Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-29-19, 07:29 AM   #101
HM
God of Gamer

註冊日期: May 2007
https://www.pokemon.com/us/a-message...term=Statement

增田回應左...一堆廢話
今次你同我玩埋佢啦
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-29-19, 09:54 AM   #102
yorkyork

註冊日期: May 2010
呢篇咁既野要諗咁多日先出?
比人燒第一日就出到啦,
同777有乜分別
yorkyork 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-29-19, 10:03 AM   #103
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
點都會玩,反正早已經對呢間公無乜期望
我喺喜歡pokemon,唔喺喜歡呢間公司
因為作為老粉好清楚一件事,我地已經比呢間公司放棄咗
舊玩家並唔喺佢地市場方向嘅目標,甚至乎,我地老粉玩唔玩佢地一啲都唔care
(想知多啲睇返pokemon go嘅po,pm呢家淨喺想吸新玩家)
呢家承接pm let’s go 嘅方針,cut唔cut寵對新玩家影響唔大,只喺對老粉影響最大,反正佢又喺留老噴,某啲神獸等啲人氣寵,新玩家有呢啲已經覺得好吸引
Let’s go試水溫151+糞二週目已經反映咗GF喺行得通嘅
唔想再比護主犬用大字燒炸,的確呢家先喺佢地嘅主場,
想玩咪玩囉,都係果句,我連let’s go都玩埋,呢隻玩埋又何妨
反正我支唔支持擺唔擺買都無影響(再強調,呢家GF根本唔在乎你玩唔玩好嗎?)
而且作為老粉,暫時呢集都吸引嘅
GF表示,越多noise越多人知劍循越好,反正佢地都唔會識咁多寵,睇下新地區嘅新怪,來忘掉錯對吧,

根本由pm go已經部署好嘅計劃,將某啲人氣寵比多啲人識,吸引新客
再出let’s go 將正傳溶合,再將正傳簡化
(由入場睇神探比卡超已經明白,喺創世神面前講超夢夢喺最強pm
因為根本新玩家唔識創世神嘛,同場又真喺有人話超夢夢好勁好勁之類)
由手機版發出

此篇文章於 06-29-19 10:05 AM 被 iu fu pig 編輯。
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-29-19, 11:52 AM   #104
HM

引用:
作者: iu fu pig 查看文章
點都會玩,反正早已經對呢間公無乜期望
我喺喜歡pokemon,唔喺喜歡呢間公司
因為作為老粉好清楚一件事,我地已經比呢間公司放棄咗
舊玩家並唔喺佢地市場方向嘅目標,甚至乎,我地老粉玩唔玩佢地一啲都唔care
(想知多啲睇返pokemon go嘅po,pm呢家淨喺想吸新玩家)
呢家承接pm let’s go 嘅方針,cut唔cut寵對新玩家影響唔大,只喺對老粉影響最大,反正佢又喺留老噴,某啲神獸等啲人氣寵,新玩家有呢啲已經覺得好吸引
Let’s go試水溫151+糞二週目已經反映咗GF喺行得通嘅
唔想再比護主犬用大字燒炸,的確呢家先喺佢地嘅主場,
想玩咪玩囉,都係果句,我連let’s go都玩埋,呢隻玩埋又何妨
反正我支唔支持擺唔擺買都無影響(再強調,呢家GF根本唔在乎你玩唔玩好嗎?)
而且作為老粉,暫時呢集都吸引嘅
GF表示,越多noise越多人知劍循越好,反正佢地都唔會識咁多寵,睇下新地區嘅新怪,來忘掉錯對吧,

根本由pm go已經部署好嘅計劃,將某啲人氣寵比多啲人識,吸引新客
再出let’s go 將正傳溶合,再將正傳簡化
(由入場睇神探比卡超已經明白,喺創世神面前講超夢夢喺最強pm
因為根本新玩家唔識創世神嘛,同場又真喺有人話超夢夢好勁好勁之類)
由手機版發出
講番句公道說話先
其實創世神既存在本身就有好大爭議
因為佢同夢夢既存在本身就有矛盾
夢夢:所有PM既祖先,所有PM都係夢夢演變出黎,所有PM都有夢夢既DNA

