Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 03-26-23, 08:35 PM   #26
wing
God of Gamer
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
Lionsgate 指呢套跟手拍完就拍 5。導演仲係 Chad Stahelski,暫時得咁多,因為實情鏡都未開。
仲點拍5? 換人?

舊 03-27-23, 12:50 PM   #27
滅龍士
MHWs↓

註冊日期: Sep 2006
Nintendo Switch IDSW-0379-3311-1331
3DS Friend Code0362 0082 7760
PSN  IDMETSU_RYU_SHI
引用:
作者: wing 查看文章
仲點拍5? 換人?
三字經:拍前傳
滅龍士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-23, 05:32 PM   #28
額倆羅
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2002
大阪嗰段……
其實JOHN WICK去大阪真係完全唔知為乜囉……佢明知高桌會一定攪同佢有關係的人,佢咁樣過去擺明係玩鬼真田廣之囉……

謝謝指正

此篇文章於 03-27-23 08:51 PM 被 額倆羅 編輯。
額倆羅 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-23, 05:51 PM   #29
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
其實⋯⋯
引用:
作者: 額倆羅 查看文章
東京嗰段……
其實JOHN WICK去東京真係完全唔知為乜囉……佢明知高桌會一定攪同佢有關係的人,佢咁樣過去擺明係玩鬼真田廣之囉……
嗰度係大坂⋯⋯要睇多次究竟佢走去搞乜鬼。

舊 03-29-23, 05:24 PM   #30
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
《殺神John Wick 4》(John Wick: Chapter 4)

有抽時間重睇返之前買落的1-3集數碼版,
先入場睇John Wick: Chapter 4,
但就刻意唔睇預告片保留神秘感,
亦唔知呢套原來係三級片嚟。

呢個系列成日玩返Matrix元素同對白,
有一刻期待飾演Trinity的Carrie-Anne Moss,
及Agent Smith的Hugo Weaving會客串登場點知無…

最鐘意今集玩鳥瞰視點+"煙花火焰槍"?!果幕,打緊手機Game咁款。
少少唔鐘意"賭局"果幕拖太長,直至佢爆咗句廣東話對白,
仲要畫面有埋內嵌繁體中文字幕,作為香港觀眾感動咗…
(對上一次睇西片被廣東話"感動"應該Kill Bill: Vol. 2 'Pai Mei'果幕)

Osaka Continental果段完全係呃鬼佬用…
班日本人直頭係讓賽,睇得出Akira明明大把貨,
好難相信佢件戰衣無防彈功能,
反而「侯爵」班卒個個都掀起件西裝褸擋子彈,公平咩…

不論政見的情況下,呢套絕對係甄子丹最好的Hollywood Movie嚟,
無論動作的部份同對白量都可以感受到佢係第二男主角嚟,
(反而主角Keanu Reeves無乜對白)
可惜佢本人又成日話被欺凌、歧視咁,
變咗一個回歸偉大母親懷抱的裙腳仔咁,
以動作明星嚟講唔型囉,最少成龍"哥哥"都講得出「會爆炸論」先。

睇完成個系列自己最鐘意第二集,
清楚交代殺手/黑道/地下世界觀之餘,
亦係驚喜最多的一集。
(其實今集又係玩返第二集的高懸賞追殺令)

片尾出完製作名單之後有一段彩蛋,
有種Kill Bill女殺手復仇的感覺。
亦有向Lance Reddick致哀
(都幾快手,佢23年3月17日離世)

https://www.imdb.com/title/tt10366206/

https://zh.wikipedia.org/zh-hk/%E6%8...B%BB%E5%8B%994

此篇文章於 03-29-23 05:46 PM 被 IDGAF 編輯。
IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-23, 10:57 PM   #31
IDGAF
The One

