Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-22-10, 03:23 PM   #576
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
其實佢短係事實
冇必要夾硬講到佢係優點.....
只可以講佢果4個鐘可能真係比你enjoy 4個鐘(或者比人打到爆廠4個鐘)

舊 10-22-10, 03:25 PM   #577
闇影風
God of Gamer

註冊日期: Dec 2005
Nintendo Switch ID207717831903
PSN  IDShadow0524
引用:
作者: snowymydog 查看文章
其實隻game短而引起咁多人講,經已表示佢的長度唔能夠令人人滿意

幾時見有人出post話隻game長得滯既先?
我無話Vanquish既gameplay時間長又或者合理等
甚至因為Gameplay時間太短, 無其他要素但賣成300幾, 我甚至覺一手都買唔落

FATE ID : 204.191.035

CC ID : 196.284.818
常駐突滿村姑或鶴媽
闇影風 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-22-10, 03:32 PM   #578
teamkiller

註冊日期: Dec 2003
引用:
作者: 闇影風 查看文章
咁依個係你問題
買左慢慢玩爆既大有人在

即係你自己買完黎儲唔打爆, 唔代表其他人係咁
而且買左垃圾? 今時今日咁多網站咁多地方有評分有人出report都會買一隻自己唔鐘意既, 你怪邊個?

而且你當初你句野比我既感覺就係
「整咁Q長做乜姐, 家陣都無人會爆機架啦」
我係連儲都唔會....阻地方
不論好唔好玩都會定期將唔玩既賣曬佢

買錯左無得怪邊個...
買完唔鍾意咪放/掉左佢lor....

引用:
作者: 闇影風 查看文章
我無話Vanquish既gameplay時間長又或者合理等
甚至因為Gameplay時間太短, 無其他要素但賣成300幾, 我甚至覺一手都買唔落
買2手囉....又或者可以等佢插先買

此篇文章於 10-22-10 03:40 PM 被 teamkiller 編輯。
teamkiller 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-22-10, 03:33 PM   #579
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
長短不能評定好壞,不過就可以做抵唔抵買的指標

而家的game,好多都有約十小時的單機,fps/tps multiplay幾乎必不可少,爆機後追加一些其它元素亦是普遍做法
兩睇la.

vanquish呢隻game, 製作人係預左你會係咁係咁練, 以高分數打低高難度過關.

好似格鬥game咁, 唔係預左你爆一次機, 係不斷操不斷練. 不過我個人都唔多like呢種, 通常呢d game我係打爆一次 story mode 就算, 頂多解下隱藏野, 係咁練會好快悶好快厭, 所以唔會強求100%.

舊 10-22-10, 03:35 PM   #580
沙翁
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2008
PSN  IDSayonForPS
引用:
幾時見有人出post話隻game長得滯既先?亦唔會有人因為多左個multiplay而唔買game
梗係有
太過沈長係會扣分...
你呢兩個問題我係呢度都見過有人會咁做
沙翁 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-22-10, 03:36 PM   #581
snowymydog
Junior Member

註冊日期: Mar 2010
引用:
作者: wing 查看文章
兩睇la.

vanquish呢隻game, 製作人係預左你會係咁係咁練, 以高分數打低高難度過關.

好似格鬥game咁, 唔係預左你爆一次機, 係不斷操不斷練. 不過我個人都唔多like呢種, 通常呢d game我係打爆一次 story mode 就算, 頂多解下隱藏野, 係咁練會好快悶好快厭, 所以唔會強求100%.
製作人的預期,同消費者的預期不一樣,你話係邊個問題呢?
snowymydog 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-22-10, 03:37 PM   #582
wing
格鬥低手

引用:
作者: 沙翁 查看文章
梗係有
太過沈長係會扣分...
你呢兩個問題我係呢度都見過有人會咁做
長唔等如差.

又悶又長先至係差, 又好玩又長叫做好.

