Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 11-20-14, 02:02 PM   #151
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
睇完警界線第2集,
睇返2012年產後復出的唐寧
居然仲有一點少女味…真係好驚訝~!

天台一跳果幕幾驚佢會好似TBB咁飛過隔離大廈,甚至飛越維港…

《警界線》第2集 預告
http://youtu.be/vO6zXpKhLjs

人,最無助是失去記憶;最痛,是失去摰愛。神槍手鷹揚昏迷了半年,醒來就被復職重案組­的一飛指控以Double tap槍殺上司黃志堅(林利飾),又令到軍械法證科的妻子方藻文(蔣祖曼飾)小產。藻­文提出離婚,鷹揚陷於崩潰,最後只能承擔一切罪責,因為他真的全無記憶…不過真相開始­浮現,兒子被擄,綁匪竟要求還柙的鷹揚親自交贖金,因為綁匪不相信鷹揚失憶,更不信他­會忘記那個重大的秘密…

引用:
作者: DevilElvis 查看文章
PS4做嘢啦頂

BTW IPad apps, android apps都入唔到
睇警界線第2集片尾第3集的預告,PS有份贊助呢套劇,
應該日後都會有APP睇HKTV吧?

不過,又好似PS3年代睇NOW TV時D網友咁講,
無理由自己比幾千蚊買部遊戲主機返嚟做STB日日24/7咁長煲。
都係用返堆乜乜盒子同SMART TV好了。

此篇文章於 11-20-14 02:06 PM 被 IDGAF 編輯。
IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-14, 03:25 PM   #152
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
選戰真係話你知,只要做得精,剪得靚,正正常常0既開會戲都可以好緊張,使鬼下下拍檯鬧交

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-14, 07:34 PM   #153
enishi
God of Gamer

註冊日期: Apr 2005
Wii U IDtsuiwil
3DS Friend Code1461 6149 1247
PSN  IDtsuiwil_jp
引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
不過,又好似PS3年代睇NOW TV時D網友咁講,
無理由自己比幾千蚊買部遊戲主機返嚟做STB日日24/7咁長煲。
都係用返堆乜乜盒子同SMART TV好了。
Sony 話整緊 PS4 App 俾 HKTV
http://hk.apple.appledaily.com/news/...41120/18941471

Now TV 當年用 PS3 睇要另外收錢 (台費再加 App 收月費 ), 完全係失敗之作
enishi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-14, 07:48 PM   #154
Gnosis
Advance Moderator
グノーシス

註冊日期: Dec 2002
屋企人啱啱tune過去hktv 見到shopping hero係咁推銷產品即轉台

舊 11-20-14, 08:57 PM   #155
安安

註冊日期: Jan 2002
http://news.mingpao.com/ins/%E7%84%A.../1416480768429
無綫台慶收視25點 多年新低
安安 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-14, 09:37 PM   #156
( ゚ω゚)?
Volks初音已接收

註冊日期: Dec 2010
有無關都係咁話,啲抬興片咁垃圾,不過真係無關? -y( ̄Д ̄)。oO○
引用:
無綫外事部副總監曾醒明稱,收視創新低相信與港視開台無關。
引用:
作者: 安安 查看文章
http://news.mingpao.com/ins/%E7%84%A.../1416480768429

\(^o^)/オワタ (;´Д`) ヽ(; ゚д゚)ノ ( ̄∀ ̄) (´・ω・`) ∠(゚Д゚)/ キタ━━(゚∀゚)━━ !!!!(´๑•ω•๑`) (๑*д*๑) (˘ω˘)zZ ( ゚ω゚ ) ∞ヾ(´д´)ノ ก็ʕ•͡ᴥ•ʔก้ (¯ 3 ¯)(◕‿◕✿) ('A`)(・ิω・ิ) (´д`) <( ̄ω ̄・)> 〆(・ω・`*) (´༎ຶД༎ຶ`)淚目 (๑•̀ㅂ•́)و✧掂 +×(ง⌐□ل͜□) 退休啦! (ง︡'-'︠)ง┗( _)┛(ʘдʘ)
EA-y( ̄Д ̄)。o :game怪有咁勁得咁勁,裝備有咁屎得咁屎,咪等啲友玩得咁舒服,玩完嗱嗱聲pay-to-win.抽loot box有咁難得咁難,box有咁罕有放咁罕有,啲課長咪啫聲抽完抽過第二次囉.
( ゚ω゚)? 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-14, 09:47 PM   #157
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

