Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 03-16-21, 12:08 PM   #1301
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
網上面左中右都全面催谷人打疫苗(無論係唔係中國疫苗)

其實e+係全面疫苗都有人死

香港就中國疫苗特別多人關心咁姐
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-16-21, 12:45 PM   #1302
Dyhalt Rushifar
God of Gamer
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: 真!DC 查看文章
過多一兩個禮拜睇下有冇打biontech死就知關唔開事
由手機版發出
…唔好咁講,講得多陣間唔知班_街會唔會為咗面子拎其他野當BIOTECH…

此篇文章於 03-16-21 01:24 PM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 03-16-21, 08:43 PM   #1303
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: Super Bus 查看文章
已經死左七個仲要個個都係打科興出事都可以話佢地嘅死因同疫苗冇直接關係,
仲想諗住推全民接種, 直頭當香港七百萬人條命唔值錢嘅,
你話呢個狗共特衰政府仲唔係與民為敵?!!
與民為敵? 前年已經知.

舊 03-16-21, 09:52 PM   #1304
Rv250

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
網上面左中右都全面催谷人打疫苗(無論係唔係中國疫苗)

其實e+係全面疫苗都有人死

香港就中國疫苗特別多人關心咁姐
由手機版發出
呢樣真係, AZ唔同國家都有人打完出現血栓,仍然有幾個冇停,台灣打算照去
CHO同歐洲藥品管理局話同疫苗無關
https://www.telegraph.co.uk/global-h...d-blood-clots/

There is "no indication" the AstraZeneca vaccine has caused blood clot incidents, the director of the European Medical Agency (EMA) has said.

Emer Cooke, executive director of the EMA, said: "We are still firmly convinced that the benefits of the AstraZeneca vaccine in preventing Covid-19, with its associated risk of hospitalisation and death, outweigh the risk of these side effects."

Emer Cooke, executive director of the European Medicines Agency, said that other EU-approved vaccines, the Pfizer and Moderna jabs, appeared to be linked to similar numbers of blood clots as the suspended AstraZeneca jab.

Ms Cooke said that there was "no indication" at present that AstraZeneca vaccines caused blood clots and that the benefits of the jab outweighed the risks of side effects.

The EMA will announce the results of its investigation into the Oxford University jab on Thursday.
Rv250 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-16-21, 11:07 PM   #1305
Super Bus
麻帆良市巴神 XDD

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: wing 查看文章
與民為敵? 前年已經知.
但係今次佢係想全港人一齊玩 "另類終生免疫" 嘅與民為敵嘛

魔法先生 Super Bus
雛田莊自衛隊隊長/麻帆良學園市特別消救及保安隊隊長
麻帆良學園魔法研究同好會成員
我的相簿 My Photo Album
Super Bus 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-17-21, 01:43 PM   #1306
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
其實疫苗有副作用係正常
不過AZ真係伏伏地

另外兩款呢
美國平均10萬人死3個
科興喺香港打咗10幾萬就死7個
數學題

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-17-21, 10:06 PM   #1307
ComeLOLoh

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
文字遊戲就真。
人類永遠唔會吸取歷史既教訓…

全世界都話無直接關系,
但永遠唔會話無間接相關系。

即係講左等如無講,唔知有無關系係。
即係可能有關系。

其實唔洗驗都知啦,話明長期病個d就係長期都未gg得個d。
而家一野就KO左。

活疫苗根本就係打緊隻virus。同Bio1既實驗體一樣。

舊 03-18-21, 03:35 PM   #1308
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

其實咁多款入面得biontech係完全無病毒......

疫苗打入去係叫免疫系統做嘢,所以副作用一定有
好似感冒會發燒一樣

az就係伏在可能打入去引起血栓,咁係直接有關

其他一般情況係長期病患打完之後免疫反應太勁
身體一虛就trigger到本身啲舊病,爆併發症瓜柴
呢啲係叫間接有關,醫學定義真係唔同,所以佢係有必要咁講嘅

問題係biontech講明係猛料,副作用會勁,係有風險
但科興一路都宣傳自己副作用少
但埋單條數死多成倍

舊 03-18-21, 03:40 PM   #1309
神人ではない!新人だ

引用:
作者: sugihara 查看文章
其實咁多款入面得biontech係完全無病毒......