"222級樓梯"果幕真係向周星馳《破壞之王》無敵風火輪致敬…不會吧?是官方meme?
其實John Wick: Chapter 2都有玩過轆樓梯就真。

達叔:嚮處轆落去呀。
*阿銀:嘩!講真定講笑呀?咁長條樓梯轆落去?呢招咩絕招嚟呀?師父,你講笑定講真呀?
達叔:呢招叫做無敵風火輪,你同個敵人一齊轆落去咪轆鬼死佢囉。
阿銀:我死咋啩?
達叔:唔會。乜你咁蠢架?你起勢噉攬實個敵人,等佢身體保護住你。利用地球嘅地心吸力,宇宙間嘅萬有引力,再加上你同敵人嘅體重乘以二嘅turbo。若然你噉都轆佢唔死,你返嚟問我喇。

; width:calc(100% - 2p;">

; width:calc(100% - 2p;">

此篇文章於 03-29-23 11:02 PM 被 IDGAF 編輯。
IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-30-23, 11:03 PM   #32
IDGAF
The One

雖說好多Fan Theories都估錯,但幾有創意~!

基努李維和《捍衛任務4》導演閱讀粉絲腦洞超興奮:「可以發展成多重宇宙電視劇!」|GQ Taiwan
https://youtu.be/WD6Wfub3Xog
基努·李維(Keanu Reeves)和導演查德·史塔赫斯基 (Chad Stahelski) 輪流閱讀、證實關於《捍衛任務4》的粉絲推論。

舊 03-30-23, 11:15 PM   #33
IDGAF
The One

睇返之前的宣傳訪問先知片尾曲,
都係Akira(Rina Sawayama)唱埋,佢本身係歌手。

有本Keanu Reeves創作的漫畫BRZRKR,
Netflix已取得版權以開發真人電影改編及衍生動畫劇集。

"賭局"入面果個肥佬係Scott Adkins扮演的,
(《葉問4:完結篇》個最後大佬)
估唔到佢著咗Fat Suit都出到Side Kick咁癲!!!

Rina Sawayama Threw Her Back Out on the First Training Day for John Wick: Chapter 4 | Tonight Show
https://youtu.be/ZP7bvJxF3ew

Actor and martial arts star Scott Adkins on his role in "John Wick" film franchise
https://youtu.be/PcfftkJuSHw

https://zh.wikipedia.org/wiki/%E7%8B...BC%AB%E7%95%AB)

Keanu Reeves Spills Exciting Details on John Wick: Chapter 4 (Extended) | The Tonight Show
https://youtu.be/6AkgL3ZhAfE

舊 04-13-23, 08:46 PM   #34
Heaven
Game Master

註冊日期: May 2013
《John Wick》衍生前傳影集《The Continental》釋出首波前導預告,共推出三集,每集 90 分鐘,於今年 9 月正式上線。
回到 70 年代的「大陸飯店」見證 Winston 的崛起故事。
https://hypebeast.com/zh/2023/4/john...railer-release

Heaven 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-27-23, 03:12 AM   #35
肉羊哩咖
griffin611

JW5 前期製作中!
https://comicbook.com/movies/news/jo...s-development/

舊 05-27-23, 03:35 AM   #36
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
好頭好尾算罷啦

怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-28-23, 03:14 AM   #37
肉羊哩咖
griffin611

唉,Liongate 冇乜賺錢系列,有評論笑佢係「炸彈工廠」-- 美國叫啲仆片做「炸彈」(bomb)

呢套可能係唯一一套,點都想揸乾佢,反正呢個係少數完美,全無一套續集係爛嘅。

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[西片] John Wick Chapter 3 | 殺神3 肉羊哩咖 電影版 46 05-03-21 10:04 AM
[西片] Spiderman : Into the Spider-verse 2 (暫名)(2022) 肉羊哩咖 電影版 2 07-23-20 04:20 PM
[西片] John Wick: Chapter Two ︱殺神 2 信長 電影版 58 05-15-19 02:53 PM
吹水專區 VOL.2022 《紅蓮の炎と共に滅せよ》 風音 吹水專區 1003 08-19-13 08:39 PM
決定時刻~ 2018&2022 世界杯主辦 Montella 體育版 57 12-11-10 02:20 PM

現在的時間是 05:16 AM

手機版 | APP版