Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 12-23-14, 10:45 PM   #501
N0T51B
Game Master
非中國藉

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDnotsib
Nintendo Switch ID6353-4652-6032
3DS Friend Code3179 6036 7175
表面講中港親情共融
實質就寫到啲大陸男人包二奶打老婆貪污, 大陸妹就不擇手段專做第三者

"師奶在港不為少數,她們對社會問題選擇失明,政治見解偏頗狹隘,但永遠不想聽高深理論,再講下去會覺得是精英階級以學識欺人。反正師奶理論必然有缺失,無知的殺傷力更大" (2013)
N0T51B 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-24-14, 03:08 AM   #502
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
今集好正
上傳的圖像
檔案類型: jpeg IMG_28614740105059.jpeg (35.3 KB, 284 次查看)
檔案類型: jpeg IMG_28623138562086.jpeg (33.1 KB, 280 次查看)
檔案類型: jpeg IMG_28627461786513.jpeg (28.9 KB, 279 次查看)
檔案類型: jpeg IMG_28631668202397.jpeg (21.7 KB, 282 次查看)

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-24-14, 03:10 AM   #503
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

喊出黎
上傳的圖像
檔案類型: jpeg IMG_28637612756562.jpeg (26.8 KB, 287 次查看)
檔案類型: jpeg IMG_28642424308851.jpeg (23.8 KB, 283 次查看)
檔案類型: jpeg IMG_28649240112233.jpeg (28.6 KB, 287 次查看)

大乱闘X

此篇文章於 12-24-14 08:02 AM 被 W!LL 編輯。
舊 12-24-14, 03:19 AM   #504
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

其實個mall dollar係幾時計
我訂左選戰bluray, 銀行send短訊來話有$509交易
不過我登入網上銀行, 個信用卡交易紀錄又話扣$598
即係

大乱闘X
舊 12-24-14, 06:35 AM   #505
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: W!LL 查看文章
咸出黎
內容咁update既?
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-24-14, 07:39 AM   #506
(=v=)b
God of Gamer
    ↓青蛙馬沙↓

註冊日期: Nov 2005
XBox Live Gamertagnoel lai
Smile

其實我覺得依套都好tvb~

任暴雨下 志向未倒下 雨傘是一朵朵的花 不枯也不散
(=v=)b 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-24-14, 09:47 AM   #507
古鐵.巨人
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDterryho_PSNJP
我有d感覺套劇原本真係"客家女人", 即係得姊妹花, 公司同東莞d劇情,
後期再加上騎士大人, 高登, 示威尼d劇情成為而家既"來生不做"
古鐵.巨人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-24-14, 02:53 PM   #508
qhxu
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2008
來生不做睇到官網人物關係圖都冇咩期待了
微劇透(?)
總之條條線都最少三角戀,最好黎多個一夜情

qhxu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-24-14, 04:50 PM   #509
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

引用:
作者: ahleung 查看文章
內容咁update既?
套劇2013年拍攝, 果陣已經好多示威, 長毛成日俾慈母噴架啦

大乱闘X
舊 12-24-14, 05:23 PM   #510
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: W!LL 查看文章
套劇2013年拍攝, 果陣已經好多示威, 長毛成日俾慈母噴架啦
但「停止衝擊, 否則XX」好似係佔中果排先出現?
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-25-14, 08:02 AM   #511
IDGAF
The One

來生不做香港人#9 & 10,

好漢,好看~!
有無人覺得果位社運女個嘴唇好Q太郎…

無頭騎士團?!阿騎士大人套飲衫部份裝備好似都係"淘返嚟"咁…(我無定格睇清楚)

係囉,點解梁家的女人條命都咁苦的?
特別係大妹線,真係韓劇向,唔知遲D有無癌症之類的劇情添。

咁都拆得掂,天下會犯同一錯誤的男人都應該要向張總學習…

此篇文章於 12-25-14 08:09 AM 被 IDGAF 編輯。
IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-25-14, 09:48 PM   #512
KENSNAKE
Ultimate Gamer
╮(╯_╰)╭

註冊日期: Feb 2005
#10 來生不做香港人
一個大陸女以為自己楝O岩大陸男人,點知衰係O靚模手上.

一個港女以為自己睇清楚港男又同樣敗係北妹手上.

其實兩個女人同樣自以為是.

