Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 9 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25  ... 最後
飲食版>大陸創意毒食物 中國大陸各省地區各項有問題食物新聞。
LIGHTTHELIGHT 11:39 PM 09-21-08
我日日都飲凍啡好驚呀...
williamsiusuper 11:49 PM 09-21-08
d奶甘多牌子都有事
d人會唔會轉哂去飲維他奶
POKA 12:47 AM 09-22-08
作者: williamsiusuper:
d奶甘多牌子都有事
跟住原來d黃豆有毒
Heifetz 12:53 AM 09-22-08
星洲指大白兔糖含三聚氰胺 (23:58) 2008年9月21日

新加坡農產食品和獸醫局星期日表示,在一批從中國進口的大白兔奶糖,驗出含有三聚氰胺。

聲明指出,要求零售商及入口商回收產品及停售,並建議消費者不要進食。新加坡當局早前已驗出伊利牌一款雪條和在內地製造的荷蘭子母牌草莓味牛奶含有三聚氰胺,並已宣布暫時禁止中國奶類製品入口。(美聯社)

http://www.mpinews.com/htm/INews/20080921/ca72358c.htm
POKA 01:59 AM 09-22-08
作者: Heifetz:
星洲指大白兔糖含三聚氰胺 (23:58) 2008年9月21日

新加坡農產食品和獸醫局星期日表示,在一批從中國進口的大白兔奶糖,驗出含有三聚氰胺。

聲明指出,要求零售商及入口商回收產品及停售,並建議消費者不要進食。新加坡當局早前已驗出伊利牌一款雪條和在內地製造的荷蘭子母牌草莓味牛奶含有三聚氰胺,並已宣布暫時禁止中國奶類製品入口。(美聯社)

http://www.mpinews.com/htm/INews/20080921/ca72358c.htm
遲早全民中毒..
DevilElvis 03:02 AM 09-22-08
白兔糖都有.....你話佢o地D食物唔係垃圾都冇乜人會信

溫伯伯近排成日做消防員,幾時先可以落更呢
比卡SP 03:18 AM 09-22-08
d奶甘多牌子都有事
或者d bb會轉哂飲呢
nerv173 03:27 AM 09-22-08
地下通街毒食物, 呢頭送人上太空, 攪好民生sin上太空la
POKA 03:46 AM 09-22-08
作者: nerv173:
地下通街毒食物, 呢頭送人上太空, 攪好民生sin上太空la
面子大過天
你有你食我有我威
就算比幾多錢搞都係咁
除非好似北京市咁,重藥辦害人者即殺
中間太多冇良心既人渣為左錢害人
信長 08:20 AM 09-22-08
伯朗都出事
近一年來,飲左廿幾盒... (藍山)
大約200 幾杯
POKA 08:24 AM 09-22-08
作者: 信長:
伯朗都出事
近一年來,飲左廿幾盒... (藍山)
大約200 幾杯
保重身體呀
呢鍋野真係連鎖到得好誇張..我諗全個亞洲既奶類有唔少都奶左野...
KIM 09:12 AM 09-22-08
到大白兔了~我由細食到大~
IamO 11:37 AM 09-22-08
作者: 比卡SP:
或者d bb會轉哂飲呢
今朝已經見到几個OL 飲VITA
平時冇乜嫁
雪舟等楊 12:49 PM 09-22-08
維他都係大陸做
無話用100%加拿大生產黃豆製造, 其他原料唔知又係邊度產

用大陸黃豆, 唔知幾時又到黃豆出事

我老母買返來個兩pack 維他奶, 我掂都無掂
叫佢唔好買佢係要買

仲買左幾罐青島產的雀巢三花淡奶
見到QINGDAO青島兩個字, 開左罐都倒哂

而家要搵黑白牌有無零售
dragonwing84 01:57 PM 09-22-08
睇泥想飲奶既都係請定個奶媽穩陣d
DevilElvis 02:17 PM 09-22-08
作者: 雪舟等楊:

而家要搵黑白牌有無零售
去citysuper買外國貨啦
POKA 06:37 PM 09-22-08
岩岩新聞講~~練奶都有~~|||||||
DevilElvis 06:43 PM 09-22-08
作者: POKA:
岩岩新聞講~~練奶都有~~|||||||
果然係強國,乜奶都有份
Master 07:44 PM 09-22-08
作者: nerv173:
雀x都有, 係米標準原料黎ga無商不奸

可否詳細d? 雀巢奶粉有無問題? 我岩岩見百佳仲有得賣喎
POKA 08:48 PM 09-22-08
作者: Master:
可否詳細d? 雀巢奶粉有無問題? 我岩岩見百佳仲有得賣喎
暫時練奶有問題
Master 09:09 PM 09-22-08
其實而家係d奶廠加三聚氰胺落d奶度
定係d奶農加d三聚氰胺落d奶度?
williamsiusuper 11:48 PM 09-22-08
作者: 雪舟等楊:
維他都係大陸做
無話用100%加拿大生產黃豆製造, 其他原料唔知又係邊度產

用大陸黃豆, 唔知幾時又到黃豆出事

我老母買返來個兩pack 維他奶, 我掂都無掂
叫佢唔好買佢係要買

而家要搵黑白牌有無零售
維他有分大陸同香港做
買果時買香港製有保障d
marco仔 12:21 AM 09-23-08
維他有分大陸同香港做
買果時買香港製有保障d
香港製也不一定沒有貪官, 為了錢連食物都騙的人好可怕. 全世界也會有發生, 所以監管好重要.
快點拉灑, 立法一捉到重形.
POKA 12:39 AM 09-23-08
暫時屈左落d奶農到
DevilElvis 02:59 AM 09-23-08
首先冷靜諗諗奶廠檢測技術照常理一定高過奶農的調合技術,現在將所有罪名加落奶農度未免有點....
第一 ... 9 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25  ... 最後

返回主題版面