創世神:所有PM同世界萬物都係創世神做出黎
呢個設定上既矛盾已經演變到進化論同創造論之間既辯論,兩者之間無相容空間
但創世神又會俾人類做出黎既精靈球收服
結論就係,創世神既存在就做成左一d問題,要處理佢都唔係太容易

至於TCM想點,老老實實我唔太認同你所講
不過最好將TCM既決策同GF做乜野分番開
而家GF好大機會純粹係懶
舊 06-30-19, 03:36 PM   #105
拓飛
Game Master

註冊日期: Aug 2003
出左條片回顧聯盟
ed會轉無印歌
係咪暗示今次會拎冠軍
拓飛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-30-19, 04:07 PM   #106
leungky1

註冊日期: Jul 2009
引用:
作者: 拓飛 查看文章
出左條片回顧聯盟
ed會轉無印歌
係咪暗示今次會拎冠軍
無期望無失望
過程最熱血嗰時都攞唔到
今次又會有咩亮點值得攞......
由手機版發出
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-30-19, 11:05 PM   #107
iu fu pig
塵埃...

引用:
作者: 拓飛 查看文章
出左條片回顧聯盟
ed會轉無印歌
係咪暗示今次會拎冠軍
唔好再玩支持者,同遊戲方向一樣
上次用埋同步切片又準神都輪,今集反而寫佢贏唔會感動囉
如果真係咁樣完冠軍夢咁真係遊戲動畫兩邊炎上算

我仲記得上次冠軍大戰都話登頂又盛點知敵不。過高牆

此篇文章於 06-30-19 11:18 PM 被 iu fu pig 編輯。
舊 07-01-19, 07:23 AM   #108
HM

引用:
作者: iu fu pig 查看文章
唔好再玩支持者,同遊戲方向一樣
上次用埋同步切片又準神都輪,今集反而寫佢贏唔會感動囉
如果真係咁樣完冠軍夢咁真係遊戲動畫兩邊炎上算

我仲記得上次冠軍大戰都話登頂又盛點知敵不。過高牆
上次係俾高層武力介入
今次就唔知了
舊 07-01-19, 06:47 PM   #109
iu fu pig
塵埃...

引用:
作者: HM 查看文章
上次係俾高層武力介入
今次就唔知了
今次可能喺膠層介入要佢贏
由手機版發出
舊 07-01-19, 09:55 PM   #110
yorkyork

如果想用小智冠軍黎滅火,
諗出黎個個真係天才
舊 07-01-19, 10:24 PM   #111
HM

引用:
作者: yorkyork 查看文章
如果想用小智冠軍黎滅火,
諗出黎個個真係天才
遲來的冠軍
舊 07-01-19, 10:28 PM   #112
張飛後代
V-MAX

註冊日期: Jan 2002
得不到軍就炎上,而家假設小智攞冠軍又有人話唔覺得會感動...
而家D寶可夢粉絲真係難服侍.

舊 07-01-19, 10:37 PM   #113
HM

引用:
作者: 張飛後代 查看文章
得不到軍就炎上,而家假設小智攞冠軍又有人話唔覺得會感動...
首先,冠軍遲到左幾年,而家先冠軍只係亡羊補牢,構成唔到任何加分要素,但遲到好過無到
第二,唔好以為咁樣做我地就會當劍盾無收錄全PM呢件事唔存在
舊 07-01-19, 10:42 PM   #114
yorkyork

如果上次XY就冠軍你估有冇得燒?
難服侍
舊 07-01-19, 10:45 PM   #115
HM

引用:
作者: yorkyork 查看文章
如果上次XY就冠軍你估有冇得燒?
難服侍
上次XY就冠軍的話
今次會少個潛在火頭囉
但劍盾無收錄全PM呢個火頭都係熄唔到
舊 07-01-19, 10:48 PM   #116
yorkyork

補充下,
我日月一集都冇睇,
佢咪拎冠軍囉,
唔關我事
舊 07-01-19, 10:56 PM   #117
leungky1

引用:
作者: 張飛後代 查看文章
咁XY嗰次戲裡戲外都咁認真,無個靚尾真係超級唔抵嘛

今季個取向轉輕鬆日常加友情
既然個方向到上一集都無放棄過,咁新建聯盟就無咩理由諗佢180度轉到同以前打淘汰賽咁
攞冠軍唔係唔得,但我只接受聚焦跟同學同博士一路走到今日嘅對壘有所感觸
而唔接受佢整到同前幾代激戰相提並論

GF搞完遊戲再響TV亂郁
就一定連贊否兩論都保唔住
由手機版發出
舊 07-02-19, 10:14 AM   #118
iu fu pig
塵埃...

