Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 01-26-10, 05:50 PM   #26
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

註冊日期: Feb 2004
食拖鞋飯就唔駛諗維唔維持

Lost In Paradise
藍莓咖啡 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-26-10, 06:04 PM   #27
某F
God of Gamer
我的歌聲裡

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: 藍莓咖啡 查看文章
其實又好難唔計,當發現只有自己努力的時候........
難道不會心淡嗎?
你同佢唔夾姐~
大把夫妻拎綜援歎梗

舊 01-26-10, 06:08 PM   #28
咩Feel
Game Master
脫線一族

註冊日期: May 2003
PSN  IDMaTTheWHk01
XBox Live GamertagMaTTheW Hk01
引用:
難道不會心淡嗎?
正解
有時諗,自己努力咁去創造話題,關心下佢
但佢都係無主動過

搞到我都有心淡左

但佢話自己未拍過,所以唔知點做

舊 01-26-10, 06:11 PM   #29
某F
我的歌聲裡

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: 咩Feel 查看文章
正解
有時諗,自己努力咁去創造話題,關心下佢
但佢都係無主動過

搞到我都有心淡左

但佢話自己未拍過,所以唔知點做
完全用錯晒方法
有無諗過佢到底想要D乜野,而你自己又要佢D乜野?

舊 01-26-10, 09:45 PM   #30
Terry仔

註冊日期: Feb 2003
引用:
歪理
其中一方變懶的話,堅持又有何用?

你係米曲線緊?

難道不會心淡嗎?
佢一開始就已經曲線緊啦!!
做乜咁認真呢?!
Terry仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-26-10, 10:33 PM   #31
咩Feel
Game Master
脫線一族

XBox Live GamertagMaTTheW Hk01
引用:
作者: 某F 查看文章
完全用錯晒方法
有無諗過佢到底想要D乜野,而你自己又要佢D乜野?
我唔知佢內裡要咩,所以先問下普遍大家經歷之嘛

舊 01-26-10, 11:17 PM   #32
joker913
Junior Member

註冊日期: Jul 2009
PSN  IDjokerhung
引用:
作者: 比卡SP 查看文章
第一次見人問維持既問題, 又見好多人拍拖都唔長久
難得樓主算係舊相識, 所以有D感想發表一下......

識唔識其實關係唔大, 最重要係睇下你同對方想唔想長久
對方既承諾其實好重要, 如果你由一開始就講明係認真,想長期一齊落去既
對方又有心, 就算唔識維持又相處得唔好, 遇到幾多問題, 都會解決到....
即係師兄覺得
兩個人只要係真心, 兩個人互相理解, 互相遷就
好普通好普通咁過都可以KEEP到長遠既關係?

拍拖新手
請多多指教
joker913 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-26-10, 11:27 PM   #33
loser
Game Master
......

註冊日期: Jun 2004
引用:
作者: 陸奧 貴志
敢問邊忽冇
邊忽有?

引用:
歪理
其中一方變懶的話,堅持又有何用?
點解無用?

如果唔係變懶, 而係一直都係咁的話, 又如何?

引用:
你係米曲線緊?
曲線?

引用:
難道不會心淡嗎?
真愛唔係應該無私奉獻咩?
當有計算, 會心淡時, 仲可唔可以叫真愛呢?

舊 01-26-10, 11:29 PM   #34
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
引用:
作者: loser 查看文章
邊忽有?

>對方非常愛我的話, 佢就會好努力咁去維持.

>佢唔夠落力去維持的話, 即係佢唔夠愛我.

只問人家,不問自己,如果咁都唔叫計較既咪冇囉

引用:

你呢個態度叫老奉

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-26-10, 11:38 PM   #35
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

註冊日期: Feb 2004
引用:
如果唔係變懶, 而係一直都係咁的話, 又如何?

有幾多人可以咁偉大
一直都係咁.......聽到人都灰埋

Lost In Paradise
藍莓咖啡 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-26-10, 11:42 PM   #36
Middle
Moderator
K歌之王

註冊日期: Oct 2003
引用:
其實,也不是所有人在談情時可以去到「真愛」的程度,
這也要看機緣巧合,不是有心求「真愛」就會可以求到;
會計算、不能做到無私奉獻,可能真的不是大愛、真愛,
但這也是人類的其中一種愛,
而且,時時刻刻都在計算、跟偶爾忍不住計算一下,是有分別的嘛。

My BlogFacebook微博
Middle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-27-10, 10:22 AM   #37
loser
Game Master
......

