Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 09-30-07, 09:29 PM   #76
廢人
The One

註冊日期: Dec 2001
你睇佢最後個型態就知要入都要有排講數啦

不過我覺得im@s入都未輪到佢

現在於名單的人仕為: comxxxxxxjp,xenxxxxxx??86
廢人 目前離線  
舊 09-30-07, 09:33 PM   #77
呂鳳仙
God of Gamer
錢錢錢錢錢錢錢

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: 埃及使者 查看文章
n年後
銀河大會議
大額頭變成肌肉大叔
yoko變成老太婆
兩兄妹亂倫??
人獸男變成艦長
西蒙亦變成大叔,手上拎住既鑽頭既作用係?

真係令我出有點意外既一集
真既好好睇
好耐都未試過咁熱血
幾時話佢兩個係兄妹……

PS:開放時間為17:00~23:00

每天提醒自己,施恩莫望報,不要把得失看得太重。
幸福不是必然,擁有它的人,請好好珍而重之……
呂鳳仙 目前離線  
舊 09-30-07, 09:34 PM   #78
kain_plus
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2005
乜公務王唔係不老不死咩?
點解佢20年後會老o左o架?

今集好正, 真係想佢出OVA!

第一集個開頭即係點? 係buta 幻想出o黎?

US TV Series Fan: X-Files, Six Feet Under, CSI, Las Vegas, Monk, Nip Tuck, Hustle, Prison Break, Lost, Numb3rs, House, Supernatural, Heroes, Dexter, Vanished, Cold Case, Dresden Files, Cane, Big Bang Theory
kain_plus 目前離線  
舊 09-30-07, 09:39 PM   #79
MS331
Game Master

註冊日期: Feb 2005
引用:
作者: kain_plus 查看文章
乜公務王唔係不老不死咩?
點解佢20年後會老o左o架?

今集好正, 真係想佢出OVA!

第一集個開頭即係點? 係buta 幻想出o黎?
唔覺佢老左喎
MS331 目前離線  
舊 09-30-07, 09:51 PM   #80
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

講唔老...人妖先冇老過

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線  
舊 09-30-07, 09:59 PM   #81
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

gu27_01.mp3

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線  
舊 09-30-07, 10:13 PM   #82
津上翔一
Senior Gamer

註冊日期: May 2007
引用:
作者: 呂鳳仙 查看文章
幾時話佢兩個係兄妹……

孖生的~~

高達使者~

此篇文章於 09-30-07 10:15 PM 被 津上翔一 編輯。
津上翔一 目前離線  
舊 09-30-07, 10:20 PM   #83
津上翔一

原來第一集開始果段係咁...
唔使補完lu~
中島かずきによると、このシーンは「空想上のシモンの姿」という事なので、本編との直接的な関係は無い。

高達使者~
津上翔一 目前離線  
舊 09-30-07, 10:25 PM   #84
EZ-8-HWC
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2005
引用:
作者: 津上翔一 查看文章

孖生的~~
嗰個双子好似唔一定直指孖生(不過都唔係好清楚...)
EZ-8-HWC 目前離線  
舊 09-30-07, 10:32 PM   #85
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: EZ-8-HWC 查看文章
係兄妹黎架

另WALLPAPER

舊 09-30-07, 10:37 PM   #86
津上翔一

引用:
作者: EZ-8-HWC 查看文章
日文中
双子 = 雙胞胎....

高達使者~
津上翔一 目前離線  
舊 09-30-07, 11:03 PM   #87
無聞
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2002
神作
最後連動畫名都用埋來做機名.....2部變態級機體大戰...超熱血...
螺旋王係最後一集好型
真是正到冇野好講
nia消失時真是看到我眼睛流汗不止
最後ending美不足是nia消失
我只想罵G社一句:比返nia我
快些入機戰....我要改寫天元個結局....要nia和西蒙可以快樂生活下去

舊 09-30-07, 11:05 PM   #88
kain_plus
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2005
引用:
作者: 津上翔一 查看文章
原來第一集開始果段係咁...
唔使補完lu~
中島かずきによると、このシーンは「空想上のシモンの姿」という事なので、本編との直接的な関係は無い。
可唔可以翻譯下?!

US TV Series Fan: X-Files, Six Feet Under, CSI, Las Vegas, Monk, Nip Tuck, Hustle, Prison Break, Lost, Numb3rs, House, Supernatural, Heroes, Dexter, Vanished, Cold Case, Dresden Files, Cane, Big Bang Theory
kain_plus 目前離線  
舊 09-30-07, 11:10 PM   #89
STAN
Game Master

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: kain_plus 查看文章
可唔可以翻譯下?!
跟中島かずき講、個一幕係"憑空想像ge SIMON"同本編冇直接關係

既然係咁就直接用空想黎出ova啦

各機、変形開始!
行くぜ!ダブルオーフォメイシュン!
天下無敵のリアルロボット!ここに見参!!
俺たちが!!ガンダムだ!!!
STAN 目前離線  
舊 09-30-07, 11:11 PM   #90
埃及使者
玻璃般的存在

