Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 12-18-19, 06:57 PM   #3851
anyone
The One
↘嫁

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRitsuZui
多人就可以係咁JR 我拆埋廣域去換返攻擊技能
手痕全套赤龍fing左場miss到哭
然後比落石送走

anyone 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-18-19, 06:58 PM   #3852
赤兵尉SETH
God of Gamer
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
試過其他人落左下層先, 我之後用蟲吸精華咬3~5下吸到仇恨 a

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-18-19, 08:37 PM   #3853
anyone
The One
↘嫁

咁會唔會有人開間團房?

舊 12-18-19, 10:12 PM   #3854
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

Nintendo Switch ID8287-9006-2513
依家主用片手同大劍
蟲棍dps此終偏低, 唯一好係毒蟲同處容易控製臨界状態先騎down, 但要有隊友共識
引用:
作者: anyone 查看文章
咁會唔會有人開間團房?
如果開團我可以加入
夠兩團用公會房都得

舊 12-19-19, 11:40 AM   #3855
Eking

註冊日期: Feb 2006
其實果個好似唔係仇恨....我有時冇乜點打都會TARGET我.....

舊 12-19-19, 11:56 AM   #3856
Tdot
Game Master
(っ-_-)っT.™

註冊日期: Aug 2004
Nintendo Switch IDSW3674-4571-8996
3DS Friend Code0259 0316 2233
PSN  IDt__________chk
引用:
作者: 赤兵尉SETH 查看文章
依家主用片手同大劍
蟲棍dps此終偏低, 唯一好係毒蟲同處容易控製臨界状態先騎down, 但要有隊友共識

如果開團我可以加入
夠兩團用公會房都得
請問片手有什麼推介?

舊 12-19-19, 02:32 PM   #3857
Kello820
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2009
Nintendo Switch ID1035-4401-7443
PSN  IDKello820
XBox Live GamertagKello820
五六夜晚如無意外都會玩,到時會黎睇下有冇人開集會
赤龍既話可以盡量拉幾個朋友一齊黎

引用:
作者: Eking 查看文章
其實果個好似唔係仇恨....我有時冇乜點打都會TARGET我.....
係仇恨
第1層random,2 3層依傷害.你既情況應該係第1層

引用:
作者: Tdot 查看文章
請問片手有什麼推介?
片手一般玩異常為主,眠片幾好

Kello820 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-19-19, 03:31 PM   #3858
anyone
The One
↘嫁

未有赤龍前可以金火片
麻痹建議算吧啦

舊 12-19-19, 04:06 PM   #3859
Eking

註冊日期: Feb 2006
第1層好似唔會TARGET人吧?

舊 12-19-19, 08:21 PM   #3860
冬雨
Game Master
closing

註冊日期: Oct 2002
引用:
依家主用片手同大劍

如果開團我可以加入
夠兩團用公會房都得
請問有公會可以加入?
都想找團打赤龍

Person who spins time.
Person who walks to the future.
It is a story of the "Will".
冬雨 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-19-19, 11:25 PM   #3861
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

街埸Lv1,15分內討伐,lv14報酬
大劍x2+輕弩x2,頭尾翼全破壞,胸差些少
其實任務途中其他團扣地脈係咪即時計? 第二層吸一次就乾左
引用:
作者: 冬雨 查看文章
請問有公會可以加入?
都想找團打赤龍
呢度有公會,赤龍團夠人數再加

此篇文章於 12-20-19 12:19 AM 被 赤兵尉SETH 編輯。
舊 12-19-19, 11:35 PM   #3862
anyone
The One
↘嫁

街場拎爆lance都被target
其他團point彈出黎應該都計

舊 12-20-19, 02:12 AM   #3863
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

引用:
作者: anyone 查看文章
街場拎爆lance都被target
其他團point彈出黎應該都計
睇返錄影,中途無其他團point彈出, 結算畫面1~3層都未吸完
我覺得係Leader把赤水弩既問題, 14:47有佢套裝資料

舊 12-20-19, 02:25 PM   #3864
Tdot
Game Master
(っ-_-)っT.™

註冊日期: Aug 2004
Nintendo Switch IDSW3674-4571-8996
3DS Friend Code0259 0316 2233
PSN  IDt__________chk
用毒片手真係會追住我來打, 不過片手打唔到幾多位

舊 12-20-19, 02:35 PM   #3865
anyone
The One
↘嫁

都係打前後腳down打頭咁

舊 12-20-19, 02:45 PM   #3866
冬雨
Game Master
closing

註冊日期: Oct 2002
引用:
街埸Lv1,15分內討伐,lv14報酬
大劍x2+輕弩x2,頭尾翼全破壞,胸差些少
其實任務途中其他團扣地脈係咪即時計? 第二層吸一次就乾左

呢度有公會,赤龍團夠人數再加
好的,謝謝。

Person who spins time.
Person who walks to the future.
It is a story of the "Will".
冬雨 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-20-19, 03:35 PM   #3867
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