註冊日期: Dec 2004
選戰第一集幾好,幾刺激。
但係警界線頭兩集已經好多bug…頂唔順。
kin~kin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-14, 10:56 PM   #158
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
警界線帶二集點播完全load唔到。

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-14, 11:37 PM   #159
teealpha
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
引用:
作者: 安安 查看文章
引用:
作者: ( ゚ω゚)? 查看文章
有無關都係咁話,啲抬興片咁垃圾,不過真係無關? -y( ̄Д ̄)。oO○
如果真係正如佢所講咁同HKTV開台無關的話咁佢D觀眾唔係俾人搶走而係自然流失左……佢真係唔覺得咁樣個問題仲大鑊左咩?
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-14, 12:52 AM   #160
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
果夜我睇唔到HKTV,轉左TVB
仲係志偉,阿叻,DODO 嘻嘻哈哈, 熄機

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-14, 01:06 AM   #161
IDGAF
The One

係手機bookmark低呢條link:
http://tv.hktvmall.com/programs/epg/

方便check HKTV個節目表。

此篇文章於 11-21-14 01:11 AM 被 IDGAF 編輯。
舊 11-21-14, 07:45 AM   #162
N0T51B
Game Master
非中國藉

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDnotsib
Nintendo Switch ID6353-4652-6032
3DS Friend Code3179 6036 7175
hktv幕後班底大部分都係tvb過檔
點解人地喺tvb做唔到但喺hktv又做得到
就係因為香港整個娛樂圈俾班自命不凡嘅智障老闆搞死
睇下而家tvb嗰啲女高層仲喺度掛住爭權
我真係唔知小超人遲啲開台嗰陣佢地仲有無命笑

"師奶在港不為少數,她們對社會問題選擇失明,政治見解偏頗狹隘,但永遠不想聽高深理論,再講下去會覺得是精英階級以學識欺人。反正師奶理論必然有缺失,無知的殺傷力更大" (2013)
N0T51B 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-14, 08:36 AM   #163
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
可以用ps4睇好喎
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-14, 10:22 AM   #164
yuhchan5
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2008
PSN  IDmartinchan1986
XBox Live GamertagMrMidatumn
警界線真係幾好睇,2集有好多驚喜位,雖然有D位唔係幾合理........
仲有智叔兩套都有角色,一時抽唔到出嚟
yuhchan5 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-14, 10:41 AM   #165
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

註冊日期: Dec 2004
引用:
作者: yuhchan5 查看文章
警界線真係幾好睇,2集有好多驚喜位,雖然有D位唔係幾合理........
仲有智叔兩套都有角色,一時抽唔到出嚟
好多位都唔合理....

唐寧又會無啦啦咁幫周俊偉...
林嘉華明明係之前拉唔到(但已經有晒證據佢有份參與軍火買賣), 今集又可以自出自入警局...
kin~kin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-14, 10:52 AM   #166
kimtch

註冊日期: Mar 2008
PSN  IDkimtch
唐寧只係感性地相信eagle無罪 所以感性地幫佢.. 呢d野冇話合唔合理..