舊 10-22-10, 03:51 PM   #583
teamkiller

引用:
其實隻game短而引起咁多人講,經已表示佢的長度唔能夠令人人滿意

幾時見有人出post話隻game長得滯既先?亦唔會有人因為多左個multiplay而唔買game,更加唔會有人因為爆機有追加元素而去鬧隻game,消費者好簡單,你比多野佢,佢用唔著佢唔會覺得有問題,你交唔足料,佢必然會不滿
只係大部份消費者咁諗
更有少部份係覺得份量大件已經係好...聽到有著數兩眼就發青光

但我更想要既係質素....
大件又要有質素...除非佢預左蝕比你...搏一鋪

此篇文章於 10-22-10 03:53 PM 被 teamkiller 編輯。
teamkiller 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-22-10, 03:53 PM   #584
snowymydog
Junior Member

註冊日期: Mar 2010
引用:
作者: teamkiller 查看文章
只係大部份消費者咁諗
更有少部份係覺得份量大件已經係好...

但我更想要既係質素....
大件又要有質素...除非佢預左蝕比你...搏一鋪
大把game大件又有質素播
snowymydog 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-22-10, 04:01 PM   #585
wing
格鬥低手

引用:
製作人的預期,同消費者的預期不一樣,你話係邊個問題呢?
我一早話左我唔like, 唔駛再問la

舊 10-22-10, 04:02 PM   #586
wing
格鬥低手

引用:
大把game大件又有質素播
講真, 玩幾十個鐘仲覺好玩, 真係好多, 但多數都係RPG, 好似fallout, mass effect

動作game可玩幾十個鐘而越玩仲越好玩, 真係少, 我即刻想到的是okami, 算係action rpg

舊 10-22-10, 04:03 PM   #587
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
依家好多人玩game爆一次就算,而隻Vanquish似乎係想玩家不停操機來提升技巧既game
所以爆一次就算個d其實可以唔玩呢隻...

隻game第一次可以當gear of war更玩,但技術好既可以發展到段片既人咁...

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB

此篇文章於 10-22-10 04:09 PM 被 赤兵尉SETH 編輯。
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-22-10, 04:03 PM   #588
小黑

註冊日期: Jul 2002
PSN  IDEternalkin
有冇人爆左機可以講講係點?
而家諗緊買呢隻定naruto 好
小黑 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-22-10, 04:40 PM   #589
teamkiller

引用:
作者: 小黑 查看文章
上去dl個demo試下lor.....
唔好比D負面評語影響先
自己玩過最實際

舊 10-22-10, 04:41 PM   #590
tallken
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2004
XBox Live Gamertagtallkenwong
引用:
作者: 赤兵尉SETH 查看文章
依家好多人玩game爆一次就算,而隻Vanquish似乎係想玩家不停操機來提升技巧既game
所以爆一次就算個d其實可以唔玩呢隻...

隻game第一次可以當gear of war更玩,但技術好既可以發展到段片既人咁...

嘩 好勁
tallken 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-22-10, 04:45 PM   #591
沙翁
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2008
PSN  IDSayonForPS
引用:
作者: wing 查看文章
長唔等如差.

又悶又長先至係差, 又好玩又長叫做好.
你搞清楚「沉長」解咩再黎quote我啦...

引用:
爆咗一次,打咗3個challenge,開咗50%盃
應該有資格評下隻game

隻game我覺得屬於難玩級別
tps/act game苦手應該會成日死
好玩,快得黎流暢,射擊同打擊感都夠,不過故事零分
長度比你以前玩biohazard1-3長少少,第一次爆機result應該5個幾鐘左右
不過實質計埋睇片+continue大慨6-8個鐘

問題係佢冇解迷冇趕路大部分時間都係打
試想下呢5個幾鐘入面你係keep住高速地不停打,中間得十零分鐘你係慢落黎,其他game趕路既時間呢隻係變相係冇乜
未玩過既人以呢個世代既標準黎睇可能覺得好短,不過如果以gameplay balance黎講我覺得係正常長度
敵人種類就比較重複,武器就唔多唔少我覺得口岩口岩好
沙翁 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-22-10, 04:47 PM   #592
kk2
Senior Gamer

