Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-03-20, 01:10 PM   #326
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: 小光 查看文章
我係10幾年冇接觸既回鍋客, 屬半新手
我開GAME就直接上去打RANKED SHUFFLE

我發現街場新手唔多(應該係我揀RANKED的關係), 輸多贏少
不過我冇乜遇到不愉快經歷

就算輸冇俾人鬧過
拔線都只係遇過一次

其實打一局都只係2分鐘既事
贏輸冇乜大不了
又見唔到對方個樣, 亦都唔會再遇到
唔好太在意, 不要有HARD FEELING, 平常心當學習咁玩就好
依幾日打,其實真係無乜點嬴過,但又未去到比人Send Msg黎問候
打得唔勁同埋唔識玩,我估D高達駕駛員應該識分掛…
有感而發係因為見到FB上面班老手真係太自我中心

引用:
作者: 大覺屋師真 查看文章
不過頭依個月隨機ranking多新手玩呀XD 反而之後玩可能真係得番老手

咁有啲高手又真係天生高達機師,可能真係有依個霸氣賴晒隊友
但有時見啲同為低手,輸咗就嬲partner

尋日打咗一個下午隨機都成日遇番相同嘅人
有啲part親都贏,有啲part親都輸 只能講相性問題。我每次都只會反省自己問題好過

有個part佢一場,輸咗後唔回應我say thank you. 果場我係打得差嘅,支援唔到佢部格機.
但下一場喺對面見到佢, 後半場佢果邊都輸咗8成, 就搵我單挑, 係咁想格我, 我都知你咩事啦, 緊係後boost屈你槍. 最後比我射到佢一棟都無 我實力其實可能都同佢差唔多, 但佢心態上都輸咗, 仲邊有得打
其實過多一排,可能又會變返得返一班老手響度玩
其實我依家好自然同直接咁拎左去同D格Game去比較

睇返依家SFV同KOF果D,都一樣係得返一班老手響度玩,新手無從入手,問老手就只會叫佢地睇片,咁我都明無可能吓吓餵到埋嘴邊既,但覺得今次排新手既氣氛真係太強咁

引用:
作者: Sar8 查看文章
打MOBA 5v5都成日搵到一個來賴啦
所以2v2個人實力佔比更重實會預到呢D情況

如果真係接受唔到...去日區
其實我估日區都係差不多
在我而言,只係差左未必睇得明對方講咩囉

所以其實都唔會理咁多架喇
做地雷咪地雷囉,唔練點會勁

打CPU打一世都無用,因為對人戰又係另一回事

引用:
作者: Hunter 查看文章
BETA果時開房都有人會入
正式版開房就無人入, 試過掛十幾分鐘機再望下都係無人入

同埋好多房都唔開戰續, 有時都唔知 D人係新手定老手
唔知依度會唔會有人約戰開吓房一齊玩呢
lunn 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-03-20, 01:10 PM   #327
Hunter
God of Gamer

註冊日期: Jan 2002
BETA果時開房都有人會入
正式版開房就無人入, 試過掛十幾分鐘機再望下都係無人入

昨日星期日晚發覺都唔係太多空房
日服果邊好似多D 空房, 可惜得好少有藍回線
(可能藍回線都唔係日本人?)

同埋有個連線關係圖睇到4個人互相連線狀況, 幾有用
但好多房都唔開呢個function

好多房都唔開戰續, 有時都唔知 D人係新手定老手

此篇文章於 08-03-20 01:17 PM 被 Hunter 編輯。
Hunter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-03-20, 01:48 PM   #328
izumo

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDizumo000
其實單人RANK SHUFFLE 一向都係運GAME ...
連GAME 就唔好執著啦

利申: 未參戰 仲有GAME未清打埋先
izumo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-03-20, 01:50 PM   #329
大覺屋師真
The One

3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
引用:
作者: 真!DC 查看文章
隨機組隊除左機師能力,機體相性同cost組合都好影響

個個d ID名都咁鬼長點解你地會認得拍過邊個
由手機版發出
我係認個自訂稱號牌仔同用咩機
大部份人通常都係用最熟手果部打ranking好少轉

引用:
作者: rinxlun 查看文章

唔知依度會唔會有人約戰開吓房一齊玩呢
以前Ps3有架
不過始終有啲高手實力差距太大, 開隨機team房都仲有得玩下, 開固定team就...

相薄

此篇文章於 08-03-20 01:52 PM 被 大覺屋師真 編輯。
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-03-20, 02:08 PM   #330
mgsyfw
Insane Gamer

註冊日期: May 2010
PSN  IDmgsyfw
XBox Live Gamertagmgsyfw
想問2樣野
1. 播片upload果隻ticket可以點樣入手?
2. 排名係分區定點?港/日服會唔會連到歐美服玩家?

此篇文章於 08-03-20 02:11 PM 被 mgsyfw 編輯。
mgsyfw 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-03-20, 07:02 PM   #331
1pi

註冊日期: Aug 2013
1500機 老虎特裝型好好用
連勝咗好多場
甚至可以單挑打贏好多3000機
1pi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-04-20, 03:31 PM   #332
大覺屋師真
The One

3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
引用:
作者: mgsyfw 查看文章
想問2樣野
1. 播片upload果隻ticket可以點樣入手?
2. 排名係分區定點?港/日服會唔會連到歐美服玩家?
1. 聽講話打100場一張
2. 好似冇得揀, 但應該都會以藍綠ping, 即係近嘅區域優先
如果見黃ping或者差都cancel硬

相薄
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-04-20, 07:04 PM   #333
hitsu
Senior Gamer
Sony Fans

註冊日期: Dec 2008
PSN  IDHitsu
引用:
作者: pet3 查看文章
有沒有人買左港版
又唔玩高達行動2
可以比隻竹達我....