註冊日期: Apr 2006
好彩冇記錯到^^
當有人質疑果陣我都怕架

如果果張wall可以冇哂左邊既野就GJ
(唯有自己用小畫家抹哂去)
不過呢張都收左先
好靚!!!!!!!!!
埃及使者 目前離線  
舊 09-30-07, 11:39 PM   #91
忍床仁
Insane Gamer

註冊日期: Feb 2004
引用:
作者: aricwong 查看文章
我都好唔捨得天元突破完結呀!
KIN知唔知係咪話套野會出盒蛋之類的東西?
12月會有套konami出正常比例人物盒蛋
忍床仁 目前離線  
舊 09-30-07, 11:50 PM   #92
呂鳳仙
錢錢錢錢錢錢錢

註冊日期: Jan 2002
但套o野版權係konami,有冇機會入機戰o架?

PS:開放時間為17:00~23:00

每天提醒自己,施恩莫望報,不要把得失看得太重。
幸福不是必然,擁有它的人,請好好珍而重之……
呂鳳仙 目前離線  
舊 09-30-07, 11:51 PM   #93
東條希
Game Master
青春色の波紋疾走

註冊日期: May 2005
初時都幾驚g社唔知會整個咩結局出黎..
睇完後..
雖然nia最終都.. 不過總算係好既ending
個個人老左下巴都起哂角,西蒙都幾型,羅修就不予置評..
點解公務王同人妖無變既
熱血左咁多集,依家完結左有d失落

呢套野出到可以將d銀河系當飛碟咁掟..如果出機戰真係唔知會點玩

四十九年一睡夢,
一期栄華一盃酒。

TSUMUGI RHYME 薄桜鬼中毒中 今期1番好きな曲 希deきしめ
大好きって言うなら、大大好きって返すよ
忘れ物もうないよね? ずっと永遠に一緒だよ
東條希 目前離線  
舊 09-30-07, 11:59 PM   #94
メソウサ
The One

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code5069 4259 0235
個敵人好明顯唔記得jor點解要滅螺旋族
自己都破壞埋一份

舊 10-01-07, 12:06 AM   #95
大山椒魚
......

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: メソウサ 查看文章
個敵人好明顯唔記得jor點解要滅螺旋族
自己都破壞埋一份
為左廣大既宇宙,犧牲幾個銀河系又算得係咩

┃ ┃ ┏━┛┗━┓┃┃┏┓┏┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃┃┃┃┃
┗┓┗┓┣┳┓┏━┛┃┃┣┛┗┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃┗┻┻┛
 ┗┓┗┫┗┻┻━┓┗━┻┓┏━┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┳┳┓
  ┗━┻━━━━┛   ┗┛  ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗┻┻┛
大山椒魚 目前離線  
舊 10-01-07, 12:07 AM   #96
aricwong

註冊日期: Feb 2004
GAINAX呢個大馬鹿!!
我仲諗住西蒙同妮亞可以幸福快樂咁生活落去家嘛~嗚嗚嗚...
呢套野真係神作!本年度最熱血動畫非天元突破莫屬啦~
aricwong 目前離線  
舊 10-01-07, 12:32 AM   #97
jamsquare

註冊日期: Jul 2002
PSN  IDjamsquare
XBox Live Gamertagjamsquar
應該唔使ova啦

就算係, 希望都係好似gun巴咁出
唔同人唔同時空

宜家結得都好完美
西蒙去流浪
yoko番去教書

gainax
我收貨了

大哥同唔到yoko一齊
連nia都, 真係好可惜
大合照到見唔到buta仔擺朝牌post都有d可惜

如果出台版dvd
應該會入番套
跟住約d未睇過既friend
一齊再睇多次
你當我係邊個呀

我都仲係好掛住卡米拿
已經有n年未試過鐘意一個男角喇

我才沒偷懶,
只是覺得很麻煩, 不想做而已

此篇文章於 10-01-07 12:36 AM 被 jamsquare 編輯。
jamsquare 目前離線  
舊 10-01-07, 12:36 AM   #98
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
螺旋王爆型

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線  
舊 10-01-07, 12:45 AM   #99
jamsquare

註冊日期: Jul 2002
PSN  IDjamsquare
XBox Live Gamertagjamsquar
借問聲有無人有空色同埋happily既ring tone呀
先謝

我才沒偷懶,
只是覺得很麻煩, 不想做而已
jamsquare 目前離線  
舊 10-01-07, 01:50 AM   #100
yoyojams
Game Master

註冊日期: Sep 2003
最後部機既然係叫天元突破紅蓮之眼~真係估佢唔到
真係感動最終回~最後西蒙終於可以結婚但係.............
yoyojams 目前離線  
關閉主題

論壇跳轉

現在的時間是 11:35 AM

手機版 | APP版