關興
1.5 就真係慘啲

紅色勁係細計同反計
超絕呢啲綠色特式黎

作者: iamleoluk:
我會試下 典韋 張郃 玄反 丁夫人
叫做用左兩張新(buff左既)咭

我仲諗緊副奇怪礎deck, 滿足哂你想用新咭既願望
ex龐德 曹彰 樂進 ex荀或
又唔一定要新咭嘅
環境仲係曹仁就照用返上ver template
MR.CD-ROM 02:56 PM 02-09-18
曹彰都可以試下
而家有得用龍玉禁未

睇cost啦
2cost 有龐神同趙娥 好用過張翼關興
1.5 就真係慘啲

紅色勁係細計同反計
超絕呢啲綠色特式黎

又唔一定要新咭嘅
環境仲係曹仁就照用返上ver template
31號更新已有得換
綠色D馬開計可以一隻抽幾隻紅色馬
真係好sad
但係又唔見比番d超絕槍紅色
番薯勤 06:57 PM 02-09-18
31號更新已有得換
綠色D馬開計可以一隻抽幾隻紅色馬
真係好sad
但係又唔見比番d超絕槍紅色
魏延1征 除庶低武 都算係咁啦
係趙氏啲卡設真係唔知sega諗咩
鳳熾魂 07:23 PM 02-09-18
勇略龜速升品中低品真係好歡樂
lasthero1029 04:48 AM 02-10-18
請問趙氏突3速一定比攻3速好嗎?
由手機版發出
第一 ... 5 55 95 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 115 155 205  ... 最後

返回主題版面