Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 影音館

主題工具 顯示模式
舊 11-30-02, 08:56 PM   #1
JACKY
Moderator

註冊日期: Dec 2001
XBox Live Gamertagkeijackyhk
想問下買邊部 MINI HIFI 好

我部SONY MD313 近排讀正版CD 都跳線
用左4 年半都應該係時候換喇
大家有咩好提意

FUNCTION 有MDLP4 同 SPEED REC 2倍就已經好夠
最好盡量細喇, 我想買行貨

舊 11-30-02, 10:32 PM   #2
samug
Game Master
迷失方向X_X

註冊日期: Feb 2002
有幾多'不值'

舊 11-30-02, 11:17 PM   #3
JACKY
Moderator

"不值"$3000-4000, 最好冇pc link, 因為有pc link 太貴

舊 12-01-02, 03:26 AM   #4
Kenji少
God of Gamer
暴走中

XBox Live GamertagKenji1445
希望呢度既資料可以幫到你~~
http://www.review33.com/review/subty...btype=minihifi
Kenji少 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-02, 09:00 PM   #5
JACKY
Moderator

Thx Zenki仔
不過我睇中個兩部,

一部係Sony~ CMT-C3NT

另一部係Panasonic~ SC-PM37MD

呢度都唔見有講

大家有冇其他好推介
而這兩部OK 嗎?

此篇文章於 12-01-02 09:19 PM 被 JACKY 編輯。
JACKY 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-02-02, 01:36 AM   #6
JACKY
Moderator

訓前, 推一推先
希望大家提意下, thx

舊 12-02-02, 02:34 AM   #7
Kenji少
暴走中

幫你推多一推

mini hi-fi我真係唔多熟的~~~
or~~我呢個星期有時間~出去幫你睇下~~順便報個價俾你~
舊 12-02-02, 08:18 AM   #8
JACKY
Moderator

引用:
Originally posted by Zenki仔 :
-skip-
thx, Zenki仔
我想買行貨, 個價我太約都知幾錢
其實主要問下大家佢地好唔好用

舊 12-02-02, 12:55 PM   #9
chandler
上海之夜的第七章

註冊日期: Feb 2002
i think onkyo's model is good

I am not concerned about planning for the future.
I will let future take care of itself.
chandler 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-02-02, 02:05 PM   #10
Kojiro Fuuma
Advance Moderator
15202ST

XBox Live GamertagKojiro Fuuma
JACKY :
兩部都垃圾..(由其SONY..垃圾之中O既皇者~ )
MINI HIFI首推VICTOR,ONKYO同某幾隻型號KENWOOD~

01。03。11
Kojiro Fuuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-02-02, 02:14 PM   #11
verdy
Registered User
我愛高達!

註冊日期: Jan 2002
引用:
Originally posted by 風魔小次郎 :
JACKY :
兩部都垃圾..(由其SONY..垃圾之中O既皇者~ )
MINI HIFI首推VICTOR,ONKYO同某幾隻型號KENWOOD~
Kenwood嘛嘛地咋!
我用緊佢有CD-RW果個model(唔記得model no.),
原廠喇叭唔係咁得;
係尾我換左隻B&W喇叭就當堂唔同哂。

仲有Kenwood香港公司已經搬左上大陸(惠洲),
所以行貨保養未必有咁好服務。

Jacky其實你都係鐘情Sony多d,
就Sony啦。
verdy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-02-02, 04:00 PM   #12
Kojiro Fuuma
Advance Moderator
15202ST

XBox Live GamertagKojiro Fuuma
我都係話某幾隻MODEL咋啵~

大陸生產有乜唔好~?
家下有四成以上日本影音產品都係大陸生產啦~

01。03。11
Kojiro Fuuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-03-02, 01:27 AM   #13
JACKY
Moderator

小次郎:
咁有咩好介紹, victor 一定係水機, 唔岩我
至於onkyo 同kenwood 有咩好介紹

其實我一向都知sony 買style
不過部SONY MD313 用左4 年幾
比我日日聽都到依家先開始唔係下下讀到碟
等我以為SONY HIFI 真係耐用D tim

舊 12-03-02, 01:35 AM   #14
Kenji少
暴走中

sony d野......
一蟹不如一蟹...
4年前點同而家?

呵~~~~~
舊 12-03-02, 12:33 PM   #15
verdy
Registered User
我愛高達!

註冊日期: Jan 2002
引用:
Originally posted by 風魔小次郎 :
我都係話某幾隻MODEL咋啵~

大陸生產有乜唔好~?
家下有四成以上日本影音產品都係大陸生產啦~
Kenwood大陸QC比較差。
唔信?比部MD你睇下,
有本事入電池個蓋,
明明應該係指向右,
但佢居然向左指。

大陸生產唔係唔好,
但Kenwood就真係麻麻啦。

PS 我舊公司係幫Kenwood做parts, 所以知道佢地d QC幾唔掂。
verdy 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[ 萌 >.< ]小蘿莉組合最新消息速佈 岸邊露伴 Neo Entertainment TREND 433 06-28-06 08:42 AM
《 受 難 曲 》 米 路 吉 遜 的 12 年 長 征 岸邊露伴 Neo Entertainment TREND 16 03-14-04 12:30 AM
豪氣蓋天 黃柏高 岸邊露伴 Neo Entertainment TREND 40 01-14-04 12:29 AM
劇 集 卡 通 碟 熱 賣   配 音 行 業 渴 人 才 岸邊露伴 Neo Entertainment TREND 10 12-13-03 05:35 PM
劉鑾雄與王穎妤曾苦戀6年 Busconcamp Neo Entertainment TREND 21 12-05-03 09:37 PM

現在的時間是 06:16 AM

手機版 | APP版