至於張軍自出自入就係話有料報咪比佢入囉... 咁又冇任何野證明佢係犯罪, 咁自出自入都...
kimtch 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-14, 11:47 AM   #167
IDGAF
The One

警界線第3集
我覺得屈Eagle果個,又放片還佢清白果個好可能係佢老婆…
因為佢老婆一定知佢識用雙連發"絕技"。
如果記憶係真,可能嬲佢打到自己小產,但之後Eagle又駁晒救仔,可能原諒返佢,
加上佢哋已經"著草"去咗加拿大…

果組密碼,唔知點解我一睇就覺得係座標嚟,
因為我自己XBOX地址果項,我係用GOOGLE MAP搵咗個地址的座標出嚟,
填咗堆數字落去…
唔知下集係咪一樣咁解釋了。

有無人覺得,賊果邊,果個囡囡沙律的雙槍短褲造型,好盜墓者羅拉。

女殺人犯葉美娟(廖安麗)個感覺好親切的金子…!!!

http://youtu.be/kxlw0vwX2vg

此篇文章於 11-21-14 09:09 PM 被 IDGAF 編輯。
舊 11-21-14, 12:15 PM   #168
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
警界線第3集

我覺得屈Eagle果個,又放片還佢清白果個好可能係佢老婆…
因為佢老婆一定知佢識用雙連發"絕技"。
如果記憶係真,可能嬲佢打到自己小產,但之後Eagle又駁曬救仔,可能原諒返佢,
加上佢哋已經"著草"去咗加拿大…

果組密碼,唔知點解我一睇就覺得係座標嚟,
因為我自己XBOX地址果項,我係用GOOGLE MAP搵咗個地址的座標出嚟,
填咗堆數字落去…
唔知下集係咪一樣咁解釋了。

有無人覺得,賊果邊,果個囡囡沙律的雙槍短褲造型,好盜墓者羅拉。

女殺人犯葉美娟(廖安麗)個感覺好親切的金子…!!!

http://youtu.be/kxlw0vwX2vg

其實我是未睇第2集
是否第1集的一定係真先 (唔計最後果幾秒)?

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊,3月仇瑪麗

此篇文章於 11-21-14 03:52 PM 被 pet3 編輯。
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-14, 03:30 PM   #169
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: sugihara 查看文章
選戰真係話你知,只要做得精,剪得靚,正正常常0既開會戲都可以好緊張,使鬼下下拍檯鬧交
套戲根本用緊電影級拍攝手法同配樂
今晚抽時間睇警界線先

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-14, 05:05 PM   #170
Game Master

警界線帶3集
段片show到鷹sir同黃sir因為坤哥部電話對侍,鷹sir被唔知邊個開槍搞到昏迷近半年。之後個拍片嘅第三者乘機堆冧黃sir。

但既然係咁,何來鷹sir「記得」佢自己寄部電話去郵局?

此篇文章於 11-21-14 06:26 PM 被 Kinny Riddle 編輯。
舊 11-21-14, 05:26 PM   #171
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

註冊日期: Feb 2004
睇左選戰同警界線第一集
廖啟智真係好勁, 即刻愛上睇佢演戲
今晚返去要追劇, 好耐未試過咁想追劇

Lost In Paradise
藍莓咖啡 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-14, 05:28 PM   #172
拉辛斯基
Game Master
Evertonian

註冊日期: Apr 2006
PSN  IDradzinskiJP
可唔可落番spoiler
拉辛斯基 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-14, 06:27 PM   #173
Game Master

引用:
作者: 拉辛斯基 查看文章
可唔可落番spoiler
唔好意思。我都係見樓上冇落SPOILER之後就潛意識跟住冇落。

舊 11-21-14, 09:32 PM   #174
布甸
Game Master
遊民一族

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDarashi-ck
XBox Live Gamertagarashick360
睇左一半警界線,我又唔覺得暗喎,平時睇開既美劇仲暗啦,o的人睇得 CCTVB 既世界光太多啦。

舊 11-21-14, 11:35 PM   #175
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
智叔D戲梗係勁 智叔真係扮奸個樣又夠奸,扮好人個樣又夠草根
反而係以前好似好少見智叔D角色大大聲鬧人,選戰終於見到智叔鬧人既演技

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
TVB 新 APP- GOTV 對付 HKTV? neo2046 手機平板遊戲討論版 5 01-16-14 12:10 PM

現在的時間是 10:18 PM

手機版 | APP版