疫苗打入去係叫免疫系統做嘢,所以副作用一定有
好似感冒會發燒一樣

az就係伏在可能打入去引起血栓,咁係直接有關

其他一般情況係長期病患打完之後免疫反應太勁
身體一虛就trigger到本身啲舊病,爆併發症瓜柴
呢啲係叫間接有關,醫學定義真係唔同,所以佢係有必要咁講嘅

但埋單條數死多成倍
另一方面,成效都幾令人疑惑,土耳其好似打咗好一段日子,中招人口好似冇咩變動…
當然,亦可以理解作如果冇打既一早超越巴西既。

此篇文章於 03-18-21 03:42 PM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 03-18-21, 06:05 PM   #1310
Heaven
Game Master

註冊日期: May 2013
大陸疫苗接種率得4.6%
香港想追上阿爺 要反了
由手機版發出
Heaven 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-18-21, 08:32 PM   #1311
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
另一方面,成效都幾令人疑惑,土耳其好似打咗好一段日子,中招人口好似冇咩變動…
當然,亦可以理解作如果冇打既一早超越巴西既。
智利直頭多返Positive添
不過唔使睇中獎數,根本睇報告已經知支野廢
而家你廢得嚟仲殺多咗人…

舊 03-19-21, 10:30 AM   #1312
wing
格鬥低手

引用:
作者: sugihara 查看文章
但埋單條數死多成倍
連大陸同廠方都話老人不宜, 777政府依家個講法同做法已經係同推人去死冇分別.

舊 03-19-21, 12:08 PM   #1313
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
引用:
作者: wing 查看文章
連大陸同廠方都話老人不宜, 777政府依家個講法同做法已經係同推人去死冇分別.
最慘係D人爭住去死
真係大劣人都醒過佢地

舊 03-19-21, 12:58 PM   #1314
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
為国捐軀高尚情操應該支持
至少可敬過班外國護照忠誠廢物
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-21, 12:59 PM   #1315
神人ではない!新人だ

好正常既,藍絲群組對老人家真係充滿影響力。
有幾多人真係會去睇報告,畢竟應該好多人都好似在下咁自知唔會睇得明索性唔睇…

此篇文章於 03-19-21 01:01 PM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
舊 03-19-21, 01:02 PM   #1316
真!DC
Banned User
奉行我道

陣間班廢老唔打要清存貨迫你打就死
由手機版發出
舊 03-19-21, 09:05 PM   #1317
神人ではない!新人だ

遲早既事黎,冇咩好擔心。係睇佢會唔會過期就照強打,又或者轉為三日就打第二劑,777一早講明唔駛跟科學。

不過話時話,在下好想知道佢地依家成日講疫苗護照,萬一洪興太廢中國同非洲以外冇人認,不過好似又話唔可以打第二次咁點Q算…

此篇文章於 03-19-21 09:07 PM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
舊 03-20-21, 02:01 PM   #1318
Super Bus
麻帆良市巴神 XDD

今日終於打第二針 Moderna,
我有朋友同事話打左第二針之後 Reaction 比第一針強烈,
有啲仲有發燒, 但係我打左到依家已經超過十粒鐘,
除左針口同上次一樣有少少痛之外感覺一切如常

舊 03-22-21, 10:58 PM   #1319
Super Bus
麻帆良市巴神 XDD

4H 同復必泰兩款針溝嚟打?? 真係得呢個狗共特衰政府先至諗得出,
佢地係咪嫌死左八件唔夠多仲想再死多啲人?!!

舊 03-23-21, 12:18 AM   #1320
真!DC
Banned User
奉行我道

有人想為國捐軀我一律支持
由手機版發出
舊 03-23-21, 09:50 AM   #1321
wing
格鬥低手

引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
遲早既事黎,冇咩好擔心。係睇佢會唔會過期就照強打,又或者轉為三日就打第二劑,777一早講明唔駛跟科學。

不過話時話,在下好想知道佢地依家成日講疫苗護照,萬一洪興太廢中國同非洲以外冇人認,不過好似又話唔可以打第二次咁點Q算…
藍絲支持中國疫苖, 唔應該走去D對住中國說三道四的外國勢力果度喇.
留番係大灣區咪算囉

舊 03-23-21, 09:51 AM   #1322
wing
格鬥低手

引用:
作者: 真!DC 查看文章
有人想為國捐軀我一律支持
由手機版發出
冇腦果D死衝去打針你阻唔到.

但昆人呃人果D, 都一定俾天收.

舊 03-23-21, 12:23 PM   #1323
神人ではない!新人だ

引用:
4H 同復必泰兩款針溝嚟打?? 真係得呢個狗共特衰政府先至諗得出,
其實各款疫苗一百劑應該點都班到返黎,係就玩大佢MIX THEM ALL
打完分分鐘唔只武肺,可能陳世一切既病毒都傷佢唔到…

舊 03-23-21, 12:30 PM   #1324
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
符合祖國人民原素周期表既體格

舊 03-23-21, 09:57 PM   #1325
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

引用:
其實係學術測試嚟
所以先搵死士

論壇跳轉

現在的時間是 10:51 AM

手機版 | APP版