Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-30-20, 12:11 AM   #226
fmptsrhk
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2009
終於有實機畫面睇啦掛
fmptsrhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-30-20, 12:41 PM   #227
STRIFE
Ultimate Gamer

PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
引用:
作者: neo2046 查看文章
https://www.famitsu.com/news/202005/30199378.html
SIE、PS5の最新情報を2020年6月5日午前5時に公開! 今回はゲームタイトルの発表が中心になる模様

乜spec都係假, game list 先最重要

舊 05-30-20, 05:53 PM   #228
ComeLOLoh
God of Gamer

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
不過小心,Game List都可以最終cancel/唔出…
Capcom個隻唔記得個名隻game最後無出…
SONY 有隻好似叫Eye tendify 最後無出…

舊 05-30-20, 08:52 PM   #229
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

註冊日期: Nov 2003
玩唔到ps4了………………

舊 05-30-20, 09:26 PM   #230
giojo1974
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2003
PSN  IDgiojo1975
XBox Live Gamertaggiojo1974
引用:
作者: STRIFE 查看文章
乜spec都係假, game list 先最重要
有冇覺得片中個掣唔係白色?

引用:
作者: 大情大性武大帝 查看文章
玩唔到ps4了………………
?唔明

人: SR莉英, 士氣女(xN), 女王(xN), 花拉寶(xN),
機: SR元祖M特效55, SR主天使(x2), SR肥仔德(x2),
----IN----
人: SR波蕾,
機: SR剎帝利,
giojo1974 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-30-20, 09:32 PM   #231
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

註冊日期: Nov 2003
引用:
作者: giojo1974 查看文章
有冇覺得片中個掣唔係白色?

?唔明
最新資料,不能直讀ps4遊戲…可能用xb方法……

舊 05-31-20, 07:12 AM   #232
giojo1974
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2003
PSN  IDgiojo1975
XBox Live Gamertaggiojo1974
引用:
作者: 大情大性武大帝 查看文章
最新資料,不能直讀ps4遊戲…可能用xb方法……
下? 結果又係吹牛皮, 又係要寫模擬器? 通常做一兩批, 企穩陣腳就唔再理玩家架喎.... T_T

人: SR莉英, 士氣女(xN), 女王(xN), 花拉寶(xN),
機: SR元祖M特效55, SR主天使(x2), SR肥仔德(x2),
----IN----
人: SR波蕾,
機: SR剎帝利,
giojo1974 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-31-20, 09:50 AM   #233
ComeLOLoh

hk01.com/遊戲動漫/479649/ps5-玩唔到-ps4-遊戲-sony-sie-美日官網刪去支援舊遊戲相關資料

"...然而如今SIE卻鬼鬼祟祟的將相關條文刪去,且暫未回應外媒的查詢,實在安已不。不過,5月29日知名外媒Eurogamer引述線人報料,表示Sony要求遊戲廠在6月13日後推出的新PS4遊戲,都必須先取得「compatible with PlayStation 5」(PS5兼容認證)。換言之,上文提到的官網刪文事件,好可能是Sony想完全整理好舊game兼容的遊戲清單,才在PS5的機能上加入下向兼容PS4遊戲的字眼,以免招來法律責任。

(消息來源:Eurogamer)"

舊 05-31-20, 09:52 AM   #234
ComeLOLoh

PlayStation 5 首批發布遊戲名單曝光 官方雜誌封面及內頁於網上流傳
https://unwire.hk/2020/05/29/38-upco.../game-channel/

舊 05-31-20, 10:39 AM   #235
Terry仔

註冊日期: Feb 2003
我自己就想ps5可以直接run PS4 game, 而唔係用emu形式(即係 無聊器)
如果係用emu, 起碼要去到ps6機能先可以無input lag (或者係等同ps4直接run 隻game)
睇返Ps3 軟解ps2 game 就非常嚴重 (kof & metal slug 系列)
關曬所有特效就好好多,不過都有少少delay

而MS 話佢部新機可以做到前幾代backward capacible, 哩一點我唔會懷疑
但係佢話可以幫某d 舊game 整色整水,又upscale 又加HDR
我就唔睇好
除非佢用依家AMD 3900X,加2080TI級數

依家兩大新主機傳聞spec個RAM 量,我覺得都唔夠用
部主機出咗一年後, 就連中階PC 都比唔上

此篇文章於 05-31-20 10:43 AM 被 Terry仔 編輯。
Terry仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-31-20, 02:08 PM   #236
STRIFE

PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
引用:
作者: ComeLOLoh 查看文章
PlayStation 5 首批發布遊戲名單曝光 官方雜誌封面及內頁於網上流傳
https://unwire.hk/2020/05/29/38-upco.../game-channel/
如果係真,咁我唔洗9衝首發
SONY你識玩既延期PS5仲好,等多D GAME啦

舊 05-31-20, 09:47 PM   #237
12號四分衛
Game Master

註冊日期: Jan 2006
XBox Live Gamertagqbgabe12
引用:
作者: Terry仔 查看文章
而MS 話佢部新機可以做到前幾代backward capacible, 哩一點我唔會懷疑
但係佢話可以幫某d 舊game 整色整水,又upscale 又加HDR
我就唔睇好
除非佢用依家AMD 3900X,加2080TI級數
考慮到xbox 都攪左backward compatible有5年以上,中間又試過出加強版遊戲 (都係upscale/hdr/steady FPS) 比加強版主機Xbox One X
依家更多game自動加強左,無理由懷疑佢啦
由手機版發出
12號四分衛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-01-20, 12:33 AM   #238
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
引用:
作者: STRIFE 查看文章
如果係真,咁我唔洗9衝首發
SONY你識玩既延期PS5仲好,等多D GAME啦
本書只係官方授權, 唔係官方出

個List好似無第一方大作? 無嘅話唔太正常...
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-01-20, 02:48 PM   #239
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
引用:
作者: qwe 查看文章
本書只係官方授權, 唔係官方出

個List好似無第一方大作? 無嘅話唔太正常...
個game list太美向唔啱玩

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-20, 07:46 AM   #240
qwe
Game Master

5/6 delay....
舊 06-02-20, 07:55 AM   #241
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
延期についての理由は明言されていないが、現在、アメリカでは大規模な抗議デモが行われており、首都では夜間外出禁止令が発令されるような状況になっている。発表された文章の“より重要な声を聞くことができるようにしたいと考えております。”といったメッセージから推測するに、このデモが延期の原因だと考えられる。

遊行影響冇計
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-20, 09:42 AM   #242
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
不過小心,Game List都可以最終cancel/唔出…
Capcom個隻唔記得個名隻game最後無出…
SONY 有隻好似叫Eye tendify 最後無出…
C記指呢隻?
http://www.d-down.jp/pc/
儲多三年應該就可以好似仁王咁喺下世代復活架嘞

此篇文章於 06-02-20 09:44 AM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-20, 10:11 AM   #243
ComeLOLoh

引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
C記指呢隻?
http://www.d-down.jp/pc/
儲多三年應該就可以好似仁王咁喺下世代復活架嘞
係呢隻,估唔到個官網重建在…

重有隻鐵拳 Vs Street Fighter...未出呀Namco… (唔係SF X 鐵拳)

舊 06-02-20, 03:37 PM   #244
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay
如果玩唔返ps4game就真係好失望
雖然首發有GT7都會即買

舊 06-02-20, 04:36 PM   #245
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
玩唔返PS4 game就等有game先買, 仲諗住買黎replace部PS4

舊 06-02-20, 06:36 PM   #246
holsety
http://www

註冊日期: Oct 2003
數位版ps4 game都玩唔到?

舊 06-02-20, 07:01 PM   #247
qwe
Game Master

引用:
作者: シェンムー 查看文章
如果玩唔返ps4game就真係好失望
雖然首發有GT7都會即買
其實擔心年經game, 好似我玩PES咁一般9月出,買完PS4版買左PS5對應唔到(包括save, online myclub課金等)都唔知點好
舊 06-03-20, 06:53 PM   #248
ComeLOLoh

發表會delay。
因為美國動亂嗎?

舊 06-04-20, 02:10 PM   #249
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
引用:
發表會delay。
因為美國動亂嗎?
應該係,官方講係為咗反種族歧視嘅議題而改期

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-04-20, 10:28 PM   #250
安安

註冊日期: Jan 2002
https://www.neogaf.com/threads/sony-...e-ps5.1545555/
SIE Patents Published today - Some related to the PS5

引用:
安安 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
亞洲首個PLAYSTATION®3遊戲製作課程─「數碼創意大本營」 Designer 電視遊戲討論版 7 04-30-08 06:57 PM
Playstation 1 問題 Gizmo 電視遊戲討論版 5 04-29-04 03:35 PM

現在的時間是 06:54 PM

手機版 | APP版