=============
雖然我不覺得會有人比
已pm,
hitsu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-04-20, 08:54 PM   #334
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: hitsu 查看文章
已pm,
謝謝啊

還好港版不是一碼包含2種特典

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-05-20, 10:51 AM   #335
holsety
Ultimate Gamer
http://www

註冊日期: Oct 2003
引用:
謝謝啊

還好港版不是一碼包含2種特典
用到的請揚聲。
預購的特典到現在都未有><

舊 08-05-20, 11:05 AM   #336
pet3
The One

引用:
作者: holsety 查看文章
用到的請揚聲。
預購的特典到現在都未有><

用到哦

你要在ps商店看看是不是真的有這項目

另外這是認證型dlc

必須擁有者是使用者

不能A帳號dl B帳號使用

之後找大叔(禮物盒)談話開放機能

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
舊 08-05-20, 11:16 AM   #337
holsety

大叔日日睇都冇。通訊員設定亦都重係黑左冇得揀。即係數位版未派上架。。。

此篇文章於 08-05-20 12:09 PM 被 holsety 編輯。
holsety 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-05-20, 11:53 AM   #338
Hunter

引用:
作者: holsety 查看文章
大叔日日睇都冇。通訊員設亦都重係黑左冇得揀。即係數位版未派上架。。。
ME2, 一樣買數位版未有
玩又遲D, 價錢又貴D, 下次唔洗旨意我再買數位版

舊 08-05-20, 12:16 PM   #339
holsety

引用:
重要連其他line 既特典都遲-。-

舊 08-05-20, 12:49 PM   #340
pet3
The One

引用:
PS4®『機動戦士ガンダム バトルオペレーション2』のオペレーター「セシア・アウェア」の配信開始日は2020年7月30日(木)以降となります。
詳しい配信日については、公式ホームページをご確認ください。
【URL】https://bo2.ggame.jp/jp/

唔係30日時就有咩?

FGO 目標預算
舊 08-05-20, 01:11 PM   #341
Hunter

引用:
PS4®『機動戦士ガンダム バトルオペレーション2』のオペレーター「セシア・アウェア」の配信開始日は2020年7月30日(木)以降となります。
詳しい配信日については、公式ホームページをご確認ください。
【URL】https://bo2.ggame.jp/jp/

唔係30日時就有咩?
唔係

https://www.bandainamcoent.com.tw/ne...hp?news_no=299

【原有發布方法】
玩家在PS4中下載遊戲軟體的同時自動下載特典。

【現行發布方法】
數位預購的玩家,將於發售日後的兩週內,透過PlayStation™Network帳戶系統訊息寄送特典。

舊 08-05-20, 01:38 PM   #342
pet3
The One

引用:
唔係

https://www.bandainamcoent.com.tw/ne...hp?news_no=299

【原有發佈方法】

【現行發佈方法】
數位預購的玩家,將於發售日後的兩週內,透過PlayStation™Network帳戶系統訊息寄送特典。

中文版咩事

咁你連巴巴托斯也沒有 ?

FGO 目標預算
舊 08-05-20, 01:40 PM   #343
Hunter

引用:
中文版咩事

咁你連巴巴托斯也沒有 ?
初回個巴巴無問題, 裝GAME果時自動安裝左

舊 08-05-20, 04:08 PM   #344
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
繼當年港PSN無自由失自由事件
今次到冇竹達?w

不過有玩行版既LINE友都已經收到

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-05-20, 05:00 PM   #345
holsety

引用:
唔係

【原有發布方法】

【現行發布方法】
數位版要等;實體即有。gd job

舊 08-05-20, 06:59 PM   #346
cat722
雪凝騎士

註冊日期: Sep 2003
30號已經有喎
DL版
由手機版發出
cat722 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-20, 04:03 PM   #347
ps4boy

註冊日期: Mar 2016
連線同一位玩家打boss不错!

舊 08-08-20, 04:10 PM   #348
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
用曉果陣成日唔記得換左裝想格變左企係人面前放仔

怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-08-20, 05:05 PM   #349
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
<所以一直唔用有換裝同有限時強化既機
個腦處理唔倒
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-09-20, 01:56 PM   #350
Vincent_XIII

註冊日期: Sep 2011
PSN  IDViVi-Vincent
引用:
作者: 怪盜小G 查看文章
用曉果陣成日唔記得換左裝想格變左企係人面前放仔
最近練GAIA, 都成日想放CHAOS ASSIST, 唔記得係MA形態變左無啦啦踢石 lol
Vincent_XIII 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS3] 機動戦士ガンダム EXTREME VS. FULL BOOST 機師約戰區 第2回 五飛終參戰(Line群組成立) mario0606 攻略及心得交流區 606 11-16-23 07:04 AM
機動戦士ガンダム EXTREME VS Vol.3(新 DLC: ザク3改, ゴールドフレーム天) ist 電視遊戲討論版 1056 01-25-13 01:23 PM
[PS3] 機動戦士ガンダム EXTREME VS 機師約戰區 第拾發回(歡迎約戰及加入M群) 新規DLC配信中:敗家仔與新TK王哥奧 mario0606 攻略及心得交流區 1014 12-21-12 08:02 PM
[PS3] 機動戦士ガンダム EXTREME VS 機師約戰區 第拾柒回 (歡迎約戰及加入M群) - 喪B們:依家係我既主場 mario0606 攻略及心得交流區 1049 04-13-12 06:00 PM
機動戦士ガンダム EXTREME VS 機師約戰區 第十六回 (歡迎約戰及加入M群) - もう下がれ!死にたいのか地雷さん!! no name 攻略及心得交流區 1039 03-12-12 01:26 PM

現在的時間是 07:00 PM

手機版 | APP版