Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 01-08-22, 05:51 PM   #176
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
https://variety.com/2022/film/news/t...me-1235148851/

Andrew 同 Tobey兩個因為不能透無得去首影,結果原來兩枝公走咗去一般影院齊齊睇

C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-16-22, 01:55 PM   #177
Heaven
Game Master

註冊日期: May 2013
Box Office: ‘Spider-Man’ Tops ‘Avengers: Infinity War And Nears $700 Million
https://www.forbes.com/sites/scottme...h=1c611e4d5736

超過無限之戰,北美票房史上第5,睇黎會過埋第4既黑豹
Heaven 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-17-22, 05:18 PM   #178
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
引用:
作者: Heaven 查看文章
Box Office: ‘Spider-Man’ Tops ‘Avengers: Infinity War And Nears $700 Million
https://www.forbes.com/sites/scottme...h=1c611e4d5736

超過無限之戰,北美票房史上第5,睇黎會過埋第4既黑豹
睇嚟Sony個心會仲雄......咁反而仲令我擔心........

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-17-22, 06:32 PM   #179
wing
God of Gamer
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
其實我唔明黑豹有咩咁好睇. 我覺得只係一般貨式.

舊 01-17-22, 08:17 PM   #180
Heaven
Game Master

引用:
作者: wing 查看文章
其實我唔明黑豹有咩咁好睇. 我覺得只係一般貨式.
係幾悶下,睇3分1已經頂唔順,睇英雄片最怕講多過打 而且得罪都咁講一堆黑人女人 都幾趕客
由手機版發出
舊 01-17-22, 09:51 PM   #181
搖搖
Eternal Flame™
永遠的毛毛王子↓

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDARMY_Momo
黑豹咪d黑人鍾意睇

舊 01-19-22, 09:48 AM   #182
420secured
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2020
無ge, Shang-Chi係美藉華人都好評 ga
420secured 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-19-22, 11:58 AM   #183
wing
格鬥低手

引用:
作者: 420secured 查看文章
無ge, Shang-Chi係美藉華人都好評 ga
我睇完上氣, 有梁朝偉陳法拉同元華可以加少少分, 不過整體我覺得只係合格有餘, 講唔上係好好囉.

舊 01-19-22, 02:39 PM   #184
王小虎

註冊日期: Apr 2002
票房唔等於叫好,上imdb睇黑豹都只係MCU排14 rating。

票房受好多嘢影響,例如廣告宣傳、綽頭、口碑、檔期、世界經濟環境。黑豹喺北美市場叫座因為多黑人支持,全球票房都係唔及前兩集的Avengers。

又例如今次蜘蛛俠係好受綽頭影響,你話冇三隻蜘蛛仔票房有冇咁好先?
王小虎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-19-22, 03:19 PM   #185
Heaven
Game Master

引用:
作者: 王小虎 查看文章
票房唔等於叫好,上imdb睇黑豹都只係MCU排14 rating。

票房受好多嘢影響,例如廣告宣傳、綽頭、口碑、檔期、世界經濟環境。黑豹喺北美市場叫座因為多黑人支持,全球票房都係唔及前兩集的Avengers。

又例如今次蜘蛛俠係好受綽頭影響,你話冇三隻蜘蛛仔票房有冇咁好先?
仲有Matrix 大家都係賣情懷 但就失敗左
由手機版發出
舊 01-19-22, 05:02 PM   #186
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: Heaven 查看文章
仲有Matrix 大家都係賣情懷 但就失敗左
由手機版發出
賣情懷失敗當然不會好成績,像蜘蛛仔,捉鬼敢死隊和眼鏡蛇道館賣情懷又不會背叛粉絲才會收得

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-20-22, 01:00 AM   #187
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
星期六晚睇第四次,仲要係 2D IMAX,目測入場人數都唔少,大約有《尚氣》咁多?! 唔知係咪仲有人係第一次睇,啲笑位有人笑出聲。反而「紅眼鏡」嗰位人兄出現又無乜反應~~~報告完畢。

有啲(無謂開名喇)唔止係背叛,直頭係婊/得罪啲 fans,仲要「理直氣壯」嗰無隻,無嘢好講。

此篇文章於 01-20-22 01:02 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 01-20-22, 08:16 AM   #188
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

註冊日期: Sep 2003
Matrix.........