大妹處理老公外遇同細妹對應手法正正係中港矛盾

此篇文章於 12-25-14 09:50 PM 被 KENSNAKE 編輯。
KENSNAKE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-14, 05:48 PM   #513
qhxu
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2008
來生不做兩姊妹都舐野
家姐老公包二奶仲有埋個女
細妹果邊Hill少本來冇野但佢又鐘意吹水,吹水比人督爆後冇野都變有野
qhxu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-14, 06:15 PM   #514
拉辛斯基
Game Master
Evertonian

註冊日期: Apr 2006
PSN  IDradzinskiJP
唔知做咩呢套師奶劇 反而好岩口味 好好睇
拉辛斯基 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-14, 08:42 PM   #515
haha3156
Ultimate Gamer
↓相良宗介(?)↓

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: 拉辛斯基 查看文章
唔知做咩呢套師奶劇 反而好岩口味 好好睇
呢套劇真是唔錯!!
張可頤和劉美君演得幾好
而且講中港矛盾講到好到point

而且講客家女人的事...
真是好中..
我母親也是客家人...還要是五兄弟姊妹中最大那個
真是咩都要識...又要狽起頭家

舊 12-26-14, 11:42 PM   #516
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

伊莎啤娜都做得唔錯, 又靚
頭先係咁Hill Hill Hill, sorry, 有小小代入左wwwwww

大乱闘X
舊 12-27-14, 09:04 AM   #517
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
選戰男主角
最近集集都比人玩......

結局不會是漫山當選
但他病死
之後比女主角上

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊,3月仇瑪麗
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-27-14, 09:47 AM   #518
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

Smile

引用:
作者: pet3 查看文章
選戰男主角
最近集集都比人玩......

結局不會是漫山當選
但他病死
之後比女主角上
到點票就完~OPEN END先係最好~

舊 12-27-14, 10:21 AM   #519
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
選戰7
選戰7⋯⋯打屯地波一把
男神呢幾集變成被玩角色,而 I'll be there 真有神曲作用? 首富出手解圍但血魔再出絶技,葉又反利用傳媒還自身清白
自扑完要現場同黨製做施襲者在場痕跡?
估唔到咁快變成兩黨互角,血魔真係當選但吐血end咁王道?

此篇文章於 12-28-14 02:45 PM 被 C.Ryo 編輯。
C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-27-14, 03:54 PM   #520
IDGAF
The One

選戰 #7

居然有BL情節…

記招有個咪牌叫巴曲報,BAR CODE?

究竟那些年的葉晴,有無係佢老公身邊的呢?
好似好多嘢都完全唔知咁,
但佢個角色設定又應該唔係笨的…
不過,警局門外見記者果幕好得~!

萬能抹布再次出現了…繼續無睇CSI,咁施襲者都應該有鞋印吧?
定係反映咗現實警察處理案件其實就係咁粗疏…

此篇文章於 12-27-14 03:58 PM 被 IDGAF 編輯。
IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-27-14, 05:37 PM   #521
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

竟然就咁用文字交代左葉晴咁參選法
咁都有hehe情節

大乱闘X
舊 12-27-14, 06:05 PM   #522
KTN
Banned 0.95 Century Moderator
~♡

註冊日期: Mar 2002
已經係變左集集較到死白咁光

舊 12-27-14, 07:05 PM   #523
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
就咁兩三句就話葉睛加入民自黨。

引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
究竟那些年的葉晴,有無係佢老公身邊的呢?
好似好多嘢都完全唔知咁,
應該係打算同宋漫山老婆陪老公同流合污夾埋講大話成強烈對比,更加突顯韋文軒唔想連累老婆,同葉睛純潔嘅光環。

引用:
作者: pet3 查看文章
結局不會是漫山當選
但他病死
之後比女主角上
韋文軒之前嗰屆咪又係當選之後即刻瓜咗。

如果兇手係宋漫山嘅話,咁比佢咁死法應該係終極報應。

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-27-14, 10:03 PM   #524
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

Smile

超展開~一直以為葉晴同2個黨入閘~原來只係2個黨~

舊 12-28-14, 12:57 AM   #525
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
選戰好熱血!!
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
TVB 新 APP- GOTV 對付 HKTV? neo2046 手機平板遊戲討論版 5 01-16-14 12:10 PM

現在的時間是 07:42 AM

手機版 | APP版