註冊日期: Jun 2004
引用:
食拖鞋飯就唔駛諗維唔維持
錯!錯!錯! 食拖鞋飯果個至要諗呀!

唔少打工仔, 都有一雙令老闆皮鞋光潔亮麗的巧手.

引用:
作者: 陸奧 貴志 查看文章
>對方非常愛我的話, 佢就會好努力咁去維持.

>佢唔夠落力去維持的話, 即係佢唔夠愛我.

只問人家,不問自己,如果咁都唔叫計較既咪冇囉
沒有問. 只道出了一個因果闗係.

努力幫忙計較的, 往往是熱心的局外人. b

引用:
作者: Middle 查看文章
其實,也不是所有人在談情時可以去到「真愛」的程度,
這也要看機緣巧合,不是有心求「真愛」就會可以求到;
會計算、不能做到無私奉獻,可能真的不是大愛、真愛,
但這也是人類的其中一種愛,
而且,時時刻刻都在計算、跟偶爾忍不住計算一下,是有分別的嘛。

跟據柏拉圖及蘇格拉底的理論(偽), 人對愛情的追求通常走兩個極端....

1) 為求真愛, 不敢隨便接受, 最終一無所有.
2) 怕一無所有, 求求其其要一件, 最終錯過真愛, 後悔一生.

而現代都市人通常係中間落墨...

求求其其要住一件先, 到有一件更真的愛出現時, 即刻離婚換畫.

舊 01-29-10, 11:26 PM   #38
比卡SP
Game Master
祭...

註冊日期: Sep 2003
-del-

此篇文章於 01-29-10 11:33 PM 被 比卡SP 編輯。
比卡SP 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-29-10, 11:32 PM   #39
比卡SP
Game Master
祭...

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: 咩Feel 查看文章
比卡>>自CW又無去,EXE又沒落左都無搵你添
我都記得你份人係點,你而家咁穩定都賀一賀你先
遲下你擺酒大家囉返部GBA出黎合照啦!

其實我應該算係歪曲一代既人黎,我係貪新鮮感
所以我會不停諗新野玩(eg: 以咩咩咩為題係學校影D相比對方睇,又可以了解下又有D趣味性)
我認同心力好重要

btw,我到而家都唔知信唔信佢
甚至自己都唔知信唔信得過

得閒有機會出黎聚下舊

我都知你唔定性架啦
你玩多陣, 睇下自己想點先啦

引用:
作者: joker913 查看文章
即係師兄覺得
兩個人只要係真心, 兩個人互相理解, 互相遷就
好普通好普通咁過都可以KEEP到長遠既關係?

拍拖新手
請多多指教
普通? 又唔一定... 當兩個人有決心長久一齊, 就應該會對兩人既未來有憧憬同期待
有同共既人生目標既話, 比起一齊吃喝玩樂一定唔會普通( 個人認為
同埋互相遷就反而未必一定要...點改都冇可能100%夾到, 只係有事發生之後, 快唔快回復返咁解
理解對方既不足, 比起忍耐對方既不足更重要

大家咁高咁大, 叫我師兄我受唔起

舊 01-30-10, 02:53 AM   #40
咩Feel
Game Master
脫線一族

引用:
作者: 比卡SP 查看文章
得閒有機會出黎聚下舊

我都知你唔定性架啦
你玩多陣, 睇下自己想點先啦

普通? 又唔一定... 當兩個人有決心長久一齊, 就應該會對兩人既未來有憧憬同期待
有同共既人生目標既話, 比起一齊吃喝玩樂一定唔會普通( 個人認為
同埋互相遷就反而未必一定要...點改都冇可能100%夾到, 只係有事發生之後, 快唔快回復返咁解
理解對方既不足, 比起忍耐對方既不足更重要

大家咁高咁大, 叫我師兄我受唔起
你又知我唔定性?
不過我都唔了解自己

過左4月任約,4月前要睇睇

反而目標就未孕育
但情趣倒滿載

畢竟認識不深

論壇跳轉

現在的時間是 12:36 AM

手機版 | APP版