新果套真係諗都無諗過入場睇
反而PS5果隻Demo好似仲有趣

舊 01-24-22, 11:29 AM   #189
wing
格鬥低手

引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
星期六晚睇第四次,仲要係 2D IMAX,目測入場人數都唔少,大約有《尚氣》咁多?! 唔知係咪仲有人係第一次睇,啲笑位有人笑出聲。反而「紅眼鏡」嗰位人兄出現又無乜反應~~~報告完畢。

有啲(無謂開名喇)唔止係背叛,直頭係婊/得罪啲 fans,仲要「理直氣壯」嗰無隻,無嘢好講。
可能佢地冇睇netflix

舊 01-25-22, 04:52 PM   #190
肉羊哩咖
griffin611

呢頭 Netflix 仲未有~

另:今個週末「打敗」Scream 重奪美國票房冠軍,韌力十足,亦因為一月通常無乜大片上,全球暫時票房最高紀錄第七!

此篇文章於 01-25-22 04:54 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 01-25-22, 07:44 PM   #191
wing
格鬥低手

引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
呢頭 Netflix 仲未有~

另:今個週末「打敗」Scream 重奪美國票房冠軍,韌力十足,亦因為一月通常無乜大片上,全球暫時票房最高紀錄第七!
三個Peter 加油!
go get them, tigers!

舊 02-23-22, 10:23 PM   #192
Reishin
Ultimate Gamer
Feels good

註冊日期: Feb 2006
3DS Friend Code1118 1586 3100
https://twitter.com/Sony/status/1496485114825560065

(美國) 22/3串流上架,12/4出碟

哀しみで強くなれた  歓びは僕等を包む
何度でも願うよ  何処まででも振り返らずに

raize / INORAN
Reishin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-22, 03:28 PM   #193
肉羊哩咖
griffin611

有宣傳 PV(過咗「包膠」期限喇掛?)

有成粒鐘以上嘅 extra,BD 一早知會有,唔知冇碟版有冇~

另,扒過咗 Avatar 成為全美收入最高嘅第三位。

舊 02-25-22, 10:28 AM   #194
wing
格鬥低手

more Peter2 and Peter3

舊 03-03-22, 04:45 PM   #195
ComeLOLoh

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li

舊 03-05-22, 01:31 AM   #196
肉羊哩咖
griffin611

OK, HISHE

舊 03-15-22, 01:37 AM   #197
肉羊哩咖
griffin611

串流/數碼版早一個禮拜發行,啫係 15 號,敬希垂注。

舊 03-15-22, 02:35 PM   #198
肉羊哩咖
griffin611

ITunes 版啲額外附贈嘅嘢,得 八廿幾分鐘,爭碟版好多噃~

舊 03-17-22, 10:24 PM   #199
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
MAKING OF MEME

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-15-22, 04:19 AM   #200
肉羊哩咖
griffin611

之前噏話 BD 版會有好多刪除片段,啲人發覺係冇嘅⋯⋯小心墮入騙局~

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[西片] Spider-Man: Into the Spider-Verse ︱ 蜘蛛俠:跳入蜘蛛宇宙(2018年12月20日) 信長 電影版 34 07-06-19 10:22 PM
Spider-Man 4 neo 電影版 102 01-14-10 02:39 AM
Spider-man ??? 大懶財 日本動漫畫討論版 8 10-21-06 07:50 AM
Spider Man 2 Yakumo Fujii Neo Entertainment TREND 261 08-29-04 08:18 AM
spider man 2 Raymondz Neo Entertainment TREND 33 07-29-03 11:01 AM

現在的時間是 10:36 PM

手機版 | APP版