Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 13 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 33  ... 最後
收藏品討論版>模型製作交流區 Vol.5 ~~
Rance 08:00 PM 07-22-19
作者: J+1:
都係去唔到當年嗰支電鍍銀。。。
不過都算夠反光

由手機版發出
呢枝真係唔錯,D粒子係粗過以前枝電鍍不過反光度夠哂,用噴筆噴效果好好
千祈唔好哂錢買O個枝MOLOTOW,又貴又唔好用,我枝野用過一兩次過一排再用已經變左灰色
大覺屋師真 10:10 AM 07-23-19
作者: Rance:
呢枝真係唔錯,D粒子係粗過以前枝電鍍不過反光度夠哂,用噴筆噴效果好好
千祈唔好哂錢買O個枝MOLOTOW,又貴又唔好用,我枝野用過一兩次過一排再用已經變左灰色
懷念當年果支
不過依個都OK睇落
HAKAIDER 08:23 PM 07-26-19
香坂きのと試玩大陸龜泵套裝

https://www.youtube.com/watch?v=LZWeKOsstXw
野良猫 06:48 PM 05-26-19
佢白底所以未夠,如果滑面黑底效果會更好
HAKAIDER 08:07 PM 05-26-19
作者: 野良猫:
佢白底所以未夠,如果滑面黑底效果會更好
..............New 白同shine 銀兩款都係直接Marker 噴係綠色膠Haro 上 (留意Haro 兩隻耳仔同支夾)
HAKAIDER 08:25 PM 05-26-19
托帶輪 / 負重輪...........内吠呤german gray 共合80 面完成

但黑色同german gray 無對比下肉眼真係好難分兩隻色

唔怪得班台灣仔見議直接將黒色外吠當陰影噴就算

harakuma 10:41 PM 05-27-19
真係有心機
HAKAIDER 09:03 PM 06-02-19
繼續努力.............

先完成托帶輪 / 負重輪的少量舊化..............

車身上其他顔色已用手油...............

只欠驅動輪 / 拖帶輪..............

同最後那216 節履帶.............

野良猫 04:35 PM 06-04-19
龜速整咗個半月終於完成,遲啲有時間先影全部

野良猫 05:00 PM 06-04-19
MODO隻銀真係好靚,比GAIA支鏡面銀粒子更細
最重要價錢平一倍
野良猫 04:50 PM 06-05-19
極多圖嘅EX-S

野良猫 04:50 PM 06-05-19
PART 2

HAKAIDER 08:40 PM 06-05-19
塾板的長度剛剛好..........

Set 個15 mins timer 履帶96 節就一氣過成條上了~~~

砌模型最重要的是氣勢啊~~~\/

HAKAIDER 04:26 PM 07-01-19
拖拖拉拉..............總算完成

眼利嘅應該會睇到部車嘅型號有少少問題

全部車無做舊化, 只係用水溶性木顔色筆係邊位刮上淺色邊増加層次

支鏡話就叫假奶, 但係細緻顏色表現上真係好出色

用水溶性木顔色筆係邊位刮上嘅淺色邊好sharp

明顯睇到砲管German gary 上透出嘅沙丹紅底油

亍 ◣ 07:35 PM 07-01-19

會唔會用佢剪連水口都唔駛修
anyone 08:01 PM 07-01-19
睇價錢做人架je
野良猫 08:10 PM 07-01-19
作者: anyone:
睇價錢做人架je
都唔係
如果遇到啲好用嘅工具的確可以省唔少時間
錢無咗可以搵過,時間冇咗就追唔番

之前某鋪老闆介紹用嘅打磨棒,用過後番唔到轉頭
隻EX-S都係剪咗一格仔出嚟就哂成隻,超耐用
野良猫 08:06 PM 07-01-19
其實我想要一把可以直接响架剪落嚟又唔駛點修嘅鉗
就算神剪都要剪落嚟時留少少水口再剪多下先靚同減少白化(雖然我都係懶到直接剪落嚟

笨大哩把望落係雙刃剪
以前用過啲平價雙刃效果麻麻,主要係白化問題
哩把等評價先決定要唔要入手
anyone 08:09 PM 07-01-19
之前買左把雙刃120主要拎黎剪第一下 都還好
偏偏無帶返屋企 用神剪剪學姐d件就咁崩左
野良猫 08:14 PM 07-01-19
之前買左把雙刃120主要拎黎剪第一下 都還好
偏偏無帶返屋企 用神剪剪學姐d件就咁崩左
神剪剪唔到太粗嘅水口,唯一缺點

120我都有,粗用
水口以外乜都用佢,剪1MM粗銅枝都用佢,已經用到崩哂
但仲用到的確好嘢,所以話貴嘢粗用係啱嘅
anyone 08:12 PM 07-01-19
定價太進取我繼續神剪算啦
始終bandai唔係太信
而且仲係乜資料都無

佢連marker噴槍都敢做大
野良猫 08:19 PM 07-01-19
定價太進取我繼續神剪算啦
始終bandai唔係太信
而且仲係乜資料都無

佢連marker噴槍都敢做大
我諗佢未必超越到神剪,因為係笨大
笨大最拿手咩?偷工減料嘛

MARKER槍只係引素組派入坑用嘅啫,加上同期又出現咗USB噴槍
就算我新手入坑都揀USB,唔噴油性可以玩水性,仲健康啲添

加上啲筆又唔係平,又要換筆頭又溝唔到油
anyone 08:25 PM 07-01-19
所以都係唔敢對佢抱任何希望

我信價錢隨時神剪定價級
野良猫 07:49 AM 07-02-19
所以都係唔敢對佢抱任何希望

我信價錢隨時神剪定價級
彈弓都冇個,我估3000円左右
HAKAIDER 07:31 PM 07-02-19
作者: 野良猫:
彈弓都冇個,我估3000円左右
有彈弓架.................

第一 ... 13 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 33  ... 最後

返回主題版面