只喺想要返原本就有嘅野,點解會喺難服侍?
同邊個pm粉都知XY果陣拎冠軍喺呼聲最高的
外掛同步蛙+準神+比神(100lv狀態),+全部最終階進化
同之前果啲陣營完全唔同(當年個個都知最強陣容,由初賽打到決賽)

當年仲有唔少人咁都拎唔到冠軍棄坑
呢家如果真喺比個冠軍佢,你會唔會覺得合理?
喺高層介入定喺智爺好打咗先?
睇故事動畫最緊要合唔合理囉
當然,呢家動畫遊戲兩邊都推惡政又好難令人舒服
由手機版發出

此篇文章於 07-02-19 10:18 AM 被 iu fu pig 編輯。
舊 07-02-19, 10:20 AM   #119
yorkyork

最少我即刻棄左動畫,
唔似我見網上有好多人,
個頭話棄呢頭又莉莉艾好可愛...
舊 07-02-19, 10:59 AM   #120
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
如果是一個邊境落後地區的新成立比賽

你歷戰2強4強的常客

還在輸的話

也太看不起 過去輸給小智的人了

(全國賽的常客輸給鄉村分組賽???)

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-02-19, 02:15 PM   #121
leungky1

引用:
作者: pet3 查看文章
如果是一個邊境落後地區的新成立比賽

你歷戰2強4強的常客

還在輸的話

也太看不起 過去輸給小智的人了

(全國賽的常客輸給鄉村分組賽???)
今季應該最多輸俾某長輩吧。(劇透?)
由手機版發出
舊 07-10-19, 10:28 PM   #122
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001
Nintendo Switch Lite Zacian and Zamazenta Edition
11月8日發售
https://www.nintendo.com/switch/buy-...azenta-edition

Nintendo Switch Lite ザシアン・ザマゼンタ
希望小売価格:19,980円+税
発売日:2019年11月1日(金)
https://www.nintendo.co.jp/hardware/...html?width=960

引用:

neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-10-19, 10:32 PM   #123
iu fu pig
塵埃...

點解要係lite版
舊 07-10-19, 10:37 PM   #124
seed2005

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDseed2005
3DS Friend Code4038 6080 2757
【公式】『ポケットモンスター ソード・シールド』NEWS #01 キョダイマックス篇
https://www.youtube.com/watch?v=uzPexjVHF5I

此篇文章於 07-10-19 10:40 PM 被 neo2046 編輯。
seed2005 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-10-19, 10:40 PM   #125
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001

English ver
https://youtu.be/xhIc6UwnHj8

neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Pokémon Masters (寶可夢大師) | The Pokémon Company X DeNA | 好評配信中 david 手機平板遊戲討論版 28 10-25-19 04:37 PM
[漫畫] EYE SHIELD 21(高速達陣)光速討論區 vol.3 衝鋒21<夢幻的聖誕碗, 開波喇>29期已出 信長 日本動漫畫討論版 999 06-01-08 07:24 PM
[Pokemon]デオキシス入手 :cwm26: /[/Pokemon] Eugene 手提遊戲機討論版 8 07-03-04 11:29 PM
[GC]GC・GBA用「Pokemon」次回作の構想が! Pokemon FESUTA & E3発表 神祕人1號 電視遊戲討論版 15 01-08-04 10:34 PM
pokemon 唔係有兩隻0既咩? (Pokemon Saphire and Pokemon Ruby )請問邊隻先係好玩? CoCoFan 手提遊戲機討論版 5 01-04-03 06:29 PM

現在的時間是 04:20 PM

手機版 | APP版