Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-03-20, 01:10 PM   #11
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: 小光 查看文章
我係10幾年冇接觸既回鍋客, 屬半新手
我開GAME就直接上去打RANKED SHUFFLE

我發現街場新手唔多(應該係我揀RANKED的關係), 輸多贏少
不過我冇乜遇到不愉快經歷

就算輸冇俾人鬧過
拔線都只係遇過一次

其實打一局都只係2分鐘既事
贏輸冇乜大不了
又見唔到對方個樣, 亦都唔會再遇到
唔好太在意, 不要有HARD FEELING, 平常心當學習咁玩就好
依幾日打,其實真係無乜點嬴過,但又未去到比人Send Msg黎問候
打得唔勁同埋唔識玩,我估D高達駕駛員應該識分掛…
有感而發係因為見到FB上面班老手真係太自我中心

引用:
作者: 大覺屋師真 查看文章
不過頭依個月隨機ranking多新手玩呀XD 反而之後玩可能真係得番老手

咁有啲高手又真係天生高達機師,可能真係有依個霸氣賴晒隊友
但有時見啲同為低手,輸咗就嬲partner

尋日打咗一個下午隨機都成日遇番相同嘅人
有啲part親都贏,有啲part親都輸 只能講相性問題。我每次都只會反省自己問題好過

有個part佢一場,輸咗後唔回應我say thank you. 果場我係打得差嘅,支援唔到佢部格機.
但下一場喺對面見到佢, 後半場佢果邊都輸咗8成, 就搵我單挑, 係咁想格我, 我都知你咩事啦, 緊係後boost屈你槍. 最後比我射到佢一棟都無 我實力其實可能都同佢差唔多, 但佢心態上都輸咗, 仲邊有得打
其實過多一排,可能又會變返得返一班老手響度玩
其實我依家好自然同直接咁拎左去同D格Game去比較

睇返依家SFV同KOF果D,都一樣係得返一班老手響度玩,新手無從入手,問老手就只會叫佢地睇片,咁我都明無可能吓吓餵到埋嘴邊既,但覺得今次排新手既氣氛真係太強咁

引用:
作者: Sar8 查看文章
打MOBA 5v5都成日搵到一個來賴啦
所以2v2個人實力佔比更重實會預到呢D情況

如果真係接受唔到...去日區
其實我估日區都係差不多
在我而言,只係差左未必睇得明對方講咩囉

所以其實都唔會理咁多架喇
做地雷咪地雷囉,唔練點會勁

打CPU打一世都無用,因為對人戰又係另一回事

引用:
作者: Hunter 查看文章
BETA果時開房都有人會入
正式版開房就無人入, 試過掛十幾分鐘機再望下都係無人入

同埋好多房都唔開戰續, 有時都唔知 D人係新手定老手
唔知依度會唔會有人約戰開吓房一齊玩呢
lunn 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS3] 機動戦士ガンダム EXTREME VS. FULL BOOST 機師約戰區 第2回 五飛終參戰(Line群組成立) mario0606 攻略及心得交流區 606 11-16-23 07:04 AM
機動戦士ガンダム EXTREME VS Vol.3(新 DLC: ザク3改, ゴールドフレーム天) ist 電視遊戲討論版 1056 01-25-13 01:23 PM
[PS3] 機動戦士ガンダム EXTREME VS 機師約戰區 第拾發回(歡迎約戰及加入M群) 新規DLC配信中:敗家仔與新TK王哥奧 mario0606 攻略及心得交流區 1014 12-21-12 08:02 PM
[PS3] 機動戦士ガンダム EXTREME VS 機師約戰區 第拾柒回 (歡迎約戰及加入M群) - 喪B們:依家係我既主場 mario0606 攻略及心得交流區 1049 04-13-12 06:00 PM
機動戦士ガンダム EXTREME VS 機師約戰區 第十六回 (歡迎約戰及加入M群) - もう下がれ!死にたいのか地雷さん!! no name 攻略及心得交流區 1039 03-12-12 01:26 PM

現在的時間是 05:07 PM

手機版 | APP版