註冊日期: Mar 2007
請問買PS3版好, 還是XBOX360版好? 分別係邊, 讀碟速度邊果版好?
kk2 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-22-10, 04:52 PM   #593
小黑

註冊日期: Jul 2002
PSN  IDEternalkin
引用:
作者: 沙翁 查看文章
爆咗一次,打咗3個challenge,開咗50%盃
應該有資格評下隻game

隻game我覺得屬於難玩級別
tps/act game苦手應該會成日死
好玩,快得黎流暢,射擊同打擊感都夠,不過故事零分
長度比你以前玩biohazard1-3長少少,第一次爆機result應該5個幾鐘左右
不過實質計埋睇片+continue大慨6-8個鐘

問題係佢冇解迷冇趕路大部分時間都係打
試想下呢5個幾鐘入面你係keep住高速地不停打,中間得十零分鐘你係慢落黎,其他game趕路既時間呢隻係變相係冇乜
未玩過既人以呢個世代既標準黎睇可能覺得好短,不過如果以gameplay balance黎講我覺得係正常長度
敵人種類就比較重複,武器就唔多唔少我覺得口岩口岩好
THX , 3百零蚊買黎試下先,狂打we 都有少少悶,只係唔知買邊隻玩下好
小黑 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-22-10, 05:11 PM   #594
ヂユレア
Banned

註冊日期: Apr 2010
3DS Friend Code2921 9041 7063
老實講,我覺得隻game好得
ヂユレア 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-22-10, 05:18 PM   #595
kk2
Senior Gamer

註冊日期: Mar 2007
請問有沒有送特典Limited Weapon Pack DLC?
kk2 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-22-10, 05:23 PM   #596
shodanng
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2007
引用:
THX , 3百零蚊買黎試下先,狂打we 都有少少悶,只係唔知買邊隻玩下好
打we打到悶
你應該買FIFA 11
包你對足球遊戲改觀
尋晚我同個GAF友online連玩3鋪

PC StarCraft 2:
Character Name: Dan, Character Code: 972

iOS Game Center
id: shodanng

add完我請揚聲你係邊位網友
因為唔想同邊位玩完都唔知
shodanng 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-22-10, 05:25 PM   #597
shodanng
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2007
單機動作game
仲要係capcom game應該都多行貨
所以要買既不妨遲少少入手
個價一定跌得甘

PC StarCraft 2:
Character Name: Dan, Character Code: 972

iOS Game Center
id: shodanng

add完我請揚聲你係邊位網友
因為唔想同邊位玩完都唔知
shodanng 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-22-10, 06:53 PM   #598
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: shodanng 查看文章
單機動作game
仲要係capcom game應該都多行貨
所以要買既不妨遲少少入手
個價一定跌得甘
係SEGA Game,CAPCOM 貨

都唔一定架,隻BAYONETTA/END OF ETERNITY都好快冇哂貨

舊 10-22-10, 07:33 PM   #599
dust11

註冊日期: Aug 2010
隻game有冇咩隱藏要素
dust11 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-22-10, 08:01 PM   #600
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
引用:
作者: Marco 查看文章
係SEGA Game,CAPCOM 貨

都唔一定架,隻BAYONETTA/END OF ETERNITY都好快冇哂貨
隻EOE前果排咪特價百幾蚊

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
收ps3 game: vanquish 蝦片人 買賣專區 0 09-30-15 06:43 PM
[Rumor] VANQUISH 2 |三上真司 武藤遊戲 電視遊戲討論版 27 06-16-15 04:36 PM
賣PS3 vanquish,少量輕小說 jzeroj2 買賣專區 2 10-08-13 04:52 PM
放/賣 全新未開封PLAT ART 改 Vanquish Sam Gideon shukei 買賣專區 0 07-13-13 01:39 AM
賣PS3 vanquish,少量輕小說 jzeroj2 買賣專區 4 03-26-13 11:31 PM

現在的時間是 09:10 AM

手機版 | APP版