點解旗袍入面會打底...侮辱民族服飾
由手機版發出
舊 12-20-19, 11:53 PM   #3868
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

把真.覺醒水輕弩射赤龍,完全係以前用冥燈弩射金條嘅感覺
兩把水弩+大劍要一埸全部位破壞討伐唔係冇可能
不過套裝配珠要求幾高
由手機版發出
舊 12-21-19, 12:54 AM   #3869
Kello820
Crazy Gamer

Nintendo Switch ID1035-4401-7443
引用:
不過套裝配珠要求幾高
由手機版發出
未有咁誇張
雷速射以前打金條係鐘意射邊度都得,而家反動小水速射打赤龍未到呢個程度,至少有打點要求

一場全部位破壞大概得30%左右成功率,又可能係我地太弱
基本上要求每個gimmick都要完美處理,條龍唔合作或者有人出錯就byebye,心理上打得好攰
同埋一場全破lv16都只係得5金框,最少我試左3場係咁.兩場lv16滿綠條係必出6金框

最後我地既結論係打兩場14+7分鐘保證lv16滿條6金框,又或者一場16分鐘lv14 4金框
呢兩個方案最舒服同有效率

舊 12-21-19, 08:37 AM   #3870
ZET514
Junior Member

註冊日期: Aug 2018
PSN  IDHeat_Zet
引用:
不過套裝配珠要求幾高
由手機版發出
有冇得SHARE下要用乜珠~
ZET514 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-21-19, 02:16 PM   #3871
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

今晚係咪組團?
引用:
作者: Kello820 查看文章
未有咁誇張
雷速射以前打金條係鐘意射邊度都得,而家反動小水速射打赤龍未到呢個程度,至少有打點要求

一場全部位破壞大概得30%左右成功率,又可能係我地太弱
基本上要求每個gimmick都要完美處理,條龍唔合作或者有人出錯就byebye,心理上打得好攰
同埋一場全破lv16都只係得5金框,最少我試左3場係咁.兩場lv16滿綠條係必出6金框

最後我地既結論係打兩場14+7分鐘保證lv16滿條6金框,又或者一場16分鐘lv14 4金框
呢兩個方案最舒服同有效率
平射穿過前後腳唔係弱點但仲扣得多過翼
睇片介紹都係街場水速射x4, 12分左右一場, 尾以外全破
我多數野團極不穩定, 班朋友裝備又未畢業

引用:
作者: ZET514 查看文章
有冇得SHARE下要用乜珠~
逆恨2同流水2應該係難出

此篇文章於 12-21-19 02:21 PM 被 赤兵尉SETH 編輯。
舊 12-21-19, 02:46 PM   #3872
ZET514

引用:
今晚係咪組團?

逆恨2同流水2應該係難出

今晚幾點?預我一位
流水2我好似有幾粒,重點係我冇無條護石
舊 12-21-19, 04:40 PM   #3873
anyone
The One
↘嫁

隨時打得/

舊 12-21-19, 04:40 PM   #3874
Kello820
Crazy Gamer

如果開團暫時有幾多個人?

引用:
4速水咁堅?好少搵人地d片同有耐心慢慢睇完
咁睇黎井底蛙左,打左50隻都依然走近戰思維為主
有虫棍就包翼背,冇既就搵1個開榴3或者速水破,破完又繼續換返近戰打
除左破尾近戰優勢唔知剩乜了(

速水我配法同呢套一樣,唯一就係屬耐-1同唔出不屈,然後多左力解3
射10槍左右發動,+30%會心率維持2分鐘冇cd,結束後10槍又再發動
如果被赤龍拘束時冇人幫回,同以貓車做前提既話佢果套係好d,唔係既我就覺得力解好

另外打赤龍時業物護石可以換重擊護石,比靠衣裝出既實際好多
始終水冷彈呢個彈量1個區唔洗擔心射得完

此篇文章於 12-21-19 05:22 PM 被 Kello820 編輯。 原因: 補圖
舊 12-21-19, 04:58 PM   #3875
ZET514

啱啱回家,隨時可以

標籤
Monster Hunter: World 攻略, 魔物獵人 世界

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4,XB1] Monster Hunter World | 已售︱攻略討論區已開 Hello MiMi 電視遊戲討論版 1024 12-30-17 08:16 PM
Monster Hunter X 狩技團集會所 野良猫 攻略及心得交流區 2213 02-22-17 09:04 PM
[賣] Monster Hunter 4G 爽神 買賣專區 1 01-10-16 01:25 AM
[放]Monster Hunter 4G 何金水 - 阿水 買賣專區 2 10-19-14 11:45 AM
Monster Hunter Frontier neo2046 PC電腦遊戲討論版 1051 01-05-10 06:19 PM

現在的時間是 08:49 AM

手機版 | APP版